Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на конфигурация за настолен компютър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на конфигурация за настолен компютър

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Ежедневието ми е такова - сблъсквам се със скапана техника от сутрин до вечер.

Не мога да покажа скапани матрици от 1991 година - аудио, защото просто ги изхвърлих.
    Уж бяха съхранявани правилно, ама временцето не е малко..

Verbatim - все пак от 1969 година са в бизнеса с дейта-сториджи - това е Името, ама бих се почувствал леко прецакан, ако на 99-тата година след записа, не се чете диска..пък и "Limited lifetime warranty" се отнася за носителя, не за съдържанието му...
    И аз мога да покажа скапали се от времето дискове и то не от 1991, обаче казвам, че със носители които съм избрал за архивни проблеми съм нямал...

Така, че със правилен носител и правилно съхранение 10 годинки не са непостижими. И това го казвам от опит, а не щото на диска пише така...

По миналата година едно старо CD с драйвери ми се пръсна в устройството (през годините е отваряно я има 10 пъти я не съхранявано си е в пластмасовата кутия), това вече преля чашата и не държа нищо важно на пластмасови носители. Вербатим и аз ги харесвам - мотаеше се някъде в офиса един пакет на Уиндоус 98 на около 30 дискети - работещ.
    Няма невъзможни неща. Обаче ако попитаме на колко човека са им са се пръскали дискове и колко. И попитаме на колко човека им са се разваляли флашки и колко? Ститистиката ще е в ползва на развалените флашки...
    Последно редактирано от Glow; 04-01-13, 14:59.

Коментар

ДВД се върти с много по-ниска скорост от CD, та поне механичните проблеми ги няма.

Коментар

Re: Избор на конфигурация за настолен компютър

Няма невъзможни неща. Обаче ако попитаме на колко човека са им са се пръскали дискове и колко. И попитаме на колко човека им са се разваляли флашки и колко? Ститистиката ще е в ползва на развалените флашки...
        Така е но какво да се прави, идеално щастие няма и двата варианта не са подходящи за съхранение на важни неща - дори и мобилните дискове се прецакват. Има варианти с мини сторидж с по няколко диска на райд масив, но са си цифра - все пак на всеки според нуждите, ако имаш супер важни неща си заслужава.

Коментар

От: Re: Избор на конфигурация за настолен компютър

Въпреки, че леко се е разводнила темата ,.. все пак да отговоря.
          Колега това което описваш като дефект понеже се появява произволно, ми прилича на проблем с Хард диска.
          Това за което пише mohera също е възможно, но в тези случаи забиването обикновено става за приблизително еднакъв период от време.
          Проблена с харда може да е хардуерен(лоши връзки по платката на харда) или софтуерен(лоши сектори -SATA дисковете правят лоши сектори, които windows-a не може да локализира, освен ако не пуснеш scandisk).
          Конфигурацията ти не е лоша, освен ако не си нагласил пари за нещо супер актуално.
          Най добре иди на сервиз - само да огледат дънната платка за надути кондензатори, ако няма такива - смени само харда, и си готов.
          П.П Ако през последните 5 години не си сменял захранващия блок на компа, добре е да смениш и него!
          Последно редактирано от toestaz; 04-01-13, 16:07.
          Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
          Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
          'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Ако това ще помогне с нещо ето какво платих за настолния комп. Това е преди от 6 месеца така че сигурно цената сега ще е с едни 10 - 15% надолу. На някакви особени игри не съм го пробвал защото не си падам много геймър, иначе забележки за сега нямам.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:offer.jpg
Прегледи:1
Размер:79.3 КБ
ID:5440706

