Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използвате ли ChatGPT?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
    Нямам нищо общо със статията
    Но можеха да си спестят изследването и просто да ме попитат

Нещо притеснително се случва с нашия мозък, когато учим с ChatGPT
    Имаш предвид нещо подобно на това?

Лекари използващи изкуствен интелект, бързо губят способността си да откриват рак
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      И не само. Но в тая насока е най-брутално и плашещо.

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Първоначално публикуван от p-pleven
        Но за сериозни неща - винаги пускам да се напдпреварвт няколко "изкуствени братчеда", че да ги барна кой скатава или лъже.
        Е те това е най-съществената част от поста ти. И иде да покаже, че имаш базови знания и информация, благодарение на които имаш възможност за сравнение, оценка, критично мислене, кое е полезно и кое не, кое е вярно или не. Дори с висока степен на вероятност, мога да предположа, че тези ти базови знания и информация са придобити в миналото по класически, конвенционален път от онези т. нар. "стари жълти книжки".

Сега се пита в задачата- един подрастващ, дете, ученик, които тепърва започват живота си, как и откъде придобиват тези базови знания, информация и критично мислене, за да могат да си позволят, като тебе, да сравняват, преценяват и решават кое е смислено, вярно, полезно и да преценят кой скатава или лъже. Чрез ИИ?

Коментар

• Ти да видиш...
          Изкуственият интелект може да направи децата по-неспособни да учат

Коментар

• ...нито е новост, нито касае само децата...

И коментаторите...

Коментар

• Съвременното образование до такава степен се опитва да напълни главите на децата с непотребен баласт, че всеки пропуск е полезен.
              Дъщерята ми ме моли да и помогна със задача по електротехника в която закона на Ом е разтегнат на 2 реда. Трябваше ми 5 минути докато разбера, че в сметка за печка Лъч е вкарано вътрешното съпротивление на Козлодуй и националната електроразпределителна мрежа със всички подстанции и трансформатори по трасето.
              Това е задача дадена на дете което учи !! внимание!! в ТЪРГОВСКА гимназия.

Та, доколкото кретенизма наречен ИИ помага на децата да заобиколят простотиите в училище е добър.
              Във всички случаи различни от квартална клюкарница е таshак пълен и води до тотална загуба на собствено мнение и собствена глава. Да не коментирам какви неверни работи пише когато търсиш нещо по-слециално.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Съединител - долен, ляв педал.
              Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                ...кретенизма наречен ИИ...
                ИИ е инструмент. Кретенизъм е ползването му от кретени за нещо повече от това, в едно с превъзнасянето му как става за всичко.

Като програмист например е чудесен, стига тоя, дето му дава задачките, сам да е чудесен програмист, знаещ как да задава задачки на ИИ.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• А как ще станеш чудесе
                  н програмист, ако си се учил с ИИ...?

Коментар

• Изкуството е да използваш един ИИ (който е добър програмист) за да прави задание на друг ИИ (който е добър програмист), а бачкатора само да събира пачките.

Е, в реалностт ИИ не е точно добър програмист или поне отзивите са противоречиви. На моменти такива глупости сътворява...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                      А как ще станеш чудесе
                      н програмист, ако си се учил с ИИ...?
                      Пак - ИИ е инструмент, включително за учене. И като с всеки друг инструмент, резултатите са добри ако знаеш как да го ползваш. Тоест или първо се начаваш как се ползва ИИ, и после го ползваш за учене на програмиране, или учиш програмиране по други начини и после ползваш ИИ само да ти помага, развивайки уменията си за работа с ИИ.

Случвало ми се е да ми спести седмица писане на безинтересен код след половин час играчка да го накарам да направи и доизкусури това, което искам.

Просто инструмент. А то и с лопата да работиш си има тънкости как да не капнеш на 10-тата минута.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• chrichri
                        chrichri коментира
                        Редактиране на коментар
                        Че го използваш, като инструмент, и то добре изобщо не се съмнявам, но да трупаш познание(първично натрупване) от ИИ, при положение, че знаеш добре за какво служи интернет, като инструмент за манипулация няма как да се съглася.

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        И за това става, отново, стига да знаеш как се ползва. И не като единствен източник.

Без собствено мислене няма как да се получи, независимо от инструмента. Без класическото учене, също. Ако няма нищо между ушите, никакъв ИИ не може да го замести.

• chrichri
                        chrichri коментира
                        Редактиране на коментар
                        Май стигнахме до единомислие.

• Аз съм дърт програмист и не вервам на изкуствения. Ползвам го по малко, но за други неща.
                      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                        Аз съм дърт програмист и не вервам на изкуствения. Ползвам го по малко, но за други неща.
                        То и аз съм дъртанян. Ама... за въпросния пловин час ми направи пълноценен binary редактор със все менютата, търсенето и всички останали екстри.

Друг път ми направи класче за търсене на набор отговори за коефициентите на seed-key алгоритъм по знайни seed-key двойки. Това последното не знам дали бих мигъл сам да го напиша. Просто знаех че със сигурност има решение.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ...Ама... за въпросния пловин час ми направи пълноценен binary редактор със все менютата, търсенето и всички останали екстри...
                          А има толкова готови, добре работещи...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            А има толкова готови, добре работещи...
                            Да, има, и ползвам няколко такива. Някои добре работещи, някои не до там, ама...

Въпорсния редактор е само част от мое приложение. Десен клавиш някъде си -> Edit, и си редактираш/търсиш/сравняваш/записваш/зареджаш някакви си данни в някакъв си масив с байтове, няъде си в паметта.. ChatGPT ми го направи на използваем клас/контрол, който да ползвам където ми душа иска, сложи му функции, каквито аз искам, опции, каквито аз искам, на дизайн, какъвто аз искам. А такова готово няма.
                            Последно редактирано от sparkybg; 21-01-26, 16:00.

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              .....
                              Това е задача дадена на дете което учи !! внимание!! в ТЪРГОВСКА гимназия.......
                              Ако учи в Търг. Гимназия у Филибето ...... имаш много по-важни неща за притеснение от неграмотно преподаван закон на ОМ.

Коментар

• drukman
                                drukman коментира
                                Редактиране на коментар
                                Е, не ми стигнаха парите да пратя децата, като тебе в Кембрич.
                                ...или в Оксфорд бяха твоите?
                                Последно редактирано от drukman; 26-01-26, 16:21.

• Гаврил Груев Хлътев
                                Гаврил Груев Хлътев коментира
                                Редактиране на коментар
                                Когато избирах къде да се кандидатства за Гимназия поставих първо здравето като критериий, а после обучението.
                                Да се прекарват всеки ден по 5 - 6 часа на едно от най-мръсните кръстовища в Пловдив е доказано от науката, че СИЛНО вреди на здравето

https://share.google/aimode/kJhD4Z7kld6nBlCBB

е те така.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 28,243 в 08:27 на Днес.

Зареждам...
                            X