Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за WIFI upgrade

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за WIFI upgrade

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
    ... Сега следва запояване на женско USB и покупка на USB WIFI адаптер. Та сега да попитам: как да хвана възможно най-много маймуни с възможно най-малко трици?
    Триците са примерно 30 лева (+/- 5). Далечните маймунки са ми по-интересни от бързите - сиреч обхвата е с предимство пред скоростта. Обема в който ще стои нещото е ограничен най-вече в дебелина, така че най-вероятно ще трябва да съблека ...
    След досадни проблеми с PCI Wi-Fi карти, си взех една D-Link DWA140 на USB и за момента съм доволен. Работи стабилно. Поддържа 802.11N, което много ме устройва, т.к. и рутерът ми е такъв, та мога да се възползвам от по-високата скорост. Може да се набоде директно в USB-то като флашка или пък да се разположи на по-подходящо за добър прием място, т.к. си идва с кабелче.
    Цената му в магазина на MOST в София беше около 30 лв.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Това геройство го докарва и моето, но като го сравних с едно смешно ASUS'че, направо се комплексирах.
      Асусчето има много качествени антени, не се комплексирай.

Коментар

Това D-Link DWA140 с тия хвалби за "rangebooster" и "4 х range" ... ако го намеря за 30 лв, направо ми изглежда като правилното нещо?

Коментар

Като го напъхаш в тая ниша, 4х няма да изглеждат точно така.

Коментар

Ограничението в обема и желанието за далекобойност за съжаление са взаимноизключващи се неща.
            Колкото по-голяма е антената,толкова по-добре работи.Ако можеш да изнесеш модема от теснотията,ето ти една
            проверена идея за антена:
            http://dl2kq.de/ant/3-48.htm
            Със това високотехнологично чудо, при мен броя на наличните мрежи се удвои.
            Въпреки че изглежда малко комично,антената е напълно работоспособна.
            Поздрави,Наско
            На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Разбирам че е така и затова сега идеята ми се доразви до това да поставя/запоя женско USB и съответно въпросното нещо ще е включено а не самото то запоено. Това ще ми дава възможност да го вадя при нужда. Сега малко да поясня - далекобоиността не ми трябва непрекъснато. Аз си имам БТК модем в къщи така че нормално не ми трябва кой знае какъв обхват (да не говорим че си имам и настолен комп). Далекобоиност може да ми потрябва най-вече когато съм на кораб. Например, миналата година в едно пристанище докато някои колеги ловяха нет на корем от кораба, аз трябваше да мъкна лаптопа и да пия кафе за 2 евро за да ползвам "безплатен" интернет. А не винаги има време да се слезе на брега. Та идеята е - вадя джаджата, бучкам един удължаващ кабел, задигам една тенджара от камбуза и си правя нещо като горе-описаното WIFI оръдие. И аз ги гледах много по YouTube всякакви такива - от метална цедка до консервена кутия или дори картон облечен в алуминиево фолио и всички твърдят че върши страхотна работа. Естествено, първо ще направя брегови изпитания.
              Ако е толкова добро колкото твърдят някои, ще облепя един голям чадър с фолио и направо ставам интернет доставчик на леваците които не могат да си хващат интернет от въздуха..... и като му завъртя един бизнес...

Коментар

Отчет
                Изкарах съвсем читаво работещо USB от контактната плочка. Пробвах с флашката писане/четене - всичко ОК като истинско. Прилагам снимка с цветен код върху полезните контактни точки, като цветовете отговарят на същите от USB кабел. Ако някой има Compaq Evo или Presario с такъв "мултипорт" на капака, може да ползва въпросната благинка.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Contact plate USB.jpg
Прегледи:1
Размер:164.8 КБ
ID:5250981
                Сега проблема ми е от естетическо естество, а мойте дизаинерски постижения обикновенно не стават за показване пред широка публика (само за техно-ценители)
                Оказа се че под декоративния капак имам само 2 мм височина. На дължина и ширина не съм особено ограничен, освен че на 60 мм дължина, висичината спада на около 1.5 мм. Та така, мислите ли в такова пространство мога да натъпча платка от някакво остискано USB WIFI адаптерче, че и да има някаква полза от него?
                Ясно е че не мога да монтирам женско USB защото дори съблечено от всичко излишно - включително металния екран, за да остане използваемо като куплунг то пак си е 5 мм. така че определено ще трябва да е запоено.
                Някой разчоплял ли е такава гад та да ми каже примерна височина на платката + елементите?

Коментар

Съвсем лесно ще намериш платка, дебела 1.5мм, но зависи какви дивотии са правили с антените. Все пак, не искаш ли да сложиш там bluetooth, а вифи да го пуснеш от нормалния порт?

Съблечено bluetooth мога да ти подаря, имам няколко.

Коментар

..Сега проблема ми е от естетическо естество...
                    Лично аз не бих рискувал с "естетическо" решение, но ти си знаеш. Това, което ти трябва е панел от 11 в 1 card reader. Една от страните е за USB. Взима се само вътрешната част и се монтира БЕЗ пластмасовите окрайници отгоре и от долу. Само централната част - езичето така да го нарека и двата елемента от ляво и дясно.