Коментар

Здравеите колеги днес си поиграх с компа.Главния проблем за мен е,че като го включа на монитора не дава никакви признаци,че е вкл.а харддиска проблема си го прави от одавна но сега мисля,че работи.Пробвах да извадя видеокартата и включих към вградената но пак никакви индикации,че работи,пробвах да не би монитора да е сдал багажа но с лаптопа работи.Пробвах и захранването на друг комп и си работи а от другия не тръгва на моя.Никаде по дъното няма надути кондензатори или видими следи от проблем,вече се ичерпах
              За нова конфигурация:
              1Добро захранване - вие ще кажете колко вата
              2РАМ за начало 1 плочка кингстон 4гб.
              3Процесор- можеби интел и3 и5 още не съм сигурен може и амд някакво
              3Дъно-според нещата които избера по горе,там ми е тъмна индия приемам съвети всякакви
              4Хард-мисля нещо от сорта на 500гб. може и 1гб но не знам читава марка.
              Общо взето това е приемам всякакви съвети.
              Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                За нова конфигурация:
                1Добро захранване - вие ще кажете колко вата
                2РАМ за начало 1 плочка кингстон 4гб.
                3Процесор- можеби интел и3 и5 още не съм сигурен може и амд някакво
                3Дъно-според нещата които избера по горе,там ми е тъмна индия приемам съвети всякакви
                4Хард-мисля нещо от сорта на 500гб. може и 1гб но не знам читава марка.
                Общо взето това е приемам всякакви съвети.
                Ето ти я конфигурацията http://www.offroad-bulgaria.com/show...16#post2049216 дори са посочени е конкретни компоненти...
                хард диск колкото ти трябва, според мен по добре терабайт, на този етап бих взел хитачи
                и една кутия каквато искаш....
                За в бъдеще ако се вманиачиш в игрите, ти трябва само едно по-сериозно видео и ще имаш геймърска машина...
                Както писах и по-горе ако i5 ти е скъп, винаги може да го смениш с i3 и цената да падне, макар, че ако имаш възможност за i5-цата няма какво да се чудиш...

Коментар

Аз пък щото съм прост - архивирам на външни хардове и нямам никакви проблеми вече 15 години (имам към 20 ТБ архив - видео и проекти основно). Поне за мен предвид обемите с които работя, няма по-добра и сигурна алтернатива още повече, че държа всияко некомпресирано и винаги мога да го вкарам в употреба без загуба на качество!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Аз пък щото съм прост - архивирам на външни хардове и нямам никакви проблеми вече 15 години (имам към 20 ТБ архив - видео и проекти основно). Поне за мен предвид обемите с които работя, няма по-добра и сигурна алтернатива още повече, че държа всияко некомпресирано и винаги мога да го вкарам в употреба без загуба на качество!
                    Tвърдото правило на твърдите дискове е, че винаги се чупят. Въпросът е кога. Освен това заинтересован бацил може да ти унищожи инфото за няколко секунди. Знаеш колко бързо се трие партиция.
                    Не ти го пожелавам.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      Знаеш колко бързо се трие партиция.
                      Знам и колко бързо се възстановява, ако си я архивирал. На това точно това е противодействието. По-голяма беля е когато скапва информацията, бавно и полека, без да се усетиш.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        За съжаление, когато става въпрос за архивиране на големи файлове, май това е единствената алтернатива, но не на външен хард (в смисъл HDD на USB) ами на RAID масив, където информацията ти е дублирана, и ако нещо стане с единия HDD да можеш да я въстановиш от другия в масива, но това зависи и от това колко ти е важна информацията...
                        В последно време харддисковете са кекави като сирене, външните още повече, достатъно е само веднъж да го изтървеш на земята и... да не говорим за другите фактори...
                        За големи файлове Blue-Ray също е някаква алтернатива, макар и доста скъпа...

Коментар

Едно NAS устройство не е чак толкова скъпо, а е с доста възможности.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Едно NAS устройство не е чак толкова скъпо, а е с доста възможности.
                            И кое му е надеждното, след като е с хардове вътре.
                            Първоначално публикуван от sparkybg
                            Знам и колко бързо се възстановява, ако си я архивирал.
                            Kaк се архивира партиция?

Коментар

Ами като го курдисаш на RAID1 или 5, това му е надеждното..
                              То вечно няма нищо, тук говорим за вероятности.

Коментар

Мисля, че вече веднъж имаше спор на тази тема. В крайна сметка, както хард дисковете могат да се повредят, така и оптичните носители са крайно ненадеждни. Много е неприятно да ти потрябва нещо, съхранено на DVD, и да установиш, че дискът с времето си е променил цвета и не може да се прочете на ни едно от наличните устройства ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X