Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да полудуваме край Шумен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да полудуваме край Шумен

Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
    Ето и събитието погледнато от борда на Глиган8:
    До 10та точка(на 1.3км от старта) карахме добре и всичко си улучвахме.Там обаче един азимут ни разказа играта.И тъй като нашия екипаж беше там основно заради карането по пътна книга се заинатихме и останахме да го търсим.Карачите отпрашиха напред т.к. си имаха водач знаещ маршрута.Останахме сами и се лутахме на тази точка 1 час(кой знае как са ни псували другите).М...а му и азимут,така и не можахме да го улучим.Другия път задължително с компас!!!Накрая навигатора разпозна следващата точка в далечината и улучихме правилния път.Тази точка се вижда,че е като на картата чак като стигнеш до нея,отдалече не можеш да предположиш,че е тя.Браво на навигатора.Следващия азимут също го сбъркахме първия път,но го улучихме от втория.Имаше пресни следи и разбрахме,че и групата преди нас също не е минала по точния път,а той е едно екстремче(разбирай як кален баир).Третия азимут го улучихме от раз,но за него имаше по-точен ориентир-този път моя окомер излезе по-точен от навигаторския.От там нататък нямахме проблем с ориентирането,а само с гумите.Гуми от типа „mud terrain” не вършат никаква работа при такива условия-дълбоко напоена почва и постоянен дъжд.Станаха на валяци още от началото и никакво развъртане не можа да покаже грайфер на повърхността.А нямаше нито чакъл,нито асфалт,нито по-твърт път или безпътие,където да се изчистят-всичко мокро и меко.Гоооолям кефффф!!!Поне 3 пъти карахме по няколко десетки метра с вратите напред.Някави баирченца ги качвахме от 2ри път.От някакви коловозченца-няма излизане.Като използвам умалителни не се бъзикам,а казвам,че с тези гуми беше предизвикателство всяко елементарно препятствие.Доста време карахме със задните гуми в коловозчето,а предните отвън-така си се влачихме 150-200м,докато не дадохме назад за да излезем и влезем в нивата.Някъде преди 20ти км Трипа умря(пак).Но успяхме безпроблемно да се ориентираме по пътна книга.През цялото време я следвахме на 100%(то нямахме и друг шанс).На окло 30ти км застигнахме карачите.Там се включихме в изваждането на угаснал колега от калта.Дърпахме го 3 джипа в редичка.И аха да го извадим,той взе,че запали.Тук разходката приключи,т.к. следваха дълбоките локви,през които е преминал само Гробаря(с хубави истински кални 35ци,а не като нашите),а всички други са се превърнали в подводници и са се нагълтали с вода.Барбекю не можахме да направим-то този дъжд не спря.Жалко,защото не можахме да си поприказваме и да се опознаем по-добре.На половината хора не запомних имената.Обаче благодарение на дъжда Кольо беше с нас,което е по-добре от барбекю.Смятам,че това беше една изключително полезна тренировка за нас,макара че приключи едва на 30ти км.Научихме че на такъв терен-само с екстремни гуми-нищо друго не върши работа.Научихме,че трябва да си носим компас.Научихме,че трипа е много полезен,особено,когато не на 200,не на 100,а точно на 150м трябва да направиш азимут 120.Научихме,че е по-важно да се улучва всяка точка,отколкото да се гони вятъра без да си сигурен това ли е правилната посока.
    И накрая нашия екипаж се извинява на карачите,че се запекохме на 10та точка и отказхме да тръгнем с тях.Беше много приятна,с много дрифтове-желани или не и с много кал.Благодарим на Шуменската група,която се присъедини към нас и направи тази разходка още по интересна!
    Добре сте си прекарали.Много неща сте запомнили.Остава да ги покажете на Варненското Трофи.

Коментар

Кольо,много ме е яд че не съм видял как се озова върху чешмата!!??Нарочно ли беше или случайно?Според мен първата част когато си се озовал от горе е била по-интересна от слизането.
      И като гледах клиповете като се теглехме,на мен ми се запалиха гумите-няма майтап замириса на гума и се разпушиха,а ти дори не буксуваш,а сега чух,че си бил и на ръчна
      2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
        Кольо,много ме е яд че не съм видял как се озова върху чешмата!!??Нарочно ли беше или случайно?Според мен първата част когато си се озовал от горе е била по-интересна от слизането.
        И като гледах клиповете като се теглехме,на мен ми се запалиха гумите-няма майтап замириса на гума и се разпушиха,а ти дори не буксуваш,а сега чух,че си бил и на ръчна
        Бе то и аз не разбрах как стана, ти ме питаш дали било нарочно... Мислех, че вместо каменна стена там е обикновен праг от пръст със закръглени ръбове. И си подходих като за такова-не много бързо, но не и по начина по който бих слязъл ако няма никакъв друг път и се налага да мина точно оттам. След като вече бях долу-нямаше друг път освен напред. Въжето отзад според мен беше излишно, но бях се ошашавил малко, и слушах какво хортуват другите... Ми ко бях сам?...

