От: Въпрос относно геймърско ПЦ
Най-точната и вярна препоръка! Към нея бих добавил само няколко "пиниза"... Както вече почти всички са написали, когато говорим за геймърска машина - най-важни са видеото и RAM-a! За да не се цупят децата след година, гледай видеото да поддържа възможно най-високата версия на Direct X! Определено и аз препоръчвам ATI, защото при тях е възможен един много приятен трик, който дава много висока производителност за смешни пари (в сравнение с някоя "косачка" последно поколение), а именно PC-то се окомплектова вместо с една видео карта на цената на среден клас лаптоп, с две малко по-евтини, но работещи в "bridge" режим, или казано по-простичко в "мрежа"! Аз съм така на едната си машина - с две карти по 512 МВ, и ако новите игри не изискваха по-нови версии на Direct X-а, въобще нямаше да ги пипам (компютъра съм го събирал преди 5 години и чак преди година започнаха да излизат игри които да не мога да ги подкарам)! Ако се вслушаш в съвета ми, ще трябва да се оглеждаш за дъно с два слота за видео, но това отдавна не е екзотика и можеш да избираш и по цвят, дето се вика... Поради естеството и качеството на операционните системи (говоря за различните версии на Виндоуса) всичко опира до RAM-а (оперативната памет) и тук важи принципа на Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече! Гледай да е колкото се може по-бърза и колкото се може повече (според бюджета), като щом говорим за "геймърска машина" в никакъв случай не трябва да е под 8 GB, за да не те дърпат децата за ръкава след някой друг месец, за още пари по компютъра... Имай предвид, че компютър с по-стар и слаб процесор но с 32 GB RAM има в пъти по-голяма производителност, от колкото в обратния вариант и се държи много по-стабилно! Който не вярва - да си донесе машината при мен, да си ги мерим как обработват FULL HD VIDEO в реално време или да им пуснем някой и друг тест в 3D MAX-а... Тук за това няма да споря! За хард диска, аз лично ползвам от години продуктите на WD и съм много доволен и то при положение, че в моята работа хардовете са консуматив! Не съм доволен от Samsung (гърмят като пуканки и от 5 диска един ако си изкара гаранцията е добре), а Seagate отдавна не са това което бяха! Пожелателно е да вземеш по-бърз хард, но не е задължително! Дано съм бил полезен...
Поздрави
П.П. А за да се ориентираш какво има в една геймърска платформа, а защо не и да копираш архитектурата и поне като концепция не е лошо да напишеш в гуглето Alienware и да оплакнеш окото! В никакъв случай не го прави децата ако са покрай теб, че ще се вкараш в приключение...
Първоначално публикуван от господин никой
Преглед на мнение
Поздрави
П.П. А за да се ориентираш какво има в една геймърска платформа, а защо не и да копираш архитектурата и поне като концепция не е лошо да напишеш в гуглето Alienware и да оплакнеш окото! В никакъв случай не го прави децата ако са покрай теб, че ще се вкараш в приключение...

) се намира лаптоп ASUS NV76 с i7 3610QM (4 cores + HT), Nvidia Geforce GT 650M + вграденото видео!, 750GB HDD има и място за втори диск, най-добре SSD. Хем е преносим, хем има и читав дисплей 17" 1920 х 1080 матов, хем няма игра да не върви на него, а и има и Bang & Olufsen audio със събуфер - звука е много добър за лаптоп
Коментар