Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на конфигурация за настолен компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на конфигурация за настолен компютър

Един архив няма ли начин хардуерно да се набие на read-only - за мен не е архив. Отварях една тема по въпроса, и става ясно, че дебелите чичковци са решили да си архивираме в нета. Не щат да развиват технологии върху сменяеми носители. Няма реално решение за големи архиви, и ми е много терсене с тия DVD-та.
    п.с. Съгласен, че DVD не е решение, ако и да нямам скапано все още.
    Последно редактирано от Rabin; 07-01-13, 11:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      И кое му е надеждното, след като е с хардове вътре.

Kaк се архивира партиция?
      Архивира се дефиницията (това, дето операционната система ползва като я пуснеш). Като информация е миниатюрно - килобайти някакви, обаче там пише как ти е разделен диска и каква е структурата на всяко парче (къде почва, къде свършва и прочие истории, дали е системна и т.н.).

Скоро не съм си играл да го правя, но не може да няма софтуери за целта.

Ей какво излиза в многознайкото по въпроса:
      https://www.google.bg/search?q=parti...hrome&ie=UTF-8
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Каквото и да говорите, за мен няма по надежден носител от оптичния носител.
        1. Read Only e
        2. Не се влияе от вода(ако по някаква причина шкафа с дискове се наводни или го изпуснеш в локва при пренасяне) подсушаваш, слагаш в устройството и всичко си е там...
        3. Не се влияе от електромагнитни импулси (телефони, магнити...)
        4. При правилно съхранение, почти не може да се надраска
        5. Хубавите дискове издържат с години (минимум 5) а и нищо не ти пречи да ги преглеждаш от време на време и ако видиш, че покритието пожълтява да си го изкопираш...

Ами посочете ми друг носител с подобни възможности... защото аз не сещам да има..

Коментар

На сменяемия носител има едно предимство. Ако и да ти се скапе една подложка - ще изгубиш, но не всичко. И няма електроники по него. Че има много теми "търся контролер за един изгорял хард".

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Ами посочете ми друг носител с подобни възможности... защото аз не сещам да има..
            Хартия. Половин мегабайт на лист се побира:
            http://ollydbg.de/Paperbak/

...това в рамките на шегата разбира се, но за истински ценна информация си е възможен вариант.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Май много се отклонихте от темата

При желание може да се отдели като тема за архивиране, съхранение на електронна информация.
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Хартия. Половин мегабайт на лист се побира:
                http://ollydbg.de/Paperbak/
                Не става

1. Не е Read Only , ако изкараш "архива", и без да искаш бутнеш шишенцето с мастило и отиде (диска ще го измия на чешмата и ще е като нов)
                2. Ако се наводни или носиш "архива" докато вали, и го намокриш или недай си боже падне в някоя локва пак заминава... Още повече с сегашните мастила на водна основа, дето една капка вода им действа като като спирт

А колегата в видеоахривите, сигурно трябва да конвертира към анимация, всеки лист отделен кадър

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                  Май много се отклонихте от темата

При желание може да се отдели като тема за архивиране, съхранение на електронна информация.
                  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108819 Стара мъка ми е, и още съм на ДВД-та. Ся мисля за блурей.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Не става

2. Ако се наводни или носиш "архива" докато вали, и го намокриш или недай си боже падне в някоя локва пак заминава... Още повече с сегашните мастила на водна основа, дето една капка вода им действа като като спирт
                    Кви мастила, ква водна основа, кви 5 лева? Това се прави на лазерен! На струен - преко сили 200dpi, и то ако дюзите са ти в перфектно състояние. Пък и има хартия, дето от вода не я е страх толкова. С малко допълнителна информация за корекция като при флашовете, и единични грешки не го притесняват.

Шишенцето с мастило - от къде? Ти с паче перо ли пишеш още, та постоянно да има такова на масата?

Коментар

И как се чете инфо от хартия? Скенер?
                      п.с. Аха, да, написали са. Не е истина, просто.
                      На перфоленти е по-хитро.

Коментар

И как се чете инфо от хартия? Скенер?
                        Да. В краен случай можеш да си я четеш и на око, ако искаш, като от перфокартите едно време.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108819 Стара мъка ми е, и още съм на ДВД-та. Ся мисля за блурей.
                          Абе 6 DVD по 4.7GB са 30GB, да кажем че взимаш скъпи носители 2 лв единия, ти излизат 12 лв. BluRay диска пак там някъде ти излиза. И общо взет си струва само ако архивираш големи файлове над 5ГБ..

Коментар

На хард, блурей и ДВД в момента излиза приблизително еднаква цена на гигабайт.

Коментар

Закърпих положението като напръсках всички контакти с контактен спреи,почистих вентилаторите и радиаторите(бяха горе-долу чисти) и смених термопастата.
                              Има и един нов проблем - Взех от ляля ми VGA кабел да гледам филми от компа на телевизора и се получава някакъв брум (все едно гледаш телевизора през стара камера).Помислих,че кабела е кофти и тествах на нетбукчето при него няма брум и се вижда сравнително добре за неговите 128 мб вградено видиео.
                              Дали този брум се получава защото моята видеокарта е с DVI изходи а ползвам DVI-VGA преходник?
                              Поздрави
                              Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X