От: Въпрос относно геймърско ПЦ
Аз да си вметна едно мое предпочитание да го имаш като идея пък ти си решаваш и знаеш. За мен от години единствения диск е SSD. Добър екземпляр може да компенсира недостатъците на процесора и да покаже доста по-добри бенчмарк от мускулест процесор с въртящ се диск. Няма да влизам в подробности как ако му се туикнат и няколко неща и спре да пише каквото и да е било излишно за какво става дума ( ще цитирам един мой приятел който има фирма за разпространение на интернет и като видя един лаптоп направен по мои вкус - "е@баси той се включва като радио бе" имаше впредвид как зарежда ОС без почти никакво чакане
). . Дори комп с евтин ссд с добри настойки и малко помагащ софтуер бие без да се замисли 3 пъти по-добра конфигурация откъм процесор и рам. За мен процесора е първото от което бих спестил въпреки всеобщото мнение. Бих инвестирал повече за ссд (цените им паднаха леко най-накрая), видео карта, рам и задължително много добро охлаждане.
Доказана за мен схема с игри и диджей и виджей софтуер.
Пък иначе за мен i5 не е толко лошо и ще ти върши работа. На видео и охлаждане залагай ако е главно за гейм. повечето игри се подкарват на много по-слаби процесори отколкото пише. Ама с видеото компромис не става.
И провери за колко може да ти боцнат ссд все пак. Ако пък имаш много инфо за съхранение има външни носители. И по-ефективно и безопасно решение по принцип. За мен на диска на компа ( и никога разделен на дялове разбира се) е само за ОС и някой и друг наложителен софт (както и игри в твоя случай). Наистина може да вземеш огромен и напълн излишен ннд за малка част от парите на ссд. Но ще останеш много по доволен от много по малък , но ссд.
Успех и се наслаждавай каквото и да си сглобиш
.
Аз да си вметна едно мое предпочитание да го имаш като идея пък ти си решаваш и знаеш. За мен от години единствения диск е SSD. Добър екземпляр може да компенсира недостатъците на процесора и да покаже доста по-добри бенчмарк от мускулест процесор с въртящ се диск. Няма да влизам в подробности как ако му се туикнат и няколко неща и спре да пише каквото и да е било излишно за какво става дума ( ще цитирам един мой приятел който има фирма за разпространение на интернет и като видя един лаптоп направен по мои вкус - "е@баси той се включва като радио бе" имаше впредвид как зарежда ОС без почти никакво чакане
). . Дори комп с евтин ссд с добри настойки и малко помагащ софтуер бие без да се замисли 3 пъти по-добра конфигурация откъм процесор и рам. За мен процесора е първото от което бих спестил въпреки всеобщото мнение. Бих инвестирал повече за ссд (цените им паднаха леко най-накрая), видео карта, рам и задължително много добро охлаждане. Доказана за мен схема с игри и диджей и виджей софтуер.
Пък иначе за мен i5 не е толко лошо и ще ти върши работа. На видео и охлаждане залагай ако е главно за гейм. повечето игри се подкарват на много по-слаби процесори отколкото пише. Ама с видеото компромис не става.
И провери за колко може да ти боцнат ссд все пак. Ако пък имаш много инфо за съхранение има външни носители. И по-ефективно и безопасно решение по принцип. За мен на диска на компа ( и никога разделен на дялове разбира се) е само за ОС и някой и друг наложителен софт (както и игри в твоя случай). Наистина може да вземеш огромен и напълн излишен ннд за малка част от парите на ссд. Но ще останеш много по доволен от много по малък , но ссд.
Успех и се наслаждавай каквото и да си сглобиш
.
. Незнам просто споделих . Аз отадвна не признавам "въртележките"
.... Тъкмо бях решил да е Интелска стъкмистика. Дай някаква примерна конфигурация с АМД (без да се увличаш в супер по-по-най
) се намира лаптоп ASUS NV76 с i7 3610QM (4 cores + HT), Nvidia Geforce GT 650M + вграденото видео!, 750GB HDD има и място за втори диск, най-добре SSD. Хем е преносим, хем има и читав дисплей 17" 1920 х 1080 матов, хем няма игра да не върви на него, а и има и Bang & Olufsen audio със събуфер - звука е много добър за лаптоп
Коментар