Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за WIFI upgrade

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за WIFI upgrade

Казвам че чува много, защото съм го използвал. Не е 11Mbps, а е 11/54/108 - според отсрещната станция и условията.

Коментар

Добре де, защо го има за по 150 лв, както и за 20 лв http://www.borsaplazma.com/product_i...oducts_id/1839 ? Къде е уловката?

Коментар

Не ми се отваря, но има едно подобно - по-стара версия - което наистина е 11Mbps. То, че е по-бавно, не е беда, ама не съм го ползвал и представа нямам колко чува. Но антенката си се прибира по същия хитър начин.

Коментар

Явно за него става въпрос, а и точно такова ми излезе от твоя линк.
          Направо ми запалихте чергата с тази благинка но цената и е неприемлива за мен.

Коментар

Това добре ли звучи:

Chipset Realtek RTL8192 + RTL8256

2 x integrated diversity antennas

Frequency Band 2.400GHz ~ 2.484GHz

Sensitivity
            -70dBm @ 802.11n
            -78dBm @ 802.11g
            -85dBm @ 802.11b

RF Output Power (Typical)
            802.11b: up to 17 1 dBm
            802.11g: up to 15 1 dBm
            802.11n: up to 14 1 dBm

Коментар

Въпросната антена,колкото и да е невероятно - работи прекрасно( тази за която написах линка ).
              Автора и Игор Гончаренко е професор в университета в Бон и съоръжението е подробно моделирано и
              оптимизирано с програми за разчет на антени.Аз поне не съм виждал по-добре работеща
              антена за самостоятелна изработка с подръчни материали,като единствено си ограничен
              от дължината на USB кабела.
              Истината е,че е по-подходяща за стационарно приложение.
              Представям си фурора,който ще предизвикаш,сядайки на кафе с лаптопа и "оръдието"
              на малък триножник до него...
              На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Колега, нета е пълен с такива и вариациите им
                http://www.usbwifi.orconhosting.net.nz/

А само копирай думата "cantenna" в гугъла и глей'кво'стаа

Коментар

Хайде и аз да се включа в темата с нещо евтино и без пари и служи за усилване на обхвата на вече използваната от теб PCMCIA карта. Отдавна се каня да я направя тая антенка. Е верно не е най компактния вариант но като си на кораба и искаш да ловиш доста мрежи ще свърши работа
                  http://www.metacafe.com/watch/546288...yalini_guclen/

Коментар

Това съм го гледал но дори и да работи, изглежда доста не-практично. Една USB консерва или капак от тенджара на по-дълъг кабел е къде по-хайтек.

Коментар

То така ама да сложиш консервата над PCMCIA приемник ще е малко трудно но както и да е. Ако търсиш нещо наистина компактно което даже ще можеш пре спокойно да го сложиш под капака на допълнителното USB e това:
                      http://www.dealextreme.com/p/ultra-m...-adapter-48166
                      Но както са писали и колегите малко е трудно наистина да получеш нещо което хем да е малко хем да е със супер обхват. Най-важното е хубава и голяма външна антена всичко друго което е малко е пълен майтап откъм обхват. Замислял ли си се за тези външни применици например от сорта на това:
                      http://www.dealextreme.com/p/2000mw-...-antenna-41934
                      Поне при него няма да имаш проблеми с обхвата но естествено не е компактно.

Коментар

Оооопс, малка объркация. Досега мислех че ти предлагаш PCMCIA в CD кутийка задушена във фолио, а аз като един по-прогресивен младеж говоря за новите и модерни технологии като USB консерва или тенджера и то на кабел за да могат да се ослушват пред фелистрина, а аз да си стоя където си стоя.
                        Както и да е, и двете нови предложения са с ясни + и - като за малкото с интерес прочетох мнения на потребители според които това ще излезе по-добро от сегашното ми положение с обхвата, но все пак из нета се намират такива дребосъци от всякакви марки и шанса да попадна на "похвалената" партида е минимален. Второто въпреки че е далеч от компактността която търся, сигурно бих го купил (на цената от твоя линк) но ме притеснява консумираната мощност - дали мога да му я осигуря през моето USB? На едно подобно, хем само 500 mW му дават до 600 mA при излъчване и си мисля че няма да стане.
                        Много ми е интересно защо на ТОВА му дават излъчвана мощност като на ТОВА

Коментар

Ами то не виждам проблеми и двете устройства да са с еднаква изходна мощност, по важното в случая е изходната антена. На мен по ми хареса първия вариант с двете 3db антени, а втория е с една 4db. Както обикновено 2 е по-добре от 1 но и там е относителна работата. Защото и да имаш най-мощния излъчвател то ако ти е калпава антената все тая тъй като ще имаш много загуби при излъчване иприемане. Иначе при втория приемник е готиното е че антената се откача и напоследък бях видял че китайците са пуснали едни сравнително компактни насочени антени и нали се сещаш че там силата на сигнала който ще се приема ще е по-добре отколкото с тези обикновени антени. Предполагам че даже може да се комбинира с нещо такова от рода http://www.anteni.net/product_1.html там първата антена която е посочена. Това наистина ако си на кораб и си го монтираш в каютата определено няма да имаш проблеми с обхвата и въобще няма да се налага да слизаш на сушата за да хващаш безжичен интернет.

Коментар

Такава антена няма да помъкна на кораб освен ако не се качвам в Бургас и знам че ще се върна пак с кораба а не с друг транспорт от друг порт.
                            Взех малкото нещо. Направо е трепач (поне в сравнение с досегашния ми опит) но е голямо почти колкото "вафла трепач". За вграждане там където си го мислих и дума не може да става. Сега обмислям дизайнерски решения как да монтирам сваляемо женско USB на капака, така че да използвам иначе неизползваемия порт и то с минимум визуални промени. Като го направя ще се похваля. Ако не се похваля значи съм омазал работата и лаптопа прилича на бомба с висящи жици.

Коментар

Кое по-точно малко нещо си взел? Онази малката wifi карта ли. Според мен можеш да разпоиш платката от USB порта на приемника и да я монтираш там под капака на твоя порт. Даже там в сайта дето съм го посочил има една снимка на разпарчосан такъв приемник.

Коментар

Този проект завърши току-що!
                                Не стана точно по оригиналния замисъл, но все пак съм доволен от резултата. Тази джаджа работи добре. Там където стои сега позволява носене в чантата без демонтаж, и все пак ако трябва мога да я сваля както и женското USB. В капачето остава не голям отвор, който успях да докарам прилично и дори не е грозен
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:usb 1.jpg
Прегледи:1
Размер:101.0 КБ
ID:5253804Натиснете снимката за да я уголемите

Име:usb 2.jpg
Размер:97.7 КБ
ID:5253800Натиснете снимката за да я уголемите

Име:usb 3.jpg
Размер:105.9 КБ
ID:5253802Натиснете снимката за да я уголемите

Име:usb 4.jpg
Размер:102.3 КБ
ID:5253801Натиснете снимката за да я уголемите

Име:usb 5.jpg
Размер:105.0 КБ
ID:5253803
                                Въпрос: мога ли да ползвам друго WiFi Utility, защото това което дойде с диска е доста дървено?
                                Последно редактирано от MAP; 19-02-11, 01:44. Причина: Въпрос

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X