Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

Там дето се пресича рекичката , преди поляната с ляв завой , едно време имаше опънато въже ли , барьера ли ...........Та май на нас с тебе ще се наложи да я въстановим , за всеки случай............Че като ти казваш след още една такава "юнашка" разходка там изобщо няма да може да се минава .............

И момци , като ходите да ОРЕТЕ непознати пътища на всекакви красиви места , моля ви се , помнете , че там дето вие си направите кефа веднъж има хора дето си изкарват хляба всеки ден............А и някой се опитва да запази тези пътища що-годе проходими. За ВСЕКИ който реши да мине там утре, примерно .
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

колега аз пътища не ровя не ми харесват, немисля че карането по черен път е оффроад

Коментар

Първоначално публикуван от Kaishin Преглед на мнение
        колега аз пътища не ровя не ми харесват, немисля че карането по черен път е оффроад
        Колега , ако не си бил ТИ там , не разбирам за какво тази твоя реплика . Това е първото . А второто : я се опитай да стигнеш до връх Ботев без път . И представи тук на страници на тоя форум отчет за тази проява на истински оффроад . Ако искаш , ние , тези които живеем в тоя район , ще ти помогнем да документираш възсхождението ти . Само че моля ти се обади предварително , че аз съм доста зает човек и трябва да си освободя времето ...А искам да видя подобно нещо със собствените си очи .
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

защото аз бях питал как се стига с джип до там, имах пред вид че на пътя не ровя а другаде

Коментар

ОК , вече те разбрах . Извинявай ако те засегнах .....Просто едно от много малко наистина запазени диви места в БГ и ще ми е яд ако ще съсипят от "цивилизация" и него .

Коментар

Вижте тази тема --> http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E1%EE%F2%E5%E2
              По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Колеги,съжалявам ,че пуснах тази тема ,дискусията много се изкриви.
                Едно от основните правила в гората е да оставиш местото където си бил така ,че да не личи нищо от твоето пребиваване там.
                дали са чимове обърнати или дупки изровени по поляни или пътища обърни се и ги оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  там дето вие си направите кефа веднъж има хора дето си изкарват хляба всеки ден............
                  В интерес на истината, за една седмица в Стара планина най-грозните и най-забележими следи, които видяхме, са оставени именно от хора, "дето си изкарват хляба".
                  Пътчета и пътища, разорани с тежка верижна техника и превърнати в прашни "магистрали"; "коридори" от струпани край пътя нарязани дървета; безразборно разпилян и гниещ в района на зарязани сечища дървен материал; гадно бунище в "задния двор" на хижа; "скелети" на зарязани колиби; нацвъкани из цялата планина чакала, ръждиви и лъскави огради ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    В интерес на истината, за една седмица в Стара планина най-грозните и най-забележими следи, които видяхме, са оставени именно от хора, "дето си изкарват хляба".
                    Пътчета и пътища, разорани с тежка верижна техника и превърнати в прашни "магистрали"; "коридори" от струпани край пътя нарязани дървета; безразборно разпилян и гниещ в района на зарязани сечища дървен материал; гадно бунище в "задния двор" на хижа; "скелети" на зарязани колиби; нацвъкани из цялата планина чакала, ръждиви и лъскави огради ...
                    Май не си прочел всичко което писано в тая тема до тук .... Ставаше на въпрос , че някой поразрови пътя Априлци-хижа Тъжа . А той минава през резервата , тъй че там дърводобив няма . А коко11 примерно качва до връх Ботев туристи по той път .
                    Относно начина на работа на дървосекачи и аз не съм в възторг . Но принципно тези хора длъжни да востановят и пътя който използвали и да залесят място което изсекли . Защото върви подмяна на иглолистни със широколистни култури . А и говорим за нещо по-различно . В момента който някой минава по тоя път с Прага или Шишига местни знаят че той изкарва хляба си и ще им докара дърва на по-тънка цена, а когато минаваш ти или аз същите местни мислят че си правиш кефа . И за това него ще разберат за съсипания път , а тебе , примерно, - не .И ще стигне до там , че интересни пътища ще са затворени за джипове , а за Праги - не . За това ставаше на въпрос.....

Коментар

В момента който някой минава по тоя път с Прага или Шишига местни знаят че той изкарва хляба си и ще им докара дърва на по-тънка цена, а когато минаваш ти или аз същите местни мислят че си правиш кефа . И за това него ще разберат за съсипания път , а тебе , примерно, - не .И ще стигне до там , че интересни пътища ще са затворени за джипове , а за Праги - не . За това ставаше на въпрос...
                      Е на това нещо трябва да се сложи край. Защото гората не е на "местните" освен ако не е частна и те имат точно толкова права върху нея колкото и всеки друг данъкоплатец в България. И няма нищо лошо в това някой да си "прави кефа" стига да не нарушава законите и етиката. Но както е тръгнало скоро никой няма да кара на такива места...
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        стига да не нарушава законите и етиката.
                        Точно така . Там има възможност да се мине и без да се разрушава пътя , а и редно .

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          .... Ставаше на въпрос , че някой поразрови пътя Априлци-хижа Тъжа ...
                          Миналата седмица ние слязохме в посока Тъжа - Априлци. Само че, ако става въпрос за същия път, нещо не ми е ясно, ама хич.

Това, по което ние минахме (червения път от картата на Събин) си беше път тип "магистрала". Вярно, с някоя неравност и камъни тук и там, но си е прокаран път. В началото на спускането дори ми се стори, че е застлан с чакъл. Жалко, че беше вече през нощта, та нямам снимки за илюстрация.
                          Просто не мога да си представя по какъв начин джип изобщо би могъл да "поразрови" това трасе, което е елементарно за каране и не представлява никаква трудност. Особено при такова сухо време.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

да въведа едно уточнение.пътищата са два .единия е пряк път право нагоре и се стига за 20 минути до върха.другия е по дълъг за около 40 до 60 минути до върха.прекия път е идеален за бързо качване но трябват гуми.другия е за нормално слизане и качване може и по без гуми.когато се кара с гас по дългия път яко се вадят камъни.тежка техника по пътя за тъжа не върви.били са две джи класи къса база тунинговани и две витари.не съм ги видял лично но хората от централен балкан зеха да подпитват вече.миналата година даже от централен балкан бяха барикадирали пътя към ботев заради подобни изцепки.местни и не толкова местни мотористи се събирахме да махаме големите камъни .ама ерозията е голяма работа

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                              Пак ще кажа - лично не съм ходил
                              Зарко, както по горе написах може да се иде до м.Паниците и от там пеша, защото до колкото съм запознат пътеката/пътя навлизат на територията на природен парк (май 'Централен Балкан') Друг е въпроса дали пътеката позволява минаване в 4х4
                              Щом проявявате толкова интерес при първа възможност ще поразпитам!
                              не позволява минаване с джип,виж с кон може

Коментар

вчера се връщах от бургас и реших по направо да мина през село тъжа и априлци.значи безводието е стигнало и балкана .кадемлииското пръскало само дето не е пресъхнало.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X