Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно геймърско ПЦ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно геймърско ПЦ

Понеже ми предстои закупуване на нов десктоп, молбата ми е към хората, разбиращи от асемблиране на компютри за препоръка относно читава машина, понеже на мен тая материя ми е малко мътна. Бих искал да знам кое от съвременните дъна може да се комплектова с добър процесор, памет, видео и хард не повече от 500 ГБ (за аудиото нямам високи изисквания, ще се слуша през обикновена уредба), за да вървят прилично новите релийзи основно на шуутърите? Бюджета е до към 1500 лв., но няма да се цупя и ако излезе доста по-малко.
    П.П. Желателно е видеото да има VGA изход, за да не се налага да сменям и монитора.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

От: Въпрос относно геймърско ПЦ

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    П.П. Желателно е видеото да има VGA изход, за да не се налага да сменям и монитора.
    За геймърските компоти видеото е от изключителна важност, а наличието на нещо различно от HDMI и DisplayPort върху него е силно под въпрос при по-новите карти, така че може да се окаже ограничение при избора на карта.

Принципно, когато купувам видео, обикновено се насочвам към нещо на цена между 200 и 300 долара. Общо взето в тоя диапазон според мен хем получаваш достатъчна мощ, хем цената не е съвсем перверзна.

За дъното - ако можеш да си позволиш Core i7 - за мен е без алтернатива. i5 е компромис. Не голям, но все пак компромис. И в други теми съм споменавал че чисто новичките i5-ци в работата се справят малко под нивото на дъртата ми i7-ца, купена почти веднага след като ги пуснаха, и съвсем не топ модел като дъно и процесор, а точно на границата на "бюджетното" - същата граница, от която нагоре цените са перверзни, и за много голяма разлика в цената получаваш много малка разлика в пърформанса.

За диск ти препоръчвам горещо WD Caviar Black. Лошото е че май все още са скъпички (не точно тоя, а по принцип), че нали преди време понаводни едни заводи, и има лек дефицит на пазара.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Интел или АМД, Нвидия или АТИ? Като гледам, фен си на Интел, но досега стария кошник с АМД процесор и карта Нвидия бачкаше безупречно и изтърпя всякакви мъчения (за 8 години веднъж смених захранване и добавих малко рам), ама вече е за пенсия, а и дъното от 2-3 дена ми къса нервите, но въпреки това Вин7 Ултра си върви екстра. Нямам база за сравнение и не знам кое си струва парите и ще си върши работата, а подозирам, че и в тая сфера не винаги най-новото и най-скъпото е най-хубаво.
      П.П. Ако се наложи ще прежаля още някой лев за монитор и в тая връзка комбото монитор+ТВ удачен вариант ли е?
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Предлагам ти конфигурация като моята. Едва ли има по-добър довод от това
        Intel Core i5 2500K
        Моето дъно е Asus P8P67 Pro, но ти препоръчвам Asrock Z68 Extreme4
        RAM - 8GB DDR3 1600 (2x4GB) моята е Corsair Vengeance
        Видео - GeForce 460 (моето е Gainward)
        Захранване - поне 500W
        Кутия - каквaто си избереш

WD Black не препоръчвам поради високия шум, който произвеждат и не са подходящи за домашна употреба. Seagate са доста производителни и тихи. Само не ми харесва малката гаранция от 1 година, която дават вече.

Така се получава доста добре балансирана и ценово ефективна машинка, която може да се справи с всяка задача.
        Последно редактирано от silverfox; 27-07-12, 23:09.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Това като гледам е с ДДР3. Петицата има ли някакво съществено преимущество?
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ако решиш да се правиш на голям геймър може да се прежалят толкова пари. Иначе за тези пари може да се скалъпи една не лоша конфигурация базирана на АМД, все пак там цената е по-тънка откъдето и да го погледнеш. Верно Интелските процесори са доста крачки напред пред АМД но и инвестицията в тях е по-голяма. Иначе грубо казано 8 ядрен процесор АМД е към 300-400 кинта, дъно поне към 190-250, ако имаш читаво захранване поне 600-750 вата може да си го спестиш като цена за новите карти (те са лами големи като цяло), eдна що горе долу добра видео карта за около 300-400лв и РАМ поне още към 100-120лв и ще стане една доста не лоша съвременна машинка. Иначе комбинацията телевизор монитор си е най-удачна. Един приятел стана така вече поне 3 години си кара с една 40-ка Самсунг като монитор вързан към компютъра и никакви грижи.
            П.С.
            Предимството на Интел винаги е било в изчислителните процеси пред АМД и ако ще го използваш за по специфични цели различни от игри и с по-тежки изчисления има смисъл да е Интелски процесора.

Коментар

Интел или АМД
              От няколко години насам тоя въпрос не стои. Гледай тестове - Intel навсякъде са едни гърди напред. Преди 8 години не беше така, а точно обратното - AMD дръпнаха с иновации и технология, и подигравателния някога израз Kotlon, важеше с пълна сила за пентиумите известно време.... но не за много дълго. В момента е въпрос на цена. Интел значи производителност, AMD - по-бюджетни решения. Аз в частта AMD не мога да помогна. От много време съм само с интел, и предимно gygabyte дъна, средна хубост.

