Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставки за охлаждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставки за охлаждане на лаптоп

Като се замисля, наистина имах такъв случай. Но беше на някакво много ретро писи - П2/400. Ефектът е видим и много лесно се разпознава - при натоварване температурата се покачва с нереално бързи темпове, а при връщане в покой, нереално бързо спада. Видимо лош топлинен контакт между процесор и радиатор.
    Лично аз, ако няма симптоми, не бих пипал оригиналното изпълнение...

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    ПС: Говорим за термопаста, която я пече постоянно процесора, а не за такава завита в кофа.
    Термо пастата не е измислена заедно с компютрите. Използва се и в куп друга техника и то доста преди компютрите да добият такава масовост. Та, наблюденията ми са не само в компютри а и в доста други техники...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Dell на три години пастата се опече мъжката, смениха я, но късно - видеокартата беше заминала, тя запоена за дъното и замина за части за без пари.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        ... Натовари го на 100% за 10 тина минути и тогава кажи каква е температурата...
        Дъното - 58*, процесорът - 79-80*
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Има много удобни, ефективни и ергономични вече! Ползвал съм две. В момента Logitech-а ми е най-удобен! Чувствително и веднага сваля температурата на лаптопа. Вече така съм и свикнал, че не мога без нея, по удобно ми е даже.

Коментар

Това, което можеш да направиш и сам е да смениш пустата паста, но това което колегите толкова апокалиптично описват, се наблюдава след наистина доста време.
            Едва ли стоиш на 5+ годишен лаптоп, нали?
            NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
            SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
            GSM: О887б97З79

Коментар

Първоначално публикуван от ogitoBG Преглед на мнение
              Това, което можеш да направиш и сам е да смениш пустата паста, но това което колегите толкова апокалиптично описват, се наблюдава след наистина доста време.
              Едва ли стоиш на 5+ годишен лаптоп, нали?
              Хубаво е да се смени пастата, но ако прибави и един куулър ще е най-добре..
              Това е един много удобен аксесоар.. Не само охлажда, но и събира прах по мрежата си, която се е канила да влиза в лаптопа.. Изобщо работата на самия компютър става друга, поне аз видях разлика..

Коментар

айседмица - +84.0°C (crit = +100.0°C)
                някаква нвидиа на нея - +71.0°C (high = +100.0°C, crit = +110.0°C)
                това на над 1,4 натоварване
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от ogitoBG Преглед на мнение
                  ... Едва ли стоиш на 5+ годишен лаптоп, нали?
                  Точно на такъв стоя. След Acer-а, който умря за година и малко, взех един HP/Compaq nx9420, който подкара вече 7-а година и (след като му добавих памет, смених диска с по-голям и взех един Wi-Fi адаптер, който да да поддържа 802.11n вместо оригиналния 802.11 g) засега не се сещам за никаква основателна причина да го сменям.
                  На времето беше взет като заместител на настолен (затова и 17"), но за целите, за които се използва сега, по-мощен не ми трябва.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Щом е така, наистина нова паста може да помогне. В случая освен това е добре да се смени и вентилатора с нов.
                    Седем годишен вентилатор съвсем не е в силния си период.
                    NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
                    SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
                    GSM: О887б97З79

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Дъното - 58*, процесорът - 79-80*
                      За ремонт/почистване е...

Последния които правих, беше на възрастта на твоя... Toshiba... Като го натоварих скачаше на 82* (повече ме достраша да го тормозя)... След почистването падна на 50-55* на 100 натоварване...

От повече от петнайсет години ми е разфасовката - в пластмасова кофа, завита с фолио отгоре, да не се цапа.
                      Колега ти голяма инвестиция си направил в тази кофа... Като имам в предвид, че аз за 1 спринцовка на TT давам 20 лв
                      Последно редактирано от Glow; 24-01-13, 16:17.

Коментар

Кофичката е килограмова, и не съм се охарчил за нея...

Коментар

Вземи и си направи профилактика на радиатора на охлаждането. Има своиството да сабира много микроскопични власинки от прах и др. боклуци които се наслагват върху радиатора и намаляват топлообмена. Пробвай с обдухване на радиатора на охл. блок с компресор . И виж резултата . В повечето случай помага .

Поздрави.
                          Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
                          ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Първоначално публикуван от nvelikov Преглед на мнение
                            Вземи и си направи профилактика на радиатора на охлаждането. Има своиството да сабира много микроскопични власинки от прах и др. боклуци които се наслагват върху радиатора и намаляват топлообмена. Пробвай с обдухване на радиатора на охл. блок с компресор . И виж резултата . В повечето случай помага .

Поздрави.
                            В повечето случай, духането на такава техника с компресор ПОМАГА за скоропрестижната и смяна

п.с. Преди време някои в форума ми обясняваше как се чупили перките на DELL-овете от само себе си... Светнаха ме как става номера... Духаш от вън, навътре, и ако успееш да вкараш "тапата/боклуци" при вентилатора си почти готов... Остава само да включиш лаптопа, перката да се развърти и "тапата/боклуци" вътре да и счупят перките...

п.с.2 Ако някои е решил да си обдухва компютъра/лаптопа, нека си вземе поне бутилка сгъстен въздух, щото перката се сменя, ама електрониката като даде на късо, варианта е нов от магазина...

Коментар

Тъй, тъй..
                              Не питай старило, питай патило, са казали хората...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                                В повечето случай, духането на такава техника с компресор ПОМАГА за скоропрестижната и смяна ...
                                Явно затова НР препоръчват продухване с въздух
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X