Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно геймърско ПЦ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно геймърско ПЦ

Ето ти benchmark на моя Seagate 1TB SATA III, 64MB cache:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02.jpg
Прегледи:1
Размер:67.7 КБ
ID:5395251

Някой ако има WD Black да пусне един benchmark.

А то може и 500GB, но с HD филмите и новите игри свършва много бързо.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Не съм казвал че WD Caviar Black е най-бързото (беше, ама в момента надали). Въпроса е че със Seagate съм имал грижи няколко пъти в последните 5-6 години, и колегите също. Единия им беше лют фен, ама вече не е.

Довечера ако се сетя ще пусна един бенчмарк, ама при мен няма да е много актуален - дъното ми е сравнително старо.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При компютрите е така. Колкото повече инвестираш в началото, толкова по-дълго време ще ти е актуален компютъра.
        За диска ти си преценяваш. Но както мечо пух е казал - колкото повече, толкова повече 1ТБ диск ще ти натовари конфигурацията с около 40лв. Но ще имаш 2-но повече място.
        Аз описах горе, какви са актуалните обеми информация в момента... Ако се насочил към Blu-ray също с 500ГБ ще си за никъде. 6 филма са ти 240ГБ...
        Да диска трябва да е с 64 кеш, нали се гони бързодействие

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          При компютрите е така. Колкото повече инвестираш в началото, толкова по-дълго време ще ти е актуален компютъра.
          Не съм съгласен. Колкото и да инвестираш до 2, най-много 3, години вече няма да е актуален. Нови технологии, нови инструкции, нови архитектури ... Според мен трябва да се намери златната среда от която цените започват стремглаво да скачат. Лесно се намира като се погледне ценовата листа на даден компонент. До една точка за минимално инвестиране се получава доста повишение в производителността. От тази точка нататък разликата в цените става осезаема. Ако купиш компютър в горния ценови клас ще ти излезе 2-3 пъти повече от добре балансиран такъв и след 2-3 години ще е по-слаб от нов добре балансиран. Т.е. вместо да си вземеш добре балансиран по отношение цена/качество и след 2 години да го смениш с нов такъв и всичко на цената на първоначалната инвестиция за скъп, то ще си седиш със стария 'щото някога си бил върха на сладоледа и си се напънал да извадиш парите накуп.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Именно. Служебната ми машина я сглобявах точно след като излезе i7 - взех най-доброто дъно, среден клас процесор, 6GB RAM (tripple channel), и там каквото друго трябваше, на обща сума от 1500 кинта без ДДС. Оказа се че като купихме чисто новите i5-чки за двама нови колеги, моето все още е актуално и все още е по-бързо от техните. Добавил съм единствено още 6GB RAM и един диск от тогава. Велика видео карта за там не ми трябва, така или иначе, та е някаква около 100-те долара, когато я купувах. И все още си е читава конфигурация, на която върви всичко, без да се помайва, и на която ще може да се работи примерно още 2 години, че и повече.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Не съм казвал че WD Caviar Black е най-бързото (беше, ама в момента надали). Въпроса е че със Seagate съм имал грижи няколко пъти в последните 5-6 години, и колегите също. Единия им беше лют фен, ама вече не е.

Довечера ако се сетя ще пусна един бенчмарк, ама при мен няма да е много актуален - дъното ми е сравнително старо.
              Подкрепям твоето мнение Спарки. В последните години Сигейта са меко казано боклуци. Преди 3 години като взех моя компютър с нов харддиск Сигейт, се оказа с бъгав фирмуеър и чак след няколко месеца го оправиха проблема ама на пълен диск не ми се играеше да го ъптдейтвам тогава и ако се прецака нещо хайде у кофата информацията, и в момента като чета Смарт таблицата оле мале. Според някои програми вече тоя харддиск е на умиране макар че знам че си бачи наред и проблемите идват от софта и трупа грешки там едни в СМАРТ таблицата и така си карам и до ден днешен. Старите дискове от време оно на Сигейт бяха железни ама вече не е така. Миналата година като бяха евтини хардовете преди големия скок се бях разровил да проверя как стоят нещата с надеждността на харддисковете като процент откази и върнати за ремонт. За мое най-голямо учудване Самсунг бяха на челните места с най-малко откази следвани от Хитачи и WD. Но то какво стана подразделението на Самсунг за харддисковете го купи Сигейт и дотам. При WD преди време имаше и там едни тъпотии с Green серията им, беше много тъпо написан фирмуеъра им че при неизползване на харддиска влиза в стендбай режим и там постоянно четците заставаха не както трябва или нещо подобно но не се сещам какъв точно беше проблема. Така че за момента се доверявам единствено на Хитачи или WD, като първите винаги са се славили като най-надежни.

