Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използвате ли ChatGPT?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Използвате ли ChatGPT?

От няколко дни реших да си сваля приложението и почнах да разучавам ChatGPT, трябва да ви кажа че съм много приятно изненадан колко се е развил ИИ спрямо преди 1 година, на моменти чак е плашещо реално, задавах му най-различни въпроси, например защо има безработица е в еди кой си град, начина по който ми отговори много ми допадна, тона е приятелски умерен и с много реалистични факти и причини, предразполага да си направиш дискуция, ползвам безплатната версия, попитах го каква би била разликата в отговорите ако беше ChatGPT Plus при същия ми зададен въпрос, веднага ми даде реален пример като беше за момент и по-добрата си ChatGPT 4 Turbo, е шашнах се като прочетох.

Друг въпрос, казвам че карам Фронтера с еди какъв си двигател и т.н. и дали би могъл да предложи друга кола която също ще ми хареса на базата на автомобила който харесвам, направо ми падна шапката като ми отговори, позна на 100% от първия път кой е мечтаната ми кола само на базата на моя, Land Cruiser 90, 100 или 120

Отделно го питах как мога да кача рингтон за моя айфон без да ползвам айтюнс и платени приложения, леле, само ми каза да си харесам парче и ако искам да изрежа част от него като да кажа от коя минута и секунди като време до коя в рамките на 30 секунди и ще го конвертира на готов файл за моя айфон, шашнах се какво може, чичко гугъл направо ми изглежда като пеленаче със сравнение с ИИ.

Успя да преработи моя стара черно бяла снимка в цветна, стига да няма открити лица че е било против правилата, справи се отлично, възхитен съм.

Според мен ИИ наистина е мощен инструмент, стига да не се злоупотребява с него и да не се използва за престъпни цели.

Напълно съм съгласен с казаното от теб. Толкова се е развил, че прави десетки години четене и учене почти безполезни в определени области.
    Хюндай Санта фе 2,2, АК; Форд с-мах 2.0, РСК; Форд Транзит; Киа Соренто

Коментар

Аз не го ползвам,но колега го ползва постоянно....аз лично съм със смесени чувства.Решава математически задачи от електротехниката което на мен ми върши работа
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от aleksna Преглед на мнение
        Напълно съм съгласен с казаното от теб. Толкова се е развил, че прави десетки години четене и учене почти безполезни в определени области.
        Това не е вярно. Само на пръв поглед изглежда така. Като тръгнеш да го караш да прави специфичности, именно базирани на дългогодишен опит и познания, се проваля като второкласник, и става не по-малко упорит в грешките си. Това даже като го накараш например да програмира, което е една от областите, в която е обучен най-добре. Трябва да го обучиош точно за каквото искаш от него и тогава се справя добре, ама САМО в това, на което си го обучил.

Курсове има доста по въпроса. Запишете се. Няма чдеса - AI е просто инструмент. Аз за себе си още не знам дали бих могъл да се занимавам с това. Тепърва ще се изяснявам.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• aleksna
          aleksna коментира
          Редактиране на коментар
          Не искам да влизам в спор, обаче това за което го пробвах аз - да направи калкулатор за данни с 11 променливи, отчитайки законодателството в Бг и ЕС се справи буквално отлично. Една грешка, влияеща на резултатите 2.3 %. Познавам няколко десетки човека които след 1 месец работа самостоятелно го докарват до 20-25% грешка. Безплатната версия. Ами справя се.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        ...Решава математически задачи от електротехниката което на мен ми върши работа
        Макар в това да е наистина добър, ако шестото ти чувство ти подсказва че нещо не е така, проверявай го, особено при по-сложни казуси.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чудесно е да си тъп и някой друг да мисли вместо теб! И тъй като учениците масово го ползват,смятай какво поколение ще излезе!😵‍💫
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Използвам всеку удобен случай за да не използвам "Чата". И вносните, и нашенските. Създават впечатление за "нещо много учено" но толкова. Все още са тъпи парчета...
            Е, има професии чиито кадри ако скоро време не се преквалифицират, ги чака вталяване.
            Като гледам какви картинки дращят от няколко реда задание, чак ми става мъчно за графичните дизайнери. Голям четвъртунгел ги чака. И не само тях...

