Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за WIFI upgrade

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за WIFI upgrade

Лаптоп Compaq Evo N620c - няма си вградено wifi.
    Ползвам PCMCI или PC Card както там се нарича - Roline 802.11g и не съм очарован от обхват и скорост. Искам да ползвам този слот защото лаптопа има само 2 USB порта и то отзад, и предпочитам да са ми свободни за други работи.
    Лаптопа има и нещо наречено MultiPort и според инструкцията:
    Supports an optional USB-enabled wireless device such as a Bluetooth or 802.11b wireless LAN. Това се намира под декоративно капаче на гърба на дисплея и представлява платка с 6 или 8 контактни точки (не си спомням точно но винаги мога да го снимам ако някой мисли че може да помогне по снимка), явно предназначена да контактува с нещо което се монтира вместо декоративния капак или под него. Тъй като пише че е за USB устройства, си мисля че може би е възможно да се запои платка от USB WiFi (n) ако се намерят правилните краища които се "правят" на USB. Захранващите е ясно как ще се намерят - с мултисета. Хо другите 2??? Всякаква помощ от някой който знае какво говори (или прави) ще е добре дошла.
    Другия вариант който си мисля е закупуване на PCMCI карта с USB но от тези дето не стърчат навън. Така ще се сдобия с още 2 порта и ще ползвам някакво USB WIFI n. В нета намирам само някакви AKE CardBus BC168 PCMCIA to Two USB 2.0 Ports Card които не стърчат, но за съжаление не и в български магазин. Ако някой знае нещо моля да свирка.

От: Помощ за WIFI upgrade

Знам, че не ти е приятна идеята за USB адаптер, но на практика нямаш голям избор - или ще е USB, или ще е... USB. PCMCIA-а не става за това - поне по мои скромни наблюдения. Купи си пасивен USB хъб и ползвай него за всичко останало. Rolline са последната марка, която бих купил, ако търся производителност - насочи се към Linksys или 3com. Говорим за цени над 70 лева, та... подготви се психически - говоря цени за Wi-Fi карта. За USB хъб можеш да си купиш буквално каквото ти падне, макар аз да съм се ориентирал към: Logitech http://reviews.logitech.com/7061/304...ws/reviews.htm - и съм доволен...
    Последно редактирано от господин никой; 07-02-11, 14:36. Причина: Смислова корекция/добавка... typo...

Коментар

А нещо този MultiPort за USB-enabled wireless device дали не може да се използва? поне ще е вградено и пак ще ми спаси оригиналните USB портове.
      А PCMI защо да не стават поне за USB? Само искам карта която да не стърчи от кутията, пък ако ще и да заеме двата слота.

Коментар

Този вид интерфейс (PCMCI) е много по-бавен от USB - 19,950 kB/s ~ 20 MB/s VS 480Mbps, което е около 60 мегабайта в секунда, но не ми се смята подробно в момента.

За MultiPort-а в момента нищо не мога да кажа, но според мен е добре да избягваш подобни високо специализирани решения, защото често водят със себе си и високо специализирани проблеми... ако някой има по-добро разбиране за тоя порт да поясни, но поне аз не си го спомням много.

P.S. - понеже поста е леко подвеждащ да поясня - (19,950 kbs = 20 Mgbs - 98 kbs) VS 480 Mbps са мегабити в секунда, което е съвсем друга мерна единица (все пак явно ще го сметна) и се изчислява (480 Mbps / 8 = 60 Mgbs)
        Последно редактирано от господин никой; 07-02-11, 14:55. Причина: P.S. добавка... typo...

Коментар

Това едва ли е PCMCIA - такива wifi май не се правят. Вероятно става дума за съвместимият 32-битов PCCard, който не е ЧАК толкова бавен и със сигурност не по-бавен от USB2.

Ако не ти харесва скоростта и обхватът, хубаво е да кажеш какво очакваш - Wifi не може чудеса.

Вътрешният USB порт вероятно може да се използва, проблемът е по-скоро в антените. Ако машинката няма вградени, трябва да се измислят някакви, които да се напъхат някъде из нея, а това си е голяма играчка.