Това, което аз бих направил е мека връзка с оплетка и дължина около 5-10 мм и накрайник опакован в силикон. Няма да е красиво, но ще работи докато не го изтръгнеш.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Аз пък съм с ей такъв: http://www.multirama.bg/product/7090...tl-wn322g.html
                      Не е от този магазин, но си е съвсем същия, без външна антена. Лови стабилен сигнал на 10м през една тухлена стена.
                      Аз съм със същото, но с външна антена. Доволен съм. Освен че е "N", при родителите на жена ми успешно крада интернет от някъде с доста прилична скорост, а вграденото в лаптопа ми DELL Studio 1550 (Май беше) се справяше със същото, но със скорост между 2 и 5 пъти по-ниска и с оценка на сигнала "very low" срещу "high" или "excellent" на това с външната антена. И то си идва с USB удължител, и съответно можеш да го сложиш настрани от лаптопа ако има нужда. Закупено преди месец-два от JAR. Имаха го налично. Между другото антената му е сменяема и към него може да се включва всякаква друга.

ПП: За туй иде реч:
                      http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539648
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Съвсем лесно ще намериш платка, дебела 1.5мм, но зависи какви дивотии са правили с антените. Все пак, не искаш ли да сложиш там bluetooth, а вифи да го пуснеш от нормалния порт?

Съблечено bluetooth мога да ти подаря, имам няколко.
                        Не ми трябва ВТ. С телефона си говорят по ИР и тъй като е твърде рядко ми трябва да ползвам интернет от мобилния оператор, скоростта на ИР не ме притеснява.
                        Искам силно WIFI и скрито като на по-лачените лаптопи.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          Лично аз не бих рискувал с "естетическо" решение, но ти си знаеш. Това, което ти трябва е панел от 11 в 1 card reader. Една от страните е за USB. Взима се само вътрешната част и се монтира БЕЗ пластмасовите окрайници отгоре и от долу. Само централната част - езичето така да го нарека и двата елемента от ляво и дясно.

Това, което аз бих направил е мека връзка с оплетка и дължина около 5-10 мм и накрайник опакован в силикон. Няма да е красиво, но ще работи докато не го изтръгнеш.
                          Не става с usb куплиране колега. Вече одялах едно женско което след махането на металния екран се превърна в мъжко при това положение, мъжкия куплунг от usb адаптера, за да се "сноши" с бившето женско нещо, то той трябва да си остане с металния екран който е 4 мм. Тук стана малко гейска работа но се надявам да сте ме разбрали
                          А ако ще правя техно дизаин със силикон и всякакви други красоти... е това е за мене работа, хем ще стане здраво че и с тесла да не се маха.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Аз съм със същото, но с външна антена. Доволен съм. Освен че е "N", при родителите на жена ми успешно крада интернет от някъде с доста прилична скорост, а вграденото в лаптопа ми DELL Studio 1550 (Май беше) се справяше със същото, но със скорост между 2 и 5 пъти по-ниска и с оценка на сигнала "very low" срещу "high" или "excellent" на това с външната антена. И то си идва с USB удължител, и съответно можеш да го сложиш настрани от лаптопа ако има нужда. Закупено преди месец-два от JAR. Имаха го налично. Между другото антената му е сменяема и към него може да се включва всякаква друга.

ПП: За туй иде реч:
                            http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539648
                            Колега, това го гледах и се радвам че чувам добри думи за него и то от надежден източник но особенно варианта с антената изглежда огромно. А пробвал ли си го без външната антена дали върши някаква работа?
                            Ако работи сравнително прилично без външната антена, дали ще мога да изведа муфата и от платката и да я завъртя на 90* така че да може да съвпада с отвор на декоративния капак или дори да стърчи през него, така че само антената да е "прикачен инвентар"?
                            Последно редактирано от MAP; 09-02-11, 13:51. Причина: правопис

Коментар

работи сравнително прилично без външната антена
                              Забрави.

Коментар

Така, за сега работата стана, остана и да съм улучил читава джиджавка.
                                Нали сърце юнашко не трае, купих Edimax EW-7711UMn и то само защото размера ме устройваше а и един продавач (от който съм купувал и преди) много ми го похвали. Нещото едвам се побра макар че е доста дребно и от това надолу просто не си представям. За сега работи, хваща 1-2 мрежи повече от предното при същите условия, дори в момента пиша през него. Докато го пробвах в оригиналния му вид, ми се стори че грее повече от колкото ми се ще, или поне се понагря сравнително скоро след включването. Ей сега да се намери един да каже че е чамово, направо си сдъвквам топкитеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:wifi1.jpg
Размер:162.2 КБ
ID:5251046Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wifi2.jpg
Размер:97.8 КБ
ID:5251045Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wifi3.jpg
Размер:119.6 КБ
ID:5251044

Сега лаптопа си е с оригиналния декоративен капак и си изглежда като истински

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X