Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Искам да попитам,след като сложихте Android2,2 телефона има ли функцията Wi-Fi рутер?

Коментар

Първоначално публикуван от dsmt Преглед на мнение
      Искам да попитам,след като сложихте Android2,2 телефона има ли функцията Wi-Fi рутер?
      Ако правилно съм те разбрал питаш за 3G Mobile Hotspot? Ако е така има при всички РОМ-ове, които съм тествал досега.

Има и една малка подробност при настройките на текущата APN за да работи коректно 3G Mobile Hotspot:

1. Settings -> Wireless & network settings -> Mobile networks -> Access point names
      2. Избира се текущата APN, която се използва за мобилен Интернет
      3. APN Type -> изтрива се "default" - това е важно за да се стартира 3G Mobile Hotspot услугата!
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Ами става въпрос за следното-сложил съм си в колата едно китайско утройство/DVD,навигация и т.н./.Та това устройство може да се свързва с интернет/във форума на BMW колегите споделят,че наистина е така/.По бензиностанций и разни други места където има безплатни безжични мрежи всичко било ОК.Но на мен ми се иска да мога чрез телефона да му "подавам"интернет.
        В спецификациите на доста модели на НТС е споменато,че имат WiFi рутер.Но за тази мотораола никъде не съм прочел да притежава подобна функция.Някой ми беше споменал,че за да може телефона да притежава подобно нещо трябва да е с операционна система Андроид 2.2 или по-нова.Андроид 2.1 не поддържал подобна функция.Но чета,че Defy може да се сложи 2.2 и се замислих дали пък този телефон,след като му се обнови софта ще ми свърши работа?Или нещата опират не само до софта на телефона,а и до хардуеър?

Коментар

И 2.1 го има, и 2.2. Става със софтуер. С Андроида на DEFY идва 3G mobile hotspot. Ако не ти хареса може да си избереш някоя друга програма от маркета.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ами тази моторола много ме кефи,бих могъл да преглътна проблема с високоговорителя му...не съм си я поръчал само защото не ми беше ясно може ли да свърши това,което описах в предишния пост .
            Но ако е вярно това което ми отговорихте изглежда няма проблем да стана щастлив собственик на Defy

Коментар

Вземи си направо DEFY+. При него сигурно ще са изчистени проблемите от DEFY. Явно Моторола се отказаха да оправят DEFY, щом изкарват + преди да са оправили изцяло бъговете в първообраза. Явно са решили, че е по-добре да си припишат точки с нов модел. Макар, че аз лично с такава реклама (поддръжка) се отказвам нацяло от Моторола. HTC, без да се хвалят с разни стандарти, правят по-здрави телефони.

Коментар

Defy + чета че е презентиран,но не знам дали вече го има в БГ...а и като "нов " модел ще му е понадута цената .....на стария поне тя е що годе нормална .Намерих един произведен февруари 2011,дано до тогава да са им пооправили дефектните говорители
                До няколко дена ще съм щастлив/или не/ собственик на Defy.....
                Ако се появят въпроси ще питам тук ,във форума.....предварително ви благодаря

Коментар

Той мазохизма по хората ходел... тъкмо си поръчах Motorola Xoom. Ако някой е решил да си взема да изчака, че след като го взема има голяма вероятност да излязат няколко производствени дефекта

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Вземи си направо DEFY+. При него сигурно ще са изчистени проблемите от DEFY. Явно Моторола се отказаха да оправят DEFY, щом изкарват + преди да са оправили изцяло бъговете в първообраза. Явно са решили, че е по-добре да си припишат точки с нов модел. Макар, че аз лично с такава реклама (поддръжка) се отказвам нацяло от Моторола. HTC, без да се хвалят с разни стандарти, правят по-здрави телефони.
                    Не е точно така, аз избягах от HTC за да мина на нещо друго.Имах HTC Touch2, пълна трагедия, 3 пъти дигитализатор за 1 година.

Аз имам и друго питане.След като ми го върнаха от сервиза беше с 2.2.Нещо не мога да си намеря режимите на фотото.Преди имах портрет, макро и ткн.
                    Aprilia RX125

Коментар

Вече има и мини версия на DEFY - Motorola Defy Mini XT320.

