Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставки за охлаждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставки за охлаждане на лаптоп

Еми той е на 4-5 години и не съм го чистил. В магазина до нас продава 2 вида паста - сребърна и силиконова. Едната е 2,70, а другата 2,40 лв.. Коя е правилната? Моделът е 1525. Ето тук гледах как се чисти.http://www.youtube.com/watch?v=aiLcGl_i1no
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Еми той е на 4-5 години и не съм го чистил. В магазина до нас продава 2 вида паста - сребърна и силиконова. Едната е 2,70, а другата 2,40 лв.. Коя е правилната? Моделът е 1525. Ето тук гледах как се чисти.http://www.youtube.com/watch?v=aiLcGl_i1no
      Значи смяната е задължителна...
      А правилната за мен е тази.
      Такива от 2.4 мога да ти подаря имам доста

Модераторска бележка: За последен път отправям предупреждение към Вас! Следващия път ще има наказания! Моля ограничавайте се в директното поставяне на линкове, водещи до търговски сайтове! Подписали сте се с правилата на Портала!
      Другата ми забележка към Вас е писането с главни букви. В този Форум те се смятат за крещене, а запазването на добрия тон е желателно.
      Последно редактирано от Preslav Peychev; 25-01-13, 19:31. Причина: Непозволен линк!

Коментар

Ок, тази каква е? И каква е разликата между силиконова и сребърна?
        Последно редактирано от NovemberCharlie; 25-01-13, 15:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          Защо мислиш, че не работя във DELL ? Хайде да не е ВЪВ ама ЗА

Въпроса е, как ще духаш от вътре навън, без да си разглобил компютъра? И втория, след като си го разглобил, не е ли по лесно да извадиш цялото охлаждане, и да си го продухаш качествено?!

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ
          [ATTACH=CONFIG]539790[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]539789[/ATTACH]

Да точно за това става въпрос .
          Това исках и аз да покажа но за съжаление в момента нямах подходящ лаптоп. Това е хубаво онагледен пример на колегата . Какво представлява задръстен охладител.

Евала, поздрави
          Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
          ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

п.с. Преди време някои в форума ми обясняваше как се чупили перките на DELL-овете от само себе си... Светнаха ме как става номера... Духаш от вън, навътре, и ако успееш да вкараш "тапата/боклуци" при вентилатора си почти готов... Остава само да включиш лаптопа, перката да се развърти и "тапата/боклуци" вътре да и счупят перките...
            Ако визираш мен , аз не обяснявах, а просто споделих няколко случая!
            Като споменах , че при едните бяха продухвали с компресор и най-вероятно е станало, точно това което са те светнали.
            Но за единия случай с изронените перки, на 100% със сигурност знам ,че не бяха правили нищо подобно,никаква профилактика за 1г.,каквото и да е почистване или барникане /много малко е работил лаптопа за това време/, а като го разглобиха нямаше и кой-знае колко боклук ,за да задръсти всичко и да изрони перките,които бяха цяли-не на парченца и бяха като отлепени от основата.
            От само себе си ли, какво и защо се е получило, незнам но е факт-без никаква интервенция бяха изронени?
            Иначе си прав ,че разглобяване му е маиката и качествено почистване поне 1-път годишно!
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
              Ок, тази каква е? И каква е разликата между силиконова и сребърна?
              Ами в сребърната би трябвало да има сребъри частици...
              Аз лично предпочитам "оригиналната" тази която я слагат в завода, сива като цимент... Тази дето препоръчах по-горе е точно такава...

Коментар

Ами в сребърната би трябвало да има сребъри частици...
                Аз лично предпочитам "оригиналната" тази която я слагат в завода, сива като цимент... Тази дето препоръчах по-горе е точно такава...
                Даа, не са сребърни, но са метални.
                Ерго - по-топлопроводими
                Ерго - електропроводими

И ако си срещал прословутите процесори на АМД, които имаха на горната си страна едни елементчета, и ако си виждал какво става при обмазване тип "яката работа - тур повече, да има", и си се срещал с пациенти, дето са си мазали ЦПУ-то със сребърна паста, като филия с лютеница, и ти реват като убодена мечка, че, видиш ли, заради твоята паста им е думнал процесора, вероятно ще препоръчваш "бетонената"

Но не - при наличие на инструменти и познания - какво и защо се прави, и наблюдения върху резултата - се оказва обратното.

