Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно геймърско ПЦ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно геймърско ПЦ

Ето и обещания снапшот за WD Caviar Black 1000gb:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HDTP3.jpg
Прегледи:1
Размер:178.6 КБ
ID:5395628
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
      И аз се чудя това като теб. Гледам тука повечето потребители изваждат едни i7 и i5 чудеса и се чудя за какво се ползват толокова мощни процесори за обикновен потребител например да притежаваш такъв е безмислено.
      Това не са обикновени потребители. Това са изрУди, дето се чудат за какво да си дадат парите
      Гарантирам, че и 90% от тях не ползват тези процесори и на 70%

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        Това не са обикновени потребители. Това са изрУди, дето се чудат за какво да си дадат парите
        Гарантирам, че и 90% от тях не ползват тези процесори и на 70%
        Да ми подарят тогава едно такова зверче на мене, не бих го отказвал въобще и гарантирам че ще го натоваря на 100%
        Между другото най-доброто натоварване на процесора е при обработка и прекомпресиране на видео както и при тези хора които се занимават с 3D рендиране. Там определено се изисква доста процесорна мощ. А не знам дали сте чували но преди време имаше разни проекти за споделяне на ресурси на компютъра например за изчисление на човешикия геном и за научни цели. Така като сте включат доста потребители от цял свят се получава нещо като суперкомпютър. Даже преди време бях видял че в подобен проект българското участие беше на ниво.
        Спаркибг гледам наистина за какво става дума в производителността между HDD и SSD. Спор няма при една съвременна конфигурация най-добрата комбинация е SSD за системния дял и инсталираните програми и HDD за данните които съхраняваме. Хубавото е че цените на SSD дисковете са доста по-достъпни спрямо тези от преди година две и вече доста повече хора могат да си позволят това удоволствие.

Коментар

Като говорим за игри - има и друго! Всеизвестно е, че проблема никога не е бил в хардуера, а в софтуера и възможността му да използва хардуера по най-оптимален начин! Кризата и някои световни тенденции накараха производителите на игри да понамалят темпото ( реално те движат компютърната индустрия в масовия и вариант) по отношение на системните изисквания! Торентите принудиха геймърските компании да се ориентират към онлайн базирани концепции, които могат да се играят само на платени сървъри (не че и това не го лекуват хората), а с оглед на масово достъпните скорости - игрите не са толкова лакоми от към хардуерен ресурс и той за напред ще е все по-малко необходим на редовия геймър... Има и още нещо... До година Intel пускат на пазара новите си процесори ( новата си платформа направо) и се очаква цените на това което се счита за "Топ" на пазара в момента да паднат в пъти и аз лично бих изчакал, защото момента е възможно най-неподходящ за подобна инвестиция ( не става дума само за пари)! Като се събира PC се мисли поне две-три години напред, а точно сега това не е възможно, защото intel за кратко време ще избълват няколко поколения от новите процесори и риска само за година-две закупена в момента конфигурация да е безвъзвратно остаряла до степен да стане неизползваема на третата година ( на индустрията и трябва горе-долу толкова за да се пренастрои спрямо новите възможности) е повече от неприемлив...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Има и още нещо... До година Intel пускат на пазара новите си процесори ( новата си платформа направо)
            Те от Intel всяка година пускат нещо ново. Напоследък тенденцията е на нечетна година да пускат нова архитектура, а на четна да преминават към по-малки размери на транзисторите.
            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
            Walter Rohrl
            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Според мен бъркаш с видеото - GeForce GTX 480 е по-бързо и по ЕВТИНО, но ти си знаеш...
              Имам честта да съм ползвал съответната карта и по-горе бях писал за нея... Нивото на шума при натоварване можеш да го сравниш с фуражомелка и го казвам напълно сериозно! Гори АДСКИ много ток! Като казвам АДСКИ точно това имам предвид. С толкова ток ще захраня два нови Radeon-а. Във фабрични настройки на вентилаторите бие сини екрани защото не могат да и смогнат при загряване и това беше зимата, която в Кърджали вярно е мека, но си е зима...

Мощна карта, но пълна с проблеми... Няма да си купя втори път подобна.

