Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Западноевропейска обиколка- 21 дни, 7000 километра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Западноевропейска обиколка- 21 дни, 7000 километра

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
    Понеже не видях особен интерес към темата реших, че нещо съм отегчил аудиторията с писанията и снимките ...щом обаче има заинтересовани ще допиша разказа- ако не за друго, то поне да да знаете къде да отведете жената следващото лято . А, тя ще ви е много благодарна за това.
    Как да няма интерес? Абонирал съм се за нея и непрекъснато поглеждам, дали има нещо ново. И начина, по който описваш местата и случките е много интересен.

ПП: Виждаш ли какви са реакциите?
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Ааа,пиши,пиши..

Коментар

Не пишем за да не разкъсваме темата иначе се чете сериозно

Коментар

Хайде сега, какви са тези приказки, всяка вечер си вземам пуканки и ги ям без пътепис, не бъди лош. Кажи сега, какво става на "Глеч" изгинаахте ли от гледки
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Почваме да катерим. Ама яко. По същия начин като Драго си мислим, че с езерата, които обиколихме, вече сме видели Алпите. Грешка. Планината си стои там, в далечината и ни чака. А усещането да се катериш по тея урви с джипка е...много особено: катериш, катериш, поглеждаш на долу- ужас; поглеждаш на горе- ужас; поглеждаш напред- завой. Мантинела нЕма. Тук- там има побити камъни, ама питай ме кога ако изпуснеш завойО ще го уцелиш...Има и смешни табели с ограничение 40 км. Освен моторджиите друг не видях да кара с такава космическа скорост, а ламборджинита и ферарита имаше в изобилие. Аз се катерих с включено двойно. Внимавайте много с ЛЕДА ПО ПЪТЯ!!! На един завой минавам от втора на първа, давам съвсем малко газ и хоп: заставам на пряко- асфалта беше стъкло- август месец, около 13.30 часа!!! Ако тая екстра ми се беше паднала на слизане и ако изобщо после имаше тема, то тя щеше да е озаглавена: "7000 километра из Алпите- потегляне с Паджеро, връщане със Смарт".

По разбираеми причини предпочитах да държа геврека, вместо фотоапарата така, че снимките със завои са оскъдни.
            На горната снимка се вижда едно от нещата, които ме изуми: язовирна стена в подножието на ледника. Там височината е около 2000 м.
            Другото бяха китните кочинки на същата височина:

Вижте го тоя, най десния как е изправил ушите и ме дебне- това сигурно е "немска", пардон- "швейцарска овчарка" под прикритие.

За съжаление единственият път, когато Гармин-а ни подведе бе именно тук. Зададохме му съвсем коректно да ни отведе до село "Глеч", избрахме обходни пътчета, докато в един момент след три часово обикаляне в средата на нищото просто изписа: "Достигане до местоназначението". Бяхме пропътували поне 20- 30 километра по най- живописния път без да съм направил нито една снимка, в очакване да се наснимам на воля при глетчера. Ядец. Явно в гнева си съм мислел, че като се навикам на ГПС-а, онова подло програмистче, дето му е задавало координатите ще ме чуе, но всуе. Изключвам машинката и оставям гумите да ни водят.
            А те ни довеждат ето тук:

Ще се въздържа от коментари, просто се полюбувайте на Майката Природа.

Сняг има. Това, обаче не е пречка за волните души:

Температурата в най- топлата част на деня, август месец е такава:

Не зная колко време гледахме в захлас. Останали без думи, решаваме да пътуваме към "Лаго ди Комо" или "Лаго ди Гарда". Въпреки нарочно избираните обиколни пътища, до Италия е все наклон.

Ще минем през още красоти

Ще срещнем разни чудати мепесета

И на края, естествено ще достинем до "Tutti passaporti".

Влизаме в Италия.
            Последно редактирано от Вальо; 16-09-11, 12:09.
            08седемшест5едно513четири

Коментар

Чудесен пътепис и прекрасни снимки!Поздравления.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

eeeeeeeee как го пропуснахте Gletsch , точка А е селото, а точка В е ледника, яд ме е

http://maps.google.bg/maps?saddr=Fur...sz=18&t=h&z=15
                Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
                  Гледам, смятам, гледам, смятам и сега разбирам какво е станало. След по- долу посочения хотел се намира селото. От там си спомням, че имаше два пътя единият надолу, другият- нагоре. Глетчера се виждаше идеално, но реших, че след като ми дава надолу, значи може би става дума за друг глетчер....Там, където ми гпс-а ми даде, че трябва да има село е точка, намираща се почти отвесно надолу от реалното местоположение на глетчера.
                  М@мка му и прасе- бил съм стигнал точно до него... Дано Гармин си оправят бъга, да не се излъжат и други.

Коментар

Италия.

