Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно геймърско ПЦ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно геймърско ПЦ

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    PC-то e настолно, но все пак не съм готов да дам за един диск колкото за читав лаптоп. Нещо към 500-700лв ми е лимита.

Примерно по ей-това съм се "загуедАл":
    OCZ 480GB Agility 3, SATAIII, 2.5 inch, MLC, SSD
    Ти зададе врно най-сложния въпрос . Аз по принципа на консерватизма бих се метнал на някой интелски ссд.
    http://www.ebay.de/itm/Solid-State-D...item2ec053716a

http://www.ebay.de/itm/Intel-520-Ser...item41685b75cd

Мързи ме повече да търся пък и това на най-първо четене. Ако се разровиш ще намериш .
    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
      ...Аз по принципа на консерватизма бих се метнал на някой интелски ссд. ... .

От 3 ССД-та kоiто съм сменил до сега - Само Интелското ми е правило проблеми, при това МНОГО!!! (Е в интерес на истината това беше отдавна - X25)

Коментар

Оспамихте темата на човека с тези SSD Какво SSD на геймърски компютър? И колко струва SSD? - Intel SSD 520 Series (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s) - 622 лв с ДДС, за 240GB
        При положение, че игрите вече вървят около 20ГБ...

Коментар

240 са достатъчни за ОС + основните приложения (или игри) с които работиш/играеш. Ама ще буутва в пъти по-бързо.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не е спам. Хубаво е хората с опит с тия джаджи да споделят, щото е най-лесно да извадиш 2-3К и да вземеш някое рекламирано дръвче и после да се чукаш по главата. А и с чисто образователна цел за такива като мен, които са боси в материята. Аз вече поизбистрих концепцията - ще е нещо от сорта на посочената по-горе конфигурация с интелския 2500+ на с.1155. Харда ще такъв, като препоръчания от Спарки на Уестърн Д. около 500 ГБ, за да не изпадам в минимализъм. Само за видеокартата още не съм сигурен, но сигурно ще е АТИ. Чудя се има ли някаква далавера в Блу-рей оптично устройство (освен възможността да гледаш такива филми)?
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Личното ми мнение е че за момента и за в България bluray не си струва. Аз от диск не съм гледал нищо много, много отдавна.

Карта - бих взел някоя от тия:
              SAPPHIRE HD7850 2G GD5 OC 513.50
              SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G GD5 688.0
              Цените са от Most, с ДДС
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А игрите, които са по 6-7 ГБ и нагоре на какъв носител са записани(не, че съм се юрнал да ги купувам, ама май има някои, които не щат да вървят от Демона)?
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  А игрите, които са по 6-7 ГБ и нагоре на какъв носител са записани(не, че съм се юрнал да ги купувам, ама май има някои, които не щат да вървят от Демона)?
                  На двуслойно DVD са (което е над 7GB), едно или няколко.

Коментар

Далаверката на blu-ray e, че може да си правиш ГОЛЕМИ "архиви". В ремките на около 40ГБ вместо на 4-8ГБ.
                    Безмислено е да спорим дали 240ГБ са достатъчни за ДОМАШНО ПС. Ако бяха достатъчни, намаше на пазара в момента да се продават 3000GB-тови.
                    Един пример 10 игри по 20ГБ са 200ГБ
                    - 10 филма по 10 ГБ (не казвам 30ГБ blu-ray) са 100ГБ
                    - 1000 музики по 10МБ са 10ГБ - а за съвременния "меломан" 1000 песни не са нищо?

Факт е, че 90% от хората с големи LCD телевизори, в един момент решават да ползват компютъра за гледане на филми, и от там според ТВ почват да търсят филми с все по-високо качество. И накрая стигат до 37ГБ blu-ray рилеизи...
                    А скоростта на боот при домашния компютър, маи е последния фактор които се гледа, още шпвече когато за скорост трябва да дадеш в пъти повече пари... В крайна сметка в моемнта на пазара е SATAIII които по спецификации на ИНТЕРФЕЙСА работи на 6Gb/s. Не казвам, че е бърз колкото SSD-то, но за домашни нужди върши работа....

За видеото - nVidia в момента е лидер, и ОПРЕДЕЛЕНО е предпочитания избор на геъмърите (и не само). За справка - като погледна склада от високия клас на nVidia имаме останали само 2-3 модела, а атитата си стоят
                    С 2 думи nVidia предлага повече, на по-ниска цена в сравнение с ATI - ето един бенчмакр на водещите карти момента - http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

P.S. Sparkybg - ако не греша каза ДА НЕ ВЗИМАШ WD Black - защото е много шумен

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Далаверката на blu-ray e, че може да си правиш ГОЛЕМИ "архиви". В ремките на около 40ГБ вместо на 4-8ГБ.
                      Безмислено е да спорим дали 240ГБ са достатъчни за ДОМАШНО ПС. Ако бяха достатъчни, намаше на пазара в момента да се продават 3000GB-тови.
                      Един пример 10 игри по 20ГБ са 200ГБ
                      - 10 филма по 10 ГБ (не казвам 30ГБ blu-ray) са 100ГБ
                      - 1000 музики по 10МБ са 10ГБ - а за съвременния "меломан" 1000 песни не са нищо?
                      Никой не е казал да си вземеш SSD, че да си държиш архивите на него. SSD-то се ползва за ОС и програми, дето искат скорост. Другото се държи на обикновен диск. Аз в допълнение към SSD-то ще имам терабайтов WD Black.

