Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Първоначално публикуван от kauftip Преглед на мнение
    От два дни разглеждам и аз всички възможни теми за Моторола Дефи и търся мнения. След като се навих тотално, че това е моят телефон, покриващ всички изисквания, сега прочетох и тази тема. Все още не съм се отказал от него. Голяма работа, че давал дефект в слушалката, нали има гаранция и хората казват, че всичко се оправя. Интересува ме, как вървят филми на него. Моля колегата с опит да сподели и за това! Не са ми приоритет, но понякога ми се налага да чакам на различни опашки повече от 30 мин. и е хубаво да си плесна един филм/сериал, а и когато летиш в самолет не се налага да вадиш лаптоп.
    Казват, че имал и функция Интернет-радио. Вградена ли е или инсталираш допълнително приложение?
    А, и още един въпрос към колегата. Дали е възможно да му инсталираш и друга навигация - Сиджик или Ндрайв за Андроид, примерно?
    Най-много държа, навигацията ми на телефона да не използва трафик през оператор.
    Явно от радост, че телефончето пак е при мен съм изтървал поста (аааа - не, писали сме заедно с колегата).
    Филми си вървят нормално без конвертиране и с външни субтитри. Има си и интернет радио (SHOUTcast radio) и FM радио. Може да му се инсталират всички навигации налични за Андроид, включително Sygic и NDrive.

ПС - в сервиза са имали слушалки в резерв, но първата, която са сложили не проработила. Интересното беше, че не знаеха за проблема, което означава, или че само аз съм купил такъв телефон , или съм ебаси късметлията
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Мерси колега, страшно телефонче е това. От 2-3 месеца търся точно тези характеристики и да не е безумно скъпо. Онзи ден просто пускам наново филтър с желанията ми и излиза тоя. На това отгоре го има и в БГ. Скоро ще станем двама и ще си бърборим за тях. Как ти пристигна стойката за кола? Директна доставка до вкъщи или колетна пратка с известие да си я вземеш?
      Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Директна пратка. Ако не ти трябва "rugged" телефон разгледай новата Motorola Atrix. Доста по-интересна за твоите нужди.

Коментар

Няма спор за Atrix, въпросът е, че скоро няма да се появи тук. А вече с нетърпение чакам да отида до някой магазин на Виваком и да се метна в дълбоките води. Нека да е rugged, като е такъв, ще го ползваме по предназначение. Ще влизам периодично тука, да ме държиш в течение покрай твоя - как е, как се държи и т.н. А защо махна Мотоблъра? На мен с него много повече ми харесва, защото не обичам чистия Андроид. Като се замисля, това, което харесвам на Андроид е всъщност Custom на UI-то. Иначе оригиналният вид на Андроид просто е трагичен.
          Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Директна пратка.
            Колко време измина от поръчката на стойката до пристигането й при теб? А телефонът в крайна сметка от БГ ли го поръча или и той идва отвън (Германия)? Гаранцията му признава ли се от официалния сервиз или си плати за подмяната и сервизирането?
            Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

За около 1 седмица пристигна стойката. Телефона е закупен от магазин в Димитровград, който зарежда от BROS Пловдив, които пък предполагам, че зареждат от Германия, но телефона определено е немски. Официален сервиз в България се води някаква фирма, на която не и помня името и беше с адрес в София, ул. ХХХХХХХ, блок и вход ХХ. Лесно е да се провери в нета, но силно се съмнявам да го признаят за гаранционен. Сервизирането беше извършено от BROS след изпращането му от магазина от който го бях закупил, напълно в съответствие със ЗЗП, като когато се обаждах, в магазина знаеха до какъв етап е стигнал ремонта.

Коментар

ОК, мерси. Това отговаря на всички въпроси към този момент. Възнамерявах да поръчам един директно от Германия (за ок. 280-290 Евро), но като теглиш чертата, тук от Виваком излиза на същите пари, вярно с абонамент, но пък това е приемливо, ако само за 1 година подпиша договор и то с такса 10 лв/месец. Поне ще си има гаранция и няма да му мисля. А иначе днес си играх с него - всъщност той си има приложение, което се казва Car Dock и то пуска телефона в такъв режим, а не стойката, нали? Щото стойката като я гледах, няма никакви конектори по нея, няма как тя да знае, че телефонът ще минава в Car Dock, единствено има заряден кабел. Би ли ми казал, стандартен ли е конектора MicroUSB и може ли да се ползва с друг кабел? Примерно имам два от старите ми Нокии, дали ще станат или е нещо по-специфично? Днес като го гледах, ми приличаше на стандартен MicroUSB. Като се сетя за други въпроси, пак ще пиша.
                Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Има 3 стандарта за microUSB. На DEFY не е от най-разпространения, т.е. може да се нарече, че не е от стандартните. Car Dock е приложение в телефона и зарядното за кола само подава сигнал за пускането му, т.е. като го вържеш и автоматично се стартира.