BTW - слушалката я смениха с такава не от Моторола. Отидох при познат сервиз, обясних наличието на жици, които при второто отваряне ествествено се скъсаха, защото не позволяваха да се отвори телефона и човека ми смени слушалката, но не каза с каква. Спрях приводняването, но не и мокренето и няма никакви проблеми повече
                      А Xoom-a се оказа много здрав и добър таблет

Но при всички случаи не ми хареса начина, по който Моторола си направиха оглушки с проблема, а все още се купуват телефони, на които им дефектират слушалките.

Коментар

Абе гледам че е стара темата ама малко да разбутам. Брат ми си ползва Defy от години, прави и клипчета в морето под вода и няма проблем. Телефона е купен точно от Германия. Сега и аз ще си купя ама какъв? Defy или Defy+. В момента плюса го продават даже по евтино а уж е по нов и с по голяма батерия. Някой има ли отзиви от плюса?
                        "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                          Абе гледам че е стара темата ама малко да разбутам. Брат ми си ползва Defy от години, прави и клипчета в морето под вода и няма проблем. Телефона е купен точно от Германия. Сега и аз ще си купя ама какъв? Defy или Defy+. В момента плюса го продават даже по евтино а уж е по нов и с по голяма батерия. Някой има ли отзиви от плюса?
                          Основните разлики са съвсем малко:

1. Процесорът на Defy+ е на 1 GHz, докато на Defy е на 800Mhz - тук разликата се усеща, ако си с фабричния firmware. С custom ROM и старата версия спокойно работи на 1GHz, за сметка на малко повече загряване и по-къс живот на батерията

2. Батерията на Defy+ издържа малко повече. Defy с Custom ROM (тествал съм основно тези на Quarx), с клокнат процесор на 1GHz и пуснати WiFI 3G и т.н. изкарва пряко сили около 20 часа в комбиниран режим. Defy+ издържа около ден и половина.

3. Възможности на камерата - При Defy има два варианта - грубо казано - със "зелена леща" и с "червена леща", като за втората се твърди, че е с малко по-качествена. Defy+ идва само с "червена леща". И двата модела поддържат 720p видео, но с Custom ROM.

Като цяло - Defy+ е леко подобрена версия.
                          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Малка поправка на Прасчо. Процесора и на двата модела е един и същ (не гледайте какво пише в сайтовете), но е клокнат на различна честота.
                            Този, който уш е 800Mhz съм го използвал на 1200Mhz, има възможност до 1400. Ама там консумацията на ток става прекалено голяма и един ден зор се изкарва.
                            С мокренето-внимавайте! Казвам ви го от личен опит. Това с морето вече е малко прекалено, солена вода и т.н.
                            Моя успях да го удавя в един басейн, просто угасна след излизането му да повърхността. Реших, че е за боклука и го прибрах в шкафа. Естествено процедурите с ориза и подсушаването ги минах. Не иска и не иска. Дисплея не работеше. Купих си Motorola Atrix 4G (между другото, също много добър модел!) и след месец-2 реших да си дам Дефая на майстор, че без него ми е кофти. Оказа се окислен лентов кабел на дисплея-15лв. и Дефито отново е живо. Ползвам си го и до днес.
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Процесорите са "почти" едни и същи - на Motorola Defy e Texas Instruments OMAP 3610, а на Defy+ e OMAP 3620. Съгласен съм, че и двата са с "native" тактова честота 800MHz, но 3620 държи повече на overclock. Според производителят TI това се дължи на малко по-добре органзирана вътрешна архитектура. 3620 също така загрява по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                                Това с морето вече е малко прекалено, солена вода и т.н.
                                Моя успях да го удавя в един басейн, просто угасна след излизането му да повърхността.
                                Колега казвам го, защото лично съм гледал клипчетата с рибките дето си плуват. Освен това брат ми като се понапие си го пуска в халбата с бира и така си допива. Има телефона от горе долу когато излезе модела.

Току що ми пристигна Defy +, още даже не съм сложил картата. Огледах го и не мога да кажа че смело ще го хвърля във вода. Гуменото капаче на micro USB-то ми изглежда афиф.

Айде като имам малко повече впечатления ще споделя, че за сефте ми е тел. с Android.
                                "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X