Първоначално публикуван от mishko
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
РАЗХОДКА
Свий
X
-
Аааа, ми то не беше в планината. Част от колегите, на които това им беше първа разходка с ТАЗИ групаПървоначално публикуван от markanЩо се делите бе
Това в планината не е позволено бе.

, преди дерето (още на асфалта) решиха, че им стига за днес. Като имам представа от трасето, мисля, че добре направиха. Особено при положение, че вместо сняг имаше друго ...
Пък аз тръгнах, минах на горските през мижавото заграждение, ама после чух по радиото едни коментари от тези, които вече бяха тръгнали нагоре ... "Тук орем една кал ... " и т.н. и реших, че с АТ гумите няма да е добра идея да се понеса през дълбока кал по баира. Та да рискувам да се превърна в прикачен инвентар
.
Докато се връщах обратно на шосето, чух и на Голди коментарите, от които се разбираше, че и Г-то на Мишко е запънало, но е излязло заради наличието на блокажи.
Както и да е. Разходката, докъдето играхме, беше интересна, а сега имаше време и снимките да се обработят.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Re: Беше яко.
Снимките са в нова тема: http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=7287Първоначално публикуван от Exразходката беше добра!!! Аиде СНИМКИ !!!!!!!!!Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Момчета, вчера се присъединихме с Вас - Тойотата и Патриота. Искарахме си невероятно. Благодаря ВИ. Аз лично бих се включил и в други ваши походи. Мисля, че и Патриота ще дойде. Трудностите не биха го отказали...NO EXCUSE for not driving a TOYOTA!!
Toyota Land Cruiser LJ70, 2L-T, KUMHO 31/10.5/15, 2,5" TrailMaster, SuperWinch 10000
Коментар
-
Е те това да се чува!Първоначално публикуван от mihailkurkievМомчета, вчера се присъединихме с Вас - Тойотата и Патриота. Искарахме си невероятно. Благодаря ВИ. Аз лично бих се включил и в други ваши походи. Мисля, че и Патриота ще дойде. Трудностите не биха го отказали...
Само бих ви препоръчал да се снабдите с радиостанции, работещи на PMR 446. Мотороли-те, дето ги носехте вчера, май са на друг диапазон, защото изобщо с тях не можеше да се влезе във връзка.
А радиостанцията, освен "служебна" необходимост си е много нужна и за купона. Без нея човек е глух и изолиран. Кара и не знае какво става - къде отиваме, що се отбиваме (напр. що Соти ръгна през камънака и т.н.
) А това не е добре!
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
A, аз и преди съм участвал на разходки, но с Тойотка-та, която е по-проходимичка и гумички си има и хич не ме интересува какво ще остане от нея.
Та знам за какво става на въпрос, и именно заради това си траех, че то Патриотчето - все още си въобразявам, че ми пука за него.
Иначе ходим редовно, на разни по-леки неща, ама то от леко на леко, пак СЪЩОТО, само дето като сме с двата джипа наигравката по-голяма - хем в един момент и двата няма кой да ги дърпа, хем като сме кратуни още и акъл няма кой да ни даде, и купона по-малък.
Радиостанциите ще ги оправим, то нали видяхте ние сме тръгнали като келеши, гуми няма, въже само късо имахме, аз немога и да карам и т.н..
.
Там накрая, не че се отказахме, аз съм минавал 3-4 пъти от там и от другата страна, където тръгва от центъра на Клисура (също е доста "забавно"), но просто взе да става късно, а имахме разни задачи в София.
Благодаря много на всички !
Коментар
-
Няма нищо лошо човек да се откаже, когато реши, че иска да се откаже. Тези разходки се правят за удоволствие.Първоначално публикуван от jimmyТам накрая, не че се отказахме, аз съм минавал 3-4 пъти от там и от другата страна, където тръгва от центъра на Клисура (също е доста "забавно"), но просто взе да става късно, а имахме разни задачи в София.