А за буксуването-познавам си машината, и си регулирам с газта оборотите на гумите. По слух(според бръмченето на мотора) си определям колко газ да дам за да не буксувам излишно. Така се постига най-доброто възможно сцепление.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

браво бе коле,а аз си мислех ,че само наш свилен си носи коня на водопой.ти май си готов за албена.много жалко ,че сме далече от вас ,вашите разходки са супер яки.

Коментар

Ми нищо не ви пречи да впрегнете прицепа. Има къде да го паркирате...
            Ако ви заведа на полигона на бъгитата ще охкате и ахкате...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              А за буксуването-познавам си машината, и си регулирам с газта оборотите на гумите. По слух(според бръмченето на мотора) си определям колко газ да дам за да не буксувам излишно. Така се постига най-доброто възможно сцепление.
              Е,да ама това когато си караш сам.А когато те тегля е по-добре да буксуваш иначе ме спираш.Не е ли така?
              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Ако теглиш само мен-да, може и да е по-добре, но нали в случая целта е да издърпаме умрялата фероза. А това става с максимално сцепление на всяка една от дърпащите машини.

Коментар

Коле,мама,Колеее.Вуйчо сватба стяга,нас не ни калеса.....дъл ни нъ хареса....
                  Ако не си я чувал тази песен,накарай някой който я знае да ти я изпее.
                  Та на въпроса.Ние не сме ли хора да се обадите два,три дена по-рано и да си направим едно кално шоу?Като се видим,да знаеш ще ти отпихна едната гума за наказание.И няма да си играя повече с теб в пясъка
                  Последно редактирано от чаро 4х4; 05-04-11, 20:48. Причина: допълване
                  Чавдар Владимиров
                  0887/912075
                  Ленд Ровър Диско 1
                  Самуад в проект

Коментар

Ми заповядайте бе. Нали видя като писах на бай Матьо да впряга прицепа.

А тази разходка беше вдъхновена от Младен от Разград, и ние се налепихме към него...

А и не видиш ли темата, що не четеш?..

Майтапа настрана. То, че не се сетих за вас е вярно, но не съм си и мислил, че може да проявите интерес към нашите разходки. Зер какви терени си имате там...

От известно време си мислим с Данчо да направим нещо като сбирка със състезателен елемент на полигона на бъгитата, но или не ни стига време, или не можем да се наемем с организацията. Но сега съм се навил, и след Албена и Кубрат може да се заемем и да ви поканим на едно каране по полигона.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Ми заповядайте бе. Нали видя като писах на бай Матьо да впряга прицепа.

А тази разходка беше вдъхновена от Младен от Разград, и ние се налепихме към него...

А и не видиш ли темата, що не четеш?..

Майтапа настрана. То, че не се сетих за вас е вярно, но не съм си и мислил, че може да проявите интерес към нашите разходки. Зер какви терени си имате там...

От известно време си мислим с Данчо да направим нещо като сбирка със състезателен елемент на полигона на бъгитата, но или не ни стига време, или не можем да се наемем с организацията. Но сега съм се навил, и след Албена и Кубрат може да се заемем и да ви поканим на едно каране по полигона.
                      След Албена и Кубрат казвам го под секрет на 11.06.следва Нова Черна-палатков лагер и т.н.
                      Чавдар Владимиров
                      0887/912075
                      Ленд Ровър Диско 1
                      Самуад в проект

Коментар

Един пореден опит
                        Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

Кольо по нагоре пишеш ,че Ферозата е умряла.Не е така ,тя само боледува.

Коментар

И някой хора претендират за опазване на гората и природата.Този клип нещо противиречи на това което говорят.Говоря за Кольова чешма.

Коментар

Първоначално публикуван от toush Преглед на мнение
                              И някой хора претендират за опазване на гората и природата.Този клип нещо противиречи на това което говорят.Говоря за Кольова чешма.
                              То стана без да иска каскадата!
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Хайде да видим какво ще заформим за идващия уикенд, че аз пропуснах предходния и сега ми се е насъбрало желание в повечко
                                TG

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X