Коментар

Не е и много евтина (пък и май почти не се предлага на пазара), затова съм се ориентирал към GTX 570 или HD 7850 2GB.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

"Подкукоросан" От kuzdov и sparky и аз си смених дискчето (и не само) - спрях се на A-DATA SX910 - 240 GB, много го мислих, защото четох, че е със Сандфорс, но с орязана защита, но като прочетох, че е с "на ръка подбрани компоненти" и 5 години гаранция, се метнах! Заслужаваше си!

Ето няколко теста (имайте в предвид, че това е работещият диск на ОС-а!):

Само за сравнение - "Сатрият" ми Фаворит А-DATA S511 120GB

И Един мобилен Съвременен Добър Истински Твърд Диск

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-data S511.jpg
Прегледи:2
Размер:94.1 КБ
ID:5396657Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sygate 750GB mobile HDD.jpg
Прегледи:2
Размер:64.9 КБ
ID:5396658Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sx910 256 ATTO.jpg
Размер:87.4 КБ
ID:5396659Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sx910 256 cristal diskmark.jpg
Размер:67.2 КБ
ID:5396660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sx910 256 HD tune bench.jpg
Размер:143.4 КБ
ID:5396661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sx910 256 HD tune.jpg
Размер:186.5 КБ
ID:5396662
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от alex_markov; 08-08-12, 11:57.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    Имам честта да съм ползвал съответната карта и по-горе бях писал за нея... Нивото на шума при натоварване можеш да го сравниш с фуражомелка и го казвам напълно сериозно! Гори АДСКИ много ток! Като казвам АДСКИ точно това имам предвид. С толкова ток ще захраня два нови Radeon-а. Във фабрични настройки на вентилаторите бие сини екрани защото не могат да и смогнат при загряване и това беше зимата, която в Кърджали вярно е мека, но си е зима...

Мощна карта, но пълна с проблеми... Няма да си купя втори път подобна.
                    GTX 480 освен чипа си има и производител. Като при различните производители, охлаждането е различно...

Коментар

@Glow - съгласен - лично аз ползвах референтен модел произведен от Palit, който излиза с настройките и хардуера препоръчан от nVidia.

@alex_markov - ще споделиш ли цената и от къде го купи? Точно сега нямам излишни пари, но определено изглежда добре, признавам.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        ...

@alex_markov - ще споделиш ли цената и от къде го купи? Точно сега нямам излишни пари, но определено изглежда добре, признавам.

www(точка)cmm(точка)bg/cgi-bin/most/pricelist.pl

Както писа някой, това е НАЙ-Големият Ъпгреид който може да се направи! И е Факт, и процесорите и паметите, че май дори и видео картите Нямат такава поразителна разлика в скоростите, пък и дисковете са НАЙ-Бавното нещо в съвременното ПЦ
                        Последно редактирано от sparkybg; 08-08-12, 10:28.

Коментар

SX911 в тая ценова листа няма. Има SX910.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            SX911 в тая ценова листа няма. Има SX910.
                            Sorry, то 911 май въобще няма. Модела е s910, както пише в тесoтвите снимки. А за 1 явно ми е трепнала ръката, оправих го
                            Последно редактирано от alex_markov; 08-08-12, 23:08.

Коментар

Ух мале. Видях цената на това дискче и си е немалка сума де. Като се замислих относно въпроса за алтернатива на ССД-то което явно довежда до голям прираст в производителността. Вече и РАМ паметите не са толкова скъпи и си мисля не е ли възможно да се инсталира операционна система на RAM диск, верно при зареждането на компютъра ще се иска повече време поради зареждането на цялата ОС в рамта но пък затова скоростите на четени и запис ще са главозамайващи. Също така ще се иска и повече време за съхраняване на данните от Рамдиска към твърдия диск. Но за сървърна машина или такава която работи почти денонощно няма да е голям проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                                ... Вече и РАМ паметите не са толкова скъпи и си мисля не е ли възможно да се инсталира операционна система на RAM диск, верно при зареждането на компютъра ще се иска повече време поради зареждането на цялата ОС в рамта но пък затова скоростите на четени и запис ще са главозамайващи....
                                Вече няколко ПЦ-та са ми с повечко памет, но до сега не съм успял разумно да използвам РАМ Диск за нещо смислено и увеличаващо производителността, все има повече проблеми отколкото ползи, ама сигурно нещо бъркам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X