Аз съвсем определено си се отказах, тъй като от постъпилата информация за количеството кал реших, че не искам постоянно да лягам по корем и да карам колегите да ме влачат.
А "Патриота" с тези гуми, с които беше, по това трасе в калта, поне аз не го виждам.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Само бих ви препоръчал да се снабдите с радиостанции, работещи на PMR 446. Мотороли-те, дето ги носехте вчера, май са на друг диапазон, защото изобщо с тях не можеше да се влезе във връзка.
Дайте някой който може да ме посъветва за радиостанции. На мен ми подариха 2 бр. радиостанции, който изглеждат доста стабилни - с външни антени, големи кутии и куп бутони, дисплеи и настройки, ама като не им разбирам нищо.... Те са свалени ат камиони и със сигурност са мощни, но аз съм до тук.NO EXCUSE for not driving a TOYOTA!!
Toyota Land Cruiser LJ70, 2L-T, KUMHO 31/10.5/15, 2,5" TrailMaster, SuperWinch 10000
Коментар
-
Радиостанция, свалена от камион, ми звучи като най-вероятно да е в СВ диапазона (27 Мхц). Без всякакъв проблем може да се сложи в джип. Проблемът е обаче, че много малко хора имат такива. Т.е. почти няма да има с кого да си говориш. Примерно от всички, участвали вчера в разходката, нямаше нито един, който да има СВ (или поне на мене не ми е известно).Първоначално публикуван от mihailkurkievНа мен ми подариха 2 бр. радиостанции, който изглеждат доста стабилни - с външни антени, големи кутии и куп бутони, дисплеи и настройки, ама като не им разбирам нищо.... Те са свалени ат камиони и със сигурност са мощни, но аз съм до тук.
Това, което масово използваме, са радиостанции в PMR 446 диапазона, който е разрешен и без лиценз у нас и в страните от ЕС.
С тези станции обхватът е по-малък, но пък са по-удобни, тъй като можеш да я вземеш със себе си и излизайки от джипа.
Добре е, ако взимаш такава, да не е от най-евтините, а да има поне възможност да използва CTCSS кодове.
Тъй като има и колеги с по-елементарни станции, без такава възможност, се налага да работим без кодове, на открит канал. Което не е особено добре, ако наблизо има и други, работещи на същата честота.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Ей, в дова дере беше страшен купон! Кики караше първи, а ние със Соти веднага след него! Калта беше 20-25 сантиметра, отгоре покрита с шума! Като видяхме какво е положението, Соти завари гЪзта в пода, и карахме до горе на прекъсвач
И наистина беше орън! Останалите след нас, видяха доста зор (по добре преорана нива, трудно се кара
), но не се стигна до дърпане и лебетки! След качването на дерето, имаше малко ремнти по CJ - скъса водно съединение! Нагоре нямаше никави ядове, а снега се беше стопил. След като слезнхме в Самоков, минахме да видим как си прекарва времето Маркан! След подсилването, с по едно горещо шкембенце, се отправихме към мотопистата. За наше голямо съжаление тя беше абсолютно суха, и бе премината без никакви проблеми! Но сме се заканили, че ще отидем след дъжд! Ще бъде страшен купон - минаване няма да има
. Имаше идеи, отново да не се прибираме по пътя, но този път разума надделя в нас (странно - НАЛИ
) и се прибрахме по пътя. Е ... да бъдем чесни - имаше съвсем малки забежки, но след като страничния наклон стана около 40 градуса, се върнахме и си продължихме по пътя.
RB Patrol Team
Коментар
-
Важно е да си купувате станций които разполагат с DCS. Aналоговите кодове CTCSS ги имат всички, но те са малко и вероятността за дублиране е значително по голяма.Първоначално публикуван от V93Добре е, ако взимаш такава, да не е от най-евтините, а да има поне възможност да използва CTCSS кодове.
Тъй като има и колеги с по-елементарни станции, без такава възможност, се налага да работим без кодове, на открит канал. Което не е особено добре, ако наблизо има и други, работещи на същата честота.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар