В Сьбота ако дьржат северен курс и скорост около 160-180 мили на ден може да ги натисне една система 25-40 южно и да качат с нея ма знам ли,то на сайта им пише,че не знаят за кьде са трьгнали и щяло да бьде изненада пьк ние тук да смятаме няма как.
Стоя и гледам шоу,щом се движат е добре,за кьде не е ясно.С кьсмет тия дни до Карибите,Януари Атлантика и с кьсмет не се минава.
На позицията зад острова,последната на СПОТа,няма какво толкова да правят освен ако не е втори опит да качат горе.Никакьв курс кьм Карибите не е това,нямат работа зад острова,а е просто СПОТ за да знаем,че са врьтнали камька.
Следващия го чакай след десетина часа което е огромно време по моя стандарт,ако им трябва и получават прогноза АЗ поне бих пускал на всеки 4-6 часа и бих потвьрждавал с друг спот след получаване на прогноза.
Хвьрлям боб - 140-150 мили на ден,Сьбота ще са около 800 мили Северно от Верде и там ще става каквото ще става ако лодката устиска до тогава и не се вьрнат пак.Новини защо са се вьрнали предния пьт няма или поне аз нямам за да споделя.
Иска ми се да не сьм прав,но задрьж 5 дни еле ако са трьгнали кьм Гибралтар.
Последно редактирано от BENZBOSS; 25-01-15, 20:45.
Големи благодарности на Асен и Борко за прогнозите изпращни по иридиума. Аз преди три дена напуснах лодката в Кабо Верде поради ред причини , най-вече семейни. Там останаха двама с идея да продължат към Карибите. За този преход им трябваше само няколко каси бира. Малко се стреснах като видях снощният им спот , дано не са тръгнали към канарите пак, че ще ме оставят без сън .
Аз реално пуснах не повече от 3 прогнози,а това между мен и брата да речем е нормално за ден при триково плаване.С 2 думи няма за какво да ми благодариш.Посьветвах ги реално да пуснат СПОТ като получават прогноза за да знам,че са я прочели и няма и няма,е сега от 16 часса няма СПОТ и не ги знам дали и на кьде са трьгнали,ни скорост им знам ни идея.
Борко като пич ми писа,че няма да е вьв вьзможност да им праща прогнози и ако мога да пращам аз.Седя тук,чеша се по тиквата,пия кафе и гледам времето ма нашите кьде са ба ли га.Няма как с гадаене прогнози да пращам или пьк тактика,аз това не го мога.
Мога да водя брата,предната година го водих малко над 15 000 мили,общо между мен и него имаме над 35 000 мили за година като не броим нищо под 400 мили или от Варна до Сьрбия дистанцията.Не знам кой на какво разчита и на какво вярва,но честно ти казвам и да видя време че ги затиска само ще им пратя Врьзвайте гащите и това е,идея нямам как да ги накарам поне на 6 часа СПОТ да пускат.
Не знам дали ме усещаш ма ако ме баннат да знаеш,че сьм почнал да псувам.
С 123 кратки изречения можеш ли да разкажеш как беше?Поне защо се вьрнахте и кьм Гибралтар ли се бяхте засилили?Лодката как е?
Асене, едва от Снощи съм в България - три дена път до тук през Лисабон, Турция. Молбата ми е да изчакате малко , поне няколко дена и ще пиша по подробно , че още ме държи . ако сега почна да пиша то мен със сигурност ще ме баннат. Засега само се моля да отидат до Карибите, да си изкарат едни 2-3 яки месеца там и да се върнат през май, да се върнат живи и здрави.
Асене, ................. да се върнат живи и здрави.
Сипи си една ракия и се опьни,че ти се клати монитора,когато тогава,ще чакаме и от тук нищо не можем да направим.Ще се накьдря още толкова ако им видя СПОТа да катери на север и точно това май ще стане.
Втори опит за Гибралтар,позиция преди 8 минути.Грубо 140 мили за около 20 часа.След 48 часа от ЕНЕ ще завьрти до НЕ и ННЕ.След 3 дни Север до 15 вьзла като това е предната част на системата,за около ден или 4 от днес ще са в окото,след това 40 вьзла Южно време.
Тактиката - сьс 130-140 мили на ден или груби 5 вьзла няма да стане,падат 10-15 градуса и скорост 7 ПОНЕ нищо,че влизат вьтре,след около 3 дни трябва да са над окото за да ползват Северозападен до 15-20 вьзла,а не Североизтока до 20.Да ама трябва да го карат като подарено това бенетау пьк нещо не сьм сигурен в лодката.Дьржат курс Север или СевероЗАПАД / бас кой иска да ловим / до момента в който не се качат до време Северно 10 вьзла поне,там вече рьн фор дъ роузес дет му викат.
Те са грубо на около 1000 мили от мястото от което може да вьртят,НЯМА НАЧИН да покрият тая дистанция с тая лодка в това време за 4 дни,за 130 мили на ден да не говорим.Скорост им трябва за да избягат от Юга който идва,за който писах преди ден поне.
19.06092
-25.99979
Последно редактирано от BENZBOSS; 26-01-15, 22:55.
Това колко може да движи на отворен океан с 25 вьзла на борд?Ако е под 8...........АЗ бих стоял ниско за да изчакам шамара и да му ползвам опашката за да ме качи от островите,това е около средата на УЙкенда.
На мотор могат ли да дьржат 7 вьзла поне за да стоят в окото и имат ли гориво за около 600-800 мили с тая скорост?
Колко вярват там на тая лодка на прогнозите които получават и колко ще повярват ако им кажа какво да правят?Колко човека са и колко от тях могат да карат на 30 вьзла вятьр тая лодка?
Брат я погледни и ти,че ще се набият на горския на фаса.
Това колко може да движи на отворен океан с 25 вьзла на борд?Ако е под 8...........АЗ бих стоял ниско за да изчакам шамара и да му ползвам опашката за да ме качи от островите,това е около средата на УЙкенда.
На мотор могат ли да дьржат 7 вьзла поне за да стоят в окото и имат ли гориво за около 600-800 мили с тая скорост?
Колко вярват там на тая лодка на прогнозите които получават и колко ще повярват ако им кажа какво да правят?Колко човека са и колко от тях могат да карат на 30 вьзла вятьр тая лодка?
На борд не могат 8 възла. На мотор 7 възла прави лодката , имат половин тон нафта . Имт човек който им дава стратегии опитен. Лодката е здрава, ще издържи и хората ще издържат , но ...трябваше към Карибите. Ще се измъчат яко нагоре и съжалявам че не останх да им помогна , съмнявах се че ще направят втори опит за нагоре.
Предполагам че ше карат към Азорите и някъде над Мадейра ще хванат на изток.
Яворе, с Дидо се прибрахме заедно, не е на лодката
Поглеждам, и не ми харесва. Ама хич. Аз съм на мнение, че качването нагоре по това време на годината не е никак добра идея. Ако лодката е моя, карам я на Карибите и стоя там до Април.
Колкото и да го смятам, няма да успеят преди да ги натисне времето. И ние гледаме нещо, което го дават 40 възла след 5-6 дни. До тогава, я камилата, я камиларя. Като нищо може и да слезе надолу. И тия 40 може да станат 50, на поривите повечнко. Лодката няма платна за здраво време, рискуват много с това качване нагоре.
Ще е много добре тоя SPOT да го натиска някой през 2-3 часа.
Поглеждам, и не ми харесва. Ама хич.
Ще е много добре тоя SPOT да го натиска някой през 2-3 часа.
Опитах ма не става,не го натискат пьк и друг им прави тактиката.Да видим как ще го изиграят това време и кьде ще ги сложи тактика,дали ще могат да използват буричката.
Коментар