Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно геймърско ПЦ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно геймърско ПЦ

Аз да си вметна едно мое предпочитание да го имаш като идея пък ти си решаваш и знаеш. За мен от години единствения диск е SSD. Добър екземпляр може да компенсира недостатъците на процесора и да покаже доста по-добри бенчмарк от мускулест процесор с въртящ се диск. Няма да влизам в подробности как ако му се туикнат и няколко неща и спре да пише каквото и да е било излишно за какво става дума ( ще цитирам един мой приятел който има фирма за разпространение на интернет и като видя един лаптоп направен по мои вкус - "е@баси той се включва като радио бе" имаше впредвид как зарежда ОС без почти никакво чакане ). . Дори комп с евтин ссд с добри настойки и малко помагащ софтуер бие без да се замисли 3 пъти по-добра конфигурация откъм процесор и рам. За мен процесора е първото от което бих спестил въпреки всеобщото мнение. Бих инвестирал повече за ссд (цените им паднаха леко най-накрая), видео карта, рам и задължително много добро охлаждане.
    Доказана за мен схема с игри и диджей и виджей софтуер.
    Пък иначе за мен i5 не е толко лошо и ще ти върши работа. На видео и охлаждане залагай ако е главно за гейм. повечето игри се подкарват на много по-слаби процесори отколкото пише. Ама с видеото компромис не става.
    И провери за колко може да ти боцнат ссд все пак. Ако пък имаш много инфо за съхранение има външни носители. И по-ефективно и безопасно решение по принцип. За мен на диска на компа ( и никога разделен на дялове разбира се) е само за ОС и някой и друг наложителен софт (както и игри в твоя случай). Наистина може да вземеш огромен и напълн излишен ннд за малка част от парите на ссд. Но ще останеш много по доволен от много по малък , но ссд.
    Успех и се наслаждавай каквото и да си сглобиш .
    висете отпуснато

Коментар

Относно хардовете. Вече всички производители им намалиха срока на 1 година познайте защо, и само високите класове и сървърните са с по 2 и повече години гаранция. Иначе както посочих картата GTX560 e доста добра като цена и производителност, но и Ати също имат добри предложения в същия ценови диапазон. Май всичко е вече въпрос на вкус. А относно броя на ядрата има смисъл не толкова за игрите отколкото за изчисления например рендиране на 3D, компресиране на видео. Такива процеси дето си искат повече процесорна сила. Иначе не знам къде сте видели дъно с DDR5 памет защото масово всичко е с DDR3? Да не се бъркате с паметта на видеокартата? Там открай време се ползва DDR5 защото е по-бърза. Иначе относно цените на две отделни 2х4GB РАМ памет няма май вече смисъл да се купуват, гледам цените вече и на една плочка 8GB идва с около 10-15лв отгоре спрямо двете пък и заемат излишно повече слотове. Съвременните дъна всички вече поддържат по 8 Гигабайта РАМ на слот или просто казано 4x8GB за цялото дъно.

Коментар

2x4GB работят в двуканален режим, т.е. по-бързо от 1x8GB. Ако чипсета поддържа 3 канален режим още по-добре, но с.1155 чипсетите са с двуканален режим.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          2x4GB работят в двуканален режим, т.е. по-бързо от 1x8GB. Ако чипсета поддържа 3 канален режим още по-добре, но с.1155 чипсетите са с двуканален режим.
          По принцип си прав че работят в двуканален режим но и там е относителна работата в прираста на производителността. Като се появи първия Dual Channel преди няколко години едва ли не откриха нещо невиждано дотогава, но в крайна сметка не е толкова голяма ползата от него. Я изкопчиш 4-5% я не отгоре. Eдно сравнение между двата режима интересно има тук http://www.tomshardware.com/reviews/...G,1705-11.html

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Между дабъл и трипъл определено поне аз не намирам разлика, която може да се усети. В работата съм с трипъл, вкъщи с дабъл, и двете са i7-ци на еднаква честота. На тестовете, дето съм правил, разликата е миниатюрна. Даже не помня в чия полза беше.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
              Аз да си вметна едно мое предпочитание .....
              Това за ССД и аз съм го чувал, но бях чел, че животът им е значително по-къс. Колко би издържал такъв диск при ежедневно ползване по няколко часа? Не ми трябва огромен хард и ССД 120 ГБ би ми вършило работа.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Това за ССД и аз съм го чувал, но бях чел, че животът им е значително по-къс. Колко би издържал такъв диск при ежедневно ползване по няколко часа? Не ми трябва огромен хард и ССД 120 ГБ би ми вършило работа.
                Имат единствения недостатък да са няколко пъти по-малки. За мен са все още неоправдано скъпи. А с по-малко от 256GB диск категорично няма да мина.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Я кажи кви игри ще се играят че кат ви четем най-добре е да чипосаш един xbox и с останалите пари да почерпиш :>
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Бе ако ме питаш живей си живота, никви ПЦ-та... Лято е--излез на кафе, виж кво не обличат женурята, разглеждай красотите на България, и тн....
                    Каква ирония, след като и аз ползвам такава бракма за да напиша тия глупости

