Обява

Свий
Няма добавени обяви.

iPAD

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • iPAD

    Много харесвам бранда "APPLE" и картинката с отхапаната ябълка.
    За кой ли път избиха рибата...
    Жалко, че отново има спекулации със интереси, корпоративни интереси и ощетени потребители.
    Прекопирах една статия:

    "Още в деня на премиерата си епълският iPad беше атакуван от противници на DRM защитата. В различни сайтове се появиха остри коментари по повод на вградената в новия продукт технология DRM. Тя дава възможност на Apple и техните корпоративни партньори да изключват функционалности, да блокират конкурентни продукти (особено свободен софтуер), да цензурират новини и дори да изтриват книги, видео или статии от устройствата на потребителите без тяхното съгласие, алармира коментатор с име Syllabear, позовавайки се на публикации в сайтовете fsf.org и defectivebydesign.org.

    Контролът се осъществява чрез постоянната и непрекъсната свързаност на iPad към интернет. "Компютрите са изчислителни устройства с обща цел, а не инструмент за контрол над потребителя. Чрез DRM Apple може да блокира инсталирането на всеки софтуер, който не е одобрен за продажба в техния магазин за приложения App Store; също така може да управлява дистанционно употребата на всяко видео, закупено от iTunes", пояснява Syllabear. "На всичко отгоре Apple твърди, че премахването или заобикалането на тези ограничения от потребителя е... престъпление (дори когато това заобикаляне е позволено от законите Fair Use за авторските права)", допълва авторът. Според него, подобен подход е огромна стъпка назад в развитието на компютърните технологии. "Ако първите компютри изискваха позволението на производителя за инсталирането на всяка нова програма или функционалност, историята на компютъра би била отблъскващо тоталитарна", завършва коментарът.

    Повечето наблюдатели на пазара обаче са убедени, че iPad ще промени индустрията, така както това направи предишния продукт на Apple - iPhone. Новото устройство запълва нишата между смартфоните и ноутбуците, като засега изглежда най-застрашени от него са нетбуците, както и лаптопите за сърфиране и развлечение. Още когато се появиха първите нетбуци, Стив Джобс каза, че Apple не би ми могла да пусне подобно (недодялано) устройство. Две години по-късно виждаме отговорът на Купертино - невероятния таблет iPad."

    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

  • #2
    До: iPAD

    И още нещо за "големия провал...":


    "В света на Apple нетбуците (малокалибрени лаптопи с ограничени функционалности в сравнение със стандартните си събратя) са нещо лошо. Самият изпълнителен директор на компанията Стив Джобс обяви, че вече е време да се сбогуваме с нетбуците.

    „Те не са по-добри от обикновените лаптопи в нищо, просто са по-евтини“, категоричен е Джобс.

    За да противодейства на нетбуците, Apple създаде iPad, който обещава да бъде подходящото решение за мнозина потребители, които искат да разполагат с малък компютър. Решение, но не за всички проблеми, се казва в материал на cnet.com.

    Докато iPad може да спечели симпатии заради някои отделни функции като видео възпроизвеждане и четене на вестници и книги, истината е, че има много неща, които нетбуците могат да правят, а iPad – не.

    Така че може би още е рано да отписваме нетбуците и да се вкопчваме в iPad като решение на проблемите ни. Вижте какво липсва на новия продукт на Apple:

    Видео чат – повечето нетбуци разполагат с вградени уебкамери, което позволява видеочат чрез програма като Skype или друга подобна програма. iPad няма такава. Иска ни се да имаше, поне за да можем да използваме таблета като уникално средство за комуникация.

    Не възпроизвежда Flash – Стив Джобс нарече iPad “най-доброто усещане, което някога сте имали“, но изведнъж стана ясно, че една много голяма част от него липсва – и това е почти целият съвременен уеб-свят. Различните приложения и съдържание, изградено на базата на Flash, са огромен елемент от много сайтове, а на този етап дори не е ясно дали iPad ще поддържа доста по-слабо разпространените програми Hulu или Netfix.

    Нетбуците може да са слаби и бавни, но поне няма да ни лишат от възможност да използваме подобни приложения.

    Програмиране – повечето хора не са програмисти или дори не се доближават до програмирането. Повечето нетбуци обаче работят с операционни системи като Windows 7, които могат да се използват за програмиране или модификации. Така че, хакери, iPad не е добра сделка за вас.