Готиното е, че всеки който може да прави нещо с ръцете си, няма от какво да се притеснява. Както "чата" няма да хване телоподаващото или отвертката, няма да пипне и мастара...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Според мен, приемете ИИ чисто и просто като мощен инструмент, така както досега възприемаме търсачката Гугъл за нещо съвсем нормално.

Коментар

ИИ компенсира липсата на ЕИ.
                ...и я увеличава.
                Най-лесно се управляват глупаци.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
                  Според мен, приемете ИИ чисто и просто като мощен инструмент, така както досега възприемаме търсачката Гугъл за нещо съвсем нормално.
                  Гугъл не лъже и не бълнува. За последното, можеш да питаш Гугъл какво е "бълнуване на ИИ"...

Ааа, забравих да кажа в какво много го бива ИИ. Много го бива да се извинява, когато го гепиш че бърка или лъже. Тенекета прости...

И коментаторите...

Коментар

Жената поилзват в работата платена версия и са много доволни . Аз не съм намерил смисъл още да го ползвам. Не виждам в какво може да мие полезен , освен да си бъбрим , ама си имам приятели за това
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Чувам, че го ползват активно за водене на официална електронна комуникация.
                      За това според познати бил доста добър инструмент, обаче имало друг чест проблем:

Отчайващо голяма разлика в нивото на владеене на езика.

И това лъсва с пълна сила при телефонен разговор или среща F2F.
                      Враг усраине

Коментар

За мен си е полезен инструмент, който може да ти спести време, но на който не може да се разчита (т.е. задължително се проверява и полира това което ти плюва). Най-вече от задкормилното устройство зависи какво ще получи от ИИ.
                        "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                          За мен си е полезен инструмент, който може да ти спести време, но на който не може да се разчита (т.е. задължително се проверява и полира това което ти плюва).
                          Ако трябва да проверявам какво е свършил, по-добре да си го свърша сам...

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                          Най-вече от задкормилното устройство зависи какво ще получи от ИИ.
                          Колкото по-тъп и неук е потребителя, толкова по-полезен му се струва "чата"?
                          Или е наобратно? Или е нещо трето?

И коментаторите...

Коментар

• ssaattyyrr
                            ssaattyyrr коментира
                            Редактиране на коментар
                            За първото не е съвсем така. Ако трябва да напишеш 3 страници текст от 0-та, добре е да имаш една заготовка и само да я пооправиш. Можеш да му дадеш конкретни материали по които да работи, структура на текста, няколко ключови фрази, да изискваш ниво на сложност на текста и т.н. Разбира се, редно е да си навътре в темата и ако пише глупости да си ги коригираш. Накрая, качеството на заготовката, която ще получиш зависи как поставиш условията.

Друго нещо което ми е полезен, изчел съм или съм написал 30 страници и трябва да направя увод и заключение. Давам му страниците, казвам колко думи искам и кои са ключовите моменти. Инвестирам 10-15 мин в подготовка на въпроса, той плюе нещо, оправям го за 10 мин. и съм готов. Иначе отива къде час/два. (пак казвам, познавам текста и тематиката и не може да ме излъже )

Разбирай така. Ако те мързи да прочетеш нещо и го накараш да ти го синтезира, очаквай да те пре...бе. Ама ако познаваш текста, и след това прочетеш какво ти е дал, бързо ще се оправиш.

За второто, далеч съм от мнението, че ако си тъп можеш да го ползваш ефективно. Ако му хванеш мурафетите обаче, можеш да ти помогне да свършиш една работа доста по-бързо отколкото без него.

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Сатъре, ittso не чете коментарите. Изобщо не ги вижда.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Ако трябва да проверявам какво е свършил, по-добре да си го свърша сам...
                          Зависи какво вършиш. Ако му дадеш да съчини 50000 реда програмен код, от който после коригираш 1000, си е съвсем легитимен инструмент. Младшите програмисти го закъсват по случая. Само дето в един момент като свършат старшите ще стане цирк.

След "Направи ми клас на C# за четене на KWP2000 съобщения от CAN шината", което е проста и досадна задача, която бих свършил сам с досада за около час, за секунди стъкми напълно работещ клас, в който практически нямаше какво да коригирам. И сега го ползвам. И това безплатна, необучена версия.

Всеки инструмент е полезен, само ако знаеш как да го ползваш и какво реално може. Иначе е нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X