Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на конфигурация за настолен компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на конфигурация за настолен компютър

Здравейте колеги,днес настолния ми полу-геимърски комп,за пореден път реши да ме подразни.
    Прави ми следния номер:Както си работи нормално и цъкам някоя игра компа забива и се чува едно цъкане от хард-диска (все едно се рестартира),стой забил и възпроизвежда последния звук от играта, рескам го след това се включва и работи нормално до следващото забиване (понакога може дни понякога часове)Някои път след като го ресна монитора въобще не се включва а компа си работи.Извадих видео картата почистих пиновете и намаля проблема с невкючването на монитора.След като пак почна да се появява махнах видеокартата и карах малко на вградената(мъка)докато не благоволи да се вкючи.Сега пак ми направи този двоен проблем и направо се вбесих опитах само на вградена видео карта и не става.
    Компа е доста стар но става за повечето игри на минимални изисквания.
    Параметрите са му следните
    Ram-2gbDDR2
    Procesor - AMD 2.5ghz двуядрен трябва да видя точно модела
    Видеокарта nvidia g-force 9400 512мб
    Дъно асрок - не съм сигорен точно какво.
    Бях с win xp бъгваше и сега със седмица пак така но като цяло работи по гладко.
    Та понеже тоя комп вече прекалява съм склонен да го сменя,но не разполагам с много средства.
    Не искам да си зимам лаптоп понеже като цяло са по скъпи,много греят и не са толкова надеждни (гореспоменатия комп го имам от 5 и повече год.).
    Бихте ли ми препоръчали конфирурация и да ми кажете колко г/д ще излезе?

Поздрави
    Последно редактирано от nbajani; 03-01-13, 18:53.
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

От: Избор на конфигурация за настолен компютър

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
    Бихте ли ми препоръчало конфирурация и да ми кажете колко г/д ще излезе?
    Тъгни по обратния път - с цифрата, която си заделил прегледай офертите на хардуерните фирми на цели компове, за да добиеш представа колко още трябва да добавиш

Коментар

Колега. ПЦто залязва както ЦД и ДВД.

Не се набутвай с настолен комп., че излизат от употреба вече.
      Поне за в къщи, де.

Коментар

Колега принципно си прав но аз си имам голям монитор,удобна мишка и клавиатура и стерео уредба вързани към компа всико това на бюро.Ако си зема лаптоп трябва да ги навържа сичките тия работи към него и да си стои като настолен.Отделно си имам нетбук (от който пиша сега)той ми върши работа г/д.Според мен за една и съща цена ако си взема настолен ще е по евтино а и по надеждно.
        Отклонихме се от темата малко.Някой има ли идея защо ми ги прави тия мизерии според мен е видоекартата и харда но ако ги сменя няма да си заслужава защото ако добавя още пари си зимам комп на ддр3 с повече рам и се радвам
        Поздрави

Коментар

За какво ще се ползва - ако е за игри настолен. Това дето го описваш ми прилича на харддиск, но не се знае. Сийгейт предполагам. И моя го прави, а е нов. Какво ти е захранването? Ако е китайско за 5 лв го махай и сложи хубаво. Та кажи конкретно за какво ти трябва и ще помогнем. За игри само - може АМД. За всичко друго - интел. Аз направих една грешка - сложих обикновен санди бридж а можеше да сложа xeon.

В твоя случай - продажба и нов, ъпгрейда е безсмислен и финансово неоправдан.
          Александър

Коментар

Компа на мен ми трява за средно-тежки игри,браузване в нета и филми.Захранването ми е на делукс редовно съм го чистил няма надути кондензатори,дава ми 11.97 и 5.08 това сега го измерих с махната видео карта.Бюджета ми за жалост е доста нисък около 400лв,но като си купих сегашния горе долу толкова +50 100 ми излезе (сглобяван)преди около 5 год.Бях на стаж от даскало и там профилактирах захранвания имаше стендче с яки резистори за товар и мисля,че г/д 12.05 трябва да дава незнам 11.97 дали е проблем а и се пак мултицета ми не е като онзи и може да има грешка.
            Поздрави