Коментар

<off-topic>
            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Това едва ли е PCMCIA - такива wifi май не се правят. Вероятно става дума за съвместимият 32-битов PCCard, който не е ЧАК толкова бавен и със сигурност не по-бавен от USB2.
            Виж за това въобще не се сетих... вярно, че най-вероятно е така.
            </off-topic>

Коментар

Добре, ето малко визуален материал за да стане ясно за какво говоря:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Compaq Evo.jpg
Прегледи:1
Размер:108.1 КБ
ID:5250647Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PCMCIA.jpg
Размер:132.7 КБ
ID:5250648Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MultiPort.jpg
Размер:115.4 КБ
ID:5250649Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Contact plate.jpg
Размер:151.7 КБ
ID:5250650

Идеята ми е, ако може да стане ясно кои точки от "контактната плочка" отговарят на USB, е там да се запои една платка от USB WIFI и ще си стане като истинско.

Допълнително въпросче: имам ли далавера от преминаване на 802.11n вместо досегашното g?
              Последно редактирано от MAP; 07-02-11, 15:41. Причина: Допълнително въпросче:

Коментар

Обикновено има полза, да. Иначе, такъв конектор не сме виждали и ако е наистина USB, не е трудно да се познае кое какво е. Но може и да не е чисто USB.

Коментар

"Supports an optional USB-enabled wireless device such as a Bluetooth or 802.11b wireless LAN"
                  Виждат се 2 двойки спаралелени така че остават 6 крака за разгадаване. Захранващите ще ги изхващам, хаиде на 2 крака им намираме приложението. Остават другите 4 от които трябва да позная 2 полезни. Как да стане тази работа?

Коментар

Първо с търсене в мрежата. Не може някой да не го е разчоплил и да не се е похвалил.

Коментар

Добра идея, благодаря. Досега винаги попадах само на мераклии да ми продадът нещо но при това търсене наистина намерих каквото ми трябваше.
                      Сега следва запояване на женско USB и покупка на USB WIFI адаптер. Та сега да попитам: как да хвана възможно най-много маймуни с възможно най-малко трици?
                      Триците са примерно 30 лева (+/- 5). Далечните маймунки са ми по-интересни от бързите - сиреч обхвата е с предимство пред скоростта. Обема в който ще стои нещото е ограничен най-вече в дебелина, така че най-вероятно ще трябва да съблека пластмасовата красотиика и да оставя гола платка вътре.
                      Моля дайте идеи за хубави и евтини джунджурийки (знам какво ще кажете за последното изречение, но все пак да попитам). Това http://www.multirama.bg/product/6936...-wua-0614.html примерно дали бива?

Коментар

Ключът към успеха са антените. Има антени за вътрешен монтаж в лаптоп. На мен ми се мотае една и ще ти я харижа, но трябва поне още една. Това, което си показал, оригинално е с една антена и значи не твърде убедително.

Коментар

Аз пък съм с ей такъв: http://www.multirama.bg/product/7090...tl-wn322g.html
                          Не е от този магазин, но си е съвсем същия, без външна антена. Лови стабилен сигнал на 10м през една тухлена стена.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Добре, но както вече споменах (и както се вижда от 1 от снимките по-горе) съм ограничен в сравнително малко и ниско място. Идеята все пак е и компактност.
                            Не знам на какво приличат тези антени за които говориш, и благодаря за предложението но ми се струва че ще трябва да се задоволя с някакво готово решение.

Това са ТТ данни на горе-посоченото нещо:

2dBi External Detachable Antenna (RP-SMA)
                            Transmitter Output Power (Typical)
                            802.11n: 14 ± 1dBm
                            802.11g: 15 ± 1dBm
                            802.11b: 17 ± 1dBm

а 5 лв по скъпо предлага това:

2x 2dbi Built-In Antenna
                            Transmitter Output Power (Typical)
                            802.11n: 13.5 ± 1dBm
                            802.11g: 13.5 ± 1dBm
                            802.11b: 17 ± 1dBm

Мога ли да очаквам че 2 антени са по-добре от 1?

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Аз пък съм с ей такъв: http://www.multirama.bg/product/7090...tl-wn322g.html
                              Не е от този магазин, но си е съвсем същия, без външна антена. Лови стабилен сигнал на 10м през една тухлена стена.
                              Това геройство го докарва и моето, но като го сравних с едно смешно ASUS'че, направо се комплексирах.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X