В интерес на правдата, трябва да отбележа, че единственото място където не исках да стъпвам бе Италия. Не знам защо. Може би защото жена ми искаше много да я разгледа .
                    Бензиностанция на хоризонта. Това е първото обществено място, където чуваме музика за цялата екскурзия. Също така е и първото място, където някой друг ми зарежда колата. Освен това е и първото място след Германия, където цената на газта е под 65 евро цента. Обслужването е чудесно. Храната е вкусна и евтина. Пътищата продължават да бъдат идеални, а пътните такси са наполовина и по- евтини от тези във Франция. Уж жабари, уж мързеливи, но за момента впечатленията ни са повече от добри.
                    Минаваме двете "Лаго"-та, но нещо не сме очаровани. В този момент сина ми вади основният коз: "Тате, две седмици вече пътуваме да гледаш красоти и върхове, хайде сега да отидем и малко на море..." Жена ми също отбелязва, че няма нищо против горещия пясък. Вече е девет вечерта, а до Венеция остават 120 километра. Трябва да взема бързо решение. Ок, търсим къмпинг около Венеция на плажа. Предвидените отпадат, защото не са на морето.
                    Насочвам се към пясъчната коса, заграждаща венецианската лагуна- Лидо ди Йесоло. Знам, че там е главорезница, но решавам, че като подмина града нещата ще се оправят. Да, ама Лидо ди Йесоло не е градче, а е името на по- голямата заселена част от полуостров Кавалино. Наближава 23.00 часа, а ние все още нямаме идея къде ще спим. Почваме да обикаляме от къмпинг на къмпинг, но първо ни казват цени, сходни с Швейцарските, второ никъде няма свободно място. Като капак на всичко е неописуемия джангър, който след тихите Германия и Швейцария, направо ни втрещява.
                    Решавам да отида до най- отдалечения къмпинг, в края на полуострова, с идеята да потърся лодка или корабче на сутринта, които да ни откарат до Венеция. Вижадаме някакъв къмпинг. Добре осветен, перфектно озеленен, с размерите на малък град. Шум, ако изключим детската глъчка, няма никакъв. На рецепцията вежливо ни обясняват, че вероятно имат няколко свободни места (от над 3000!), но дали е така ще разберем на сутринта, понеже вече не работели. Дават ни някакво номерче и ни казват да паркираме до оградата и на сутринта да сме заповядали.

Толкова сме уморени, че изобщо не ни притеснява да преспим в колата. Отваряме две консерви "боб с кисело зеле", пием по една студена бира и отпускаме облегалките за сън.
                    Решението за боба с киселото зеле х 2 е много недалновидно, но го разбираме чак на сутринта.

Забелязвам, че отново съм паркирал на терсене- всички чакащи немци с каравани чинно се бяха строили от дясно, бай Ви Ганя- най- отпред у лЕво. Срам голЕм, ама не беше нарочно- вечерта решихме, че тея са нек'ви цинции, дето не им се плаща за къмпинг и са се набутали в гората за кърска еб@н.

Към 08.30 вратите се отварят и се появява дама във фирмена фанелка, в количка за голф. Раздава кроасани и натурални сокчета. Уверява ни, че регистрацията ще приключи бързо. Пита ни какви са нашите предпочитания. Казваме: тихо, чисто, без гюрултии, близо до морето и ако може със сянка- "Ок, значи нямате никакви специални изисквания", получаваме в отговор.
                    Момче с велосипед ни приканва да го последваме. Още първото място е нашето място.

Катуна е опънат за норматив, остава да обходим къмпинга. Малееееее егати градО. Само аквапарка е 15 декара. Идеален ред, чистота и спокойствие. Ето една рекламна брошурка, даваща представа за местоположението и големината на къмпинга, както и за това, къде е Венецията.

Все сме виждали чисти и подредени къмпинги, все сме виждали спокойни места, все сме виждали добра организация, но това тук ни взе акъла. При 10000+ човека как пък веднъж нямаше заети или мръсни тоалетни, как пък веднъж на плажа не беше фраш от народ. Уникално място.