    Качване на снимки от апарат – на iPad липсват USB портове, което означава, че свързването на камери, апарати и каквато и да е периферия не е възможно. Това би затруднило всички, които използват малкия си компютър за работна станция или връзка със света, като например блогърите. За разлика от това, всеки нетбук разполага с поне 2 USB порта.

    Запазване на над 64 GB данни – очаквахме повече от iPad. Дори базовите модели нетбуци разполагат със 160 гигабайтови дискове. Разбира се, информацията може да се пренася на различни носители, но това не винаги е удобно.

    Използване на Facebook игри и приложения – повечето от тях са изградени на Flash, а както вече казахме – iPad не го поддържа. Така че, ако сте част от фермерското семейство на FarmVille или от мафиотските войни на MafiaWars – ще трябва да ползвате стария си нетбук.

    Смяна на батерията – ясно е, че iPad е доста тънък, атрактивен и впечатляващ. Батерията му обаче е вградена и при проблем няма как да бъде заменена. Освен това тя не може да бъде сменена с по-качествена, и съответно издръжлива, в случай на нужда.

    Инсталиране на софтуер от диск – на iPad може да се слага софтуер единствено от AppStore. Нетбуците също не разполагат с дискови устройства, но поне могат да бъдат свързани с USB дисково устройство или кабел. За съжаление, iPad не е замислен така, че да предлага подобна функционалност.

    Комфортно писане – да, iPad разполага с виртуална клавиатура, благодарение на която таблетът може да се превърне в настолен компютър. Дори по време на самата презентация обаче на писането не бе наблегнато, тъй като дори тогава то не изглеждаше достатъчно комфортно. Така че за писане на дълги текстове нетбук остава доста по-добрата алтернатива.

    Подобрения – нетбуците подлежат на подобрения, като слагане на допълнителна работна памет или замяна на компоненти. iPad обаче не може да бъде променян и веднъж, след като изберем своя таблет, ние завинаги оставаме с неговите характеристики. Така че сме под заплахата да имаме хард диск от едва 16 гигабайта, в случай че първоначално сметнем това за достатъчно, а после поискаме още."
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

    Коментар


    • #3
      До: iPAD

      Явно от Apple не са чували и за един друг вид устройства нареченеи UMPC, които са по-малки от стандартен нетбук и пак имат на разположение хардуерна клавиатура и са базирани на някоя ОС. Освен това някои имат GPS и камера. Ето какво и измайсториха наскоро китайците:
      http://www.engadget.com/2010/01/21/v...o-steal-xppho/

      Коментар


      • #4
        До: iPAD

        Според официалния сайт, машинката е нещо много интересно.
        I-PAD
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

        Коментар


        • #5
          До: iPAD

          Да не се заблуждаваме излишно. Най-вероятно iPad е страхотен продукт, но в него няма нищо ново и революционно. Това просто е поредният перфектен маркетингов трик на Стийв Джобс.
          Както винаги Apple залагат основно на дизайна и на верните фенове.
          Иначе устройства от такъв клас има отдавна. Например това (цък върху него за повече инфо :-):



          Продава се от повече от 6 месеца и е по-добро по всички показатели от iPad. И работи с "отворената" система Android. Но никъде няма ябълка и гениален маркетинг

          Най-вероятно с iPad ще се случи точно това, което стана и с iPhone, и iPod преди него - хората ще полудеят да си ги купуват, защото са с хубав дизайн, а не защото са добри.

          Да, продуктите на Apple наистина са качествени, но на пазара се предлагат доста по-качествени на по-добра цена.
          Не, софтуерът на Apple не е по-стабилен от останалия - има същите проблеми, както при останалите операционни системи.
          Да, дизайнът на Apple е върхът! А както знаем "опаковката продава".

          И да не забравяме златното правило на маркетинга: "Качеството на продукта няма никакво отношение към продажбите". Опаковката има...
          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

          Коментар


          • #6
            До: iPAD

            Ако имаше и мулти-таскинг...
            Че да не се налага да се прави така:


            Май се очертава да е същия ужас като телефона им...

            Съвместимо с нищо и никой...

            Коментар


            • #7
              До: iPAD

              Този път ще съм ужасно учуден, ако джаджата стане популярна. Лаптопите им имат чудесен хардуеър и изработка, така че вървят. iPhone, въпреки че аз лично не съм му фен, предлага много, така че и той се продава. iPod Touch, при наличието на iPhone, малко не ми се връзва, но като погледнем разликите в цените и невъзможноста да купиш легално iPhone без договор с оператор, нещата пак си идват на мястото.

