Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за WIFI upgrade

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за WIFI upgrade

Ползвай това на Windows. За целта трябва да оставиш само драйвер на wifi, а utility - да махнеш.

Много добре е станало така - поздравления!

Коментар

А защо уиндоуското ютилити вижда по-малко мрежи?

Коментар

Защото вероятно е по-консервативно към силата им и не показва прекалено слабите - все едно няма смисъл.

Коментар

Ами не. Със стария адаптер (Edimax) не чува дори собствения ми домашен рутер. На оригиналната програмка ще и изкърти скалата.

Коментар

Имаш значи някаква теслица в настройките.

Коментар

Това е ясно дори и за мен. С новото адаптерче няма такива проблеми. Списъка е толкова дълъг че ме мързи да ги броя и сравнявам.

Коментар

ясно. Ами карай с новото, тогава.

Към хардуер, който изисква прекалено много софтуер, за да работи добре, аз се отнасям по принцип подозрително - софтуерът рядко е написан добре. Windows поне се ползва от милиарди и ако в него има буболечка, тези милиарди реват, докато буболечката се оправи. Производителят на една платчица няма този натиск - той е продал вече платчицата.

Коментар

Момчета, искам само да ви се похваля с успеха на този проект. Не знам дали си личи от снимката, но около мен няма нищо на по-малко от 1 км. А този пост и снимката, щом ги виждате значи са минали през антенката
                  Сега ще си правя параболичен рефлектор, и следващия път като се появя от някъде пак ще снимам.
                  Поздрави от северна ИспанияНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01067.jpg
Прегледи:1
Размер:108.8 КБ
ID:5270167

Коментар

Нали ви обещах параболичен рефлектор, е ето го на снимката (тенекето от Ко.Кола)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Malabo - i-net 1.jpg
Размер:119.7 КБ
ID:5291364
                    Надявам се че става ясно от каква дистанция идва интернета. Е доста е бавен но проблема не е в моя "телевизор".
                    Намирам се на рейда в Малабо / Екваториална гвинея и дори такъв нет си е истински лукс. Снимката е от вчера, а днес ви пиша направо от кабината защото кораба се е завъртял благоприятно. Предполагам че антената ще е интересна и за други колеги, но повече подробности като се върна.
                    Поздрави на всички.

Коментар

Бре!

Искаш ли джокер?
                      Такава цилиндрична парабола, в качеството и на фокусиращ елемент е силно астигматична. Насочеността и е нещо като вертикална ивица, успоредна на оста на цилиндъра. Тъй, като е много малко вероятно "интернетът" да идва от морското дъно или от небесата, по-продуктивно ще е да завъртиш цялата конструкция на 90* - оста на цилиндъра да е хоризонтална. Така в максимума на антената ще попадне значителна част от бреговата ивица и ще си по-малко зависим от въртенето на кораба.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01250.jpg
Размер:124.6 КБ
ID:5291365
                        Това е снимка направена току-що (още е топла) и я виждате благодарение на самия обект на снимката. Наистина е цилиндрична парабола, и според това което бях чел би трябвало да прави лъч. Сиреч - ако вместо антенка-пръчка сложа една луминисцентна лампа да речем, би трябвало да осветя рутера на добрия неизвестен донор на интернет. Предполагам че заради несъвършенство в изработката, тази антена се оказа не чак толкова насочена и толерира доста мърдане. Но така или иначе няма как да компенсира въртенето на кораб на котва. Просто си търся място на борда от към брега. Като се падне на левия борд (където е моята кабина) си прекарвам кабелен интернет до масата а иначе ходя да вися по леерите на десен борд

Коментар

щом ти работи, всичко друго е наред.

Коментар

За другото пътуване опитай да си направиш каквато трябва. Има схеми из интернет, например от 4 плоски антени (все забравям как се казват), и USB WIFI приставката лепната по средата. От там до компютъра - USB кабел. Даже някой във форума беше постнал схемите. Ще ти излезе сигурно 20-ина лева със все лазерното рязане и материала.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X