Обява

Свий
Няма добавени обяви.

iPAD

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: iPAD

    Пореден пирон в ковчега му... Забраниха влизането с iPad в Израел. Не само вноса, а въобще да се внася и ползва. Очаква се да стане същото и за ЕС. Мощноста на уайърлеса е надута над допустимите норми за радио ефира. Вероятно ще пуснат фиксове, де... След като решат да започнат продажби и извън щатите. Хода отговаря напълно на тенденциите им да ограничават възможноста за износ на чужди пазари и създаване на изкуствен глад на тях, за да направят голям бум в първите дни на пускането. Но се е поредна голяма гавра с потребителите им...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

    Коментар


    • #32
      До: iPAD

      Преди 1-2 дни разцъках малко iPad-а и да ви кажа нещо не останах особено очарован. Като цяло останах с впечатлението за уголемен iPhone, само дето много тежи да го държиш до ухото си Даже мисля, че е и в продажба в магазинчето в което го разцъках, ако някой желае да му кажа адрес да ходи да си поиграе с него на живо може да ми пусне ЛС.
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

      Коментар


      • #33
        От: iPAD

        Лек ъпдейт към страстните ми чувства към продуктите с ябълката

        Накратко - напук предишните ми тежки критики, се наложи отново да бръкнем с пръстче между зъбчатките и най-после да поръчаме сървър на фирмата. Причини бол, нито една сериозна, но в общи линии - като в ИТ вица, "Всичко си имах, но говоряща жаба си нямах". Та - пристигна гадта, в цялото си епълско великолепие. Достолепните епълски кашони, предпазители по ъглите, отпред, отстрани, в cd отвора имаше намордниче дори. Блага работа. Споделям с вас туй чудо на модерния алуминиев преразход.





        То едни красоти, едни лилЯви ламБи, а като го включиш как пали - е нЕма такова палене, реже се като Формула 1, все едно Ники Лауда подава газ. Няма такъв звук, хич, никак, никъде другаде. Бих го записал ако знаех как. Та така.


        Пали гаси и тръгвай - палнах, гасих, но не тръгна. Търси ОС, а уж идва готов. Карай да върви, вкараваме инсталационния диск, безкраен празник - "На кой от трите 2Тб диска искаш да инсталираш ?"

        Викам си добре де, къде отидоха тия петстотин кинта дето ги наковахме за ssd опция ? Да не се е загубил нещо ? Я да отворим...

        Речено - сторено. Отваряме това произведение на изкуството, вдигаме този лъскав като на Майбах алуминиев капак, прилежно изчукван от банда китайски тенекеджии, и я да види дедо поп...





        На снимката едно нещо не е наред в цялата тази съвършена подредба. Кой посмя да наруши тези съвършени прави линии ? А ? Саботьори !!!






        Признавам си без бой - друг сървър с SSD диск не съм имал. Затова - отново без бой - ще приема на честна дума че правилният начин за заводско монтиране на SSD диск в сървър за 7 бона зелени е:

        - Пускате комюнике и тръбите по цял свят че новият X-Serve вече идва с "SSD Disk Bay"

        - Намирате празно място в сървъра. Слагате SSD диска в здрава метална планка, от която няма мърдане. Една такава хубава, практична, позволяваща хем да се вади лесно, хем да го застопорите стабилно.

        - Лепите въпросната планка към шасито с мижава (ама като казвам мижава - значи мижава) лепенка.

        - Забождате лентовия кабел и пускате сървъра да пътува. Лепенката дава фира на двайсетата минута, и от там - лакомо преглъщате при мисълта за веещият се на края на рехавото лентово кабелче диск.

        - Трепетно чакате благодарственото обаждане на щастливия клиент.


        Щом Епъл го е направил така - значи ТОВА е правилният начин !!! ВЕРВАЙТЕ МИ !!!