Коментар

Е аз да се изфукам че вече съм със SSD OCZ Agility 4 256gb. И чисто нов преинсталиран Windows 7, върху i7 с 12GB RAM. Хвърка направо.

но... SSD-то не е напълно безшумно. Като го натовариш - чува се. Съвсем, ама съвсем лекичко, но се чува.

Ей ви 2 скрийншота:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HDTP1.jpg
Размер:198.7 КБ
ID:5395559Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HDTP2.jpg
Размер:177.0 КБ
ID:5395560
                Последно редактирано от sparkybg; 31-07-12, 04:32.

Коментар

Да вметна и моите 0.05лв. Ако купуваш ново дъно - вземи нещо с LGA2011 и X79. Аз скоро се "ъпгрейдвах" и се спрях на следната комбинация:
                  Asus Rampage IV Formula
                  Intel i7 3820
                  Cooler Master Hyper 212 Evo
                  4x8GB Geil Evo Veloce 1866Mhz
                  128GB SSD Samsung 830
                  Cooler Master HAF 912 Plus
                  Останалото си го имах отпреди - Някакъв 800W фортрон, Няколко 640GB HDD и някаква стара видеокарта.
                  Не е точно геймърска машина, и излиза малко над бюджета, но и догодина, когато Интел извадят новите процесори ще е актуална платформа.
                  “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                  Walter Rohrl
                  GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                    Да вметна и моите 0.05лв. Ако купуваш ново дъно - вземи нещо с LGA2011 и X79. Аз скоро се "ъпгрейдвах" и се спрях на следната комбинация:
                    Asus Rampage IV Formula
                    Intel i7 3820
                    Cooler Master Hyper 212 Evo
                    4x8GB Geil Evo Veloce 1866Mhz
                    128GB SSD Samsung 830
                    Cooler Master HAF 912 Plus
                    Останалото си го имах отпреди - Някакъв 800W фортрон, Няколко 640GB HDD и някаква стара видеокарта.
                    Не е точно геймърска машина, и излиза малко над бюджета, но и догодина, когато Интел извадят новите процесори ще е актуална платформа.

Ще си позволя да не се съглася
                    2011 е супер скъпа платформа с много лошо съотношение цена/производителност, 1155 му е майката поне за сега

Коментар

И аз ще си позволя да не се съглася.
                      Аз сравнявах двете платформи и стигнах до извод че е безсмислено да се купува 1155. Догодина се очаква да пуснат Ivy Bridge-E, които ще са отново на 2011 платформа. Докато 1155 ще се смени с 1150. Така че ако имам нужда догодина ще мина само с около $500-$600 за процесор, а ако бях се спрял на 1155 щеше да е по-скъпо.
                      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                      Walter Rohrl

Коментар

И аз ще си позволя да не се съглася.
                        Аз сравнявах двете платформи и стигнах до извод че е безсмислено да се купува 1155. Догодина се очаква да пуснат Ivy Bridge-E, които ще са отново на 2011 платформа. Докато 1155 ще се смени с 1150. Така че ако имам нужда догодина ще мина само с около $500-$600 за процесор, а ако бях се спрял на 1155 щеше да е по-скъпо.

