Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Западноевропейска обиколка- 21 дни, 7000 километра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Западноевропейска обиколка- помощ при планиране.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Файловете са във формат GPX, който можеш да отвориш и разгледаш с Mapsource.
    Отворих най- накрая файловете с Mapsource. Оказва се, че сумарно газ- станциите в Европа (без България) са 8791 !!! Това възможно ли е наистина или има някаква грешка? Практически няма и част от маршрута ми, където да няма десетки места за зареждане. Да не би информацията да е стара или пък невярна- чак не ми се вярва да е толкова популярно това гориво и в "белите" държави?
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
      ... Да не би информацията да е стара или пък невярна- чак не ми се вярва да е толкова популярно това гориво и в "белите" държави?
      Най-много да са станали повече. Според този сайт само в Германия газ има на над 6000 места.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
        още една идея за на обратно през Алпите, морето после,от Хърватска е се покрай море

а това е от Париж до Женева
        Драго, благодаря за помощта.

В крайна сметка реших след Париж да преспя за ден- два на Annecy и от там да гоня като крайна цел в Алпите- Гросглокнер. После се спускам за два дена някъде в Италия (вероятно жена ми ще иска да разгледа пустата му Венеция) и газ към София. Реално се оказва, че от 24.08 до 02.09 имам точно 10 дни за обиколка из планините между Анси и Гросглокнер, които мисля да разпределя в 5 лагера, т.е. да имам по два дни за разглеждане. Давайте идея по този път кое е най- добре да се разгледа и евентуално къде могат да се опънат палатки (на къмпинг и свободно).

Коментар

ако не си го чел

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=99943

маршрута ти е нещо такова , ако искаш да впечатлиш жена си и самия себе си.

Точка В е прохода Санбернар ( като кучетата)
          Точка С ти е село Глеч със своя глетчер
          Точка Д е Люцерн
          Точка Е е глетчера в средата на прохода Grossglockner
          Точка F, в края на прохода има един къмпинг който е да си бере лайката.
          Точка G ти е Венеция

http://maps.google.bg/maps?saddr=D12...&via=1,4,8&z=6

но хубавите места в Алпите са в страни от магистралата е първокласния път, бих ти препоръчал и Фусен - Германия ако имаш време
          Последно редактирано от drago varvar; 05-08-11, 08:25.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

ако не си го чел
            Ааа, чел съм го- и то няколко пъти. Всъщност именно този пътепис ме накара още от самото начало да се размисля дали да не заложа на Алпите, вместо първоначално предвидената френска ривиера.
            Понеже виждам, че ми даваш в два поста да пропусна Женевското езеро- да попитам: струва ли си да го жертвам в името на Санбернар и Глеч?

Коментар

Ааа, чел съм го- и то няколко пъти. Всъщност именно този пътепис ме накара още от самото начало да се размисля дали да не заложа на Алпите, вместо първоначално предвидената френска ривиера.
              Понеже виждам, че ми даваш в два поста да пропусна Женевското езеро- да попитам: струва ли си да го жертвам в името на Санбернар и Глеч?
              Единственото, което си струва да гледаш на езерото е замъка Шийон - около 40 мин. включително снимките с лебеди отвън.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първият и последния къмпинг (входа и изхода от Алпите) са избрани: предложеният от Димо http://www.camping-gruyeres.com/situation.html и предложеният от Драго http://www.lindlerhof.at/ . Давайте идея къде да са другите три преспивания?
                А като се спусна накрая около Венеция идея за къмпинг? Този, в който Драго и компания са спали, май не е много читав- други?