        Въпросното весело обаждане не закъсня - залепих планката обратно, оправих кабелчето, само че щипчицата за кабелчето от многото веене нещо не ми вдъхваше доверие вече. Уж я затваряш, ама кабелчето си прави каквото си иска и както си иска. Щастлив телефонен разговор с лъчезарен епъл техник, 900$ депозит по кредит картата ("за да сме сигурни че ще ни върнеш другия"), и смело напред. Междувременно - както и да го гледам, 900$ цена на резервна част за 128гб ссд диск ми се види минимална цена. Чудя се и дали не са на загуба. Тия хора как правят пари бре ?!? Живи да ги оплачеш...


        На другия ден - радост и пляскане с ръчички, Дядо Мраз минава облечен с Федекс униформа. И ме дарява с две кутии, с доволно внушителни размери (етикетчето е към 20см):






        В малката кутия - големия диск . Разправям ви аз че Епъл са зелена фирма и се грижат за опазването на горите и прочее световното хартиено богатство...

        А в голямата кутия ?





        Е стига де - съмнявате ли се какво има в голямата кутия ?!?




        Кабелче и планка, какво... Продължавам да гадая защо не ги пратиха в сандък, но карай. Което не знам - не знам.


        Приключенията за деня завършиха с това. Монтирах новия диск, инсталирах ОС-а, поиграх си весело, и пуснахме рейда да се гласи през нощта с другите три диска, зер в наше време дисковете са големи и отнема време...


        На сутринта - рейда готов, машинката тихо мърка - идилия ! Намигат ми онез хубавите ламБи, абе въобще - жена да беше - да го заведеш на вечеря тоз Епъл. Хубавиня. И изведнъж - поздрав:





        За незапознатите - това е екивалента на ундоусовския син екран. Както можете да се убедите, дори и в това отношение Епъл превъзхождат уиндоус:





        Всичко е някак по-кадифено, по-изпипано. Дори като ти крашне чисто новия и все още не пипнат сървър - прави го някак елегантно, с финес... Чак и на японски ти се извинява за това че се е превърнал в безполезна буца алуминий...


        И, преди да съм забравил. Известно ли ви беше че в момента Епъл е единствената фирма която в цялата си гама, през всички модели, НЯМА модел при който CD да може се извади без ток ? Хе хе хе Знаех си аз че не знаете. Е. НЯМА !

        Дупчица за кламерче ? КАКВА дупчица за кламерче ! Та това е грозно, грубо, и нарушава общия баланс на прекрасния епълски дизайн...

        Или ползваш бутона "eject" на клавиатурата (при работещ компютър и зареден ОС), или изхвърляш диска през менюто (при работещ компютър и зареден...) или рестартираш и държиш бутона на мишката натиснат (при работещ...ъъъ, така де...)

        Така се прави при Епъл. Ама нещо ти спрял тока ? Умрял компютъра ? Изгорял ? И кво, ти за едно CD ли си ?!? Щом така са го направили, значи така трябва...





        Останалото е скука. Синтезира се в "Краш през 4 минути, максимум 5", при пипане на рейд настройките - моментално. Малко жонглиране, малко допълнителни запознанства с изящността на епълския дизайн (ах, тези красиви дискови шейни, как да не се размекне човек...)






        И лъсва горчивата истина - рейд картата е проблемна, без дискове - работи, с дискове - бъгясва, както и да ги пренареждаш от слот на слот.


        Някой да не мисли че се оплаквам ?!? Аааами ! Запознах се с нови и приятни хора, обменихме вицове, полафихме си... В десет сутринта се обадих, в 12 резервната карта пристигна с куриер ("господине, по принцип нямате Apple Protection Plan, струва само 1000$ на година, но за да видите колко е благо да го имате - този път ще го задействаме, за да не останете разочарован. Но при други обстоятелства - щеше да се наложи да чакате нормална поща"). И въобще - то направо му идва на човек да го счупи тоя Епъл, за да почувства всичкото това внимание и загриженост...

