Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Ма те да не проработиха?
    Снощи си "поиграх" до към 5 сутринта. Работят. Още малко оптимизацийки трябват на коефициентите че да понамаля overshoot-а, ако е възможно.

За малко да доопека единичната човка, ама и се размина. Приех че в свързването на Hakko има някаква логика - двата плюса да са от едната страна на буксата, двата минуса от другата. И сбърках, съответно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ма те да не проработиха?
      Мисля това да му е. Има един overshoot като загрява от ниска темпертатура от около 29-30 градуса, но това изглежда е "by design" - част от отчетената температура идва със закъснение. Явно има малък градиент между нагревател и термодвойка.

Термодвойката е същата като на T12/T15, съпротивлението също, дори тръгва прилично с профила за него. За съжаление няма как да драйвя и двата нагревателя на пълната им мощност, защото съпротивлението им не позволява. Но пък 70 вата обща мощност за пинсети с тоя размер е повече от достатъчна, та няма драма.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:hakkotweezers.jpg Прегледи:0 Размер:226.3 КБ ID:7027118
      Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 15:32.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Впрочем, ей ви сравнение между различните серии на JBC. Всичкото това - с една станция. Силно напреконапреки на някои маркетингови отдели.

Е, няма "Soldering assistant" и дисплея е монохромен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:JBCtips.jpg
Прегледи:45
Размер:238.0 КБ
ID:7027120

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ей начи ше ме накараш да си "викна" човка с дръжка но обмислям дали китайски оригинал или менте от Комет...

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Китайска дръжка мисля е ОК, китайска човка аз не бих. Ще е като да си вземеш някоя превъзходна скъпа пура и да я "консумираш" с евтино пиене.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ебавам се, китайска човка нема да я ритна дори да се спъна в нея какво остава да я купя на трезво.
          Не мисля обаче, че мога да се напия чак толкова

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ...За съжаление няма как да драйвя и двата нагревателя на пълната им мощност, защото съпротивлението им не позволява. Но пък 70 вата обща мощност за пинсети с тоя размер е повече от достатъчна, та няма драма...
        А откъде идва това ограничение?
        Всъщност, електрически нагревателите не са ли еквивалент на 2 х Т12?

А пъвроначалния овършут не е голем проблем. Повечето поялници го имат. Дори новите модели на велерските станции като се настроят на по-агресивна компенсация на температурата е овършута е доста осезаем.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

А пъвроначалния овършут не е голем проблем. Повечето поялници го имат.
          По скоро е нулев проблем
          Естествено силно преувеличен от разни ютубъри

Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            И от тролове като мене само да зацепя за какво говорите
            Да не е онова дето да се "изпусне" доде първоначално догони температурата?

А откъде идва това ограничение?
          Всъщност, електрически нагревателите не са ли еквивалент на 2 х Т12
          Да, еквивалент е. Но в даден момент може да е захранен и да се мери само единия. И като са пинсети ги редувам всеки период на мрежовото.

Коментар

• Започвам да сгрявам (може би)...
            Когато си проектирал станцията подръка са ти били велерски пинсети които май работеха на 12 тока. И си преценил, че за тях подобно мултиплексиране няма да е проблем, и то вероятно не е. Ама хаковците са на 24 тока...

Досадното е, че когато 24 волтовите нагреватели на Хакото се захранят с 12 тока, мощността им не е 70W / 2...

И коментаторите...

Коментар

Досадното е, че когато 24 волтовите нагреватели на Хакото се захранят с 12 тока, мощността им не е 70W / 2...
              Захранват се с 24 волта, ама в 50% от времето. Мощността е баш наполовина. Но това продължава да не е проблем, защото дори много по-масивни като геометрия човки е много трудно да ги накараш да работят на пълна мощност. Аз успявам само като ги потопя в спирт. Със запояване е абсурд - може да се види от клипчетата ми в тубата.

Причината да е така е съвсем тривиална - ако включвам и изключвам и двата нагревателя към общ траф, това води до различно напрежение когато са включени двата и когато е включен единия резултат - нестабилност. Освен това няма как да ги меря и двата, но и да можех, иьброената нрстабилност ще води и до нестабилност в измервания, състояща се в различни офсети когато е бил включен едония и когато и двата. При усилване около 300 за конкретните човки, миниатюрни микроволтови офсети праеят баси драмата.

Проектирал съм и платката така че например токовете по захранването и масата на процесора и дисплея да вървят встрани от аналоговата част че и от това се стига до отклонения до 4-5 градуса. Нещо, което дръпнатите бяха омазали тотално в опитите си да правят техен вариант на платката.

Изобщо, тоя проект ме научи на доста неща в аналоговщините.
              Последно редактирано от sparkybg; Днес, 00:23.

Коментар

• Към тия пинсети се предлагат различни като форма и дебелина човки. Трябва да се види как ще работят с по-масивни.

И коментаторите...

Коментар

Към тия пинсети се предлагат различни като форма и дебелина човки. Трябва да се види как ще работят с по-масивни.
                  Не твърде - твоите са T9-L1, доколкото виждам. По-масивни са само T9-L2, които представляват това:

Име:t9-l2_1_1.jpg
Прегледи:0
Размер:21.3 КБ
ID:7027292

спрамо сегашните, които са това:

Име:t9-l1_1.jpg
Прегледи:0
Размер:23.5 КБ
ID:7027293

Разликата не е достатъчно съществена. Дори да топнеш тези връхчета например върку дебел слой тинол тинол върху да речем ТО-247 корпус, надали ше вдигне мноно над 20 вата на човка.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 2 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                  X