Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на конфигурация за настолен компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на конфигурация за настолен компютър

Ето ти едно добро начало за гейм конфигурация

Обща стойност: 640.48лв.

та тези 4 основни компонента излизат около 650 лв
    може може вместо i5 да вземеш i3 процесор и цената да падне надолу... Това вече ти преценяваш...
    След време ако видеото ти дойде слабо, просто взимаш една видеокарта и влизаш в играта

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Колега. ПЦто залязва както ЦД и ДВД.

Не се набутвай с настолен комп., че излизат от употреба вече.
      Поне за в къщи, де.
      Нито ДВД залязва, още по-малко пък настолния комп. ДВД най много да се замести от Блурей. Тая работа дето си я мислят с облаците - много им здраве! Нито у Фейса ще си опиша тайните фантазии, нито ще си кача всичкото инфо на техните сървъри.

Коментар

Виж моята тема за геймърски компютър и ще се ориентираш. При мен се получи много добра конфигурация и върви на ултра всичко, което е пробвано досега (в момента Crysis 2 се върти най-много), само цената на конфигурацията е "малко" по-височка.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

DVD-то реално залязва, откак флашките станаха достъпни и с голям обем. Лично аз освен за някой филм, DVD много отдавна не съм ползвал. Ще останат евентуално за архивиране, макар че и там не са от най-надеждните форми на съхранение на информация.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Избор на конфигурация за настолен компютър

ДВД, ЦД- за мен са супер ненадеждни и според мен ще залязат много скоро. Загубих си доста информация (архиви) записани на такива носители.
            Проблема при всички такива е, че пластмасата старее, лесно се драскат и стават неизползваеми, лично аз не ги ползвам от години (ползвам си флешки), ползвам ги само за да си запиша някой имидж и да си инсталирам нещо (не, че флешка не става но така ми е по бързо и лесно), демек само за неща които спокойно мога да хвърля в кофата.

Коментар

То бедата е че и флашките не са кой-знае колко надежден начин на архивиране.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Re: Избор на конфигурация за настолен компютър

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                ДВД, ЦД- за мен са супер ненадеждни и според мен ще залязат много скоро. Загубих си доста информация (архиви) записани на такива носители.
                Проблема при всички такива е, че пластмасата старее, лесно се драскат и стават неизползваеми, лично аз не ги ползвам от години (ползвам си флешки), ползвам ги само за да си запиша някой имидж и да си инсталирам нещо (не, че флешка не става но така ми е по бързо и лесно), демек само за неща които спокойно мога да хвърля в кофата.
                Това е несериозно. Да изтъкнеш флашката като по-добър ахриватор от един оптичен носител, при които единствения вариант да го повредиш е да го надраскаш или да го оставиш на слънце... А флашката и е достатъчен един телефон до нея за да иде в небитието... Изключване с директно дърпане от УСБ-то, вируси (защото голяма част от тях нямат защита против запис...) Така, че за мен ХДД и флаш са най-ненадеджните "архиватори".
                Всичко важно архивирам на дискове(естествено на на такива от 30 ст) Verbatium даже имат спецялна серия за архивиране... Записваш на качествен диск, слагаш в кутиика и в шкафа... Сигурно имам дискове на по 10години които не са мръднали...
                Имам и такива дето наистина от седене горния слой им се скапва и почват да се лющат, но на такива важни работи не записвам...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  ...при които единствения вариант да го повредиш е да го надраскаш или да го оставиш на слънце...
                  Ми не са само това начините. Скапват си се самоволно - отлепват им се слоевете и т.н. Естествено има боклуци, а има и качествени, но практически никога не можеш да си сигурен дали не си попаднал на кофти партида или менте. А и самата пластмаса старее. На всичките. И радона от въздуха им влияе (даже ги ползват за оценка, по български метод), и изпаренията от лака или фурнира на шкафа, в който ги държиш, и още сума неща.

Флашката - купуваш си такава с метален корпус, и въпроса с телефона в съседство приключва. До сега тотално скапана флашка, моя или на колегите, не съм видял. За сметка на това скапани дискове - дал господ. Просто отказват да се четат, без да са надраскани и без да са разлепени дори.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Това е несериозно.......

Сигурно имам дискове на по 10години които не са мръднали...
                    Това е съвършено сериозно...
                    Ще имаш дискове, които са мръднали - може би малко, но достатъчно...

Аморфен материал...препоръчва се презапис през 3 години...пише доста по въпроса... практиката потвърждава...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      До сега тотално скапана флашка, моя или на колегите, не съм видял. За сметка на това скапани дискове - дал господ.
                      Статистически вероятно си видял стотици пъти повече дискове, отколкото флашки. Ако имаше 300 флашки и 2 диска - щеше да видиш повече счупени флашки.
                      Колко флашки трябва да накупувам, че да си натоваря архивите? Освен това флаша също има retention time и зависи от околната радиация. Битовете се пазят на миниатюрен елементарен заряд, близо до гейта на MOS транзистор. Малко лабава ми се види тая работа.

Коментар

и това е верно...

Интересно, защо като стане въпрос за архивиране на данни, и хората се сещат за транспортиране на данни..

Коментар

Пробвай това
                          За диска които съм посочил, дават 100 години, и съм сигурен, че 10 от тях ще изкара без проблем...

Хм, или аз съм голям късметлия(а принципно не съм)
                          Или вие сте големи каръци
                          Или нещо съхранението ви куца

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:disk-2.jpg
Прегледи:1
Размер:138.9 КБ
ID:5440674
                          Този диск до преди 6 месеца седеше в кутия. После го изкарах, защото кутията ми трябваше (а и няма нищо важно на него) и сега се подмята между дисковете... Диска не е нищо особено, български е и може да се каже от най-евтините...
                          Цялото съдържание се чете без проблеми...

Сигурен съм, ако ако се поразровя в ахрива ще изкарам поне 3-4 диска от периода 2000-2004 РАБОТЕЩИ...
                          Последно редактирано от Preslav Peychev; 04-01-13, 18:26. Причина: външен линк

Коментар

Aз да чукам на дърво, нямам прецакан диск или DVD. Oт 1997 пиша, и имам доста.
                            Тия хипер евтините подложки не ги броя, там е ясно.

Коментар

Ежедневието ми е такова - сблъсквам се със скапана техника от сутрин до вечер.

Не мога да покажа скапани матрици от 1991 година - аудио, защото просто ги изхвърлих.
                              Уж бяха съхранявани правилно, ама временцето не е малко..

Verbatim - все пак от 1969 година са в бизнеса с дейта-сториджи - това е Името, ама бих се почувствал леко прецакан, ако на 99-тата година след записа, не се чете диска..пък и "Limited lifetime warranty" се отнася за носителя, не за съдържанието му...

Коментар

Re: Избор на конфигурация за настолен компютър

По миналата година едно старо CD с драйвери ми се пръсна в устройството (през годините е отваряно я има 10 пъти я не съхранявано си е в пластмасовата кутия), това вече преля чашата и не държа нищо важно на пластмасови носители. Вербатим и аз ги харесвам - мотаеше се някъде в офиса един пакет на Уиндоус 98 на около 30 дискети - работещ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X