Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приятно очарован от iPhone 4s

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Приятно очарован от iPhone 4s

Айде и аз да налея малко масло в огъня
    Напоследък професионалните ми задължения включват постоянни детайлни сравнения на различни приложения за мобилни телефони.
    Всеки път имаме някакво прилжение Х, уж 1:1 за андроид и iOS, уж двете версии са писани от едни и същи хора (фирма, не знам дали са различни отделите за всяка операционна система), уж въпросната фирма е от лидерите в глобален мащаб в областта си, а реално имаме огромна разлика. Как пък нито веднъж не се случи версията за андроид на някое от тези приложения поне да се доближава в бързодействие, стабилност, лекота на използване, логичност на менюта и други елемнти от интерфейса до тези на iOS версията? Да не говорим изобщо за превъзхождане.
    Моето скромно мнение е, че средностатистическия потребител иска да има даден набор от приложения на телефона си. Те трябва да работят надеждно, да са лесни за употреба, да са максимално близки като организация, графичен интерфейс, подредба и т.н. Когато тези приложения работят винаги както се очаква, няма никакво значение каква свобода давали телефоните на Гугъл. Защото в случая с този средностатистически потребител, свободата на Гугъл е неудобство. Имаме пълна каша от множество менюта, настройки на различни места, мудни, нестабилни и жадни за памет приложения, имаме нужда от постоянно "ръчкане" на самата операционна система, чести рестарти и какво ли не.
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
      Айде и аз да налея малко масло в огъня
      Напоследък професионалните ми задължения включват постоянни детайлни сравнения на различни приложения за мобилни телефони.
      Всеки път имаме някакво прилжение Х, уж 1:1 за андроид и iOS, уж двете версии са писани от едни и същи хора (фирма, не знам дали са различни отделите за всяка операционна система), уж въпросната фирма е от лидерите в глобален мащаб в областта си, а реално имаме огромна разлика. Как пък нито веднъж не се случи версията за андроид на някое от тези приложения поне да се доближава в бързодействие, стабилност, лекота на използване, логичност на менюта и други елемнти от интерфейса до тези на iOS версията? Да не говорим изобщо за превъзхождане.
      Моето скромно мнение е, че средностатистическия потребител иска да има даден набор от приложения на телефона си. Те трябва да работят надеждно, да са лесни за употреба, да са максимално близки като организация, графичен интерфейс, подредба и т.н. Когато тези приложения работят винаги както се очаква, няма никакво значение каква свобода давали телефоните на Гугъл. Защото в случая с този средностатистически потребител, свободата на Гугъл е неудобство. Имаме пълна каша от множество менюта, настройки на различни места, мудни, нестабилни и жадни за памет приложения, имаме нужда от постоянно "ръчкане" на самата операционна система, чести рестарти и какво ли не.
      Ами пусни една анкета - какво предпочитате, телефона да може да се включва "като флашка" във всеки компютър без инсталация за допълнителни приложения, или да трябва да се инсталира допълнително приложение за качване на файловете...

Защото в случая с този средностатистически потребител, свободата на Гугъл е неудобство.
      Но като гледам статистиката за последните месеци Андроид е по ползван-купуван http://techland.time.com/2013/04/16/ios-vs-android/
      Е как става така, хем андроид е неудобен, хем от 3 човека, 2 си купуват андроид

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        Е как става така, хем андроид е неудобен, хем от 3 човека, 2 си купуват андроид
        Може би заради цената?
        Имаш ли данни в твоята статистика какъв е процента на андроидите от високия ценови клас?
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Когато си избирах последния телефон бях склонен да дам повече пари.По онова време последен модел беше Samsung Galaxy S3, съответно и него взех.Двестате лева повече за съответния модел IPhone не ми бяха проблем, и не те бяха решаващи за избора ми.
          За тази близо година и половина имам две основни оплаквания от Samsung-а - батерията пада бързо и в слушалката чувам слабо.Иначе досега не е забивал нито веднъж.Може приложението да блокира, но си излизам от него и телефона си е напълно функционален.Имам близък опит с поне още десетина андроид телефона.Нито един не ми е забивал, та чак да му се вади батерията и т.н.
          От друга страна имам Ipod от 7 години.Съответно ползвам и iTunes.Мога да кажа че въобще не намирам интерфейса му като по-лесен, логичен и удобен от който и да било телефон, който съм притежавал.За разлика от самсунга тази година за първи път под-а ми направи проблем.След два дни когато вече мислех да го давам на сервиз самостоятелно се оправи.Повече неприятности с него не съм имал.
          Всичко това са си мои впечатления като обикновен "юзър", и не задължавам никого с мнението си.
          Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Сигурно съм го писал поне три-четири пъти само в този форум... iПродуктите са една концепция... Те не предлагат по-добър хардуер или по-добър интерфейс, или по-лесна конфигурация. Те се предлагат заедно защото са концепция. Казано в прав текст - плащаш си и не мислиш за нищо, като ползвател. Ако ти трябва гъвкавост (няма значение по кой фронт) по-добре си потърси нещо друго - те са направени да правят само това, което Apple са обявили.