Факт е, че 90% от хората с големи LCD телевизори, в един момент решават да ползват компютъра за гледане на филми, и от там според ТВ почват да търсят филми с все по-високо качество. И накрая стигат до 37ГБ blu-ray рилеизи...
                      Да, ама голямата част от тия рилийзи се свалят от нета. Тук дори няма от къде да ги купиш. За филми бърз диск не е необходим.

А скоростта на боот при домашния компютър, маи е последния фактор които се гледа, още шпвече когато за скорост трябва да дадеш в пъти повече пари... В крайна сметка в моемнта на пазара е SATAIII които по спецификации на ИНТЕРФЕЙСА работи на 6Gb/s. Не казвам, че е бърз колкото SSD-то, но за домашни нужди върши работа....
                      Едно SSD запълва тоя трафик. Нормален диск е като минимум 2 пъти по-бавен, а ако са много и малки файлове - много пъти по-бавен.

P.S. Sparkybg - ако не греша каза ДА НЕ ВЗИМАШ WD Black - защото е много шумен
                      Грешиш. Аз съм с такова и в работата и вкъщи. В работата не го чувам - хубава кутия, сложена на пода. Вкъщи се чува, ама кутията ми е огромна и масивна и усилва всеки звук. Шума не е нищо особено. Има го, повече е от повечето други дискове, но не е нещото, дето ще ме откаже да си купя такъв диск.

Коментар

Ето това измислих на първо четене:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:oferta.jpg
Прегледи:1
Размер:70.1 КБ
ID:5395250
                        Конфигурацията вероятно ще претърпи някои дребни проблеми след като се консултирам наживо с колега, който наскоро е правил подобна. Ако има нещо съществено в което бъркам, може смело да отправяте критики.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Оспамихте темата на човека с тези SSD Какво SSD на геймърски компютър? И колко струва SSD? - Intel SSD 520 Series (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s) - 622 лв с ДДС, за 240GB
                          При положение, че игрите вече вървят около 20ГБ...

Че кой е казал, че трябва да бъде само един диск? ССД за ОС-а (128 ГБ са Напълно достатъчни) + 1-2-3... диска за съдържание, като по-важните неща (снимки, документи.... се пазят поне на два различни диска....

Коментар

За архивиране най-евтино на база цена/количество информация и сигурно е да се архивира на външен хард. Вземаш си един 2.5" и архивираш на него.
                            За големите игри не се тревожи. Когато решиш да купуваш си купуваш ключа и сваляш от интернет. Не с всички е възможно, но повечето нови заглавия вече се предлагат online.
                            От показаната конфигурация само те съветвам да смениш диска с 1TB и да е някой със 64MB cache. Иначе е доста по-напред от изискването да "вървят прилично новите релийзи основно на шуутърите"
                            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Според мен бъркаш с видеото - GeForce GTX 480 е по-бързо и по ЕВТИНО, но ти си знаеш...

Диска и за мен е много малък.

А относно
                              Че кой е казал, че трябва да бъде само един диск? ССД за ОС-а (128 ГБ са Напълно достатъчни)
                              Бюджета го е казал... Ако се натовари с още 600 лв за SSD, цифричките на TOTAL ще станат страшни

Коментар

Според мен бъркаш с видеото - GeForce GTX 480 е по-бързо и по ЕВТИНО, ни ти си знаеш...
                                Там е работата, че не знам. Затова питам и очаквам съвети . Всяко мнение е полезно за мен.
                                Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                За архивиране най-евтино на база цена/количество информация и сигурно е да се архивира на външен хард. Вземаш си един 2.5" и архивираш на него.
                                За големите игри не се тревожи. Когато решиш да купуваш си купуваш ключа и сваляш от интернет. Не с всички е възможно, но повечето нови заглавия вече се предлагат online.
                                От показаната конфигурация само те съветвам да смениш диска с 1TB и да е някой със 64MB cache. Иначе е доста по-напред от изискването да "вървят прилично новите релийзи основно на шуутърите"
                                Защо ми е 1 ТБ? Аз сега се оправям на 10 пъти по-малък и даже имам свободно място. За конфигурацията съм се стремил към максимално най-доброто, което мога да си позволя, но може да претърпи някои орязвания. А може и така да остане, като имам предвид, че скоро друга такава не планирам да купувам.
                                Последно редактирано от kuzdov; 29-07-12, 16:44.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X