Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приятно очарован от iPhone 4s

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Приятно очарован от iPhone 4s

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Не е баш тъй - с пръстчето в коша... Така общо взето махаш само иконата от десктопа, а програмата си стои и чака да я деинсталираш от мениджъра на приложенията или друга аналогична програма...
    Не е вярно. При чистия Андроид задържаш от менюто иконата и отгоре ти излиза едно кошче и пише ънинстал.

Не плюйте по Андроид, повечето от вас използват Самсунг. Самсунг имат гадния навик да цапат по Андроида с пълна сила и без спирка. Толкова са го омазали, че няма на къде. Решението за тях е къстъм ромове. А щом искате Андроид, който не забива и няма излишни изгъзици, купете си Нексус. Така си реших проблема, след като имах 2 Айфона. И двата ги продадох. Изключително са ми противни и банални. Имах и Моторола Атрикс преди Нексуса. Всичкото хубаво, ама и Моторола цапат отгоре.
    Галакси Нексуса по цял ден не го спирам, постоянно ми е в ръцете, поща, чат, форуми и т.н. Забивания, вадене на батерията, РАМ-та била малко.. няма такива работи. За мен лично няма нищо по-хубаво от чистата операционна система. По обесними причини през мен минават една камара други телефони.. не го казвам, защото съм го прочел ей така някъде, а съм о изпитал.
    Новият Нексус 5 сглобен от LG, с четириядрен 2.3 процесор и 5 инча IPS дисплей, чисто нов струва 490лв. Можете да си купите 3 такива, на цената на един 5S
    Факт е, че за парите си можете да получите много повече от един Нексус, отколкото от един Айфон.
    Това, което написах общо взето не важи за Самсунг, HTC и другите водещи производители.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

От: Приятно очарован от iPhone 4s

Да се уточним нещо - първият ми и последен за момента Айфон е 4-ка. Сами се сетете колко модела има преди него. Когато излезе 1-цата, после 2-ката и 3-ката моето мнение на човек не ползвал такова устройство, се изчерпваше с една дума - гъзария! В момента в който взех 4-ката и го поразрових, разбрах, че не съм бил прав за гъзарията... След една седмица се псувах, как може да съм бил толкова прост и тесногръд до този момент - плюейки нещо, за което нямах ни най-малка представа освен как изглежда на външен вид, като междувременно бях спрял да мъкна лаптоп със себе си, освен ако не ми се налага да монтирам - вършех си цялата административна работа чрез него, а преди това "смарт" фоните които ползвах бяха симбиан базирани Нокии и с тях това бе невъзможно или безкрайно трудно и пипкаво! Излезе SG3S - напилен като къстъм компютър! Всеки го хвали какъв дисплей имал, колко бърз бил, всичко му било без пари на Андроида - чета тука как бил върха на сладоледа и т.н. Реших се, купих го и започнах да псувам! Вместо той да ми служи на мен, аз започнах да служа на телефона.. То не бе четене по форуми, питане (вкл. и тук), гледане на туториали в Тубата и какво ли още не... З@еби!!! Сега пишете - Самсунг били виновни! Все ми е тая... Не си купувам телефон всеки ден (сменям ги през около 2-3 години) и предпочитам да дам с 200-300 лева повече за нещо, което докато го пипна и започва да ми върши работа, от колкото да ми се превръща в хоби! Имам си такова - офроуда и друго не ми трябва... Това е мое лично мнение и не го налагам на никого - аз искам да съм прост юзър и Андроида не е моята схема!

