Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешка в закръглението на Windows Calculator

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Грешка в закръглението на Windows Calculator

То и пълен член в разговорния език се употребява за обозначаване смисловия акцент в изречението (както правиш и ти), ама от това не следва, че така трябва да се пише, нали?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кога се регистрира в форума кога почна да дава акъл за какво и на кого трябва да се дават картони? Аре успокой малко топката.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        То и пълен член в разговорния език се употребява за обозначаване смисловия акцент в изречението (както правиш и ти), ама от това не следва, че така трябва да се пише, нали?
        То обикновено и по темата трябва да се пише, но рядко се получава така.

Признах си, че съм неграмотен. Пак си признавам. И потретвам за теб, за да ти стане густо майна. И в блога го сложих, за да остане за поколенията. Сега спи спокойно с доволна усмивка и остави хората да говорят по темата.

П.П. Ясене... още ли държиш на позицията си? Та тук почти всички мнения на самия автор на темата са излишни, какво да говорим за другите...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          ...В този смисъл не можеш да извиниш сам себе си, някой друг трябва да те извини...
          А ако страдаш от раздвоение на личността?(разг. не си сам)

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
            ...И в блога го сложих, за да остане за поколенията. Сега спи спокойно с доволна усмивка и остави хората да говорят по темата...
            Да си спомняш до къде те докара прекомерното раздаване на акъл с предишните ти профили ?
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Да си спомняш до къде те докара прекомерното раздаване на акъл с предишните ти профили ?
              Ама моля другарю - той започна пръв, не бях аз! За което си има писмени доказателства.

П.П. Интересно - до къде беше? Звучи много фаталистично. Или заканително?

Коментар

...П.П. Интересно - до къде беше?...
                Е как до къде ? До гордо напускане, слова огнени, глави вдигнати и обещания пламенни за лишаване на редиците ни презряни от лъчите топли на личността ти светла ?

Как няма един математик във форума да изчисли съотношението между шума при напускането и терлиците при завръщането ? току виж излезе константа
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ще прощавате господа, но поведението ви, в това число на група претенциозни модератори, е елементарно свинско.
                  Някакъв човек идва и пита нещо от конспета по изчислителна математика. После му казваха числени методи, ама не е важно. Не чак толкова труден въпрос, прочее.
                  После отгоре се изсипва тълпа с очевидно повърхностни знания но с демонстративно пренебрежително отношение, казва куп глупости, и млъква. След което идват резервите без всякакви знания, и без изобщо да зясягат въпроса, започват да се държат откровенно нагло и безсмислено. Не приемат нито един от аргументите на засегнатата страна, но лесно преминават на личности.
                  Та, господа модератори, ще бъде крайно смислено, сами да си лепнете полагащото се за безобразно поведение във форума наказание, и да ми съобщите за това, може на ЛС. Или аз ще направя своите изводи за вас.
                  Боя се, че няма да приема и най-филигранни хумористични прескачания на случая, доколкото далеч не е първи.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Ще прощавате господа, но поведението ви, в това число на група претенциозни модератори, е елементарно свинско.
                    Някакъв човек идва и пита нещо от конспета по изчислителна математика. После му казваха числени методи, ама не е важно. Не чак толкова труден въпрос, прочее.
                    После отгоре се изсипва тълпа с очевидно повърхностни знания но с демонстративно пренебрежително отношение, казва куп глупости, и млъква. След което идват резервите без всякакви знания, и без изобщо да зясягат въпроса, започват да се държат откровенно нагло и безсмислено. Не приемат нито един от аргументите на засегнатата страна, но лесно преминават на личности.
                    Та, господа модератори, ще бъде крайно смислено, сами да си лепнете полагащото се за безобразно поведение във форума наказание, и да ми съобщите за това, може на ЛС. Или аз ще направя своите изводи за вас.
                    Боя се, че няма да приема и най-филигранни хумористични прескачания на случая, доколкото далеч не е първи.
                    Някакъв човек идва - говори за "бъг" в програма, която никой не ползва по начина по който той го прави, след това праща десет човека да гонят патици в небитието с обяснението, че хардуера не можел да прави сметки с плаваща запетая... После се почват едни задачи от рода "ама защо така, а не не така"... Стефане теб поне те уважвам - заяждане на дребно няма да спечели точки на никой пред мен. "Бъг" в калкулатора или кофти сметка с плаваща запетая - аз лично не смятам, че нито едното е вярно. Ако трябва да повторя -8.хххххххххе-39 Господи говорим за число на -39-та степен. БАСИ повечето кретени, които излизат от училищата не могат името без две правописни грешки да си напишат, а за това нямам думи. И става дума реално (ако пак нещо не съм отишъл да гоня патци) за закръгление 1,99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 в период. Ми окей - подарявам му веднага една стотинка и забравям!

