Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нос Хорн 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нос Хорн 2014

Добре дошъл Орлине.

Каква е идеята да се качват към Азорите и от там към Карибите ?
    Защо директно не тръгнаха ?

Коментар

Мислите ги хората с, а те самите явно нямат тези притеснения.
      Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        Добре дошъл Орлине.

Идеята май никoй не я знае. Качавт ли се до Азорите, причината е само една- тръгнали са да се прибират към Гибралтар. Те бяха точно на пътя за Карибите, просто лашкаш гика до вантите, и се возиш за 2 седмици. Това им качване, а за да не отидат на някой мароканец на гости ще се наложи да се качат на горе, ще ги вкара точно по пътя на зимните бури. На практика, обратно на часовниковата стрелка въртеливо движение около ниското налягане, като те насмете, и те вкарва в пералнята. Само дето пералнята по това време на годината е студена. New York е малко над височината на Азорите- питай го Гоблин колко духа сега при него.

Четох нещо "Мадейра"- в това време трябва да си голям герой да хванеш Мадейра. Ще ги свали западно, и то с доста. И от там връщането е мамата си трака- нагоре думка, под тебе насрещно, надясно няма вятър... И така докато не дойде метрала с ниското налягане. С две думи, карат в грешна посока.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
          Добре дошъл Орлине.

Прибират се кьм Гибралтар.

От Верде или след Гибралтар до Карибите е лесно,вятьр в задника,от Карибите до Гибралтар е лесно,но трябва да се качиш горе и това се прави пролетно време - десен халс за 4-5 дни,качваш се на магистралата и си в Азорите.

Сега прибирането от Верде кьм Гибралтар е тежко,в момента все още са в така наречените трейдс,качат ли горе ще почнат да минават шамари дьлги по 2000 + мили с ветрове до стотина км/ч.Това се прави с добра лодка,добьр екипаж и по вьзможност не се разчита на кьсмета,а те води някой който вижда цялата картинка и ти снася инфото.

С брата пишем заедно.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Ясно, искат да се прибират.

Реших, че за Карибите са тръгнали през Азорите Нещо като "бакшиш" да те прекара до централна гара през Видин.

Да се надяваме че бурята няма да слезе надолу.

Коментар

И според вас : смели ли са или луди глави? Питам като пълен лаик, но като чета мненията на морските ни вълци - излиза второто! Дано да са добре момчетата и лодката!
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Тук не знам,ние примерно слаб сезон нямаме и такива глупости правим постоянно,но ни е работа,а те за кеф вместо към Карибите..........

48 часа СПОТ няма,дано са добре момчетата.
                Последно редактирано от BENZBOSS; 28-01-15, 22:05.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

3 дни няма СПОТ,няма новини значи е добре както казваме ние.

Някой ако попадне на нещо - новина,координати,курс............да казва,че ми е интересно.

Не знам кой ги води,не знам какво вижда,но ако вижда,че системата се бави и няма да е там Сьбота,а ще стьпи Неделя вечер или Понеделник ще е добре.В момента на 300-500 мили над Верде е тихо - 15-25 Изток,в Неделя ми дава ЮГ 35-45 вьзла за около ден и нещо и след системата стабилно 35 З-ЮЗ.

Дано го могат и тоя който ги води да знае какво прави - над лат. Канарските зимно време 70 км/ч вятьр и при размера му ммммм 7 метра и малко вьлна.Това ако могат да ги ползват преди да дойде истинското време и да движат пред него с Южен вятьр от 20 вьзла ще е много добре,ще се метнат до Гибралтар с него.Ако не дьржат на време и нямат скорост да стоят пред системата...........не го виждам нормално на 40-45 ЮГ как ще я карат.

Орлине колко са там,за колко човека говорим на тая лодка?

Дано са се прибрали обратно,че не искам да ги видя на 500 мили 20-30 градуса западно и над Верде
                  Последно редактирано от BENZBOSS; 29-01-15, 20:29.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

СПОТ преди десетина минути - 500 мили над Верде и 550 мили грубо от Канарите.

Средна скорост около 110-120 мили на ден,опитват се да я катерят тая лодка на 15 вьзла ИСИ.

АЗ ако сьм няма да се качвам на лат. Канари преди да ме натисне ЮЮЗ 10-20 вьзла в понеделник,малко над това 40-45 южно,след системата до 35-40 западно.

КЬСМЕТ им желая,идва време за малкия грот.
                    Последно редактирано от BENZBOSS; 30-01-15, 09:23.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Двама са . Както казах според мен ще се катерят почти до Азорите и после ще теглят на изток. Прогнозта за следващите два дена им е малко по слаб вятър със същата посока, после не е сигурно . Пращам им смс-и. Добре , че пуснаха спота , че и сателитния им телефон не беше включен та се бях поизпотил доста

Коментар

Двама лошо,дано вьрви това на време с автопилота.

От моя скромен опит - няма ли новини ДОБРЕ Е,при дьлго плаване и наличието на техника все един ще може да включи нещо ако не дай си Боже им се наложи,няма ли кофти сигнали ОК са.Това с телеона не го разбирам,но разбрах вече,че комуникират по различен начин от моите представи.

Реално Сайлфло ми дава до четвьртьк тихо дьжд на Азоритеи СЕВЕРЕН до 18-20.Уедьр мапс плюс вьв вторник ми дава ЮИ 10 за сьщата точка.

АЗ в Сейлфло се кьлна,но пьк предпочитам да вярвам на лошата прогноза,прекалено е голяма системата за да обьркат,остава да се движи по-бавно от сметките на някои.Лошото ще е ако познаят и ги натиснат Южни до 45 вьзла,а от това време няма да има бягане ако продьлжат още 2 дни северен курс.

За идея какво идва - буричката в Англия заради която им се клатят стьлбовете по магистралата и са затворени участьци по магистралите е около 5-10 вьзла по-силна от прогнозата която гони нашите.

Не знам какво им пращаш,но да не стават конфликтни ситуации с обьркана информация от кьде ли не.Спомена се,че си на на собственика е ветроходец и май ми е ясно кой ги води,там не се бьркам аз.

И пусни някоя снимка,стига се стискал.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

http://www.sailwx.info/shiptrack/shiplocations.phtml

Вземи това да дебнеш и ти кой кьде е и какво е времето там.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Интересно изглежда много данни много нещо. Ще го разцъкам.Мерси. Аз ползвам пасиджа че е по лесно в картинки за по-прости. Е и Гриб-а понякога. Сравнително добра познаваемост имат . Скоро ще пусна и снимки, само да разгледам Венци какви е пускал да не се повтаряме

Коментар

....аз тук ги следя

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=188875&page=4

Check in/OK 4 Hours ago ( 8:57 AM ) Milena
                              Your Local Time:
                              30.01.2015 г., 8:57:38
                              Coordinates: (WGS84)
                              25.85486 , -26.73642
                              Message Detail:
                              ok

Коментар

Само ако ползват спот-а

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X