Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Окей - намерих няколко оферти за DEFY-то, но разбрах, че масово им се скапвали високоговорителите. Какво се оказа - има ли лек? Ако го купя втора ръка какъв е шанса да се набълбукам с подобен и колко е ремонта?

Коментар

А защо не си вземеш Sonim? Нито има такива проблеми, а и на сервиз можеш да разчиташ, не че ще има нужда
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Окей - намерих няколко оферти за DEFY-то, но разбрах, че масово им се скапвали високоговорителите. Какво се оказа - има ли лек? Ако го купя втора ръка какъв е шанса да се набълбукам с подобен и колко е ремонта?
        Проблемът с говорителя е почти неизбежен. Добрата новина е, че след ремонта повече оплаквания засега не са регистрирани в световен мащаб. На мен ми го отремонтираха за 1 седмица, което включва и времето за път, т.е. изпращане до сервиза с куриер и получаване.

Другата добра новина е, че вече официално се предлага Android 2.2 Froyo za Defy - ето източника:

http://www.androidcentral.com/froyo-...-motorola-defy

А ето и официалните инструкции от Motorola:

http://www.motorola.com/staticfiles/...bile.en.US.htm

Тъй като след ремонта си качих един от "изтеклите" по мрежата ROM-ове с 2.2 нямам впечатления какво представлява въпросния официален Update. Ако някой вече го е тествал моля да сподели впечатления.

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        А защо не си вземеш Sonim? Нито има такива проблеми, а и на сервиз можеш да разчиташ, не че ще има нужда
        Няма нищо общо между моделите, които се предлагат от Sonim и Motorola Defy. При положение, че човекът се е насочил към "умен телефон" с Android очевидно търси определени функционалности. При Sonim здравината и устойчивостта са основното, докато при Defy те са по-скоро като "бонус"
        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

На практика въпроса е или Motorola DEFY, iPhone или SE xperia x10 mini pro... Не смятам изобщо да пробвам здравината на телефона - нищо няма да го спаси, ако се отъркалям с мотора или байка... Харесах го заради възможността да си го мъкна по джобовете дори и да ме навали дъжда без притеснения - спомням си как ме дразнеше това, че iPhon-а е сравнително голям и постоянно трябваше да мъкна раница за да мога да го спася от внезапните дъждове. Guerilla стъклото е приятна екстра разбира се, но... не е точно това, което ще реши проблема с водата и влагата. Иначе Sonim са си вариант, но нямат екрана на DEFI-то (като големина имам предвид), а и бих искал да мога да си синхронизирам контактите с компютъра.

Коментар

http://www.brighthub.com/mobile/ipho...les/66881.aspx

http://travel.spotcoolstuff.com/ipod...aterproof-case
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

О, имах case за телефона... дори и доста добър - на цена от 99 лева предполагам, че е бил... Така и не съм го пробвал слава богу. Просто е поредното неудобство, а и скъпо при това. До колкото помня пазеше от прах и влага, но... когато го купих вече на практика не ми беше проблем, а и малко по-късно разкарах телефона - в Кърджали не ми трябваше особено.

Коментар

Появи се и ROM с официалният Android 2.2.1 предназначен за Великобритания. Вече няколко дни го тествам и засега съм с много добри впечатления.

Ето го: http://htftp.offroad-bulgaria.com/pr...002_HWp3_S.rar

Ето и RSD Lite 4.9

Тази версия е с Motoblur! Имайте впредвид, че е желателно преди инсталацията слушалката да се reset-не с фабрични настройки, съответно да си архивирате информацията ако се налага. Иначе е възможно да не работи коректно.
                "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Аз закупих телефона миналият четвъртък, вчера замина на ремонт.
                  При мен проблема не беше в слушалката а в микрофона.От другата страна не чуваха абсолютно нищо.
                  Aprilia RX125

Коментар

Това ще да е за по-новите модели, където уж е оправен проблема със слушалките

Коментар

• От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Ами дано да е така, сервиза ми е ВИП Трейд-закупен през Технополис, надявам се да са бързи с поправката.
                      Не мога да разбера едно нещо, защо на страницата на Моторола, когато искаш да си изтеглиш ъпдейт до 2.2, България изобщо не присъства и съответно ъпдейт не се тегли.
                      Още сме държава от третия свят.
                      Aprilia RX125

Коментар

За да изтеглите ъпдейта - изберете Румъния - за съжаление, все още поръчките от България са малки за да се направи отделен продукт за нас.
                        Може да следите и за ъпдейти на страницата във Facebook - Моторола България - има линк и обяснение за сваляне

Коментар

Ново 10. От известно време съм с нова 16GB клас 10 карта. Горе-долу тогава смених ROM-a на Froyo 2.2.2. И проблемите започнаха. Телефона замръзва когато си иска и при различни приложения. Мислех, че е от ROM-a и започнах да се чета как да върна стария и тогава попаднах на това: Class 10 MicroSD Issues. Оказа се поредния проблем на "здравия" телефон. Та засега не си купувайте клас 10 карти (докладват и за проблеми клас 6, но масово са с клас 10).

Коментар

Добре че сподели, точно се бях засилил да купувам
                            Aprilia RX125

Коментар

Аз върнах все пак Enclair 2.1 и си тръгна идеално с тази карта. Оказа се софтуерен проблем, който сигурно ще бъде решен по-нататък. Но ако си с 2.2.2 ще имаш ядове с class 10 карта.

Коментар

Премиера на Motorola DEFY+

Както се вижда, журналистите отново раздухват IP67, а после пак ще се окаже, че Моторола никъде не са го обявявали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X