Всъщност, защо е по-скъпа?

Или нейсе...

Коментар

Такаааа, прочистихме, изчегъртахме оригиналната паста, която си беше камък, сложихме сребърна, щото такава имаше в магазина и резултата е впечатляващ - на пълно натоварване 54-55 градуса макс. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Даа, не са сребърни, но са метални.
                    Ерго - по-топлопроводими
                    Ерго - електропроводими

И ако си срещал прословутите процесори на АМД, които имаха на горната си страна едни елементчета, и ако си виждал какво става при обмазване тип "яката работа - тур повече, да има", и си се срещал с пациенти, дето са си мазали ЦПУ-то със сребърна паста, като филия с лютеница, и ти реват като убодена мечка, че, видиш ли, заради твоята паста им е думнал процесора, вероятно ще препоръчваш "бетонената"

Но не - при наличие на инструменти и познания - какво и защо се прави, и наблюдения върху резултата - се оказва обратното.

Всъщност, защо е по-скъпа?

Или нейсе...
                    А тестове за топлопроводимост на пасти колкото искаш.... Мен ме отказа сребърната паста преди време, като се наложи да отварям повторно едно HP защото показателите, след смяната на пастата бяха същите, да не кажа и по лоши...

Коментар

Твърдо поне 10 градуса на долу, а може и повече да е. Количеството паста, които сложих е колкото топче с диаметър 4 мм.

Коментар

Ако не искаш да си бъзикаш лаптопа, вземи си кулър. Термалтейк, дето го е предложил колегата, е добър, с огромен вентилатор. Освен това е с лек наклон под ъгъл, по-удобно е за щракане по клавиатурата, но мисля че е по-тежък и харчи повече ток.

Също ти предлагам "Antec USB cooler" има два вентилатора. Леко по-шумен е от Термалтейк, но е много ефективен. Мисля че е по-малък като размер и май по-евтин, но върши същата работа. Много е лек, правен е от алуминий, което също допринася за преноса на топлина. Дърпа въздуха надолу (затова е важно лаптопът да не засмуква въздух отдолу, иначе трябва да се ползва друго). Освен това usb-порта в който е включен "Антек" не ти се губи, в куплунга отвън си има вход usb, т.е. пак може да се ползва (не е зает от кулъра).

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                          Ако не искаш да си бъзикаш лаптопа, вземи си кулър. Термалтейк, дето го е предложил колегата, е добър, с огромен вентилатор. Освен това е с лек наклон под ъгъл, по-удобно е за щракане по клавиатурата, но мисля че е по-тежък и харчи повече ток.

Също ти предлагам "Antec USB cooler" има два вентилатора. Леко по-шумен е от Термалтейк, но е много ефективен. Мисля че е по-малък като размер и май по-евтин, но върши същата работа. Много е лек, правен е от алуминий, което също допринася за преноса на топлина. Дърпа въздуха надолу (затова е важно лаптопът да не засмуква въздух отдолу, иначе трябва да се ползва друго). Освен това usb-порта в който е включен "Антек" не ти се губи, в куплунга отвън си има вход usb, т.е. пак може да се ползва (не е зает от кулъра).
                          Както споменахме по-горе кулъра не е решение за не почистен лаптоп, а просто средство за охлаждане на фабрично горещи процесори от типа на AMD, и машини които работят на "много високи обороти"...

Коментар

Сега нямам време да прочета цялата тема, но задължително ще намеря, имам и аз доста какво да кажа по този въпрос относно профилактите на лаптопи и допълнителните охлаждания ...
                            Почти 8 години работа в сервиз, точно с това се занимавах

Относно тези "куулъри" - ако лаптопа ви отдолу няма капачета и нито една решетчица, откъдето да засмуква въздух, какъв е смисъла от този охладител?
                            Въпроса ми е риторичен разбира се, нека всеки да си даде отговор сам за себе си
                            Моя пробуук в къщи например е така, ако ще и буца лед да му сложа отдолу, все тая, той въобще не смуче въздух оттам ...