              Това нещо обаче е просто един iPod Touch с голям екран, т.е. неудобен и за носене. Не предлага абсолютно нищо повече, като за сметка на това дори предлага по-малко от преките си конкуренти - таблетите и нетбуците. Когато го видях за пръв път, преди да прочета какво точно е, си казах: "Я, изкараха таблет най-сетне.", да ама очаквах да е с Леопард. Аналог на таблетите с Уиндоус, които са си просто лаптопи с тъчскрийн и понякога и без клавиатура. Да, ама не... Този път съвсем се оляха с рестрикционната си политика, която винаги е изпреварвала дори тази на Майкрософт. Сега обаче накараха Уиндоуса да излежда почти като система с отворен код
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

              Коментар


              • #8
                До: iPAD

                Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                Този път ще съм ужасно учуден, ако джаджата стане популярна. Лаптопите им имат чудесен хардуеър и изработка, така че вървят. iPhone, въпреки че аз лично не съм му фен, предлага много, така че и той се продава. iPod Touch, при наличието на iPhone, малко не ми се връзва, но като погледнем разликите в цените и невъзможноста да купиш легално iPhone без договор с оператор, нещата пак си идват на мястото.
                Според мен ще се продават добре - Apple се купува заради идеята, не заради качество или функционалност, колкото и да се мъчат да ни убедят в противното Години наред е втълпявано, че притежанието на "Ябълка" те прави по-специален, по-извисен и по-разбиращ от останалите. Това устройство е толкова "cool", че само притежанието му може да гарантира социалния ти статус. Задължително за дизайнери, архитекти и всичката подобна пасмина

                P.S. Toва последното е шега, моля не ме нападайте - жена ми е архитект и има iPhone

                Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                ... Този път съвсем се оляха с рестрикционната си политика, която винаги е изпреварвала дори тази на Майкрософт. Сега обаче накараха Уиндоуса да излежда почти като система с отворен код
                Абсолютно си прав!
                "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

                Коментар


                • #9
                  До: iPAD

                  Някой обърна ли внимание, че джджата е и ГСМ?
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                  Коментар


                  • #10
                    До: iPAD

                    Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                    Някой обърна ли внимание, че джджата е и ГСМ?
                    Ако и това бяха забравили съвсем нямаше да са конкурентни
                    Как иначе ще реализират 3G свързаност?

                    Ама и това отдавна се прави в "жълтите" и не чак дотам жълти UMPC-та и NetBooк-ове.
                    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

                    Коментар


                    • #11
                      До: iPAD

                      Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                      Някой обърна ли внимание, че джджата е и ГСМ?
                      Да... но... Това е по-скоро слот за дейта карта, оставаше и към интернет да не може да се връзва... Като GSM ще е трудно да се ползва. Вече имаше опити за големи телефони, по които да се говори само с блутут слушалка, но потребителите ги отхвърлиха. Още повече, че това е хай-тех играчка, а хай-тех потребителя иска 3G видеоразговори...

                      Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                      Според мен ще се продават добре - Apple се купува заради идеята, не заради качество или функционалност, колкото и да се мъчат да ни убедят в противното Години наред е втълпявано, че притежанието на "Ябълка" те прави по-специален, по-извисен и по-разбиращ от останалите. Това устройство е толкова "cool", че само притежанието му може да гарантира социалния ти статус. Задължително за дизайнери, архитекти и всичката подобна пасмина
                      О, въобще не подценявам имиджовите аксесоари. Лаптопи с емблемата на Ферари, телефони Ленд Ровър и т.н. се харчат както топъл хляб, за много повече пори, отколкото струват в действителност. Ако беше скъп таблет и това щеше да се продава заради ябълката, като се има предвид качеството на изработка, което имат Ейпъл, може би дори и заслужено. Да, ама не е таблет... Дизайнера и архитекта, след като надраскат нещо, ще искат да го запишат на флашка и дадат на колегата. Сервитьорката в скъп ресторант, много кул ще вземе поръчката с него... но само в случай, че къстъм софтуеъра на ресторанта, може да бъде инсталиран. Юпито бизнесмен също ще иска да се изфука... ама като не могат да му видят мутрата на заседанието, докато той е на яхтата? Не знам... скептично съм настроен. Или пък ще се продава, но бързо ще започне да се залежава по чекмеджетата вкъщи. Да носиш и това и лаптоп е много, а то не заменя достатъчно лаптопа.