По темата - според мен това е чисто математически проблем. Няма абсолютно нищо общо с плаващата запетая - най-малко защото алгоритъма за използването и в CPU-тата си е същия, който ползват за пресмятане на обекти в равнините и се ползва масово в игрите със сериозен успех (поне според мен). Т.е. резултата в период най-вероятно е такъв заради факта, че действията се наслагват, както според мен не е правилно да се прави. Реално калулатора дава тази възможност заради други операции. Например изчисляване на процент.
                    Последно редактирано от господин никой; 15-12-11, 06:47. Причина: typo... добавка по темата...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      Някакъв човек идва - говори за "бъг" в програма, която никой не ползва по начина по който той го прави, след това праща десет човека да гонят патици в небитието с обяснението, че хардуера не можел да прави сметки с плаваща запетая... После се почват едни задачи от рода "ама защо така, а не не така"... Стефане теб поне те уважвам - заяждане на дребно няма да спечели точки на никой пред мен. "Бъг" в калкулатора или кофти сметка с плаваща запетая - аз лично не смятам, че нито едното е вярно. Ако трябва да повторя -8.хххххххххе-39 Господи говорим за число на -39-та степен. БАСИ повечето кретени, които излизат от училищата не могат името без две правописни грешки да си напишат, а за това нямам думи. И става дума реално (ако пак нещо не съм отишъл да гоня патци) за закръгление 1,99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 в период. Ми окей - подарявам му веднага една стотинка и забравям!
                      Може би трябва да го напиша за десети път. Не съм броил - може и повече да са. НЯМА ГРЕШКА В ХАРДУЕРА. НЯМА ГРЕШКА В ИЗЧИСЛЕНИЯТА. СМЕТКАТА Е ВЯРНА. КАЛКУЛАТОРЪТ СМЯТА ПРАВИЛНО. Дотук се надявам да сме на едно мнение, нали?

А сега ще помоля вие господин никой или да спрете да го пишете това нещо по-горе, с което всички впрочем са съгласни и то е вярно, но пък в същия момент няма общо със зададения въпрос, или да се насочите към отговаряне на въпросния въпрос. Напомням го (това може би за двадесети път, този път с всички уточнения, които са ми по силите): "защо презентационната на Windows Calculator НЕ успява да закръгли ВЯРНО ПОЛУЧЕНАТА СМЕТКА към 0, като същевременно успява да го направи безпроблемно при всички други числа".

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      По темата - според мен това е чисто математически проблем. Няма абсолютно нищо общо с плаващата запетая
                      А това мнение пък е силно погрешно.

Коментар

Може би трябва да го напиша за десети път. Не съм броил - може и повече да са. ...
                        Aми преброй ги, но при сумиране на резултатите от отделните страници ползвай дървено сметало, че току виж калкулатора ти ги сметне 9.999 и вземеш да се подтиснеш от факта, че мнението ти е сбъркано още от първото изречение

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                          Aми преброй ги, но при сумиране на резултатите от отделните страници ползвай дървено сметало, че току виж калкулатора ти ги сметне 9.999 и вземеш да се подтиснеш от факта, че мнението ти е сбъркано още от първото изречение
                          Няма нищо подтискащо - дори децата в училище безпроблемно решават задачата "докажете, че 0,999(9) и 1 са едно и също число" въпреки, че първоначално силно се съпротивляват, защото им изглежда невярно. Малко по-големите деца пък разбират, че при компютрите не може да се запише число с период, защото няма безкрайно количество памет. Тези елементарни знания няма как да ме подтиснат.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Спарки, съгласен с всичко, освен с цитираното - за чих чеп му е точно на винбозкия калкулатор бързина? малко са му 2-3-5 процесора на задника, за да направи някокло елементарни (сравнено с 2 кадъра от игрица, да речем) изчисление?
                            Между другото, проблема е много по-стар от ХР и от Майкрософт като цяло, имаше го още по дъртите осмаци. и си е винаги от все едно и също - претупани алгоритми. Да, бинарната математика е малко "странна", погледната от към привичната ни десетична, но това си е оправдание и нищо друго. особено при съвременните процесори и особено в приложения като калкулатори и, по-лошото, електронни таблици.
                            За майтапа, пусни сметката във VB, всичко си се смята чисто.
                            За претупаните алгоритми си прав. Ама, проблема го има и във VB. Имаме програма за платежни документи, която посмъртно не искаше да закръгля точно определена сума левчета (не ме карай да си спомням колко беше), макар да работя само с числа с двойна точност. Разбирай - въвеждаш примерно 5.36, а visual basic решава че е 5.35 или 5.37.

Оправих го някак тогава, ама е факт че трябваше аз да го оправя, защото VB, със всичките му алгоритми сам не се справи.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Стефан е прав до някъде според мен. Накратко ще се опитам да дам отговор на тези които не са разбрали още защо се пилучава така. Както знаете компютъра не работи с цели числа и с нашата бройна система, при преобразуването от и към вид подходящ за човека, някой числа не могат да бъдат точно представени, затова се ползват стойности максимално близки до тях. Примерно за компютъра SQRT(4) не е е 2 амо е применро 1.9999999999999999, тази стойност се запазва в паметта на калкулатора, но за по-лесно се изписва 2 на дисплея, после като от стойноста в паметта извадим 2 много ясно че няма да получим 0. На въпроса защо има проблем само при закръглянето на 0, ами може МС да имат проблем в алгоритъма или нарочно да е оставено така кой знае. Реално това не е бъг, защото изчисленията са правилни, но спрямо нашите възприятия излиза грешно.
                              Газ 69 2.4i
                              Густо майна, пътят свърши !!!
                              GSM: О895 7О6О59

Коментар

Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора) Преглед на мнение
                                Както знаете компютъра не работи с цели числа...
                                Точно с целите числа проблем няма, поне до определена стойност.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X