Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Организиране на OFF ROAD разходка около Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Организиране на OFF ROAD разходка около Варна

Е, аз продължавам да ъплоудвам и аранжирам.

Такааа, събудих се и първата ми работа бе да дръпна завесите.
    -Мошеници, тия метеоролози пак нацелиха гредата. Мрачно, облачно, но сухо. Къде са тия милиметри, къде отиде вярата в науката?!
    Явно не е валяло, няма и изгледи да завали напоително, както ни бе обещано. В замяна на това пък е толкова облачно, че и за снимки не става.
    Как да е, Жорето вече звъни, мятам раницата, не вземам дъждобран, оставям си гумените ботуши у дома, че са кални от преди и да не ми се смеят... и хуквам.
    А на сборния пункт вече е оживено. Броим се - девет джипки.

Хм, нови колеги, поздрави на Иван, неговия Уазик, събра всички на инспекция:

Даже има подгрев на огледалата? А, стига ве?!?!?

Та, тръгнахме. Заръмяването лека полека се задълбочи, дордето стигнем Яребчна и излезем от нея, за да поемем добре познатия трак към Долище.

В гората и без това си е влажно.

Бая джипки се понасъбрахме, а дъжда взе да се усилва. Аз всъщност, що не си взех дъждобрана?

Дет се вика - познатия трак. Толкова пъти сме минавали.

А продължаваше да вали усилено...

.
    Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

Коментар

Пиша де, пиша. Сефте.

Следващите снимки сигурно изглеждат статични, ноооо повярвайте - никак не са. Ако се загледате в детайла, освен тежко падащите дъждовни капки, ще видите и бясното въртене на гумите за да преодолеят лепкавата кал и изкачат възвишението:

Подминаваме Тодорова чешма и се запътваме към Батова, пак. Докато се оглеждам от къде да се спуснем в реката, от Патрула се чува зверско свирене на приплъзващ ремък. Жорето вика - Неам хидравлика на волана. Петьо огледа под капака, опитахме едно друго и приехме неизбежното, казано от Венци - режи ремъка, за да не свири

Вече бяхме прогизнали. Успокоението ми беше, че гумените ми ботуши, макар и кални, все пак бяха топли и сухи. У дома.
      А се налагаше постоянно да вадим пънове от реката или да вдигаме паднали дървета:

Добре е да имаш поне чадър, ако трябва се презарежда:

Този праг, последно го бяхме минали преди две-три седмици, а сега нещо ни се опъва, щоооо?

.

Коментар

Уазика геройски се сражаваше, беше ни жал на какво го подлагаме, но само така се разбира колко може, а и само така става ясно колко и какво му трябва, само дето му беше първа разходка. За съжаление, по праговете на реката му изпуши съединителя. Не съумях да снимам спасителната акция, в която Петьо отнесе Уазика на гръб по баира, защото след отказа на хидравликата, Патрула на Жоро реши да намери нещо в което да спука гума, та се наложи да сменяме с резервната. Когато се събрахме всички горе, решихме да хапнем на Тодорова чешма и да се спасяваме вече. Изненадващо, пътя по който бяхме минали преди час-два бе вече повече от готов за заигравки.

Затова и Петьо решил да стои далеч от трасето и да пробва полето. Не особено успешно.

Докато Венци дърпаше патрула, Петьо със своята фероза се закотви на удобна позиция за спасяване на другите, които се бяха поомазали на "пътя":

Засега толкова. Останалото, ще публикувам във фейсбук страницата от подписа ми /ако имам време/ и естествено : ТУК

До скоро, надявам се снимките да се харесват толкова, колкото и самата разходка. Съжалявам само, че не мога да хвана всичко. А да, и мъглата от последните кадри е от наводнения обектив.

Коментар

Девет де ,девет... Два пъти ги броих и се ги изкарвам осем. Сигурно пак съм закъснял за фото-сесията ... ама заради хубавия разказ си заслужи бирата от мен . За техниката ти ще ти купя следващия път едно пакетче презервативи от най-скъпите за да не пие толкова вода
          >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
          Защото така ми харесва...
          Телефон: НЯМАМ
          Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

На мен разходката ми допадна ... искам пак Снимките са върховни както винаги !

