Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приятно очарован от iPhone 4s

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Приятно очарован от iPhone 4s

Принципно много си обичам андроид ОС, принципно дизайните на GSM-ите с такава операционна система, от висок клас, ми харесва много.. Принципно хич не ме кефи iOS..
    Преди известно време обаче се заиграх с един iPhone 4s, после с iPhone 5s и някак ме грабнаха, не знаех кое точно - тъча ли, бързината ли...
    Та реших да сменя моя HTC Sensation XL за iPhone 4s..
    На пръв поглед - за размерите си тежък, но добре стои в ръката ми, стабилно.. Клавиатурата е с по-малки букви, но пък сензорите сякаш имат телепатична способност и въпреки големите ми пръсти..
    Та метнах се първо със заводски настройки и всичко от нулата..
    Регистрации по разните айфонски сайтове - клауд и стор-а..
    Подреждане на иконките по мой избор, което ми е важно - най-отпред..
    Стартиране на всички програми - скайп, вайбър, фейсбук, сафари със зареден форума, уат'с ъп и ейпъл стор на веднъж.. Всички си работят в бекграунд режим и преминаването от едната в другата става светкавично..
    И-мейл-те, съобщенията по скайп, вайбър и фейсбук идват със същата бързина, каквато е когато съм пред компа.. Това всичкото при андроида ми го нямаше и единственото, което не ми е по кефа е по-малкия дисплей от на ХТЦ-то, но по-горното го компенсира!

От: Приятно очарован от iPhone 4s

Що не взе едно Галакси последен модел, да сравняваш на бързина с тоя стария модел Вайфон? Jail-break -на ли си го, или ще плащаш чинно и за шрифтовете почти?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Що не взе едно Галакси последен модел, да сравняваш на бързина с тоя стария модел Вайфон? Jail-break -на ли си го, или ще плащаш чинно и за шрифтовете почти?
      Щото не е редно да го сравнявам това галакси с 4s..
      Нужните ми приложения са безплатни в магазина им и няма да има нужда да правя джеилбрейк..

Коментар

Както винаги съм твърдял - iПродуктите са на практика една концепция... Дали тази концепция е удачна за теб си решаваш само ти, но само, като предупреждение - винаги се стига до плащане - помни ми думите. Не смятам, че в това да се плаща за услуги има нещо лошо - стига да имаш парите за това разбира се. Иначе retina дисплея и samsung дигиталайзъра са нещо наистина приятно, да. Лично аз си падам по добри дисплей защото съм си кьорчо и обичам да виждам всичко дори и на дневна светлина. В момента съм на вълна HTC Max, но ще видим. Иначе имам тамън три iPhone 4S у дома...

Коментар

Смяната нямаше да стане, но си взех таблет и реално нуждата от голям дисплей в джоба отпадна.. Таблета ми е на самсунг и от него съм много очарован, но се ползва единствено и само за интернет и никога не съм се опитвал да му тествам способностите..
          Личната ми нужда от ГСМ, в момента, е да имам интернет в джоба за да следя и-мейли, да браузвъм понякога, ако е наложително и най-вече да използвам безплатните програмки за разговори и смс..

Коментар

Доста битки водих с щерката относно телефон по случай влизане в желаната гимназия. Всичките и приятелки се обзавели с iPhone...
            Пък аз бях на тема ай-сиктир на тези ай-телефони
            Не че са лоши - различна концепция с различни приоритети. Но и доста по-висока цена за това, което предлагат.
            Та успях да я убедя и взех Samsung Galaxy S3.. Който се бори като параметри с 5s...
            Сега всички вкъщи сме със самсунг - имаме цялата серия от някакъв Покет, S2, S3, S4 ....
            За бързодействието - въпроса е доста спорен...
            При правилно менажиране на приложенията дори при по-слаб хардуер с андроид всичко си идва на мястото. Не съм усещал забавяне.
            Става въпрос за стария S2, защото сега със S4 е съвсем друго ниво с четириядрения процесор - лети въпреки многото стартирани от мен приложения във фонов режим (барометри, термометри, логери, пощи и т.н.)
            А цената на самсунга е доста под тази на ай-фона...
            За предимствата за приложения при андроидските да не говорим...
            Там също има клауд решения. .

Това бяха и доводите ми срещу iPhone...
            Иначе всеки си има приоритети и желания - модела/марката е като избора на автомобила - някой му харесва и/или има възможност да си вземе зазка, друг - майбах... И двамата са прави за себе си
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              Личната ми нужда от ГСМ, в момента, е да имам интернет в джоба за да следя и-мейли, да браузвъм понякога, ако е наложително
              Баш пък затова Айфона, хич според мен не е удачен. В смисъл става, но дисплея му ми малее някак си.

Коментар

Вижте, хардуера за тези приложения, които ползвам е много над това, което им трябва.. Въпроса е в софтуера..
                Знам, че това, което пиша е в разрез с нещата, които съм писал в други теми и други форуми относно моделите и операционните им системи.. Знам, че това е войната между андро и ай-сиктир, но описах кое какво е при мен лично..
                Това е решението за мен с ГСМ и смартфон в едно.. Нокиа няма никакво място в тази класация..

cheto, дисплея е малък но за 2-3 мейл-а на ден, ще се прежаля.. Едно е да клекнеш с 4s в джоба, друго е с 4.3".. Все го мислих да не се пръсне..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                  ...Едно е да клекнеш с 4s в джоба, друго е с 4.3".. Все го мислих да не се пръсне..
                  Преди S2 и сега S4 s 5" екран го държа в предния джоб на дънките. Не съм се притеснявал, че ще се пръсне...
                  Повече се притеснявам да не ми светне 'полюлея', че малко близо стои
                  Навярно просто не си попадал на читав модел с андроид, за да ти върви спокойно каквото си намислиш...
                  Нещата които си описал вървят безпроблемно и на S2, но хардуера е на доста по-ниска цена
                  Иначе чисто като дизайн - айфона наистина ми изглежда по-стегнат/компактен/изчистен...
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Освен мъгливото "преживяване", от каквото явно съм имунизиран - друго предимство не знам да имат прословутите Вайфони. Само минусите знам, не съм ползвал и нямам намерение. Дразни ме фирмената им политика, централизирания store, безумните цени на кабелчета и софтуерни приложения. Създават ми усещане за чатал на врата. Дори по-евтин от андроидските или Windows устройства да е, не бих си взел Apple.
                    В един хотел попаднах на Мак-оподобен компютър с телевизия. Изкара ми нервичките. Май и flash нямаше, поредната фирма, дето смята, че светът трябва с нея да се съобразява. Единствено от дистанционното се впечатлих, много чувствителен сензор на приемника има. Mишката с това топченце е правена за пилене на нерви, освен другите дразнещи неща по операционната им система.
                    [IMG][/IMG]
                    Последно редактирано от Rabin; 27-10-13, 00:26.

Коментар

Десо, правилно и веднага си усетил разликата - силата на ябълката е в софтуера и оптимизацията! Няма кой да ме убеди, че ако приложенията за Андроид не бяха безплатни (на което се основава цялата му маркетингова стратегия), някой щеше да си купи тази пръчка (визирам ОС-а, а не хардуера). От Гуглето като си знаят проблемите със самозатлачването и не забавянето, а направо умирането на Андроид базираните устройства, въпреки, че хардуера е чук (визирам Samasung Galaxy S серията от 3-ката вкл. и нагоре) поне да бяха откраднали идеята на Епъл - тези неща да се случват автоматично и незабележимо, покрай десетките ежедневни ъпдейти, които при Андроид сами по-себе си почти винаги омазват положението! Писна ми по няколко пъти на ден да "чистя кочината" с "таск-мениджъри", "клинъри" и не знам си още колко и какъв натрапен ми софтуер, без който телефона просто става толкова бавен, че ти идва да го забиеш в стената! Рестартите са поне поне по един на ден, а рестартите с вадене на батерията - поне по един на седмица и това при положение, че винаги се старая паметта на телефона да заета доста под 50-те процента!!! При Епъла такива филми няма! Той е еднакво бърз от първия до последния ден в който го ползваш независимо, дали го ъпдейтваш или не, независимо и от това - че паметта му е в "червеното"! Не краде от времето ти и от вниманието ти, принуждавайки те да ставаш "програмист" и "сист. админ", за да си ползваш телефона нормално... Той просто работи, дори и ако пет годишния ти син или кучето правят всичко възможно да не е така! Андроида е просто една лоша "опън сорс" имитация на iOS, която дори и на интерфейс не може да го докара (още се ровя като прасе в тикви, ако и да имам телефона от година - "юзър френдли" е мръсен термин за разработчиците на Андроид)! Лично аз се чувствам жертва на феновете на Андроид тук и на рекламите, закупувайки си Samsung Galaxy S3, впечатлен от изключителния хардуер! Да! Много е бърз, докато не го изкараш от кутията и не го включиш! Лично моя твърд и непоколебим избор от тук нататък е "No more Android shit in my hands"!!! Ще си купувам телефони на Епъл, докато на пазара не излезе нещо по-работещо и по-добро! Били скъпи..?!! Ами всеизвестна истина е, че хубавите и евтините неща се продават в различни магазини...
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-10-13, 05:11.

Коментар

Моя айфон прави за мен всичко възможно да се чувствам добре и удобно с него. Тъй като живота в ръцете ми на един такъв апарат е две години, все пропускам s-сериите. Ползвам модела още от първата му генерация и имам налични 1, 3, и 5 серия.
                        Понякога се забавлявам да разглеждам дизайна и работата им сравнително. Еволюцията е повече от явна, а последния модел е направо революция. Аз съм един доволен клиент на бранда.
                        Хейтърските изказваниявинаги са ме разсмивали.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Ако пьк спрьт и белите модели аз ще сьм на седмото небе,все наследявам на жената старите и вече се чудя дали да не си взема нещо розовко за него,е така да има.

Други оплаквания нямам,Самсунг Галакси или подобни сьм нямал и както вьрви няма да имам.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Приятно очарован от iPhone 4s

За пореден път се убеждавам в твърдението: Епъл и всички останали! Епъл е успял да направи симбиозата между хардуер,софтуер,дизайн и лесен за употреба интерфейс. Другите не успяха - Microsoft, Samsung и т.н.
                            От 10 дни съм с 5S и съм страшно доволен. Преди това минах през 3GS и 4-ка и пак се върнах на 3GS . Еволюцията е несъмнена . За скъпи ,скъпи са , но си заслужава -3GS -a е на 4години и все още работи безотказно.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              ...От Гуглето като си знаят проблемите със самозатлачването и не забавянето, а направо умирането на Андроид базираните устройства, въпреки, че хардуера е чук (визирам Samasung Galaxy S серията от 3-ката вкл. и нагоре) поне да бяха откраднали идеята на Епъл - тези неща да се случват автоматично и незабележимо, покрай десетките ежедневни ъпдейти, които при Андроид сами по-себе си почти винаги омазват положението! Писна ми по няколко пъти на ден да "чистя кочината" с "таск-мениджъри", "клинъри" и не знам си още колко и какъв натрапен ми софтуер, без който телефона просто става толкова бавен, че ти идва да го забиеш в стената! ...
                              Проблема при теб с Андроида явно е в 'самонатрапване' на всякакъв софтуер
                              До SGS2 бях с Нокия и трудно се адаптирах към Андроида. Но пък чак да има ежедневни ъпдейти - ще има само ако си го задръстил с хиляда ненужни приложения.
                              Никога не съм 'чистил кочината' нито пък да се е налагало рестартиране.
                              Просто ползвам интересуващи ме приложнения, а те не са толкова много - допълнителен дайлър (много удобен за адаптивно търсене особено на имена на кирилица), вградения пощенски клиент с проверявани 6 пощенски кутии, програмка за текущо време, допълнителни уиджети за температура, влажност, налягане. Torque, ОБД сканер, менажер за синхронизиране на директории с компютъра, скайп, вайбър, програмки за дистанционно на телевизори, уредби и климатици, телевизионен приемник, гугъл земя, гугъл драйв, Офлайн карти (Maps with me), Съветските военни карти, Orux maps, програмка за показване на съзвездията (интересно бе при първото посещение в южното полукълбо), програмка за показване на близките върхове (наслагва наименованията върху изображението на камерата) и някои други дреболийки като софтуер за дистанционен достъп до някои охранителни камери.. И няколко браузъра... И още няколко боклука, дето що ги държа и аз не знам, но при всички случаи ги ползвам много рядко.
                              Абе като гледам - май доста неща съм накачулил, но си работи добре. Да, РАМ-а си е доста натоварен - над 3/4 пълен гледам сега, но пък не е създавал проблеми, а и никога не съм успявал да го смъкна под 50%.
                              Но и доста неща работят и покрай сензорите му - GPS, Глонас, жиро, акселератор, сензори за движение (управление с жестове), дистанция, осветление, температура, влага, налягане. Прехвърляне на файлове с доближаване на друго устройство и т.н. Точно адаптивността ми харесва - можеш да си го настроиш по свой вкус.
                              Докато при Епъл нещата са други - получаваш това, което си платил и нищо повече.
                              Да, ако поддържаш силно ограничение в инсталираните приложения е нормално да работи по-бързо.
                              Не виждам друга причина - на Айфона процесора май е по-слаб...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X