Коментар

Читавото захранване предпазва от високочестотни изменения на напрежението (дано не казвам някоя глупост), т.е. Малко по-сложно, отколкото мога да обясня. Както и да е, това ти е единия проблем. Другия е бюджета. Ако си запазиш монитора, кутията и гарда, продадеш останалото за 150-тина лева може да вземеш читав айви бридж с по-новото вградено видео и една плочка 4 гб. Рам. После ще надграждаш - захранване някакво читаво за 50-60 лв. Поне, после видео (разрови се по хардуерните форуми) и накрая едно ssd 20 GB, което в по-новите чипсети на интел z68 например, може да се включи като кеш на харддиска и става брутално. По натам рам и така.
              Александър

Коментар

Благодаря за мненията колега сега ще се пообразовам около процесорите.
                Сега гледах по разни саитове има сабрани компи:
                Група Стока Количество
                Твърд диск 1000GB SEAGATE Barracuda 3.5, 64MB, SATAIII 600 ST1000DM003 - новият ултрабърз диск на Seagate (197/196 Sequential read/write) 1 бр.
                Памет за настолни системи 4GB DDR3 1333 1 бр.
                Оптично устройство DVD-RW LG GH24NS95 Internal DVD-RW SATA 1 бр.
                Кутия Кутия CX-2D67/ DT X1 Middle Tower/400W + USB 3.0 преден панел 1 бр.
                Процесор Двуядрен Intel G860 3.0GHZ/3MB/LGA1155/BOX 1 бр.
                Видео карта nVidia GeForce GT 630 DDR5 1GB/128bit, DVI/HDMI/VGA 1 бр.
                Дънна платка ASROCK B75MDGS USB 3.0 SATA III-600 1 бр.
                Портове отпред: 2 x USB 3.0; 2 x USB 2.0; вход за слушалки; изход за микрофон
                Портове отзад 1 x PS/2 Mouse Port; 1 x PS/2 Keyboard Port; 1 x D-Sub Port; 1 x DVI-D Port; 4 x Ready-to-Use USB 2.0 Ports; 2 x Ready-to-Use USB 3.0 Ports( възможност за извеждане на 2 допълнителни USB 3.0 порта отпред) ; 1 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED); HD Audio Jack: Line in / Front Speaker / Microphone; Изходи на видеокартата: 1 x D-Sub Port; 1 x DVI-D Port, 1 x HDMI
                649лв как е според теб?То е ясно,че на части ще ми е по-евтино но все пак.
                ппСега разгледах и кутиите на кулермастър-грабват окото.
                Поздрави

Коментар

Има втора употреба фирмени ПЦ та който мисля че хич не са зле.С доста яки процесори като Е6550 , ни са в рамките на 200/300лв.Едно такова е HP DC7800 мисля беше.Не е лошо да ги видиш.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani;2048840[TABLE
                    649лв как е според теб?То е ясно,че на части ще ми е по-евтино но все пак.
                    Защо така мислиш? Не си прав, защото в готовата машина има да кажем 10 компонента, и ако кажем че на всеки има по 10лв, за цялата конфигурация стават 100лв. И може примерно да се намали с 20-30 лв. При купуване на компоненти цената е посочена като крайна цена за даден компонент... Така, че готовия компютър ще ти излезе по-евтино...

Относно конфигурацията която си посочил. Не бих си взел тази видокарта, бих си я взел ако дъното няма вградена, но пак ще ти излезе по-скъпо и неефективно спрямо едно вградено видео. Евтина геймърска карта в момента може да се намери за около 200 лв, и след като бюджете ти е ограничен, според мен по добре вземи дъно с вградено видео и процесор минимум i3, вместо орязан процесор и "някакво видео"

Коментар

Този конкретен комп е ужас. Процесор гледай поне i3 или i5. Видео не купувай веднага, казах ти, вграденото е доста мощно, то е в самия процесор. Z68 е по-правилния чипсет, ако не е излязъл по-добър вече. Кутия не ти трябва, не че е лошо да е хубава, но засега я забрави. Утре ако имам време ще ти сглобя реда конфигурация примерна.
                      Александър