Коментар

Колега, ето какво пише в Wikipedia:
                    USB Mini and Micro connectors:
                    The micro-USB plugs have a similar width but approximately half the thickness, enabling their integration into thinner portable devices. The micro-A connector is 6.85 by 1.8 mm with a maximum overmold size of 11.7 by 8.5 mm. The micro-B connector is 6.85 by 1.8 mm with a maximum overmold size of 10.6 by 8.5 mm.
                    Общо взето, има два типа Micro-USB - A и B. Въпросът е, какви са тези при мен, които имам от старите ми телефони и какъв е този на Defy. Предполагам, че тези при мен са без пиновете за напрежение през USB, защото Нокия нямат зареждане по USB-порт. Докато този на Defy би трябвало да подава напрежение за заряд и затова да се различава. Ако можеш, снимай му конектора от всички страни, за да го погледна. Мерси.
                    Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Десния:

Объркал си по-горе micro с mini.

Коментар

Не съм объркал, май. Левият, който си дал е мини, а десният е микро. Ето тук и снимка с надписи:

Ако десният е на Дефи, значи е като на останалите, с една дума - стандартно Микро-УСБ.
                        Сетих се и за още нещо, което споменаваш по-рано в ревюто - ако извадиш СИМ-картата, можеш ли да работиш все пак с телефона? Офлайн-режим, но все пак можеш ли да влезеш в WiFi-нет-а и да си ровиш? Същото важи ли и за навигация, ако сложиш различна от Гугъл Мапс - Ндрайв и Сиджик? Питам малко повече, та после поне да не ме боли главата и да не си го бия в тиквата. Щото много мразя разни мобилни операторчета да ми продават ненужни Data-пакети.
                        Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Имах предвид, че аз съм объркал mini с micro и после пак съм объркал като съм писал "объркал си" вместо "объркал съм". Не знам къде съм спал. Досега го мислех за един от трите вида mini USB.
                          Ако имаш WiFi се логваш в Motoblur акаунта и работиш, но ако нямаш... От Моторола са пуснали даже официален ROM без Motoblur, така че това не е проблем. Аз вече го махнах. Ако сложиш навигация с offline карти (iGo, Sygic, Ndrive ...) няма да ползва трафик от оператора. Има си даже опция в Андроид, която забранява всякакъв data cellular трафик.

Коментар

Супер, няма страшно значи. Може да се ползва нормално. Странно решение с логването в акаунт, но и това не е болка. Колко държи батарейката? Не съм хеви-интернет юзер, простотии като FB/Twitter/MySpace няма да намерят приложение на този телефон. Там мене ме нема! Така че, няма да има постоянни ъпдейти 24/7, но пък нави, музика и радио, някой филм и интернет ще се ползват. Ако ги докарва до 3 дни, ще пляскам с ръце, щото по разните форуми чета мнения от -безкрайност до +безкрайност.
                            Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

По напред съм писал за батерията. 3 дни ще изкара ако не го разцъкваш много, но всичко е относително. Ще разбереш като го вземеш. Но от досегашния ми опит със смартфони, тази батерия се справя отлично. iPhone 2G беше по-зле. Да не говорим, че можеш да си купиш още една батерия.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                Имах предвид, че аз съм объркал mini с micro и после пак съм объркал като съм писал "объркал си" вместо "объркал съм". Не знам къде съм спал. Досега го мислех за един от трите вида mini USB.
                                Ако имаш WiFi се логваш в Motoblur акаунта и работиш, но ако нямаш... От Моторола са пуснали даже официален ROM без Motoblur, така че това не е проблем. Аз вече го махнах. Ако сложиш навигация с offline карти (iGo, Sygic, Ndrive ...) няма да ползва трафик от оператора. Има си даже опция в Андроид, която забранява всякакъв data cellular трафик.
                                Възможно ли е да пуснеш някакъв линк откъдето да се изтегли въпросният ROM без Motoblur, понеже така и не го открих в Support сайтовете на Motorola. Сигурно и за другите ще е полезно.
                                Мерси предварително!
                                "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X