Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

Първоначално публикуван от Ивайло Шопски Преглед на мнение
    Извинявайте,но неможах да разбера може ли с джипките до хижата и кога отиваме?
    Нито е разрешено, нито е възможно.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Шопски Преглед на мнение
      Извинявайте,но неможах да разбера може ли с джипките до хижата и кога отиваме?
      Абсолютно е невъзможно технически, а идеята да се иде донякъде в района без официално разрешение е абсолютно неприемлива и незаконна. Ние работм заедно с хората от Парка за опазване на природата там, имаме дейставищ програми и съвместни инициативи( виж темата за Почистването на Ботев, в раздела Екология беше май) и аз ще съм първия, който ще спре такива нелегални напъни за нахлуване в Парка.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Супер,тогава да ги оставим и след това пеша.
        Колко време се ходи и има ли навити?Само да е събота и неделя.
        Аз съм толерантен!

Коментар

Мопта идея е такава да отидем да видим раиското пръскало и който желае да се качи до вр. Ботев
          Като предлагам следната организация:
          1-събираме се някъде /примерно в Калофер/
          2-тръгваме с машините до където е разрешено
          3-оставяме колите и продължаваме пеша / там както следва маршрута покрай хижа Рай и до пръскалото/
          4-обратно надолу /ентусиастите може и пеш към Ботев/
          Пожелание:
          5-по колите и към Ботев /да приберем колегите/
          6-вкъщи за вечеря

Предлагам някаква подобна организация за 1 или 2 дни зависи.
          Нека само още малко да се постопли че горе в балкана още ще е студено-някъде началото на май месец предлагам да се прганизираме тъкмо ще има време и да се съгласува с парковата охрана / а може и водач да ни изпратят/

Поздрави , и ако иманякой желаещ да пише в темата.
          Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
          Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Планът е добър, само че трябва да почакате още два месеца
            ,ако не и три да се разтопи снега.

Коментар

Аз съм за, ама наистина трябва да се постопи снега. Май звучи добре, но но-добре в края на Май.
              Поздрави
              Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
                Мопта идея е такава да отидем да видим раиското пръскало и който желае да се качи до вр. Ботев
                Като предлагам следната организация:
                1-събираме се някъде /примерно в Калофер/
                2-тръгваме с машините до където е разрешено
                3-оставяме колите и продължаваме пеша / там както следва маршрута покрай хижа Рай и до пръскалото/
                4-обратно надолу /ентусиастите може и пеш към Ботев/
                Пожелание:
                5-по колите и към Ботев /да приберем колегите/
                6-вкъщи за вечеря

Предлагам някаква подобна организация за 1 или 2 дни зависи.
                Нека само още малко да се постопли че горе в балкана още ще е студено-някъде началото на май месец предлагам да се прганизираме тъкмо ще има време и да се съгласува с парковата охрана / а може и водач да ни изпратят/

Поздрави , и ако иманякой желаещ да пише в темата.
                Без разрешение с коли е възможно само до Паниците, т.е. съвсем в подножието. Качването пеша от там до връх Ботев или дори само до пръскалото и връщането до колите за един ден е твърде оптимистичен вариант, освен за доста опитни планинари в отлична форма. По-реалистично е първи ден качване до хижа Рай, спане там и на следващия ден качване до връх Ботев и прибиране до Паниците.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
                  Аз съм за, ама наистина трябва да се постопи снега. Май звучи добре, но но-добре в края на Май.
                  Поздрави
                  Края на юни най-рано ще се стопят дългите преспи, които са напречно на пътя по улеите.
                  Последно редактирано от zzlatev; 07-04-09, 17:58.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

И аз съм за преспиване на хижата.
                    Аз съм толерантен!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                      Без разрешение с коли е възможно само до Паниците, т.е. съвсем в подножието. Качването пеша от там до връх Ботев или дори само до пръскалото и връщането до колите за един ден е твърде оптимистичен вариант, освен за доста опитни планинари в отлична форма. По-реалистично е първи ден качване до хижа Рай, спане там и на следващия ден качване до връх Ботев и прибиране до Паниците.
                      Подкрепям казаното от колегата. Зимата ходенето е около 5-6часа, лятото с час надолу. Това е от м.Паниците до х. Рай. До връх Ботев съм се качвал веднъж от х.Рай септември и по спомен пътя е около 3ч (за мен, но е възможно подготвени планинари да се справят по-добре).
                      ПП. Съвет от човек, които е ходил на х.Рай 7 пъти.Без да Ви познавам и без да ми се обиждате.Ако решите да ходите когато има сняг не подценявайте планината и се обурудвайте добре. Не напускайте зимната маркировка ако не познавате много добре пътя до хижата.
                      Поздрави
                      ОФА 2.0 Спорт "96
                      Боян 0898642831

Коментар

Първоначално публикуван от Boby Преглед на мнение
                        До връх Ботев съм се качвал веднъж от х.Рай септември и по спомен пътя е около 3ч (за мен, но е възможно подготвени планинари да се справят по-добре).
                        Прав си. Ако се качиш от Рай към Ботев по по-лесната пътека - Тарзановата, пътя е доста и един ден за качване от Рай до Ботев и връщане до Паниците, също става прекалено оптимистично. За да стане все пак за един ден, трябва поне на качване да се мине по Благовата пътека(по скалите в дясно от водопада), но там задължително с водач, който я познава и не е за хора имащи страх от високо...
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                          Прав си. Ако се качиш от Рай към Ботев по по-лесната пътека - Тарзановата, пътя е доста и един ден за качване от Рай до Ботев и връщане до Паниците, също става прекалено оптимистично. За да стане все пак за един ден, трябва поне на качване да се мине по Благовата пътека(по скалите в дясно от водопада), но там задължително с водач, който я познава и не е за хора имащи страх от високо...
                          Аз съм се качвал само по Тарзановата пътека. Тръгнахме сутринта от х.Рай до връх Ботев.Там пихме по кафе на станцията (аз не се сдържах и запалих цигара) и тръгнахме надолу. Пристигнахме на х.Рай около 13ч. След малка почивка си прибрахме багажа и на м.Паниците бяхме късния следобяд (то за мои колеги това е ракиено време но това е друга тема). Нашите коли бяха паркирани пред един хотел и тогава нямахме никакви проблеми.
                          Поздрави
                          ОФА 2.0 Спорт "96
                          Боян 0898642831

Коментар

Мисля че трябва да се поработи много по организацията
                            Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                            Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Извинявам се, ама някой може ли да сподели колко време е качването от Калофер до х.Рай с двойката (пеша), че моята оффроад машина е с просвет 90...
                              [SIGPIC]http://picbg.net/u/14372/36944/427687.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от blqsu4ko Преглед на мнение
                                Извинявам се, ама някой може ли да сподели колко време е качването от Калофер до х.Рай с двойката (пеша), че моята оффроад машина е с просвет 90...
                                Зависи колко опитен планинар сте и какъв тренинг имате. Иначе е между 4 и 6 часа, с по-дълги почивки и повече.
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X