Коментар

Един прост въпрос - колко операции са нужни за пълното и окончателно деинсталиране на приложение при iOS и Андроид?!
        На iOS не съм деинсталирал - просто нещата, които исках да инсталирам бяха сериозно платени, и не можах/не исках да ги инсталирам и затова iPhone бе пуснат по пътеката.
        На Андроида (поне на Самсунгите) вариантите са няколко:
        1. От кой-да е екран със слайд отваряш сетъпа, и от там избираш менажера на приложения. Натискайки приложението можеш да избереш да му изчистиш кеша, да спреш принудително приложението (ако е пуснато), или бутон за деинсталиране
        2. Пускаш гугъл плей, и там избираш приложението - има само един бутон - деинсталиране (ако е инсталирано и ъпдейтнато, ако не е ъпдейтнато бутоните са два - деинсталиране, или ъпдейтване)
        3. Натискаш и задържаш бутона Меню. Ако си оставил системата в режим 'изтеглени' директно ти се появява списък с инсталираните програми, като срещу всяка стои бутон деинсталиране. Ако не си го оставил в този режим, то отгоре имаш 4 бутона, единия, от които е режима 'изтеглени програми' - т.е. имаш едно натискане на бутон повече...
        Не смятам, че процедурата е тежка или сложна - две натискания на бутон...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          На iOS не съм деинсталирал - просто нещата, които исках да инсталирам бяха сериозно платени, и не можах/не исках да ги инсталирам и затова iPhone бе пуснат по пътеката.
          На Андроида (поне на Самсунгите) вариантите са няколко:
          1. От кой-да е екран със слайд отваряш сетъпа, и от там избираш менажера на приложения. Натискайки приложението можеш да избереш да му изчистиш кеша, да спреш принудително приложението (ако е пуснато), или бутон за деинсталиране
          2. Пускаш гугъл плей, и там избираш приложението - има само един бутон - деинсталиране (ако е инсталирано и ъпдейтнато, ако не е ъпдейтнато бутоните са два - деинсталиране, или ъпдейтване)
          3. Натискаш и задържаш бутона Меню. Ако си оставил системата в режим 'изтеглени' директно ти се появява списък с инсталираните програми, като срещу всяка стои бутон деинсталиране. Ако не си го оставил в този режим, то отгоре имаш 4 бутона, единия, от които е режима 'изтеглени програми' - т.е. имаш едно натискане на бутон повече...
          Не смятам, че процедурата е тежка или сложна - две натискания на бутон...
          Ей това е разковничето - две натискания по екрана, две менюта, три бутона на телефона (ако и двата да сензорни) и т.н. Не са дорасли да го докарат до едно, а това му е майката, а тя има само едно име - Apple... Надявам се след смъртта на Стив Джобс да не обърнат палачинката и да започнат да търсят на "хляба мекото"!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

За Iphone какво да кажеш. Това не е телефон, ами машина за пари. Още в момента на покупката му когато трябва да дадеш нереални пари за хардуера които ти предлагат. То всъщност парите се дават за марката е не за хардуера. От там нататък - Store и приложения, приложения, приложения = $$$$. Варианта е или jailbrake (които също струва пари) или да плащаш като поп за всичко. А пък да се обяснява как може да се ползваш телефона с кеф с 10-те инсталирани приложения, при условие, че 80% от iPhon-ите в BG са кракнати...
            Е то по тая логика и Ферарито не е много спортен автомобил защото не става да се кара по дупките така както Голф ГТИ.

Айде ми обясни защо при мен не е телефон след като с подписване на 2 годишен договор го взимам за около 200-230 кинта дебелия модел нов и го ползвам до другите 2 години,че и повече ако ми е наследство от жената.
            Аповете са му сьвсем нормална цена и не зацикля и не кляка,за навигация,поща,интернет и какво ли още не нЕма Геле.Е нямам кракнати и не струва една заплата щото някой откачил или имал пари па дал и после му е кофти,че не бьрка бетон телефона.

И не го сравнявм с нещо за 500 лева пьк той струвал 1200 да речем.Аз само питам защо не е телефон след като с такова мога да си вьрша работата,да си водя кореспонденцията,да покрива всичко което искам,като Левски е и си струва нормалните за мен пари?
            Не е телефон защото няма обхват,не се чува,пада му батерията,екрана му скапан,ГПСа му кофти,бавно зарежда,не дьрпа и не врьзва информацята която имаш в компа ти,аповете са му малко...................???Не разбирам много,ползвам го от години,жената и тя така,брата,жена му,сестра ми,на голямия син сьм му взел Ипад Мини,малкия наследи Айпода на брат си,аз сьм с големия Айпад 2 модела,брата още с единицита кара..........и грам проблем нищо не е направило.Кажи ми защо не стават?Просто,като за нормален юзьр
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Моля посочете ми ги тези необходимите и скъпите приложения за айфон. И кои са безплатните аналози за хандроидиата.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

След една седмица се псувах, как може да съм бил толкова прост и тесногръд до този момент..
                Марто, аз на втория ден започнах да се псувам, брат!
                Не, не знам как са били по-старите модели iPhone, за това нищо не мога да кажа, но това нещо 4s направо ме разби..
                Днес инсталирах разни приложения, стартирах ги и ги оставих в бекграунд, превключвах от едното към другото, просто става светкавично.. Сензейшън-а или нищо не правеше или го правеше ама много бавно и изнервящо..

Друго, днес се поразрових тук-там из нета и ХА! Какво да видя.. Ми то можело да се инсталират и кракнати приложения без джейлбрейк.. Е не е фул списъка и много от хубавите ги няма, но добавям още един + за айфона..
                А жената как ме бъзика от два дни, щото до преди това плюех нейния ама до безкрай..