        Та така. Сега чакам техника да дойде на гости. Не ми позволяват да сменя картата сам, заради гаранцията.

        Само едно нещо ме гложди...
        Все още си нямам говоряща жаба...
        Последно редактирано от Goblin; 07-07-10, 22:04.
        Издъних се на Тюринг теста

        Коментар


        • #34
          От: До: iPAD

          Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
          Mалко да посъживя темата: Apple показа iPad на живо и в България , но без да го продава. Първите хард-фенове зад океана си го купиха и вече недоволстват основно от проблеми с WiFi свързаността - слаб сигнал, загуба на покритие и т.н.

          В същото време Microsoft може би ще направят фурор с техния таблет, за който се говори от доста време и може би този път закъснението му ще се окаже в негова полза. Много специалисти прогнозират, че много разочаровани от iPad потребители ще се обърнат към "позакъснялата" алтернатива.

          Ето как ще изглежда:



          и сравнението му с iPad:


          А ето и видео:



          Според някои слухове операционната система показана на видеото е Windows Surface OS, което определено си заслужава да се види наживо
          А , някой знае ли какво става с това.
          Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
          "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
          "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

          Коментар


          • #35
            От: iPAD

            <тлъст off-topic>

            Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Лек ъпдейт към страстните ми чувства към продуктите с ябълката

            ...

            Само едно нещо ме гложди...
            Все още си нямам говоряща жаба...
            Goblin, не искам да прозвучи пристрастно, но... При теб поне са се оправили нещата. Подобна преживелка имах с един FS и IBM... там не беше толкова просто.

            Fujitsu Siemens-а дойде, работи 30-35 секунди и... си отиде. Буквално. Натоварих го на служебната кола и го пратих в представителството им да си го гледат... Не го чух/видях повече, защото само след четири месеца се прибрах в Кърджали и респективно напуснах работа... Та за четири месеца не знам какво точно са правили, но така и не дойде тоя сървър...

            За IBM... Там работата беше малко по-различна. Сървъра стартира и работи около 4-5 часа, след което го спряхме (беше с инсталиран Windows 2003) и го оставихме да си почине за около месец, понеже приложението, което трябваше да пуснем отгоре му не беше готово. Двайсетина дни преди да довършат съотвеното го пуснах с намерението да му направя стандартен стрес тест за 24 часа без натоварване после 24 натоварване и 24 без натоварване. На края на вторите 24 часа без натоварване спря със син екран - дъно за смяна. Поне от IBM ни го върнаха за три седмици и успях да го видя работещ тоя сървър...
            </тлъст off-topic>
            Последно редактирано от господин никой; 08-07-10, 08:14. Причина: смислова корекция :)

            Коментар


            • #36
              От: До: iPAD

              Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
              А , някой знае ли какво става с това.
              Официално Microsoft са оставили проекта "на изчакване". Не се знае дали ще види изобщо бял свят.
              "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

              Коментар


              • #37
                От: iPAD

                Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                <тлъст off-topic>
                Goblin, не искам да прозвучи пристрастно, но... При теб поне са се оправили нещата.
                Оправиха ги три часа след публикацията. Получих частите и дойде техника. Но просто съм в такава зона - имат части, имат техник...

                Може би лошо са ме свикнали деллчетата и хп-тата - вадиш от кашона, монтираш, палиш, забравяш...

                Но иначе да. Вече си имам говоряща жаба
                Издъних се на Тюринг теста

                Коментар


                • #38
                  От: iPAD

                  Пътят е целта.