То това е и хубавото на форума, всеки си има мнение и аргументирано си го отстоява
                        за 1155 ВЕЧЕ има ivy Bridge процесори при това от 3-4 месеца (че и повече)

Ето едно сравнение на производителностите на двете платформи http://www.anandtech.com/print/5771 (3770к срещу 3960Х) не само, че няма голямо предимство, но на места е и по-бавен (2011) а за цените - Нямам думи

Освен това в 1155 в процесорите има не лоша графика, която в 90% от случаите върши перфектна работа и пести ток и топлина

единственото предимство 2011 платформата е наличието на 8 ядрени процесори, нещо което в 99% от случаите не ти трябва (Говоря от собствен опит - дълго време работих на една работна станция с 2 х 4 ядрени Ксеон-и и 16 ГБ РАМ, е успях да натоваря 8 те ядра само в два ТЕСТА и в нито една програма която ползвах)

П.С. Не ме разбирай погрешно и аз бих си взел подобна машина ако парите Нямаха значение, за жалост за мен Имат
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от alex_markov; 31-07-12, 11:44.

Коментар

Хм. Имах възможност да тествам 3770 срещу 3820. Z77 дъното беше Asrock Z77 Extreme4. Всичко друго по тестовата система беше еднакво. Резултата беше около 5-6% по бърза работа на 3820. 48 минути срещу 52 за рендване на 50 минути HD видео.
                          Walter Rohrl

Коментар

Хм. Имах възможност да тествам 3770 срещу 3820. Z77 дъното беше Asrock Z77 Extreme4. Всичко друго по тестовата система беше еднакво. Резултата беше около 5-6% по бърза работа на 3820. 48 минути срещу 52 за рендване на 50 минути HD видео.

Много странно, всички тестове който съм чел 3820 е Далеч назад.... Но щом сте пробвали, пък и вече си се метнал, важното е да те кефи

Коментар

Хайде и аз да се изкажа доколкото съм компетентен...

i7 vs i5:
                              i7 е процесор за multi threading натоварвания които при повечето игри не са налице. Игрите ползват не повече от 2 ядра. Виж ако ще обработваш огромни видео клипове и 8 гигабайтови PSD файлове съм съгласен че е по-добрия избор.
                              i5 2500К е уникален процесор на който аз играя последните игри и натоварването е никакво (само на 2 ядра). Току що пуснах Diablo 3 и World of Warcraft заедно на 2 монитора и вървят нормално на HD резолюция.

За парите които ще дадеш за i7 си купи един GTX 560Ti и после играй каквото ти душа иска поне за следващите година и половина.

Коментар

Първоначално публикуван от ethero Преглед на мнение
                                Хайде и аз да се изкажа доколкото съм компетентен...

i7 vs i5:
                                i7 е процесор за multi threading натоварвания които при повечето игри не са налице. Игрите ползват не повече от 2 ядра. Виж ако ще обработваш огромни видео клипове и 8 гигабайтови PSD файлове съм съгласен че е по-добрия избор.
                                i5 2500К е уникален процесор на който аз играя последните игри и натоварването е никакво (само на 2 ядра). Току що пуснах Diablo 3 и World of Warcraft заедно на 2 монитора и вървят нормално на HD резолюция.

За парите които ще дадеш за i7 си купи един GTX 560Ti и после играй каквото ти душа иска поне за следващите година и половина.
                                И аз се чудя това като теб. Гледам тука повечето потребители изваждат едни i7 и i5 чудеса и се чудя за какво се ползват толокова мощни процесори за обикновен потребител например да притежаваш такъв е безмислено. Като чета конфигурациите тука то видеокартата обикновено спъва процесора макар бил и то 4-8 ядрен. Аз си карам с моя стария AMD 6000+ двуядрен с видеокарта Палит 460 и не се справя толкова лошо даже с новите игри. Пък друг е въпроса че повечето пъти самите игри са супер неоптимизирани и гълтат яко ресурси пък с нищо особено не впечатляват. Така че някакъв АМД 4 ядрен и например една 560-ка с 8 гига РАМ и конфигурацията заспива. Всичко друго според мен донякъде са пари на вятъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X