Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Аз моя съм го пробвал под вода, но не бих го пробвал в солена вода.

"Water resistance" означава водоустойчивост (а не влагоустойчивост). "Waterproof" е водонепромокаем, а той не е поради това, че трябва да са затворени капачетата, както са обяснили. Освен това пише, че щети причинени от незатваряне на капачетата не се поемат от гаранцията. Друг е въпроса как се доказва откъде и как е влязла водата, ако стане нещо, но това вече е друга тема.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

"Waterproof" и "water resistance" са две съвсем различни неща. При първото, нещото със сигурност можете да си го разхождате из водата и да си го давите, колкото искате, но пак е до някаква граница.
      Второто означава, че е устойчиво на вода. Това може да са капки, пръски и игра с маркуч, но не включва пълното (на 100% потапяне във вода). Затова казват в инструкцията, че телефонът е "water resistive", но не е "waterproof". Да не се бъркат двете неща. Запушването му с тапите не го прави "waterproof".
      След снимката на инструкцията, въобще не възнамерявам дори и да влизам до кръста във водата с него. Довиждане снимки под вода. В Ютюб гледах много клипове на плуващи в басейни с него и апаратът работеше, дори има и клип сниман с телефона под вода. Затова и си въобразих, че бих могъл да не си поръчвам калъфи за подводно снимане за фотоапарата ми, но явно няма да мине номерът. Хората ясно са го написали в инструкцията.
      Издържа на прах (dustproof), на някакъв вид водна струя (water resistant) и на драскотини (scratch resistant), която не включва пълно потапяне във вода. Освен това, самият производител никъде не е посочил, че може да влиза и да престоява във вода. Прочетох му цялото упътване, но няма и следа за това.
      Не съм го купил все още, щото изчаквам да си продам двете Нокии (N78 и 5800) и тогава с парите следващия. Но изчакването ми дава все повече мнения. Иначе и на мен ми харесва лятото на планина, ама заради жената трябва море с рибки, нали разбирате.
      Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

В стандартизацията няма място за интерпретации и свободни съчинения.

http://en.wikipedia.org/wiki/IP_Code...C_second_digit

Коментар

На кутията и на сайта на Моторола вярно нищо не пише за IP67, но на много места пише, че е IP67 сертифициран, което не знам доколко е вярно и не знам къде може да се провери какво е сертифицирано. На листовката не съм обърнал внимание, защото при мен е на френски, немски и италиански но все пак продължавам да твърдя, че water resistant си е точно водоустойчив. Пише го и на часовника ми, а той издъжа до 100м, а не на "водни струи"!

Коментар

Не искам да спорим, но колегата ясно е показал чрез снимката. Water resistant - да, Waterproof - не. Дори в стандартизацията е казано, че е такъв при определени обстоятелства.
            Ето копие от упътването (в PDF) на самия телефон: Product meets or exceeds IP67 standard for
            water and dust. All rights reserved.
            Обаче е написано в края на упътването, едва на страница 67. Сякаш самият производител иска да се застрахова, като не го обявява това на първа страница, а едва в последните. И оттук се почват свободните съчинения по клиповете и ревютата в Ютюб, че можеш да го потопиш до 1 м за 30 минути. Ама никой не казва при какъв състав на водата и при какво налягане, щото едно е в басейн с чиста питейна вода, друго е в минерален басейн и трето в солено море. Че даже и моретата се различават по соленост (справка - Черно и Средиземно море)
            Това за часовниците също е голяма измама. На моя обикновен часовник също пише, че е Water resist, но нямам смелостта да се потопя с него, защото не е херметичен. А Waterproof означава точно това. И при часовниците има стандарти - водни пръски и техните разновидности и на потапяне до определена дълбочина (всички цифри от стандарта от 1 до 6). Ама това не е тема сега.
            Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

То е ясно, че производителя няма да рискува, още повече, че специално за този телефон, както съм писал още отначало, не е много препоръчително да се тества. За солената вода вече казах - аз не бих рискувал. Солта разгражда много матреиали, включително метали. Колкото до часовниците, моя е Water resistant 10bar.
              Но пък, че под вода DEFY издържа - е издържа си. Лично го тествах вече 2 пъти. Колкото до забележките на kinexa, ми и те са верни, ама не може да се сравнява Sonim с DEFY. Sonim са яки тухли и се държат като такива. DEFY е 118 грамов смартфон, но пък му признавам, че е водоустойчив.

Коментар

ОК, продължаваме да следим представянето на телефона и ще се радвам на още мнения. Успя ли да разбереш, как се активира Car Home при доближаване до стойката за кола?
                Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

В стойката има магнит.

Коментар

Ясно е, че има нещо в стойката. А защо в клипа, първия път, когато сложи телефона, приложението не се самоактивира, а едва на втория път? Доколкото видях, нищо не се добавя при повторното сглобяване. И преди имаше магнит, но не се активира приложението.
                    Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Първия път беше стойка за бюро, а втория стойка за кола. Поляритета на магнита обърна.

Някой подкара ли IGO с резолюция 854х480

Коментар

800x480 - отдолу оставя малка черна ивица и се зори пи рендването на картите, но е изполваемо.

Коментар

Igo за Моторола се казва Мotonav.
                          Намерих работеща 854х480....http://4pda.ru/forum/dl/post/421451/...ерсията е 8.4.2.113447-Sep.23.2009
                          Папката в SD картата трябва да е "Motonav" а не "Igo". Файловете вътре са същите както на другите версии.

Коментар

Аз първо с Motonav пробвах, но нещо не тръгна като хората и стигнах до iGOMyWay 8.4.2.139242 800x480 MotoGIS. В момента си карам с Navitel-a и съм много по-доволен от iGo.

Коментар

Как да пробвам Navitel.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Как да пробвам Navitel.
                                http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=34948

http://www.androidbg.com/forum/topic...el-350165.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X