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Компа ще е остарял и няма да може да върти нищо съвременно докато се прецака ссд то. Най- старото което имам е на повече от 3 години и няма никакви проблеми при ежедневна употреба над 12 часа (работех с него и все още е работоспособно) . Дори не показва признаци да иска да си ходи. А е от първите само 8 гига и от най-евтините тогава които си имаха трески за дялане ( много бързо четяха ма писането им куцаше тогава на по-"евтините"). А който не е ползвал все още няма как да го оцени. Вярно,че ти "губиш" и едно огромно негово предимство - икономичността му за енергия която е много добра за лаптопи ама скоростта си му е налична . Незнам просто споделих . Аз отадвна не признавам "въртележките" . А и цените на ссд тата вече не са толкова брутални. Само,че се допитай (ако решиш) кое е добро и кое не (въпреки ,че при последните май лоши вече няма). И наистина за какво му е на човек голям хард никога не съм разбирал. Ако се скапе се скапва всичко на него. За да изцедят от прецакан хард инфо си е доста цифра. Има доста видове външни носители на които може да се съхранява инфо и удобството да е винаги в джоба и да може да се ползва на който и да е комп където и да е. Това с големия диск си е поредният маркетингов трик. Някакви огромни цифри ( голямо ннд е стотинки все пак ) и хайде сташен комп. А да съхраниш сички филми от замунда не виждам смисъл. Пък дори и да искаш е доста глупаво да се съхранят на всъщност най-ненадеждният носител.
                      И в никой случай не те навивам. Само споделям мои виждания. И както съм казвал в други мои постове - никога не споделям мнения от сорта - "чух, че" "на едни мои приятели приятел....." и т.н... Споделям само преживяно и препатено. И без претенции ,че съм спец или много па ги разбирам нещата . Пък и мое да ритнеш някой път компа и нема се плашиш ,че ше му прецакаш диска .
                      п.с И друго което се сетих сега - казваха ,че не е издръжливо колкото ннд едно време. Ама това е главно заради малки записи които праеха едно време всички ОС а тогавашните неподвижни дискове бяха в зародиша си още. На ссд тата сега им дават около 2 милиона часа работа а на ннд тата около 1.5. та това не е причина, дори и тук ги бият вече. А пък ако се зачетеш в разликите на четене и писане между двете няма и да помислиш вече за ннд .
                      Ето ти едно прясно и бързо сравнение :
                      http://www.storagereview.com/ssd_vs_hdd
                      Последно редактирано от Tony33; 28-07-12, 05:04.
                      висете отпуснато

Коментар

Скоро не съм тествал как се държат едно и дву-каналните режими. Просто откакто излязоха двуканалните чипсети си карам на тях. Не съм се занимавал, да речем, да пробвам DDR3 как се държи в едно и дву-канален режим. Но си имаше разлика и така си карам.
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Понеже от доста време все геймърски машини въртя и горе-долу съм пробвал каквото има да се пробва мога да ти кажа няколко неща...

Първо инвестицията в top-end видео карта е наистина скъпо удоволствие, но ако си ентусиаст това е най-важното в компютъра ти. Подхода с "цените им ще паднат" не е много добър. Този вид неща се продават докато са на сметка и след това просто изчезват от пазара. От видео картите бих ти препоръчал само ATI. Ползвал съм и флагмана на nVidia - GTX 480. Добра карта, но с твърде много проблеми. При натоварване просто звучи сякаш имаш фуражомелка в стаята и това изобщо не е майтап. От друга страна ATI станаха пословични с проблмите си в драйверите та ще трябва редовно да следиш какво, кога излиза.

За процесори бих ти препоръчал твърдо AMD... Да, Intel са по-бързите процесори - няма спор, но са по-бързи само в линейните изчисления, а те нямат място в игрите. За съжаление в момента ми е мъгла кой точно AMD да ти препоръчам. От AMD направиха няколко поредни гафа в процесорите си и реално по-старите им модели са по-добри от новите... Тъжно, но факт. Трябва ти евтин четириядрен процесор - например такъв, който би подкарал Battlefiled 3 без хълцане. Повечето им стари процесори от 3 гигахерца (clawhammer) го правеха. От новите честно казано чувам оплаквания. Реално ти трябва дъното на средния клас в процесорите - не знам как по-ясно да го кажа. Не ти трябват разходите за топ клас процесор - просто в момента цените са безумни, а с лек компромис ще подкараш всяка игра, при това доста добре.

За RAM памети винаги предпочитам последният стандарт - просто ти позволява да добавяш памет по-адекватно през годините... Ако все пак не искаш да вадиш пари може и по-старата DDR да ползваш, но лично аз бих си купил дъно с най-новата възможна, защото добавянето на RAM дава добри резултати, а е най-безболезненият upgarade, ако си се подготвил добре с вярното дъно.

