Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тъжа - Априлци

[quote=zzlatev;192234]
    Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
    Абсолютно вярно, но ако сте с 1-2-3 коли. Но при колона от 10 става твърде очевадно и дори наличието на подходящ човек не може да помогне.
    вярно почва много да личи.

Коментар

До: РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

Бил съм два пъти до Пръскалото и хижа "Рай"; мястото е наистина фантастично. Пътят от "Паниците" до хижата е около 4 часа пеш, а не час и половина - два, както някой беше посочил.

Беше отдавна, а и тогава ако някой ме беше питал какво е 4х4 щях да отговоря 16 - и толкоз. Но по спомен смятам, че откъм Калофер и "Паниците" не може да се мине с автомобил. Не съм сигурен обаче за другия път към хижата - откъм Карлово и хижа "Левски". Тази пътека ми се струваше определено по-широка.

Но, пак казвам, това беше отдавна.

Поздрави!
      Искам България чиста!

Коментар

я малко да възродя темата, възнамеряваме с брат ми и жените да се качим до райското пръскало. обаче проблема е, че той е в южна българия аз съм в северна, от къде ще е по добре да се стигне максимално близо до хижа Рай и съответно до връх Ботев.

Коментар

Първоначално публикуван от GRISHITU Преглед на мнение
          я малко да възродя темата, възнамеряваме с брат ми и жените да се качим до райското пръскало. обаче проблема е, че той е в южна българия аз съм в северна, от къде ще е по добре да се стигне максимално близо до хижа Рай и съответно до връх Ботев.
          От към южна България в момента .
          След месец и откъм севера.

Коментар

а някой имали желание да направим една разходка с маршрут :
            Калофер-х. Рай /до където е възможно с 4х4 а от там пеша/-водопада Райското пръскало-връщане по машините и към вр.Ботев

имам желание да се кача на вр.Ботев още от малък , а сега като видях и снимки от района започнах да мисля как да стане. от към хижа Рай водопада изглежда невероятно

има ли желаещи и предложения за организация...
            Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
            Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
              ...и към вр.Ботев...
              Маршрут Калофер - вр. Ботев за МПС е с разрешителен режим. Пиши на офраната на парка за еднократно разрешително. Дават ги без проблем
              Светът на Владо

Коментар

Разбира се , аз намерих телефони и разходката ще бъде съгласувана с охраната на парк Централен балкан
                Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

И аз съм за, мога да се включа от Калофер или колегата от Варна ако минава през Търново да пътуваме заедно.
                  Поздрави
                  Prado
                  Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Вижте това видео. Тази среща се състоя миналата година лятото. http://www.kazanlak.com/offroad/botev-23.08.08/video/

Коментар

момчета
                      изгледах цялия матерял. Оставете планината на спокойствие. Един ден тя ще ви върне жеста ........

Коментар

Задължително ли с машина трябва да се стига навсякъде, не стига, че малко такива места останаха еми и тях да тръгнем ги орем... пробвайте пеша, прехода не е особено труден през активния сезон, имате време да се насладите на красотата и въздуха, пък и ще допренесете за опазването на природата...
                        Би ме било срам да се кача там с машина..

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                          Задължително ли с машина трябва да се стига навсякъде, не стига, че малко такива места останаха еми и тях да тръгнем ги орем... пробвайте пеша, прехода не е особено труден през активния сезон, имате време да се насладите на красотата и въздуха, пък и ще допренесете за опазването на природата...
                          Би ме било срам да се кача там с машина..
                          Малко спам...
                          Оффроуд-България.ком... Струва ми се нормално да говорим за качване с машини... Ако беше туристически форум щяхме да си говорим за покоряване на Райското пръскало пеша...
                          Светът на Владо

Коментар

До Райското пръскало с кола не става. Пътя от Паниците е до връх Ботев, а там няма кой знае какво да се прави, освен да се сваля боклук в чували. За Райското пръскало от Паниците е 4-5 часа пеша през хижа Рай. На всяка туристическа карта на Стара планина го има маршрута и няма смисъл да се дискутира отиване с кола.
                            А качване до връх Ботев е възможно с разрешение от офиса на Парков участък Калофер. В темата за Каране в Национален парк Централен Балкан има всички необходими контакти. И без това 3-4 пъти седмично камиона на БТК се качва догоре и ако се кара стриктно по пътя, не тече масло от колата и не се замърсява, по никакъв начин не се вреди на планината. А някое скромно почистване или помощ за хората от Парка при качването винаги може да се спретне.
                            Но всяко посещение там става само с разрешение от Парка, иначе е подсъдно и незаконно!!! Не го забравяйте, нека бъдем за пример в това отношение, хората там са наши приятели и ние се стараем да сме им от помощ, а чрез тях и на Българската Природа.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати, няма да е лошо тази година да обърнем малко внимание, на Триглав. Там е доста по зле от Ботев. Говоря за местността околу военната станция на Триглав.

Коментар

Извинявайте,но неможах да разбера може ли с джипките до хижата и кога отиваме?
                                Аз съм толерантен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X