Довечера продължавам с подробностите около къмпинга, морето и разбира се- Венецията.
                    Последно редактирано от Вальо; 16-09-11, 14:47.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                      Италия...
                      Почваме да обикаляме от къмпинг на къмпинг, но първо ни казват цени, сходни с Швейцарските, второ никъде няма свободно място. Като капак на всичко е неописуемия джангър, който след тихите Германия и Швейцария, направо ни втрещява.
                      Решавам да отида до най- отдалечения къмпинг, в края на полуострова, с идеята да потърся лодка или корабче на сутринта, които да ни откарат до Венеция. Вижадаме някакъв къмпинг. Добре осветен, перфектно озеленен, с размерите на малък град. Шум, ако изключим детската глъчка, няма никакъв. На рецепцията вежливо ни обясняват, че вероятно имат няколко свободни места (от над 3000!), но дали е така ще разберем на сутринта, понеже вече не работели. Дават ни някакво номерче и ни казват да паркираме до оградата и на сутринта да сме заповядали...
                      Адски ме изненадваш. Бяхме точно там за две вечери в началото на септември, и ние за да разгледаме Венеция и островите наоколо, но на друг къмпинг, пак близо до носа. Моите впечатления са повече от отлични, много повече ми хареса от хубавите къмпинги в Гърция (а към тях нямам абсолютно никакви забележки). Чистота, перфектни условия и абсолютно спокойствие и тишина следобяд между 14 и 17ч. и вечер след 23ч. Запазих и координатите. Цената за двама, кола, палатка и такси (тоест всичко, но без интернет, заплащаше се допълнително) бе 31.60 евро на вечер. Няколко дни след това в Тоскана спахме на още по-хубав къмпинг (пак всичко + интернет) за 21 евро на вечер...

Коментар

От такива хора като теб Вальо човек може само да се възхищава и учи.Благодаря за това,че ни правиш съпричастни към това ваше пътуване и чакаме продължението.Особенно съпругата която денонощно ми мрънка на главата за това езеро Комо.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          Адски ме изненадваш. Бяхме точно там за две вечери в началото на септември, и ние за да разгледаме Венеция и островите наоколо, но на друг къмпинг, пак близо до носа. Моите впечатления са повече от отлични, много повече ми хареса от хубавите къмпинги в Гърция (а към тях нямам абсолютно никакви забележки). Чистота, перфектни условия и абсолютно спокойствие и тишина следобяд между 14 и 17ч. и вечер след 23ч. Запазих и координатите. Цената за двама, кола, палатка и такси (тоест всичко, но без интернет, заплащаше се допълнително) бе 31.60 евро на вечер. Няколко дни след това в Тоскана спахме на още по-хубав къмпинг (пак всичко + интернет) за 21 евро на вечер...
                          Да, де- и аз това казвам. След първите три къмпинга, най- накрая попаднахме на такова място, което бие по всички показатели и Германия и Швейцария, не говорим изобщо за Гърция. При мен за трима човека плащахме 36 евро, пак с всичко, без интернет. Под всичко, обаче имам предвид и 15000 кв.м. всякакви водни забавления.
                          За Тоскана, обаче ще трябва да дадеш координати- другата пролет сме решили да обиколим Сицилия, а след това, защо не и Тоскана?

Коментар

И така, както стана ясно- тотално се бях бъркал в преценките си за Италия. Там от, където минахме- богатата северна Италия, всичко бе чисто, подредено, красиво и най- вече достъпно като цени.

Свикнали от други къмпинги, още преди да сме проверили за какво иде реч, реших да напълня подвижните душове, за да има топла вода, вечерта за пране.

Направо същисахме немците. Гледаха с недоумение и черните торби с вода, и хладилната чанта, която по съвместителство изпълняваше леген за пране. А то не, че имаше топла вода и специални мивки за пране в изобилие не, че имаше предостатъчно свободни перални, имаше дори и миялни машини! Ето, например пералните:

Нещото, с което тотално избихме рибата е друго. В суматохата по отпътуването, бях забравил всичките пластмаси вкъщи- масата, легените, купите за салата, чинии, вилици...абе всичко. Нема обаче мЕсто за паника- всичко е под контрол. От две хладилни чанти и един куфар за инструменти, като Иисус с рибата, сътворих чудеса. Едната хладилна чанта станА, както е видно полуавтоматична перална машина (полуавтоматична, щото жена ми всеки път недоволстваше, когато трябва да заеме поза "клечешком" ). Куфара за инструменти стана бар- плот, втората хладилна чанта стана маса, а капака от от първата- чудесна купа за салата.
                            Немците гледаха невярващо. Ококорени, отминаваха и чувахме тихото: "Вас ис дас???" Виждали ли сте какво представлява немски кемпер или каравана с двама пенсионери? Без да е пресилено, мога да кажа, че толкова техника и посуда сигурно нямаме в цялата къща, колкото те- в кемпера. За това и учудването им при вида на нашия екуипмънт е било сериозно. "Вас ис даааас???".... Дас ис булгарише "забрАвилсъм'сичкодомадасееб@утикватапроста". Ферщейн?

Оф, свършва ми батерията на лаптопа, а в гората нЕма ток. Довечера продължавам.

Коментар

Ще покажа няколко снимки от къмпинга, който препоръчваме горещо на всички къмпингари, а от Венеция само някои щрихи- Яро в съседната тема за Тоскана е направил чудесен фоторепортаж.

Коментар

Хайде бре колега, има ли още не ни измъчвай!
                                Сигурен съм,че има още,още,още......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X