Мога да седна да ти правя примерна оферта, но според мен тенденциите в това, как да си сглобиш машина са по-важни.

В няколко думи - най-добрата видео карта, която можеш да си позволиш, среден клас процесор, дъно с най-новите памети - може и за 130-150 лева, поне 4 гигабайта RAM и лично аз ползвам точно WD Black Edition харддиск и съм бясно щастлив с него - ако си бил в една стая с nVidia GTX 480 ще ме разбереш...

//EDIT: Ако ще си купуваш AMD процесор също бих искал да ти препоръчам и after market охладител. Нещо с heat pipe, но добре направено - повечето читави охладители са около 90-150 лева и уверявам те имат смисъл, дори и да не overclock-ваш системата. Просто лятото почват драмите и това е... ако охлаждането ти е заводско или евтино ще има отражение. Не се хвърляй на разни турбо скъпи водни или азотни ужасии... Обикновен heat pipe е напълно достатъчен ако е с верният дизайн и с качествена медна сплав - не ти трябва нищо повече. За съжаление сериозно са си по 90-150 лева...

//EDIT 2: Естествено ако не пропусна нещо няма да съм аз... За SSD устройствата... Да тези устройства са наистина бързи, да имат ограничен живот - 1 000 000 презаписа и не, нямаш реално нужда от тях. Просто пазара е пълен със посредствени боклуци на доста висока цена, а реално един по-бърз диск би ти свършил работа. Предимството на SSD е във времето за четене, което е на практика близко до нула. Окей - чудесно ще кажат повечето хора... Въпроса е, че често при запис на информация са всъщност по-бавните устройства, а в игрите реално има доста моменти в които има интензивен запис на диска. Ако искаш SSD-то да е по-бързо от харддиска при запис на данни трябва да го набухаш с memory контролери, а това е скъпо удоволствие. Повечето неща под 200-250 долара не бих ги купил точно заради това. Справят се доста зле точно със записа на информация и това дава отражение по-време на игра. Можеш да намалиш проблема с още повече RAM памет и малко tweek-ове по системата, но... заради разликата от 4 секунди при стартиране и я има, я няма 15% в игрите цената става драстично по-голяма... мииии... не, не ги искам лично аз.
                          Последно редактирано от господин никой; 28-07-12, 08:10. Причина: EDIT, смислова корекция, typo...

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                            Я кажи кви игри ще се играят че кат ви четем най-добре е да чипосаш един xbox и с останалите пари да почерпиш :>
                            Тоя вариант с конзолите също съм го мислил, но големият ми син е решил да се ориентира професионално към IT сферата и читав десктоп все пак ще си трябва. Та да трупам купища електронни джаджи не ме устройва много. Иначе моите най-големи изисквания към компа са да може да подкара ДВД....
                            Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                            ...За процесори бих ти препоръчал твърдо AMD... .....
                            Сега ме вкара в друг филм.... Тъкмо бях решил да е Интелска стъкмистика. Дай някаква примерна конфигурация с АМД (без да се увличаш в супер по-по-най ) да направя сравнение с това, което бях измислил.
                            Последно редактирано от kuzdov; 28-07-12, 10:02.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

ASROCK 990FX EXTREME3 и AMD FX-8150/3.6G/X8/BOX/AM3+ - недостатъците са по-старите сокети за процесора и DD3 паметта... Но пък са чувствително по-евтини, което има смисъл.

Ако трябва да говоря направо... вземи си един читав телевизор с HDMI, вземи си един x-box и си вземи най-евтиният възможен компютър с hdmi интерфейс на видеото и си свиркай...

Коментар

Хайде и моите 50 ст.
                                Малко да те дообъркам, но за ~1400 лв. (без ДДС) се намира лаптоп ASUS NV76 с i7 3610QM (4 cores + HT), Nvidia Geforce GT 650M + вграденото видео!, 750GB HDD има и място за втори диск, най-добре SSD. Хем е преносим, хем има и читав дисплей 17" 1920 х 1080 матов, хем няма игра да не върви на него, а и има и Bang & Olufsen audio със събуфер - звука е много добър за лаптоп, има си екран, батерия...всичко - помисли си

А иначе - процесор Интел! Просто няма сравнение в момента с АМД (за жалост)
                                Паметта 8ГБ двуканална, скоростта Няма значение (вЕрвай ми)
                                Диска е НАЙ-БАВНОТО нещо в съвременното ПЦ, така, че ССД-то е Силно препоръчително, но само за ОС-а (Операционната система), за други цели са малки/скъпи A Data S510/511 120GB e okolo 200 лв. и върши невероятна работа, горещо го препоръчвам
                                Видеото - Нвидиа - АТИ (АМД) не са лоши, но драйверите им все имат някакви дребни проблеми. При това нвидиа 6-а серия (жалко че 680 изпълва бюджета ти на 2/3, но има и по-евтини)
                                Не забравяй Дисплея, минимум 1920х1080 (или повече) и гледай да е читав, защото очите нямат цена, вЕрвай ми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X