Колегата по-горе много правилно ви е казал - един лаптоп започне ли да загрява, се нуждае от профилактика, а не от допълнителен охладител ...
                            Козата си сака пръч
                            И според мен, охладителя първо има смисъл, когато имате капачета и решетки отдолу (тъй като обикновено на капачетата има и решетки), и второ - наличие на първото условие + АМД печка ...

Имам и аз да покажа някоя и друга снимка на мръсен лаптоп, обаче са в къщи, ще ги издиря, да видите за кво иде реч - охладителя от снимката по-горе на колегата Глоу е просто доста чист

И запомнете - ако един лаптоп загрява много, трябва да му се напави качествена профилактика, а не да го поиздухаш оттук-оттам. Да вземем например снимката с вълната на колегата Глоу - духаш радиатора отвън навътре, посока вентилатора - резултата какъв е: тази вълна отива в перките на вентилатора, при което доста често се случва самите перки въобще да не завъртят повече, понеже вълната опира в корпуса, съответно лаптопа ви изписва грешка в CPU FAN ....

Как правя аз качествена профилактика - лаптопа се разглобява напълно, т.е. сваля се дъното, охладител, вентилатор, всичко. Ако пастата все още не се е втвърдила, и ако нямате под ръка, може и да не я сменяте, ще изкара още. Но принципно ако е на повече от година да кажем, аз задължително я сменям, с тази сивата, бяла ползвам рядко (ако нямам сива), сребърна нивгаш (Вени е описал защо ...).
                            Количеството паста трябва да е точно, да не е повече, да се омаже целия процесор, че става една ....
                            Слагам паста, залепвам охладителя за процесора, после отлепвам за да се убедя, че наистина не е в повече.

След това започвам подред, ако е доста мръсно навсякъде, първо с уста грубо издухвам гнусотията, после внимателно с четка изчетквам всичко, долен корпус, охладител, вентилатора перка по перка (ако има нужда капвам и масълце на вентилатора, отлага купуването на нов), дънна платка, клавиатурата отдолу, че и отгоре, абе където има прах го изчетквам внимателно с четка - никога компресори, никога духалки и темподобни
                            След това се сглобява всичко внимателно и воала, имате чисто нов лаптоп на старо
                            Накрая външно почиствам лаптопа със съответния препарат, екрана с препаран за LCD-та и вече е готов за употреба.

Да, става бавно, досадно е, понякога е и трудоемко, обаче аз така работя, такива измислени профилактики, дето да го поодухаш оттук оттам, въобще не се захващам, тъй като резултата може да е по-отрицателен, отколкото преди това

Сега остава само да сложа някоя и друга снимка, ама да ги издиря първо тия дни
                            Hristo Draganov
                            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Намерих няколко снимки в телефона си (в къщи имам, правени с фотоапарат), сори за кофти качеството ...

1. HP TouchSmart - монитор и компютър в едно - фъснало дъно (чипсет), вследствие на прегряване
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0009.jpg
Прегледи:1
Размер:78.7 КБ
ID:5452912

Име:IMAG0010.jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5452913

Име:IMAG0012.jpg
Размер:66.3 КБ
ID:5452914

2. Някакъв асемблиран компютър, това е (т.е. беше) Фортрон захранване, съответно дефектирало, според мен от прегряване ... Целия компютър вътре беше така ...

Име:IMAG0161.jpg
Размер:107.2 КБ
ID:5452915

3. Лаптоп, ако не се лъжа НР 6730, или 6735 ...
                              Преди:

Име:IMG0190A.jpg
Размер:75.7 КБ
ID:5452916

След:

Име:IMG0192A.jpg
Размер:57.6 КБ
ID:5452917

Вентилатора на същия:

Име:IMG0207A.jpg
Размер:54.6 КБ
ID:5452918

Име:IMG0208A.jpg
Размер:57.4 КБ
ID:5452919

4. Този не помня, май от НР Павилион ще да е така като го гледам, вътре пак е затлачен яко, въпреки, че не се вижда много ...

Име:IMG0218A.jpg
Размер:45.5 КБ
ID:5452920
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                                Намерих няколко снимки в телефона си (в къщи имам, правени с фотоапарат), сори за кофти качеството ...

Вентилатора на същия:
                                [ATTACH=CONFIG]547330[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]547332[/ATTACH]
                                Точно това чупи перките "от само себе си"...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X