Лично аз също не съм на iPhone, но не мога да отрека, че определено си струва парите, ако си във вярната страна и си верният тип потребител. Не, че имам проблем със съответната концепция - не, просто предпочитам по-големи екрани - това е...

Коментар

• Re: От: Приятно очарован от iPhone 4s

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              Няма, Дани! Всеки ден ме накефва с нещо.. Бе ти що не земеш от някой приятел, ей така, за ден два, да си поиграеш, пък после пак ще си говорим..
              Поиграх си на един приятел с 5S, ами не ми харесва, само като му видя грозните икони и започвам да му се дразня, Десо не става за мен Толкова пари за нещо което не ми харесва няма как да дам, дори и да ги имам.

бързодействие, стабилност, лекота на използване, логичност на менюта и други елемнти от интерфейса до тези на iOS версията
              Ники, това си зависи от програмистите - явно не могат да пишат за андроид и са написали нещо си .....

те са направени да правят само това, което Apple са обявили
              Точно това не ми харесва, искам да си правя каквото ми е на сърце а не каквото ми разрешават, по същата причина не харесвам BADA и всички подобни смарт фони със собствена операционна систем.
              Последно редактирано от Daniel; 26-03-14, 16:12.

Коментар

• От: Re: От: Приятно очарован от iPhone 4s

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                Точно това не ми харесва, искам да си правя каквото ми е на сърце а не каквото ми разрешават, по същата причина не харесвам BADA и всички подобни смарт фони със собствена операционна систем.
                Разбирам те много добре... просто средният потребител предпочита в кутията с надпис "захар" да слага захарта и да не мисли повече. Това, че ти, аз и много други българи смятат подобна кутия за удобна да си държат например пироните или да кажем греста си е наш проблем. Това беше разбира се чисто метафорично - не става дума за кутии и хранителни продукти, а за манталитет.

Коментар

Е сега идва и въпроса кое на айфона му е скъпото, че да искат толкова пари за него? Хардуер, софтуер, бранд? Или са на принципа, като има глупави американци дето да дават толкова пари, що да не им ги вземем
                  Последно редактирано от Preslav Peychev; 29-03-14, 19:24. Причина: малко правопис

Коментар

• Re: Приятно очарован от iPhone 4s

Телефона е евтиин като хардуер. Скъпа е ябълката. Факт е, че работи добре. Но е много по лесно да имаш един хардуер и софтуер за него отколкото да пишеш софтуер който да върви на всякакъв хардуер. Там е проблема на андроида и от там идват повечето проблеми.

Коментар

С кой го сравнявате ,че е скъп? Самсунг? Цената на нов е същата . Просто ябълката е перфектен баланс м/у хардуер и софтуер и те определят тенденциите при смартфони и компютри! Кой беше първият ultrabook? MacBook Air . После изкараха другите фирми с подобен дизайн , но не работят така "мазно" и безпроблемно като Мак. Същото е и при ипфона ,както го пишете-сензор за пръстови отпечатъци,64битов процесор- другите пак копират!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        Е свга идва и въпроса кое на ипфона му е скъпото, че да искат толкова паеи за него? Хардуер, софтуер, бранд? Или са на принципа, като има глупаяи амвриканци деро да дават ролкпяа чари, що да нв им ги вземем
                        Плащаш за концепцията, че устройството има пълна поддръжка в белите страни и ще работи, като магаре до последно, ако го ползваш, както е обявено.

Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
                        С кой го сравнявате ,че е скъп? Самсунг?
                        Хардуерно (съвсем грубо казано) телефона е един Самсунг... Защо да е различна цената?

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                          ... Как пък нито веднъж не се случи версията за андроид на някое от тези приложения поне да се доближава в бързодействие, стабилност, лекота на използване, логичност на менюта и други елемнти от интерфейса до тези на iOS версията? Да не говорим изобщо за превъзхождане...
                          Може ли прост и бърз отговор на 2 въпроса:

1: На колко различни устройства се използва iOS и на колко различни устройства се използва Андроид ?
                          2: Дали тази разлика има пряко отношение за това, че приложенията за Ябълките работят по-добре ?

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                            Може ли прост и бърз отговор на 2 въпроса:

1: На колко различни устройства се използва iOS и на колко различни устройства се използва Андроид ?
                            2: Дали тази разлика има пряко отношение за това, че приложенията за Ябълките работят по-добре ?
                            Разбира се, че има.
                            И точно в това е проблема. Гугъл дадоха прекалено голяма свобода и сега куцо и сакато от знайните и незнайни прозводители из Азия си прави каквото реши.
                            Радвам се, че не съм на мястото на програмистите за тази платформа,
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Не да съм адвокат на дявола, но от Apple си знаят интереса...

Вместо безумните "Samsung" тип приложения предлагат това:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:apple.png
Прегледи:1
Размер:130.3 КБ
ID:5574761

По същество - докато пращаш кратки съобщения камерата ще ти показва какво идва пред теб докато вървиш. Лично аз съм виждал доста хора да гушкат, я дърво, я стълб в такива моменти...

Коментар

Това го имаше за андроид преди 4 години. Иначе иос 7 ме впечатли много с бързина и стабилност и ако не беше малкия екран и неудобната клавиатура щях са си го ползвам.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X