Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приятно очарован от iPhone 4s

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Приятно очарован от iPhone 4s

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Проблема при теб с Андроида явно е в 'самонатрапване' на всякакъв софтуер
    До SGS2 бях с Нокия и трудно се адаптирах към Андроида. Но пък чак да има ежедневни ъпдейти - ще има само ако си го задръстил с хиляда ненужни приложения.
    Никога не съм 'чистил кочината' нито пък да се е налагало рестартиране.
    Просто ползвам интересуващи ме приложнения, а те не са толкова много - допълнителен дайлър (много удобен за адаптивно търсене особено на имена на кирилица), вградения пощенски клиент с проверявани 6 пощенски кутии, програмка за текущо време, допълнителни уиджети за температура, влажност, налягане. Torque, ОБД сканер, менажер за синхронизиране на директории с компютъра, скайп, вайбър, програмки за дистанционно на телевизори, уредби и климатици, телевизионен приемник, гугъл земя, гугъл драйв, Офлайн карти (Maps with me), Съветските военни карти, Orux maps, програмка за показване на съзвездията (интересно бе при първото посещение в южното полукълбо), програмка за показване на близките върхове (наслагва наименованията върху изображението на камерата) и някои други дреболийки като софтуер за дистанционен достъп до някои охранителни камери.. И няколко браузъра... И още няколко боклука, дето що ги държа и аз не знам, но при всички случаи ги ползвам много рядко.
    Абе като гледам - май доста неща съм накачулил, но си работи добре. Да, РАМ-а си е доста натоварен - над 3/4 пълен гледам сега, но пък не е създавал проблеми, а и никога не съм успявал да го смъкна под 50%.
    Но и доста неща работят и покрай сензорите му - GPS, Глонас, жиро, акселератор, сензори за движение (управление с жестове), дистанция, осветление, температура, влага, налягане. Прехвърляне на файлове с доближаване на друго устройство и т.н. Точно адаптивността ми харесва - можеш да си го настроиш по свой вкус.
    Докато при Епъл нещата са други - получаваш това, което си платил и нищо повече.
    Да, ако поддържаш силно ограничение в инсталираните приложения е нормално да работи по-бързо.
    Не виждам друга причина - на Айфона процесора май е по-слаб...
    За разлика от повечето коментиращи, аз имам голям опит и с двете концепции - постоянно са ми по джобовете... Софтуера който съм качил на Самсунга е половината на твоя, но за разлика от повечето юзъри, аз не купувам смарт телефони от гъзария, а защото ги ползвам на макс - като работни мулета. Проблема не е в количеството софтуер, а в начина по който работи софтуера и по-точно - начина по който използва хардуерния ресурс! С последнната версия на iOS върнаха в играта всички стари 3G модели на Епъл - всичко работи и разликата е само в скоростта, заради по-слабия и стар хардуер! Това при Андроид няма как да се случи, защото всяка следваща версия е в пъти по-лакома за хардуер от предходната, до степен да не може, да бъде подкарана на по-стар телефон! В Гугъл не са и чували за оптимизация - просто изикват от производителите да помпат хардуера, за да са конкурентни като скорост и производителност! Това е и причината Андроид базираните марки да започнат да вадят по две поколения от модел на година...

Коментар

..
      Докато при Епъл нещата са други - получаваш това, което си платил и нищо повече.
      Колкото хора, толкова и мнения! Горния цитат важи с пълна сила и за Андроид базираните - плащаш по-малко и получаваш по-малко.... Факт!
      XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

И аз да кажа за един "детски" Андроид 4.2.1. Никога не е рестартиран, никога не е забивал, въпреки, че на тела има 20-30 игри + различни забавни приложения, като през няколко дни се добавят нови...

За Iphone какво да кажеш. Това не е телефон, ами машина за пари. Още в момента на покупката му когато трябва да дадеш нереални пари за хардуера които ти предлагат. То всъщност парите се дават за марката е не за хардуера. От там нататък - Store и приложения, приложения, приложения = $$$$. Варианта е или jailbrake (които също струва пари) или да плащаш като поп за всичко. А пък да се обяснява как може да се ползваш телефона с кеф с 10-те инсталирани приложения, при условие, че 80% от iPhon-ите в BG са кракнати...