Коментар

То в Алпите къмпинги да искасш, избери си някой около Люцерн много красив град и езерото е по красиво от женевското.

http://maps.google.bg/maps?q=camping...4,3.348083&z=9
                  Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Давайте идея къде да са другите три преспивания?
                    А като се спусна накрая около Венеция идея за къмпинг? Този, в който Драго и компания са спали, май не е много читав- други?
                    Ето тук можеш да си търсиш:
                    http://www.swisscamps.ch/en/index.ph...diadir&cmd=map
                    http://www.campingcard.co.uk/gb/en/e...austria/tyrol/
                    http://www.camping.it/italy/veneto/

Коментар

Във Венеция с къмпингите е малко деликатна работата, не си губи изобщо времето да търсиш на Lido di Jesolo места за спане, много високи цени и няма места, всичко е с резервация. Ние мислихме да отседнем на този къмпинг (camping Jolli ), но незнам защо се набихме до летището.

http://maps.google.bg/maps?daddr=45....sz=19&t=h&z=17

ето и цените от сайта им.

http://www.camping.it/english/veneto/jolly/prezzi.aspx

В Люцерн хресах този къмпинг http://www.camping-international.ch/...ot_shop_e.html до него има интересен музей на открито

Коментар

Във Венеция с къмпингите е малко деликатна работата, не си губи изобщо времето да търсиш на [B]Lido di Jesolo места за спане, много високи цени и няма места, всичко е с резервация.
                        А този: Via Poerio, 33, 30013 Cavallino-Treporti Venezia, Италия не става ли?

п.п. то пък няма път...
                        Последно редактирано от Вальо; 05-08-11, 14:00.

Коментар

Не знам как е в момента, но в края на май достъпа към глетчера до село Глетч беше затворен и нямаше информация защо. Виждаха се някакви хора да обикалят върху него, но бяха доста далеч и не успяхме да разберем причините. Проходът Стелвио също беше затворен, не знам заради ремонт или колоездачна обиколка примерно, все пак информацията е от преди 2 месеца. Благодаря на хората публикуващи пътеписи тук, почти всички места, които посетихме преписах от тях .

Коментар

Първоначално публикуван от noideass Преглед на мнение
                            Не знам как е в момента, но в края на май достъпа към глетчера до село Глетч беше затворен и нямаше информация защо. Виждаха се някакви хора да обикалят върху него, но бяха доста далеч и не успяхме да разберем причините. Проходът Стелвио също беше затворен, не знам заради ремонт или колоездачна обиколка примерно, все пак информацията е от преди 2 месеца. Благодаря на хората публикуващи пътеписи тук, почти всички места, които посетихме преписах от тях .
                            Stelvio по принцип е затворен до края на май. Повечето дето са над 2000м са така, понеже при наличието на алтернативен маршрут на никой не му се чистят 2м сняг.

Коментар

Здравей! Малко късно виждам темата, но все пак... Мисля че мога да помогна малко за Франция. Относно Ривиерата - готина е, но не сега. Август е кошмарен - пренаселено е и има страхотни задръствания. По-добре минете през Алпите. Както вече са те посъветвали -НЕ минавай през тунела Мон Блан. Скъп е, а и така пропускаш страхотни места. Пътят през планината е много готин.
                              Идеята за спане на къмпинг е много добро решение. Има за всички вкусове, на съответните цени. Пускам ти линк към официалния сайт. http://www.en.camping.fr/ Има меню на няколко езика, така че се надявам че ще се оправиш. Почти навсякъде по селата има малки мести къмпигнчета, които не са вкарани в интернет. Струва си да се поогледаш за табелки, преминавайки през селцата. Аз лично предпочитам да спя по такива местенца.
                              И накрая, ако все пак решите да минете през Ю. Франция - живея в Авиньон, всеки ден съм по крайбрежието по работа. Ако мога да помогна с нещо, или да почерпя бира - +33 669483022 Жоро
                              Важи за всички колеги, които имат път насам.

Коментар

Ей, виж как се заприказвахме и щях да пропусна нещо важно. В Швейцария и Италия има някои места, на които спирането/паркирането е ограничено по време, макар и да не се заплаща. За целта имат едни часовници, които се лепят на предния джам - като слезеш го нагласяш на съответния час. Ако нямаш, ще ти "честитят". Часовниците се продават по бензиностанциите. И още за паркирането: много често, особено в по-малки населени места около църквите, има места за паркиране, които са "затворени" примерно "в сряда и събота от 9:30 до 12:00". Това го пише на бяла табелка, над съответните паркоместа, така че гледай внимателно къде и кога спираш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X