Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

Здравейте от Измаил , качихме се в машината на времето тук е много различно във всеки смисъл на думата. Бесарабските Българи са изключително сърдечни и гостоприемни, снощи ни посрещнаха на границата със хляб и сол облечени в Български народни носии, после ни заведоха в селото им и там първо ни изнесоха кратко представление в училищния салон а след това ни нагостиха подобаващо. Снимки имаме много, но сега не мога да кача . Днес имахме среща с Българската общност в Измайл, пак песни танци и ядене, следобед продължихме с културната програма водени от Иван местен Българин художник знаещ много интересни истории и факти от преселението на дедите му, заведе ни на две църкви който в момента се реставрират и и имат богата история свързана със създаването им разрушаването от комунистическия режим, посетихме и една джамия превърната в триизмерна експозиция на превземането Измаилската крепост от Руските войски Днес ще нощуваме тук на брега на Дунав, вижда се от терасите ни, а утре заминаваме за дунавската Венеция.

Поздрави от Украйна

Коментар

Здравейте, колеги!

Приятно ми е да ви съобщя, че преди около половин час получих следната вест - в серия SMS-и:

Привет от Украйна - Измаил. След доста висене по митниците вчера пристигнахме благополучно!

Всичко вече е супер! Имаме си вече хотел с топла вода. Всичко иначе е супер. Сега отивам да пробвам Украинската водка.

Поздрави! Недялко Димитров

Така че добрите новини са потвърдени от няколко източника. Стискаме палци за все така добри новини.
      Искам България чиста!

Коментар

Днес посетихме Вилково което е Дунавската Венеция.Страхотно място ще видите по снимките.Утре ще ходим до Булград .Поздрави от мен и от Румбата !

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
          Днес посетихме Вилково което е Дунавската Венеция.Страхотно място ще видите по снимките.Утре ще ходим до Булград .Поздрави от мен и от Румбата !

Радвам се, че всичко върви нормално. Приятно изкарване и чакаме снимки.
          LZ1VMH

Коментар

Преди половин час Софийската групичка стъпи благополучно на Българска земя !

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
              Преди половин час Софийската групичка стъпи благополучно на Българска земя !
              Честито и Добре Дошли
              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Сега ще пиша накратко, че двамата с Недялко решихме да си припомним и някои места в България, като Плевенската панорама(подсети ни Измаилската такава), после разбрахме за лошото време в София и не бързахме много с прибирането... та сега съм много уморен.

Пътуването беше много интересно и надявам се ползотворно. Поне за нас със сигурност, научихме ужасно много интересни неща, за които тук липсва почти всякаква информация. От видяното там останах изумен. Особено последния ден преди заминаването. Да, наистина има много неща, които можем да направим за онези хора. И нядявам се ще осъществим. Истината обаче е, че по-скоро не те имат нужда от нашата помощ, а ние от тяхната. Тези хора са запазили не само езика, традициите и песните ни, а и Българските ценности и добродетели, които постоянно се оплакваме, че вече са загубени у нас...

За сега в заключение ще кажа само нещо, което ме мъчи вече от два дни - Вече съм сигурен, и съответно тъжен от това, че ако иска човек детето му да учи в хубаво Българско училище, то трябва да го прати в Украйна...

Подробности идните дни.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Добре дошли у......дома.Може би вие въобще не сте излизали от българско/в предвид на това което разказвате макар и на кратко/.Следя темата с огромен интерес от самото начало, и съжалявам че не можах да съм един от вас по редица причини.Надявам се /а и не само аз предполагам/на скорошен подробен репортаж с много снимки и видео.Поздрави.
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    Добре дошли у......дома.Може би вие въобще не сте излизали от българско/в предвид на това което разказвате макар и на кратко/.
                    Правилно предполагаш. Остави организираните посещения, но дори когато си купувахме пирожики на пазара, жената ни усети, че си говорим на български по между си и каза "Може да ми говорите на български. Аз съм българка.".
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                      а още по-хубаво би било ако можем да организираме поход с джипки до тези земи.... Добре планиран, добре екипиран и незабравим....
                      Направихме го

Първата стъпка към тези Големи Човеци в Бесарабия е направена.
                      Културен шок, изумление, носталгия, гордост, радост, смях, сълзи... имаше от всичко.
                      Все неща, които направиха този поход незабравим.

Хората там - заслужават много!

Хората тук - гответе се за следващата експедиция.
                      Вече знаем от какво имат нужда.

Благодаря на всички участници!
                      Тръгнахме почти непознати, върнахме се Приятели.

Впечетления и снимки от другите и мен скоро в другата тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=32765

Коментар

Икога ще има подобно мероприятие пак
                        0885 297985,мтел-Радо
                        0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
                          Икога ще има подобно мероприятие пак
                          Тук е продължението.
                          Още по темата
                          Тук е шареното

Следващата експедиция я планираме за Май и ще е до Малая Перешчепина - Гробът на Хан Кубрат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X