Коментар

Патрола вече е с възстановени щети от вчерашната разходка /хидравлична помпа,ремък на хидравликата,гума / и е готов за нова кална битка на 15.12.2012 /събота/
              Последните 2 разходки ми излязоха "златни",ама кво да правиш.....КЕФ ЦЕНА НЯМА
              NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
              ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

Коментар

Събота мисля, че е работен ден ?!

Коментар

А ремъка не можеше ли да се извади, вместо да се реже.
                  Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                  Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
                    А ремъка не можеше ли да се извади, вместо да се реже.
                    Като гледах днес колко неща разкачиха,за да сложат новия,и колко време отне,това беше най-удачния вариант.Стария ремък бе и леко нацепен,поне не хвърлям нещо ново,а се оказа че новия ремък струва само 10 лв./Гейтс/.
                    На мен не ми достигна"смелост" да отрежа ремъка и преотстъпих правото на това на друг.На чужд джип веднага се появиха няколко мераклии,едвам ги удържах,всеки искаше да резне по нещо
                    Последно редактирано от GEORGI Y60; 10-12-12, 18:10.

Коментар

За да не става реклама,като се видим ще ти кажа къде възстановяват срязани дори и от офроуд гуми. Иначе 300 лева са си цифра.
                      Стефан Арзатов

Коментар

никой нищо не е казал за споменатата утрешна разходка, предполагма това значи, че няма да има? Може в неделя да се уговорим, таман ще вали дъжд още от сутринта и ще е по топло
                        Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                        Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

За неделя 16.12.2012.,засега само 2 джипа са на линия/MMB иТошко с дългото Паджеро/.Аз лично ще пропусна ,защото съм на работа.
                          Ако все пак се организира разходка,ви пожелавам приятни кални емоции !

Коментар

Някой днес ако е ходил към пашата и е видял как една фероза се влачи на лебедка по байра и отзад е закачила една калибра без предна броня с две русоляви и прости същества вътре ,които решили да погледат морето в това сухо време,... да знае че не съм бил аз и двете кифли изобщо не ги познавам
                            >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                            Защото така ми харесва...
                            Телефон: НЯМАМ
                            Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Без снимков мат,рял....,може и да не си бил ти!

Коментар

Да знаете пък на мен какво ми се случи днес. Обадиха ми се с дългоочакваното - ДЖИПА ТИ Е ГОТОВ. Отивам аз, взимам го и познайте къде отивам да го пробвам.... в Кичево. Нали уж вече има LSD и е едва ли не непобедим.С нетърпение се пъхам в първия черен път който ми се изпречва и газ.Голям кеф....ОБАЧЕ ...бях ненаситен и реших да покажа на жената колко ми е добър джипа и какъв ненадминат офроудър съм, та връщам се в града взимам я заедно с детето и... пак там.Набутвам се не къде да е, а в една разорана нива, а през това време заваля силен дъжд - пък то си беше кално и без него.И с две думи закъсах в нивата - ни напред,ни назад.Дълго мислих на кого да се обадя,нали вече познавам колкото си искаш колеги с подготвени машини и накрая отсъдих, ще звъня на майстора. Идва той, ДЕСО /НОМАДА/, измъква ме от калта /да е жив и здрав/ и ми казва ако искам да покараме в калта и да се изкефим максимално.То на мен колко ми трябва - веднага се навих и газ,той напред,а аз след него.Трябва да ви кажа,че бяхме като малки деца...ОБАЧЕ...като тръгна нашия през едни баири,канавки,спускания и така нататък и...като се окопах в едно дере между две-три дървета и....понеже стана много дълго...лебедки...колани...паднал акумулатор заради подгряваща седалка...кабели...ток...и счупено задно ляво стъкло...ударена дясна врата...и още незнам какво...кални до уши и нали се сещате = пак съм в бокса.Утре започвам да звъня по автоморги и джамбази.Надявам се за ден-два да съм готов и пак да съм в джаза.Забравих да ви кажа,че докато аз и Десо бяхме на лебедката,жената се качи да дава газ и като се питахме защо не се въртят и не боксуват гумите, а лебедката се мъчи да умре,жената мислела,че трябва да е с опъната ръчна спирачка и след това пита - АМИ ВИЕ ЗАЩО НЕ МИ КАЗАХТЕ ???
                                Стефан Арзатов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X