Първоначално публикуван от BatGeorgeone
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поялници
Свий
X
-
-
Знам го тоя кютук, и съм готов да се обзаложа, че с деставатовия Велер с магнестат ще му напукам канчето, дори ако надпреварата е в запояване на улуци.
Коментар
-
Никакъв шанс,водопроводна поцинкована муфа 1/2 ,в нея медна тръба ф8 ...пълня муфата с калай и вътре медната тръба....така преправям компресори за хладилници с тоя поялник.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЗнам го тоя кютук, и съм готов да се обзаложа, че с деставатовия Велер с магнестат ще му напукам канчето, дори ако надпреварата е в запояване на улуци.
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Баш на улуци не съм го пробвал, ама доста комплекти кабели за подаване на ток е направил. Човката е останала някъде около половината та не е като да не ползван.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЗнам го тоя кютук, и съм готов да се обзаложа, че с деставатовия Велер с магнестат ще му напукам канчето, дори ако надпреварата е в запояване на улуци.
Ватовете са си встове, та не е изключено. Аз и на баба чушкопека ползвах да си топя олово, ама после вече не го ползвах щот ме набараха и ме набиха (някъде около 3-4клас)
- Харесвани 2
Коментар
-
Тия дни търсех нещо в сайта на JBC и попаднах на интересни техни продукти, може би нови. Няколко поялника и пинсета за разпояване с батерийно захранване.
Също така предлагат безплатен тест на всеки от продуктите им.
Ей, Джъ Бъ Цъ, редно е да ми изпатите хонорар за толкова реклама!
Коментар
-
Малко съм учуден, че точно такъв вид смърф-поялник те е впечатлил
Теста е интересен подход, дори се чудя дали да не се пробвам.
Подозирам, че ще бъде както ходенето ми до Италия да карам тестово Дукати
Иначе гледам B·IRON 500 станцията е около 750 афро което по старому са почти 2000 кинти с ДДС.
Сериозна сума за поялник даже да си вадиш хляба с него.Враг усраине
Коментар
-
Не са ме впечатлили, но ми харесаха като изпълнение.
Да, скъпички са, но все пак са нов продукт. Току виж след време цената им се нормализира. А дано, но надали...
А аз съм затворил тая страница. Имам станция на батерии, имам и поялник (ци) с газова уредба, и засега съм приключил с тоя раздел на поялниците.
Сега съм на тема пинсети за разпояване. Както беше казал не помня кой: Не може само да се запоява. Трябва и да се разпоява, за да се поддържа баланса във вселената.
Коментар
-
Няколко думи за флюсовете. Тук неколкократно е обсъждан геловия флюс от Комет - IF8300.
Хубав е и хубава работа върши, когато има възможност да бъде измит от платката. Ако не се измие, остава лепкава гняс която поне на мен не ми харесва.
Трябваше да сменям чипове на платка която не мога да измия цялостно. Едната причина е, че е голяма, а другата че на нея има джаджи които не трябва да се мокрят, а не ми се занимаваше да ги демонтирам.
Сетих се че наскоро купувах велерски флюс за други цели. Отдавна не го бях ползвал за електроника и реших да опресня спомените си как работи. За разлика от кометския, той след употреба остава твърд.
Въпросния флюс надмина очакванията ми, и за конкретното приложение като че ли се представя по-добре от IF8300.
Резултатът след запояване, преди измиване:
Чипът е запоен с човка с вдлъбнатина в която се въбира припой. Един тигел с флюс пред монтаж на чипа, един след, и един с поялника.
Та, велерския флюс ще се окаже полезна находка, за пореден път...
- Харесвани 1
Коментар
-
Не съм сигурен за кой тип велерски флюс става въпрос обаче конкретно за IF8300 съм напълно съгласен.
И по-напред изразявах недоумение около тая мания с подмиването на спойките напоследък.
Аз не съм го правил преди, не съм намирал причина.
Дори като се ползваше активно колофон.
Сега колеги като видят капки колофон се мръщят все едно са лайняни петна!
Обаче откакто и аз "открих" тоя флюс вече разбрах защо го правят хората.
Да, върши работа, мирише яко
ама става отвратителня гняс след време.
Сега друг е въпроса, че в много случаи просто е излишно да се ползва такъв.
Също ми прави впечатление разни влагачи какво поразително количество от това плескат.
А всъщност няма нужда от НИЩО повече от флюса в самият припой!
И изобщо няма да има нужда след това от подмиване.
Ама кой както си го разбира, всъщност.
Враг усраине
Коментар
-
В случая това е невъзможно тъй като припоя се нанася на човката, и флюса се изпарява / прегаря.Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение...Също ми прави впечатление разни влагачи какво поразително количество от това плескат.
А всъщност няма нужда от НИЩО повече от флюса в самият припой!
Сам ще се сетиш какъв ще е резултатът ако не се добави допълнителен флюс.
Подсказване - няма да е за снимка.
А велерския флюс е това. Интересното е, че тоя който имам е в друга опаковка.
Коментар
-
И аз имам подобен но спомена ми е етикета да беше с червено лого и шрифт.
Вероятно и химията вътре е различна.
Но не съм го ползвал за пратки.
И говоря глобално не за конкретният случай.
Просто “давят” падове и компоненти с напълно ненужни количества от този флюс.
Според мен разбира се,
Хубава спойка но за няколко тъпи електролитни кондензатора после ебаси “сапунката”.
В последно време гледам развлекателни видеа за възстановяване на стара апаратура.
От там са наблюденията основно но го забелязвам и при приятели, които професионално работят с поялник.
Аз отдавна не го правя но явно има такава тендинции в технологията на запояването по платки.
И хигиенни забежки до степен, каквато за мен е чужда.
Сега явно е така!
Враг усраине
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Коментар