                      Забравяме и друг конкурент. Електронните книги. Да, вярно че са чернобели, но общо взето предлагат почти всичко останало, което и това заключено чудо, а натоварват очите по-малко. Да, на iPad можеш да покажеш по чудесен начин снимките от последното си пътуване... Стига да са малко на брой и силно компресирани, защото нито има памет да поеме много такива, нито възможност да ги разгледаш от външна, нито дори по време на самото пътуване да ги видиш на голям екран или да ги архивираш, за да си разтовариш фотоапарата или видеокамерата.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

                      Коментар


                      • #12
                        До: iPAD

                        Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        Да... но... Това е по-скоро слот за дейта карта, оставаше и към интернет да не може да се връзва... Като GSM ще е трудно да се ползва. Вече имаше опити за големи телефони, по които да се говори само с блутут слушалка, но потребителите ги отхвърлиха. Още повече, че това е хай-тех играчка, а хай-тех потребителя иска 3G видеоразговори...


                        ...
                        Пълноценен ГСМ е с ценова опция за 3Г и видео разговор, както и мобилен интернет. Всъщност е нещо като голям i-PHONE и малък Мак бук едновременно. Повечето хора които познавам с ай-фон, често се оплакват от размера на екрана, когато се работи с по-тежки страници и проложения.
                        16GB 32GB 64GB
                        Wi-Fi $499 $599 $699
                        Wi-Fi + 3G $629 $729 $829

                        Просто интерфейса е уникален и впечатлява.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                        Коментар


                        • #13
                          До: iPAD

                          Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                          Пълноценен ГСМ е с ценова опция за 3Г и видео разговор, както и мобилен интернет. Всъщност е нещо като голям i-PHONE и малък Мак бук едновременно. Повечето хора които познавам с ай-фон, често се оплакват от размера на екрана, когато се работи с по-тежки страници и проложения.
                          16GB 32GB 64GB
                          Wi-Fi $499 $599 $699
                          Wi-Fi + 3G $629 $729 $829

                          Просто интерфейса е уникален и впечатлява.
                          То ясно, че приема цяла карта... ама как си представяш да го държиш на ухото си, за да говориш . Или да отидеш на разходка в гората с него... в джоба . Просто не е функционален като телефон. Честно казано не съм гледал къде се пъха СИМ картата, но ако няма как бързо да я прехвърляш в друг телефон... наистина е обречен там да се пъхат преди всичко карти за ползване на мобилен интернет. Други отдавна пробваха с телефон с голям екран... и точно да там се стигна. За телефон просто не става... А малък МакБук не е. Точно там е проблема... Ако беше, съм сигурен, че щеше да се продава добре. Бизсен логиката в случая обаче е друга. Определено е по-добре да печелиш непрекъснато от услуги, които да предоставяш на купилите си продукта, вместо да вземеш едни пари и после да не те потърсят. Само че този път май се пооляха малко...

                          Хъм, вярно че ще има и такова с камера. Е, това малко ще пооправи нещата.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

                          Коментар


                          • #14
                            До: iPAD

                            както казва един мой познат "чакай да си изям ябълката". това е поредната смешка с която целят да бръкнат дълбоко в джоба на родителите на комплексирани деца които "трябва да са като другите" куул. аз пък съм отявлен противник на захапаната ябълка и напъните им. само,че народа си го е казал - "не е луд който яде баницата".... били с най-качествен хардуер.поредната измислица. всеки Панасоник лаптоп е бил винаги със в пъти по-добър. ама няма там такава имиджова реклама.което пък мен ме радва де,защото наистина добрите неща си остават по-достъпни все пак. и как ще изместят нетбууците като те са си отдавна вече напълно функционални лаптопи само със по-малък размер.... ама и онова за овцете е вярно...
                            и за мен Епъл си е като онова за големия пищов компенсиращ нещо друго ;-).
                            висете отпуснато

                            Коментар


                            • #15
                              До: iPAD

                              Не съм съвсем съгласен. Ползвам неща на ябълката от много години. Като се почне от епъл две, като се мине през Нютон и се стигне до телефона и един макбук. Смятам, че маркетинга е едно, но това, че е стабилен хардуер, не може да се отрече.
                              А за Ипада - все още не е ясно. Нека да го видим какво ще излезе в края на краищата. Наистина не мие много ясен сегмента в който се целят, но докато не излезе на практика всичко е гатанка. Това е обичайната практика на Стив Джобс. Направиго преди години и с Ипода
                              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                              NULLA TENACI INVIA EST VIA

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X