                  Коментар


                  • #39
                    От: iPAD

                    Добре че Hp-тата са всъщност compaq че инак ква мъка щеше да е.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

                    Коментар


                    • #40
                      От: iPAD

                      Ой сакън...
                      Всичките ми безпроблемни хп-та са от преди компаково време. До едно си бръмчат.
                      Издъних се на Тюринг теста

                      Коментар


                      • #41
                        От: iPAD

                        HP-тата, за които говориш, са правени в заводите на HP, които вече не съществуват. Мисля че след намесата на една гениална маркетинг шефка преди няколко години HP разпродаде почти цялата си производстена база и започна да действа по добре изпитаната схема "China". По-отговорните неща, като среден клас сървъри ги правят в Мексико. Големите им сървъри и сториджи ги произвежда една фирма в Канада, която произвежда също така за IBM. И така НР почти се доближава до Cisco - разработва си продуктите и ги поръчва. Интересно ми е къде произвеждат мрежовото оборудване на Cisco, при положение, че преди се правеше в заводите на НР някъде в Тексас :-)

                        А за Apple е много показателна снимката, която си пуснал и според мен е направо за конкурс :-) FOXCONN + China.

                        Скоро гледах с едно интервю с Камен Донев, който спомена, че успешно са ни превърнали в култура на етикети - купуваме си опаковките и ни убеждават, че това вътре е точно което ни трябва...
                        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

                        Коментар


                        • #42
                          От: iPAD

                          cisco май вече се произвежда в заводите на linksys
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

                          Коментар


                          • #43
                            От: iPAD

                            Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                            cisco май вече се произвежда в заводите на linksys
                            Нормално, предвид че линксис са собственост на сиско
                            Издъних се на Тюринг теста

                            Коментар


                            • #44
                              От: iPAD

                              Я и аз да скоча в тема дето сьм слаб.

                              Не го знам като компютьр как е,не ме интересуват и всичките му хайтек функции които има или защо ги няма.Аз от това бих искал подменяща се батерия и вградена камера,но даже и така ще вьрши работа.Една апликация най-много ми харесва - карти за навигация има на цена на която не мога да намеря коя да е карта,а това покрива Западния бряг за 40$ ако не се льжа.За около още 60$ ще покрие Западна Канада и Аляска което никак не е лошо ако трябва да сравняваме чиповете на Навионикс които ни трябваха от Сан Диего до Еалдез Аляска - наложи се собственика да брои около 2000$ само за чипове,а тая гад ще свьрши сьщата работа за около 100$.

                              Всеки ден се псувам,че си взех IPHONE 3GS,но като си проверя пощата,обадя се за някоя сделка,проверя си времето за пьтуване,намеря марината в която е лодката,намеря близкия магазин за резервни части,намеря бензиностанцията да заредя,резервирам си кола...............и сьвсем ми минава гнева кьм тия скапаняци с тоя скапан обхват.Като телефон СЛАБ 2,като инструмент за нашата работа 5+

                              Ако апликациите които ги има телефона се подьржат от тая тухла си заслужава парите според мен поне.Да не говорим,че в нашия занаят това може да ти спаси живота,за улеснение няма какво да говорим.Аз карам,а брата суфлира Имаш камьк тук в ляво,дрьж по в дясно..............



                              Канада,2 дни преди Аляска.



                              9.99 $ апликацията за навигация на телефона,около 40$ за тая тухла.В сьщото време ми искат за смотан GPS около 500 $.2 плавания и се избива.Ако имаше и водолазен модел сьвсем щях да му се зарадвам.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

                              Коментар


                              • #45
                                От: iPAD

                                Колега iPhone никога не е бил предвиждан за сериозна употреба извън града и съответно не е много сериозен в GSM часта.

                                Колкото до камерата и сменяемата батерия в iPad... Лично аз съм за извод за слушалки и сменяемата батерия. Факт е че голям процент от експлоитите за firmware на различни производители стават с помощта на пробив на софтуера за контрол и наблюдение на батерията... Преведено на български... не очаквам да има скоро (лесно) сменяема батерия в "Apple" устройство. Колкото до камерата... не смятам, че реално ще можеш да заснемеш каквото и да е с таблет. Камерата ще трябва да има поне две "рамена" за да е функционална, а така ще я чупиш лесно. Въобще... споменах ли, че ще съм щастлив поне извод за слушалки да сложат?

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X