Коментар

Марто, всяка следваща версия на каквото и да е, е по-лакома за хардуер. А относно това кой-колко поколения може да изкара, си е обикновена битка за пазар... По същата логика можеш да кажеш, че Епъл не са способни да отговорят на такова предизвикателство и да изкарват по-добър модел (което май е вярно, имайки предвид пазарния дял).
          А 'затвореността' на IOS пречи за някои много практични приложения...
          Не мисля, че ползвам телефоните си за гъзария. По-наситения хардуер ти дава повече възможност за удобни настройки.
          Например съм си настроил телефона да ми смъква фоново документацията от офисния сървър (от гледна точка на сигурност не съм отварял дистанционен достъп), и при възможност да я дублира на домашния лаптоп.
          И всичко е в ръцете ти. Ъпдейтите можеш лесно да ги изключиш... Това си е настройваема функция...
          При Андроид нужда да 'уведомяваш' и да се вързваш за сървъра на епъл дори за такова просто действие, като да си включиш телефона
          bReal, имах предвид, че високата цена на Епъл не е подплатена със съответните по-добри параметри...
          Но отново да напомня - обяснявам доводите за моя избор съгласно моите изисквания, но твърдо не казвам, че едното е по-добро от другото...
          И при автомобилите, и при телефоните и при каквото и да е всеки има различни критерии, които променят подредбата в класацията на всеки индивид
          Затова някои търсят 'бегачки', други джипове, трети камиони...
          Обсъжането на параметрите (такъв тип теми) би трябвало да се разглеждат само като обсъждане на преимущества/недостатъци на дадения модел, така, че всеки да може да си направи по-точно своята 'класация' съгласно своите 'тежести'/важност на съответните параметри.
          И да намери модел, който най-се доближава до идеалния (обикновено недостижима и противоречаща комбинация от параметри )...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Марто, всяка следваща версия на каквото и да е, е по-лакома за хардуер. А относно това кой-колко поколения може да изкара, си е обикновена битка за пазар... По същата логика можеш да кажеш, че Епъл не са способни да отговорят на такова предизвикателство и да изкарват по-добър модел (което май е вярно, имайки предвид пазарния дял).
            А 'затвореността' на IOS пречи за някои много практични приложения...
            Не мисля, че ползвам телефоните си за гъзария. По-наситения хардуер ти дава повече възможност за удобни настройки.
            Например съм си настроил телефона да ми смъква фоново документацията от офисния сървър (от гледна точка на сигурност не съм отварял дистанционен достъп), и при възможност да я дублира на домашния лаптоп.
            И всичко е в ръцете ти. Ъпдейтите можеш лесно да ги изключиш... Това си е настройваема функция...
            При Андроид нужда да 'уведомяваш' и да се вързваш за сървъра на епъл дори за такова просто действие, като да си включиш телефона
            bReal, имах предвид, че високата цена на Епъл не е подплатена със съответните по-добри параметри...
            Но отново да напомня - обяснявам доводите за моя избор съгласно моите изисквания, но твърдо не казвам, че едното е по-добро от другото...
            И при автомобилите, и при телефоните и при каквото и да е всеки има различни критерии, които променят подредбата в класацията на всеки индивид
            Затова някои търсят 'бегачки', други джипове, трети камиони...
            Обсъжането на параметрите (такъв тип теми) би трябвало да се разглеждат само като обсъждане на преимущества/недостатъци на дадения модел, така, че всеки да може да си направи по-точно своята 'класация' съгласно своите 'тежести'/важност на съответните параметри.
            И да намери модел, който най-се доближава до идеалния (обикновено недостижима и противоречаща комбинация от параметри )...
            Един прост въпрос - колко операции са нужни за пълното и окончателно деинсталиране на приложение при iOS и Андроид?!

