От: Поставки за охлаждане на лаптоп
Като се замисля, наистина имах такъв случай. Но беше на някакво много ретро писи - П2/400. Ефектът е видим и много лесно се разпознава - при натоварване температурата се покачва с нереално бързи темпове, а при връщане в покой, нереално бързо спада. Видимо лош топлинен контакт между процесор и радиатор.
Лично аз, ако няма симптоми, не бих пипал оригиналното изпълнение...
Термо пастата не е измислена заедно с компютрите. Използва се и в куп друга техника и то доста преди компютрите да добият такава масовост. Та, наблюденията ми са не само в компютри а и в доста други техники...
Като се замисля, наистина имах такъв случай. Но беше на някакво много ретро писи - П2/400. Ефектът е видим и много лесно се разпознава - при натоварване температурата се покачва с нереално бързи темпове, а при връщане в покой, нереално бързо спада. Видимо лош топлинен контакт между процесор и радиатор.
Лично аз, ако няма симптоми, не бих пипал оригиналното изпълнение...
Първоначално публикуван от silverfox
Преглед на мнение
След Acer-а, който умря за година и малко, взех един HP/Compaq nx9420, който подкара вече 7-а година и (след като му добавих памет, смених диска с по-голям и взех един Wi-Fi адаптер, който да да поддържа 802.11n вместо оригиналния 802.11 g) засега не се сещам за никаква основателна причина да го сменям.
Коментар