Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използвате ли ChatGPT?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Погледнах отново какъв списък ти е сервирал Изключителният Интелект (ИИ) и погледнах снимката която си публикувал по-надолу.
    Накратко - тенекето ти е казало да си вземеш едно малко гедоре, от най-сиромашките. Ама това може да ти го каже и всеки трети второкласник пред вас. От това ли се впечатлиха всички фенове?
    Щото на мен повече ми допада комплекта от снимката. За "малко гедоре" бих се сетил и без подсказване, още по-малко пък да ми трябва такова от нек'во тенеке...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

С комплекта от снимката горе не можеш да си смениш ремъка на 5.7. Има и други липси.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тенекето, специално му казах да разгледа въпроса с ключовете и вложките, отделно от другите инструменти. Не е магьосник, но върши работа, даде съвсем адекватен отговор за размерите. Естествено, че и ти можеш да си намериш 2-3 добри комплекта от интернет, да разцъкаш снимките и да препишеш списъка, ако продавача не го е публикувал в редактируем вид. Чата точно това е направил, но 1 или 2 порядъка по-бързо от теб. Нищо повече, но все пак това е само един чат. Възможностите на ИИ не се изчерпват с това, но и тази функция има переспективите да стане полезна и използвана… сравнимо като мащаб използването на интернет.
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Добре де, това чудо-юдо (ИИ) може ли например да му сканирам една пощенска марка и то да разпознае и да каже каква е марката, от къде, от кога, евентуална стойност и др. подобни филателистки подробности?
          Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Що не пробваш?

• Urko
            Urko коментира
            Редактиране на коментар
            Не знам как и дали този ИИ въобще работи по такъв начин

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Понякога работи. Макар точно това да не съм пробвал.

Тоест в полето, където обикновенно се пише текста, вместо текст се копипейства сканираната снимка и после се пита дали може да разпознае какво е това и т.н. подробности?

Коментар

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
            Тоест в полето, където обикновенно се пише текста, вместо текст се копипейства сканираната снимка и после се пита дали може да разпознае какво е това и т.н. подробности?
            Да. Опитах с българска марка - справи се.

Но ако информацията из интернет е кът, няма от къде да ти даде повече инфо. Просто претърсва известно количество места набързо вместо теб.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Но ако информацията из интернет е кът, няма от къде да ти даде повече инфо. Просто претърсва известно количество места набързо вместо теб.
              Ти да видиш. Ще се опитам и аз тогава. Интересно ако е някоя по засукана дали ще я разпознае.
              То това именно е идеята, да разпознае рядка марка. От друга страна именно защото е рядка, ще има по-малко или никаква информация в нета, от където може да си търси отговорите.
              §22

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Тоест, нещо като търсене по картинка през Гугъл...
                Уф, забравих че гугъл нямаше "интелект" в името. А щом няма, значи е прост...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Тоест, нещо като търсене по картинка през Гугъл...
                  Тоест, не. Гугъл не прочита написаното в линковете и не ти дава обобщение. Трябва сам да го направиш, което в общия случай отнема "малко" повече от 20-30 секунди. А линкове и тенекията ти дава, стига да ги поискаш.

На Гошко ще му се наложи рано или късно да позаприлича на това.

Коментар

Дано Гуги да не заприлича на чата. Предпочитам аз да интерпретирам информацията, а не нек'во тенеке...

А по въпроса за бързането, времето и т.н...
                    Да кажем, че едно от хобитата ти е филателията. Част от кефа е чопленето, разглеждането, търсенето на информация...
                    И на обратната страна - другото ти хоби е сглобяване на корабчета от китове. Ама за да не губиш време (щото нали всички все бързат) купуваш сглобени и финиширани модели.

И коментаторите...

Коментар

Тенекето ти дава източниците си и може да интерпретираш на воля. Изборът е твой. Просто има и нещо повече от това.

За бързането - не се съмнявам че си наясно че съм от хората, които с удоволствие губят тонове време с хобитата си. Ама за добро или за лошо трябва и да поработвам. Пък и в едно хоби, колкото и любимо да е, винаги има съпътстващи дейности, които, да речем, не са ти чак толкова любими. Ако тенекето успее по дадени критерии например да ми покаже списък с подходящи електронни компоненти, аз съм ОК с това. Естествено, има и нюанси - търсейки лично виждаш и много други неща, коитио евентуално някога биха ти свършили работа, но от друга страна тенекето може да види нещо, което ти не си видял, и да ти го покаже.

Изобщо не споделям тоновете големи приказки и суперлативи по адрес на AI, но и приемам че съм все още достатъчно бос по темата за категорични твърдения в която и да е посока.

Коментар

• KingofROAD
                        KingofROAD коментира
                        Редактиране на коментар
                        Супер-пупер-дупер приказките са основно да не бягат инвеститорите и акционерите. Сега се чудат къде да го нажвъкат тва ИИ, че да почнат да вадят пари от него, че един 20-на и повече само се набиват.

Да го кажа така - търсачката на Гугъл много отдавна не елементарна търсачка и в нея открай време използват подобни алгоритми. Ако изобщо някога е била елементарна търсачка де...

И коментаторите...

Коментар

Моите 5 стинки...
                        Няколко пъти го ползвах и първото ми впечатление е, че е малко по-усъвършенстван Гугъл..
                        Дава ти някаква информация на готово спрямо стария начин, но до там...
                        От няколкото опита, половината неща бяха грешни, което е нормално и си иска и собствен интелект за да разбереш кое е вярно и кое не.
                        За задачи по математика не съм го пробвал, ама колеги се хвалят, че решавало. 😁
                        Има бъдеще определено, ама още е далеч лично за мен от ИИ.
                        Който търси , намира !
                        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Моите наблюдения са, че обикновено този тип инструменти се отричат от хора, които се притесняват, че могат да им отнемат/повлияят негативно на работата или доходите.

// За какво ни трябваше тоя Google, такъв хубав каталог си имахме едно време в хит.бг и цялата музика и филми на света в техно-линк…

Дела трябват, а не думи.

Коментар

Преди петдесет години дядовците така цъкаха срещу цветната телевизия.
                            На мен ми спестява време когато бързам и съм доволен като гъба от него/тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X