Коментар

Re: Приятно очарован от iPhone 4s

Андроида има възможност само със задържане на иконата и пускането и в ънинстал бар да я деинсталираш. Това обаче зависи от андроид екстрите. Отделно можеш в бач ънинстал с няколко човки и ок да деинсталираш и 200 програми.

Коментар

От: Re: Приятно очарован от iPhone 4s

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                Андроида има възможност само със задържане на иконата и пускането и в ънинстал бар да я деинсталираш. Това обаче зависи от андроид екстрите. Отделно можеш в бач ънинстал с няколко човки и ок да деинсталираш и 200 програми.
                Не е баш тъй - с пръстчето в коша... Така общо взето махаш само иконата от десктопа, а програмата си стои и чака да я деинсталираш от мениджъра на приложенията или друга аналогична програма...

Коментар

Re: Приятно очарован от iPhone 4s

Да при теб го има само махането на иконата, но има екстри отделно от това, пускаш я не в коша а в унинстал кош.

Коментар

Ще направя едно грубо сравнение със сателитните приемници, че ми е хоби от много години.

Apple е като операторски приемник. Дават ти го, нагласен, оптимизиран и тестван. Дори спътниците, списъците на каналите и дори софтуера на приемника идват от небето и не знаеш какво става вътре, просто работи. С каквото са ти го доставили - с това се задоволяваш, функциите са напълно достатъчни за баба Пена. Майка ми 2 години не се научи да работи си Линукския приемник, ако и да му бях написал скриптовете и с 3 бутона на дистанционното да си прави всичко сам. С операторската Делтичка рахатяса, и тя и аз, пластмасов приемник за 12 лева!
                    Аpple ползват non-menaged среда, пишат native приложения на език ObjectiveC. Модифициран С++.

Андроид вече не е съвсем отворена система, а приложенията за него не съм сигурен, че са отворен код. Фундаменталната разлика е, че Андроидските приложения се пишат на Java. Java има виртуална машина, управляема среда, под чийто контрол върви всичко. За сървърните Жави приложенията са поне 2,5 пъти по-бавни от тия на С++, за мобилните вероятно е подобно. Жава и други menaged eзици са еволюционно по-напред от non-menaged дето Apple са на тая концепция. Няма грам проблем Самсунг да почнат да пишат на C++ и нещата да се ускорят в пъти, и компилатори има и всичко. Обаче това ще доведе до много повече тестване на софтуера, повече време за самата разработка и по-голям риск от крашове. Работил съм с двете концепции години наред и имам преки впечатления за разликите, от първо лице като програмист.
                    Андроид е като хакерски Линукс приемник. Всеки може да пише и качва приложения. Пускат се не дотам тествани приложения. Аз мога да седна и да напиша бъгава програмка, да я пусна в нета и после потребителите да псуват Андроид, който е просто ОС и не е виновен. Чукаш си главата да инсталираш това и онова. Тая ОС търкаля много видове таблети и телефони, не няколкото броя изделия като в Apple. Няма го дебелия всезнаещ чичко като в Епъл да казва какво може и какво не може да се появява в техния store, и да прибира близо половината печалба на разработчика. Риска да не му пусне приложението, вече написано - отделно. Да, може да попаднеш на недотам изчистено и тествано приложение под Андроид. Компютрите вкъщи да не би да не се омазват и забозват? Кой би искал да има компютър със сменен шел като в игрална зала и да може да ползваш ограничен набор от приложения, каквото са ти разрешили?

За хейтенето не разбрах кой хейти. 2 различни концепции за коренно различен тип хора. В нас съм с Линукски приемник, нека бабите на село да ми се смеят колко много се мъча (не е лъжа, гърч е докато подкарам нещо), а техните работят ли работят!

п.с. Пред очите ми ресетваха Вайфон 4S, не показваше последния SMS. Телефона на плочкаджията, ползва го само като слушалка.
                    Последно редактирано от Rabin; 27-10-13, 10:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Един прост въпрос - колко операции са нужни за пълното и окончателно деинсталиране на приложение при iOS и Андроид?!
                      Е това ако го изтъкваш като предимство... Значи ако дам ипхоне на хлапето, след няколко часа нямам да имам киораво приложение останало...