Коментар

Ето тази машинка си сглобих преди 2 години
                        2X2G DDR3 1333 KINGS HYPERX BL
                        Corsair 650W
                        I3-540 3.06GHZ/4MB/LGA1156/BOX
                        INTEL DH57DD /H57/BULK
                        LG GH22NS50 DVD RW SATA BLACK
                        PALIT GTS450 512MB D5
                        Кутия за компютър черна без захранване SPD503B-R

Като съм си оставил и идея за ъпгред, т.е. поне още 5 години може да си кара в крак. Аз лично за лаптоп не ща и да чувам, камо ли за домашно ползване, а вградено видео е мръсна дума. Настолния се ъпгредва в пъти по-лесно и по-евтино.

В тая конфигурация може да спестиш видеото I3 Има вградено, дъното пък поддържа до I7.

п.с. няма хард в кофигурацията. Общо стъпи на около 1000лв. (хубави времена бяха) Но пък SC2:WOL И Diablo3 Вървят на ултра
                        После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Поне за в къщи, де.
                          Е 'що така бе Пенчо

Не съм много съгласен, пък със сигурност не съм само аз
                          Много по удобно е, да не говорим за големи монитори и тези на лаптоп.... Всъщност няма много смисъл да се спори, кой как му е удобно. Аз лично на лаптопа (на жената е) е много трудно да седна, даже за нещо набързо да проверя, предпочитам си настолния.
                          Да не говорим за добавяне на рам, харддискове, видеокарта и т.н.

Но на въпроса.
                          За това дето си посочил, и сегашната конфигурация ти е добра. Според мен има някъде проблем, било кофти уиндоус, нещо хардуерно.
                          Аз у нас съм с някакъв дърт амд 3000+; 2 гигабайта рам; и gforce 6600gt. Плзва се предимно за музика, интернет, филми и други дребни задачки. На него съм играл хироус 5 и старкрафт 2 (ли беше) ама това играл, е много силно казано, че от доста време нито имам време, нито ми се играя разни игри.

Ако все пак си решил да сменяш, не виждам смисъл да се дават пари за кутия и ред други дреболии. Вземи си едно дъно (може и с вградено хубаво видео), процесор и общо взето ще минеш много по-тънко.
                          Харддиска казваш, че нещо тракал, да не е в него проблема , ако си сигурен в него, няма за какво да го сменяш. Виж си само разните компоненти дали са съвместими.
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Тези забивания може да се дължат на подути кондензатори на дъното или видеокартата и доста често причината за това е прах и мръсотия, която се събира в кутията. Аз моя поне 3 пъти годишно го нося на профилактика в гаража и го продухвам с компресора
                            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Поне за в къщи, де.
                              Намери ми 27 инчов лаптоп с 2560x1440 IPS, с възможност да му забича видео карта, дета само тя харчи 100-ина вата, с 16 USB порта, и това не за чувал пари, и ще си призная съвсем без бой че настолните системи си отиват. Лаптопа е добър за носене насам-натам, и нищо повече. Всичко останало му е в минус - и цена, и хардуер, и възможност за ъпгрейд, и надеждност,ако го товариш много и редовно. Отделно дето едно елементарно почистване се превръща в приключение с неизвестен край, ако нямаш опит с разглобяването.

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              и накрая едно ssd 20 GB, което в по-новите чипсети на интел z68 например, може да се включи като кеш на харддиска и става брутално.
                              Пари на вятъра. Ако ще е SSD - да го ползва за системен, ама с по-малък от 128GB няма да мине. Другото е лайноягодка.

По темата - влез си в BIOS-а и вдигни с по една стъпка напреженията на шините и паметта. Моя вкъщи по едно време взе да рестартира, и след месец чуденки, аха-аха да го сменя, а то се оказа че напрежението на паметта е прекалено ниско (по някое време покрай всичките ъпгрейти съм ги свалил прекалено, или биоса така си е решил), и от време на време рестартираше. Като му сложих напреженията от някой от двата "fail safe defaults" профила в биоса, всичко се успа, и вече половин година проблема го няма. Отделно дето си подкарах паметта на 1600Mhz, което със старите напрежения беше абсолютно невъзможно.
                              Последно редактирано от sparkybg; 04-01-13, 09:55.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X