Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за WIFI upgrade

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за WIFI upgrade

Щом работи, значи е правилно. Но от тая антенка на платката не очаквай чудеса.

Антенката на мойто се маха. С просто късо кабелче може и да се побере под същата пластмаса, а резултата щеше да е гарантиряно по-добър.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Щом работи, значи е правилно. Но от тая антенка на платката не очаквай чудеса.

Антенката на мойто се маха. С просто късо кабелче може и да се побере под същата пластмаса, а резултата щеше да е гарантиряно по-добър.
      М'дааааа.... чудеса няма!
      В монтирано положение май с нищо не е по-добро от старото с изключение че нищо не стърчи от никъде. Да не кажа че даже е и по зле.

Твоето колега, нямаше да мога да го натикам по никакъв начин. Предполагам че муфата на антената е запоена за платката и при това положение просто няма никакъв шанс. Мястото е толкова устискано че дори това мини нещо дето сега е вътре, се притиска между основата и капака точно в най-високата си точка която се явява една мини феритна бубинка в/ху платката.
      Антената му е една пътечка на платката. Дали ако запоя нещо по нея няма да оправи нещата? Нещо от меден латун?

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
        Дали ако запоя нещо по нея няма да оправи нещата? Нещо от меден латун?
        Опитай, ама надали. При тия честоти си е малко филм с неясен край.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някаква идея или снимка на какво да прилича? Клечка ли да имитира или някакъв зиг-заг да се прави на бубина?
          Не ми се открива топлата вода. Имам някаква спортна злоба да си го направя сам, но такива микро работки могат да ме озлобят истински. Аз съм по гаечните ключове и мазните железа. Това нещо ако не заработи както го искам, най-вероятно ще свърши в кошчето.

Коментар

Например:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Lenovo_WWAN_Antenna.jpg
Прегледи:2
Размер:26.5 КБ
ID:5251199

Коментар

Въобще не е комично и е типично за братята руснаци да направят подобна антена. Според мен ако можеш да си го включваш и изключваш, то това съоръжение си е напълно приемливо. В най-така случая може да го боядисаш черно да не привлича внимание.

Коментар

Не стана ясно дали коментираш "съоръжението" предложено от колегата ctef което изглежда е оригинално от Lenovo и не разбирам какво руско има в него, или моето съоръжение което ми е изпратено от братския китайски народ.

Онова на снимката е доста засукано и предполага да е чувствително към разни размери. И е явно с 2 края които не се сещам къде евентуално да вържа на моята измислица (може би минус и антена?). Може ли да се запои директно към платката евентуално с помощта на обикновена жичка? А колко е голямо и дали може да се намери такова за смислени пари?

Коментар

Нещо се е мацнал поста... нейсе де - говоря за цилиндрично съоръжение, което руснаците препоръчват, като антена вместо обикновената. Обемно и до някъде грубо, но пък можеш лесно да го разкачиш и да го прибереш. Дори един приятел прави подобни антени и работят. Само, че при него в лаптопа има достатъчно място да се поберат две обикновени антени (от по-големите - сега ми бяга стандарта) и точно на лаптопа си го е направил напълно стандартно - все едно гледаш рутер. Чифт 5mgz (май така се водят) антени, малко по-високи от разгънатия лаптоп и стандартна Wi-Fi no-name карта и си свирка. Антените се свалят, когато не ти трябват.

Коментар

Имам един въпрос: провери дали имаш на дъното следният порт: mini PCI express, ако имаш решението доста удачно и измислено отдавна: http://bloodys.com/?p=1370
                    ще стане ясно за какво става дума, не е задължително това да е марката и за по-сигурно може да се пусне едно кабелче навън за външна антена, надявам се да съм бил полезенУспех.

Коментар

На този дърт дръвник сигурно ще е mini-PCI, без express. А такива платки май имам и за подаряване.

Коментар

Единствените места за пъхане на разни картички (2 бр)са:
                        PC Card slots Support optional Type I or Type II 32-bit (CardBus) or 16-bit PC Cards.