По-добре дай пример за колко време са jailbrake-ва Iphone и за колко се root-ва Android-a... и колко хубави БЕЗПЛАТНИ приложения мога да си сложа на Андроид и колко на Айпъл

Коментар

Въпроса който съм поставил има директна в-ка с това, колко "юзър френдли" е интерфейса... За децата - има си кодиране на достъпа за тази работа, а вече и разпознаване на пръстови отпечатъци... Що се отнася до приложенията - всичко наистина читаво, е платено и при двете ОС. Не съм хаквал телефон до момента и не мога да коментирам този аспект на нещата... Не ми е проблем да си купувам приложенията които ми трябват.
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-10-13, 12:20.

Коментар

Въпроса който съм поставил има директна в-ка с това, колко "юзър френдли" е интерфейса...
                          Много относително, като лафа за най-добрия джип. Безогледния начин, по който Apple бърникат из личните данни - хич не ми изглежда френдли към юзверга. Леко встрани темата, ама из нета се въртяха някакви сополиви благодарности от Света към Apple. iPod бил някаква революция и каквото там. Китайския ми MP3 плеър е 100 пъти по-френдли, бодвам флашката, копирам и слушам. iPod се зарежда само през техен софтуер, и дори вече да имаш тия албуми - минаваш през 5 кандърми да си ги купиш пак от iTunes. Aко нещо бъркам - поправяйте, не съм имал iPod и не искам да имам.
                          Жалките истории със забравения суперсекретен прототип на iPhone в кръчмата - направо вече ме обиждат. Някаква китайка си продавала сефтето за Вайфон, и опашките и бутаниците (от платени статисти) за новия модел пред магазина. Чак се чудя как още има хора да се връзват, ама явно работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            Много относително, като лафа за най-добрия джип. Безогледния начин, по който Apple бърникат из личните данни - хич не ми изглежда френдли към юзверга. Леко встрани темата, ама из нета се въртяха някакви сополиви благодарности от Света към Apple. iPod бил някаква революция и каквото там. Китайския ми MP3 плеър е 100 пъти по-френдли, бодвам флашката, копирам и слушам. iPod се зарежда само през техен софтуер, и дори вече да имаш тия албуми - минаваш през 5 кандърми да си ги купиш пак от iTunes. Aко нещо бъркам - поправяйте, не съм имал iPod и не искам да имам.
                            Жалките истории със забравения суперсекретен прототип на iPhone в кръчмата - направо вече ме обиждат. Някаква китайка си продавала сефтето за Вайфон, и опашките и бутаниците (от платени статисти) за новия модел пред магазина. Чак се чудя как още има хора да се връзват, ама явно работи.
                            Ми бъркаш... Купете си барем една джаджа и я ползвайте малко, преди да имате мнение за нея и да я коментирате..

П.П. Те щото Гугъл хич не събират лични данни! От Епъл да бягат срещу тях - не могат ги стигна...

Коментар

П.П. Те щото Гугъл хич не събират лични данни! От Епъл да бягат срещу тях - не могат ги стигна...
                              Кажи как е с iPod, няма да си купя и едно болтче от Apple, поне да знам истината. Дебилната им рекламна агресия - при мен работи с обратен знак.
                              Оправданието, че има по-лоши от тях не ме топли, поне на Гугъл не съм дал 1360 лева, толкова струва последния Вайфон. Отделно, че на iCorner не мога да си го купя без договор към оператор. Още малко и документи за осиновяване ще ми искат!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                Кажи как е с iPod, няма да си купя и едно болтче от Apple, поне да знам истината. Дебилната им рекламна агресия - при мен работи с обратен знак.
                                Оправданието, че има по-лоши от тях не ме топли, поне на Гугъл не съм дал 1360 лева, толкова струва последния Вайфон. Отделно, че на iCorner не мога да си го купя без договор към оператор. Още малко и документи за осиновяване ще ми искат!
                                Конкретно за това дето питаш - и драг енд дроп си става

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X