Коментар

Аз съм недоволен от 4с. Имам го откакто излезе. Не издържа на зор. Забива. Кофти обхват. Скапан спийкър, не ме чуват и аз не чувам. Най-мразя батерията. Не изкарва ден. Наследи ми Бляк Берито, от което бях по доволен. Камерата става. За моя начин на ползване е много назад.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Аз съм недоволен от 4с. Имам го откакто излезе. Не издържа на зор. Забива. Кофти обхват. Скапан спийкър, не ме чуват и аз не чувам. Най-мразя батерията. Не изкарва ден. Наследи ми Бляк Берито, от което бях по доволен. Камерата става. За моя начин на ползване е много назад.
                    Аз сьм с 4С,нихц мамата на всичките тия проблеми.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Що не му пуснеш едни заводски настройки?

Коментар

С такива е. Аз не се занимавам с глупости. Всички софт му е истински и е купен БЕЗ план от официален вносител. Имам колега който го ползва като мен, и при него е така. Имам две пуш пощи с поне тридесетина мейла на ден. Около 1-2 часа разговори, някой от тях конферентни и в тоя момент докато говоря ползвам и мейл или разни файлове от телефона или сафари за справка на нещо си което трябва на отсрещната страна. Дисплея се ползва доста. Най-много ми забива като затворя и трябва веднага да набера някой. Тогава замръзва. Обхвата е зле на слаб сигнал. Определено за мен не заслужава парите които струваше. Не ме разбирайте, че е лош. Така не съм ползвал андроид и незнам как ще издържи. Жената има Андройд, но го ползва доста слабо и няма никакви проблеми.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                          Моля посочете ми ги тези необходимите и скъпите приложения за айфон. И кои са безплатните аналози за хандроидиата.
                          Ами по времето, по което проверявах айфон предлагаха само облачни решения.

По-горе дадох пример с конкретна функционалност - след първоначална настройка на програмата, нататък процеса върви напълно автоматизирано, без да е нужно каквото и да е вмешателство.
                          Какво прави?
                          Създаваш различни задачи за синхронизиране. Като указваш за всяка една от тях какво да прави - посока на синхронизиране, кои директории/файлове, дали с поддиректории, как да разрешава конфликтите (например и на двете устройства са променени файловете), дали да пази копия на версиите на файловете, дали да изтрива изтритите в 'оригинала' файлове и т.н. и т.н.
                          В даден час (или ръчно, или по някакъв план) 'слуша' в коя мрежа си, и проверява дали конкретния компютър за дадената мрежа работи. Ако работи - стартира избраните задачи за синхронизиране конкретно с дадения компютър (задачите/посоките/директориите са индивидуални за различните компютри и т.н.).
                          Андроид приложението, което ползвам е: Cheetah Sync
                          Това е само един пример ....
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

При мен като потребител се синхронизират само новите контакти и пощата. Става без облаците. И това на Про-то, айфона и айпада.
                            За комуникация с флашски файлове има няколко браузера, които директно конвертират флаша и...гледаш. На 2-ката айпад и 5-цата айфон гпс-а е стой та гледай.
                            Пазя в тайна програмата с която свалям сателитни карти и си навигирам върху тях за офроуд необходимостите ми.
                            Всъщност няма нужда да се прави паралел между две крайни чужди си концепции, просто иос е нещо много работещо и крайно приятно за употреба.
                            А и девайсите кефят много.
                            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Нямах предвид синхронизация на контактите..
                              Имах предвид синхронизация на файлове и директории с документи, таблици, сканирани документи и т.н.

Коментар

Всеки който не е ползвал айфоня го плюе. НЕ съм чул за някой,който е минал от Айфон на андроид...докато обратното... колкото искаш. И аз го плюех,докато галаксито не го изяде кучето. Айфона е супер... Иос-а също... как пък не заби веднъж тоя телефон за 2г... а на жената за 4!? НИТО ВЕДНЪЖ! Там всичко е направено да работи.. и то безпроблемно!? Единствените ми проблеми напоследък бяха,че с новия софт,стана бавен... сега излезе обаче 7.0.3 и пак всичко е ок,веднага го оправиха. Даже взех и ipad Мини и съм уникално доволен. Всеки ден се кръстя,че не минах на таб-а. Даже честно казано,не се и замислям да си купувам нов айфон,докато,не остарее безвъзвратно и не може да се ъпдейтва повече този. От както го имам пък не съм дал и един лв.за приложения. Да не говорим,че епъл си поддръжат техния софт фрии, и си имам всички приложения за работа нужни.... а бе.. няма база за сравнение.,,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X