Там където до сега седеше и стърчеше WIFI картата от първите снимки в тази тема. Проблема там е че стърчи - съответно трябва да се вади за да влезе в чанта, и е слабо а няма възможност за никакви подобрения. Сегашния вариант не стърчи но пък е даже по-слаб. Тази дребна гад, като се лепна до капака и направо умира! Капака претендира да е от магнезиева сплав. Декоративното капаче под което го крия си е пластмаса, но дори без него нещата не са гот. Лепих една жичка към антената (пътечка на платката) и я подстригвах поетапно с надежда до улуча някаква магическа дължина, но няма щастие.

Коментар

http://www.3com.com/products/en_US/d...&sku=3CRPAG175

Ей това е твоят човек - PCCard, антенката се вади и прибира с леко натискане. Чува много.

Коментар

За този съм съгласен и аз - ако се напъха в 32bit слота работи чудесно - един от шефовете ми имаше такъв на старата си машина и работи. Въпроса е, че са малко трудни за намиране, а и са малко по-скъпи от редовния USB боклук, който бълват китайците.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              http://www.3com.com/products/en_US/d...&sku=3CRPAG175

Ей това е твоят човек - PCCard, антенката се вади и прибира с леко натискане. Чува много.
                              Изглежда правилно нещо. Това "чува много" надеждна информация ли е или по ТТ данни? Аз не намирам някъде да пише изх.мощност и чувствителност.
                              Друго - това 11-Mbps не е ли малко куцо?

Коментар

Има, има. Всичко си е дадено:

Standards: Wi-Fi, IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g

Computer slot type: Type II or III 32-bit or PC Card (3.3 V)

Drivers/ OS: NDIS 5: 2000, 98 SE, ME
                                NDIS 5.1: Windows XP

Receive Sensitivity: 802.11a
                                54 Mbps - -70 dBm
                                48 Mbps - -71 dBm
                                36 Mbps - -78 dBm
                                24 Mbps - -81 dBm
                                18Mbps- -83 dBm
                                12 Mbps - -85 dBm
                                9 Mbps - -86 dBm
                                6 Mbps - -87 dBm

802.11g
                                54 Mbps - -69 dBm
                                48 Mbps - -70 dBm
                                36 Mbps - -74 dBm
                                24 Mbps - -80 dBm
                                18Mbps - -82 dBm
                                12 Mbps - -84 dBm
                                9 Mbps - -86 dBm
                                6 Mbps - -87 dBm

802.11b
                                11 Mbps - -86 dBm
                                5.5 Mbps - -88 dBm
                                2 Mbps - -91 dBm

Data Rates: 802.11b: 11, 5.5, 2 & 1 Mbps
                                802.11a/g: 54, 48, 36, 24, 18, 12, 9 & 6 Mbps

Frequency Band: 802.11a: 5.150 - 5.825 GHz
                                802.11b/11g: 2.4 - 2.4835 Ghz

Modulation Technique: DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum)

Media Access Protocol: CSMA/CA

Operating Voltage: 3.0V - 3.6V

Transmit Power: 802.11a: 16 dBm
                                802.11b/11g: 17 dBm

Security: WPA, AES 128-bit encryption, 40/64, 128, and 154-bit WEP shared-key encryption
                                802.1x authentication, EAP-MD5/EAP-TLS/PEAP, MD5

Configuration & Management: 3Com Wireless LAN Manager, pre-set defaults

LED Indicators: Link, Activity

Environmental Range: Operating temperature: 0o to 50oC (32o to 122oF)

Regulatory/Agency Approvals: Safety: UL/CSA 60950, EN/IEC 60950
                                Radio: FCC Part 15.247 & 15.407, RSS-210, EN 300 328-2, draft EN 301 893
                                EMC: FCC Part 15 Subpart B, EN 301 489-17
                                SAR: FCC OET Bulletin 65, RSS-102, EN 50371

Dimensions: Antenna extended: 11.3 cm (4.4 in) x 5.4 cm (2.1 in)x 0.5 cm (0.2 in)
                                Antenna retracted: 8.6 cm (3.4 in) x 5.4 cm (2.1 in)x 0.5 cm (0.2 in)

System Requirements
                                Notebook PC with an available Type II or III 32-bit or PC Card slot (3.3V)

Notebook PC must be running Windows XP//2000/98 SE/ME

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X