Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставки за охлаждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поставки за охлаждане на лаптоп

В последно време взеха да ме притесняват температурите на лаптопа, та взех да се оглеждам за тези поставки за охлаждане.
    Ако някой е използвал такава моля да сподели доколко има осезаем ефект от нея. Препоръки за конкретна марка/модел също са добре дошли.

П.П. Лаптопът е големичък (17")
    Ние не сме неутрални!

От: Поставки за охлаждане на лаптоп

Ползвам и съм много доволен.. Охлажда яко! Моя е с една голяма перка.. Като го купувах гледах да е възможно най-тънък..
    Погледни къде ти е вентилатора на лаптопа и според това избирай куулър..
    Ще потърся сайта, от който го взех и ще ти го пратя на лични..

Коментар

Аз също ползвам такава ( с една голяма перка) на DEEP COOL . Доволен съм , охлажда добре .
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

Поставката е палиативно решение.
        Лаптопа е проектиран да работи без допълнително охлаждане.
        Ако той се нуждае от такова, значи има причина за това.
        Своевременната профилактика е наложителна, иначе се започват теми от сорта - Лаптопа започва да заспива, видеото накъсва, и подобни.

чавдаре, носи го да го чистят - първите сигнали за необходимостта от това са налице.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          В последно време взеха да ме притесняват температурите на лаптопа, та взех да се оглеждам за тези поставки за охлаждане.
          Ако някой е използвал такава моля да сподели доколко има осезаем ефект от нея. Препоръки за конкретна марка/модел също са добре дошли.

П.П. Лаптопът е големичък (17")
          Съгласен съм с Veni. Затлачен лаптоп не се оправя с духалка отдолу, по скоро му помагаш да се скапа.... Това, че му охлаждаш корпуса отдолу, не значи, че температурата на чипсет, видео, процесор вътре е различна (все работи дето прегреят ли, отиваш към смяна на лаптопа)
          Не съм съгласен, че всички лаптопи да проектирани, да работят без допълнително охлаждане... Специално с AMD процесорите сигурно се броят на пръсти...

Иначе относно подложките - това е идеално.
          както и останалите на Thermaltake
          Последно редактирано от Preslav Peychev; 24-01-13, 14:30. Причина: НЕПОЗВОЛЕН ЛИНК!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Поставката е палиативно решение.
            Лаптопа е проектиран да работи без допълнително охлаждане.
            Ако той се нуждае от такова, значи има причина за това.
            Своевременната профилактика е наложителна, иначе се започват теми от сорта - Лаптопа започва да заспива, видеото накъсва, и подобни.

чавдаре, носи го да го чистят - първите сигнали за необходимостта от това са налице.
            Чистил съм го и повече от веднъж, в т.ч. и съвсем наскоро. Обаче температурата на дъното отива на 53-55*, а процесорът - над 70*. Откак на времето един Acer ми умря месец след изтичане на гаранцията поради опечен графичен контролер (лошо конструктивно решение на охлаждащия радиатор) нещо хич не харесвам по-високите температури.
            Прикачени файлове
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако можеш смени му схемата за на работа. На моя Делл има такава опция. Като го сложа на макс пърформънс и процесора отива на 65 градуса. Иначе си работи на 53-55.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

За Core 2 Duo е нормално да работят при натоварване на 70 градуса, като и до 75 не е трагедия. По-нормалното обаче е 70. Като си го чистил сменя ли му термопроводящата паста, защото като се спече с времето си губи свойствата. Поставка може да се ползва за да се вдигне лаптопа от повърхността. Нормално отдолу като има малко пространство да се събира топъл въздух. Особено загряват ако се сложат на мека повърхност и тя закрие част или всички отвори за вентилация. Използването на поставка с вентилатор повишава шума и не е препоръчително.
                Аз ползвам Logitech Alto Connect, която повдига дисплея на лаптопа на нивото на очите, разглобява се и е удобна за пренасяне, става за почти всички размери лаптопи и има USB хъб.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Logitech_Alto_Connect.jpg
Прегледи:1
Размер:21.1 КБ
ID:5446029

Ако ще ползваш поставка, която повдига дисплея на лаптопа на нивото на очите ще ти трябва отделна клавиатура, защото става неудобно за писане (това коа пишеш много).
                Последно редактирано от silverfox; 24-01-13, 10:48.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  ... Като си го чистил сменя ли му термопроводящата паста, защото като се спече с времето си губи свойствата. ...
                  Това не съм го правил.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Губи си свойствата пренебрежимо малко. Причината трябва да се търси другаде.
                    Постепенно ли се появи проблема със заграяването или?
                    NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
                    SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
                    GSM: О887б97З79

Коментар

Първоначално публикуван от ogitoBG Преглед на мнение
                      ... Постепенно ли се появи проблема със заграяването или?
                      Общо взето, да. Не знам дали не си въобразявам, но като че ли сега вентилаторът не се включва да работи по-яко, а още с включването си шуми на някакво по-ниско ниво, без да духа по-силно.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Хубавите термопроводящи пасти "не спичат", а си бачкат години наред. Да не кажа и десетилетия.
                        Под хубави, имам предвид, нормални, които не са менте...
                        Отделно, по преносимите компютри рядко съм виждал фабрично да слагат от бялата "силиконова паста". И от "сребърната" не слагат... Обикновено използват друго алхимии.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Верно е това.
                          От повече от петнайсет години ми е разфасовката - в пластмасова кофа, завита с фолио отгоре, да не се цапа.
                          При всяко отваряне, за да си заредя спринцовката, се удивявам - консистенцията е съвършено същата, както преди години.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Общо взето, да. Не знам дали не си въобразявам, но като че ли сега вентилаторът не се включва да работи по-яко, а още с включването си шуми на някакво по-ниско ниво, без да духа по-силно.
                            При почистване ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се сменя термо пастата. А пре необходимост и термо подложките... тези 70% при натоварване ли са?

Натовари го на 100% за 10 тина минути и тогава кажи каква е температурата...

Коментар

Аз термопаста, която да не спича не съм виждал. Предполагам на марковите компютри слагат "не ментета", а досега не ми се е случило да отворя стар марков компютър и да не му е спекла пастата. Като спече става твърда и се начупва като стар пластелин. Няма как да не си наруши термопроводящите свойства. От друга страна като се начупи се образуват празни пространства. Това обикновено води до загряване на процесора. Това, което в момента слагат са термо ленти или твърда паста - като пластелин. Продават се достатъчно качествени термопасти и смяната на 2-3 години бих казал е задължителна.

ПС: Говорим за термопаста, която я пече постоянно процесора, а не за такава завита в кофа.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X