Освен на Intel съм фен и на ATI, още от преди да ги купят AMD. Само че в момента не съм наясно с пазара. Поне от 2 години не съм се интересувал какво е актуално, но както казах - в тоя ценови диапазон (200-300 долара) поне за мен винади са били сравнително приемливи модели като съотношение цена/производителност. Общо взето съм ползвал предимно Sapphire. Не е имало грижи до сега.

За монитор не ме питай - там съм пристрастен и служебно обременен. Просто разгледай картите в посочения ценови диапазон, и гледай да са от новите (последните) поколения. Току виж някоя имала DVI, и с един преходинк си решаваш проблема. Това ако не ти се купува монитор, макар че от известно време насам са сравнително ефтинджос.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моята карта Палит GTX460 като на silverfox има отделен VGA изход, но тя вече не се произвежда но прекия и наследник GTX560 също има такъв изход. Но по принцип даже да няма такъв изход всички нови карти поддържат VGA през DVI изхода си с преходник.

Коментар

Това като гледам е с ДДР3. Петицата има ли някакво съществено преимущество?
                  Ако говориш за Core i5 2500K, то това май е ценово най-ефективния процесор. 4 ядра, няма HT, което за мен при наличието на 4 ядра си е преимущество, и се клоква доста. Изобщо много добър процесор. Чесно казано от доста време не съм се занимавал с AMD, общо взето откакто минах на Intel но ако влезем в спор AMD vs Intel ще стане една ...

Коментар

Бе аз това и правя. Чета ревюта и тестове, ама и там е като в нашия форум-всеки си хвали неговото. Предполагам, че дъното ще е i7 с някакъв 4 ядрен процесор (не, че знам каква е далаверата от 4-6-8 ядра, ама 4 ми звучи достатъчно много), памет обаче ДДР3 или 5 и най-трудното - каква карта? От овърклок хабер си нямам и честно казано, едва ли някога ще го ползвам тоя комп, щото игри не играя, а и от синковците няма да се вредя, дори и да искам.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Seagate са доста производителни и тихи. Само не ми харесва малката гаранция от 1 година, която дават вече.
                      Срока на гаранцията не е случаен. От тая "марка" съм опитвал (и аз, и колегите ми) през последните 12 години 3-4 пъти, и всеки път е тотално разочарование. Говоря за нисък клас продукти за ширпотреба. Върху сървърните им решения нямам поглед, макар че скоро ще ми се наложи.

WD Black съвсем не бучи и чегърта чак толкова. И вкъщи и в работата съм с такова. На фона на захранването, вентилатора на процесора и тоя на видеокартата, трудно би се впечатлил някой кой-знае колко. Обаче за смека на това като пърформанс е много добро, може би измежду най-добрите на пазара.

Коментар

То за срока на гаранцията на Seagate и аз си помислих, че не ще да е е й така. От доста време карам с един Samsung Spinpoint F1 HD103UJ и само последния Seagate, който взех го мина по производителност. WD Black по същество е 2.5" HDD, а останалото охлаждане. Като цяло не ме кефят, аз лично ги чувам като работят.

Коментар

Бе аз това и правя. Чета ревюта и тестове, ама и там е като в нашия форум-всеки си хвали неговото. Предполагам, че дъното ще е i7 с някакъв 4 ядрен процесор (не, че знам каква е далаверата от 4-6-8 ядра, ама 4 ми звучи достатъчно много), памет обаче ДДР3 или 5 и най-трудното - каква карта? От овърклок хабер си нямам и честно казано, едва ли някога ще го ползвам тоя комп, щото игри не играя, а и от синковците няма да се вредя, дори и да искам.
                          DDR5 ти осигурява по-дълъг срок на възможни ъпгрейди, и аз бих го предпочел.

дъната за повечето i5 и i7 се едни и същи. И двата май ги няма в по-малък вариант от 4-ядрени (за i5-цата не съм сигурен дали нямаше с 2). i7-ците наистина са скъпи, но отново според мен има защо. И при тях има едно ниво, от което нагоре даваш много за малко, И аз съответно винаги съм пазарувал процесора дето е най-близо до тая граница. Като видиш нечия ценова листа - границата е силно видима.

Ако мислиш че 8GB рам са ти достатъчни засега, те съветвам да вземеш 2*4GB, и дъно с поне 4 слота, за да можеш на по-късен етап да си добавиш безболезнено още 8.

Както ти казах - аз за дъна съм предимно Gygabyte, а за видео - ATI, произведени от Sapphire. Аз съм с RADEON HD57xx, но вече е дъртичко. Въпреки това не съм усетил никаква липса на производителност до сега.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            То за срока на гаранцията на Seagate и аз си помислих, че не ще да е е й така. От доста време карам с един Samsung Spinpoint F1 HD103UJ и само последния Seagate, който взех го мина по производителност. WD Black по същество е 2.5" HDD, а останалото охлаждане. Като цяло не ме кефят, аз лично ги чувам като работят.
                            То и аз го чувам, но не е нищо фрапиращо според моите представи. Тоя в работата пък почти не го чувам (трябва да се заслушам) - кутията ми е на пода, върху кашон. Зависи си и от кутията впрочем.

Коментар

Щом i5/i7 са на еднакъв сокет, вероятно сега ще избера по-бюджетното решение, пък като поевтинеят седмиците ще ъпгрейдвам. То затова търся мнението на разбиращи, че като взема нещо сега, да има переспектива и да мога да надграждам ако(като) се наложи.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X