Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция от връх Ком до нос Емине 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Експедиция от връх Ком до нос Емине 2005

Група от Стара Загора май няма да се събере. Аз съм навит и мога да участвам!
    Поздрави!
    0878 706 714

WWW.OFFROADMASHINI.COM

Коментар

Аз също бих се включил със сигурност! За съжаление организаторите на похода от 2005 г. надали биха се навили да го направят отново..

Поздрави

Коментар

• От: До: Експедиция от връх Ком до нос Емине 2005

Участвал съм в тази експедиция, както и във всичките състезателни издания.
        Усещането и емоцията във тази експедиция е несравнимо.
        Всеки който може, нека да изживее тази седмица.
        По един или друг начин.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
          За съжаление организаторите на похода от 2005 г. надали биха се навили да го направят отново..
          Oрганизаторите го правят всяка година, само по други маршрути и име.От трети септември стартира маратона има и клас турист.
          Всяка година трасето е различно и около 2000км.Който може да си го позволи да се записва, изживяването е невероятно.
          __KTM__

Коментар

Първоначално публикуван от boevski Преглед на мнение
            Oрганизаторите го правят всяка година, само по други маршрути и име.От трети септември стартира маратона има и клас турист.
            Всяка година трасето е различно и около 2000км.Който може да си го позволи да се записва, изживяването е невероятно.
            Не виждам какво общо има офф роуд маратона с прехода Ком-Емине! Едно е да караш за една седмица 500-600 км. почти 100% офф с перфектни водачи от които се учиш в движение и на практика - решавайки заедно всички проблеми по пътя, а съвсем друго е да въртиш 2000 км. пак за една седмица, но да те водят като японски турист на обиколка в центъра на София! Не случайно тази тема е толкова посещавана и все още има нестихващ интерес към този маршрут! Явно имаме нужда от подобен формат...

Поздрави

Коментар

Преди няколко години имах удоволствието да карам по този маршрут,и с удоволствие бих го минал пак.
              0888 364 731

Коментар

Бургаската група замисля емине-ком около началото на август.

Коментар

Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнение
                  Бургаската група замисля емине-ком около началото на август.
                  Винаги в първия уикенд на август се чества Празника на Берковския Балкан в подножието на Ком (при х. Ком). Имайте го впредвид!
                  Поздрави и успех!
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Не виждам какво общо има офф роуд маратона с прехода Ком-Емине! Едно е да караш за една седмица 500-600 км. почти 100% офф с перфектни водачи от които се учиш в движение и на практика - решавайки заедно всички проблеми по пътя, а съвсем друго е да въртиш 2000 км. пак за една седмица, но да те водят като японски турист на обиколка в центъра на София! Не случайно тази тема е толкова посещавана и все още има нестихващ интерес към този маршрут! Явно имаме нужда от подобен формат...

Поздрави
                    Явно не си запознат добре с формата на маратонските (Old School) състезания.Ком-Емине винаги се е карал по една специaлна книга с картинки и цифри в нея.
                    Маршута минаваше през места за които сега може само да мечтаете.
                    Друг е въпроса че състезанието Ком-Емине беше толкова отдавна че все едно никога не се е провеждало.
                    Но всеки взел участие в това маратонско състезание ще има много спомени за цял живот.

Точно когато е преход ще се разхождате като неорганизирани японски туристи в центъра на квартал факултета...
                    И изобщо защо коментираш нещо дето даже не си и чувал за него?

Ето малко снимки от това състезание...
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20040801-A30.jpg
Прегледи:1
Размер:158.6 КБ
ID:5261297 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20040801-B34.jpg
Размер:151.0 КБ
ID:5261298Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KOM-EMINE.jpg
Размер:45.0 КБ
ID:5261299
                    Поздрави
                    Последно редактирано от IVAYLO BLIZNAKA; 16-03-11, 00:31.

Коментар

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
                      Явно не си запознат добре с формата на маратонските (Old School) състезания.Ком-Емине винаги се е карал по една специaлна книга с картинки и цифри в нея.
                      Маршута минаваше през места за които сега може само да мечтаете.
                      Друг е въпроса че състезанието Ком-Емине беше толкова отдавна че все едно никога не се е провеждало.
                      Но всеки взел участие в това маратонско състезание ще има много спомени за цял живот.

Точно когато е преход ще се разхождате като неорганизирани японски туристи в центъра на квартал факултета...
                      И изобщо защо коментираш нещо дето даже не си и чувал за него?

Ето малко снимки от това състезание...
                      [ATTACH=CONFIG]310829[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]310830[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310831[/ATTACH]
                      Поздрави
                      С цялото ми уважение, но ти си единствения който говори за състезания и road book (така се казва книжката с картинките и цифрите в нея - чували сме)! Ние говорим за ЕКСПЕДИЦИЯТА КОМ–ЕМИНЕ 2005 г. Иначе за маратонските (Old School) Trophy Maraton Rally сме чували също нищо, че не сме участвали! Тук говорим за експедиция обаче, в която по-слабо подготвените и начинаещите имат възможност в безопасна среда да се учат от по-подготвените и напредналите в условия на умерен по трудност off road! Такова нещо, освен в тази експедиция и още няколко (общо на пръстите на едната ръка се броят) не се е случвало (говоря за предварителната подготовка, организацията и т.н.)! За офф роуд маратона и неговата туристическа част, мога да коментирам само от споделените впечатления и качените снимки и клипчета във форума, но това не е експедиция със сигурност, а по-скоро екскурзия (нищо лошо към мероприятието, просто говорим за различни неща)! Аз лично с удоволствие бих се включвал в подобни експедиции, защото те са безценни заради обмяната и натрупването на практически опит! Когато се почуствам готов и имам материалната възможност - ще започна да говоря и за състезания, независимо от формата им! Поне на мен ми е рано още...

Поздрави

Коментар

Ако има това лято "Ком-Емине" и аз съм сред желаещите.Дори си мисля,че ще сме два джипа.
                        Чавдар Владимиров
                        0887/912075
                        Ленд Ровър Диско 1
                        Самуад в проект

Коментар

... Такова нещо, освен в тази експедиция и още няколко (общо на пръстите на едната ръка се броят) не се е случвало (говоря за предварителната подготовка, организацията и т.н.)! ...
                          Марто, такава предварителна подготовка, каквато е имало за експедициите през 2005 и 2006, няма кой да ти направи. Там е имало предварително проработен маршрут, което не знам колко време и разходи и отнело на Събин. Понеже имам лични впечатления от част от маршрута на експедицията от 2006 (през Родопите) мога да ти кажа, че тракът беше направен в 2 варианта - по-софт и по-хард. Това сега няма кой да се хване да ти свърши, защото разходите на време и пари ще са солидни и нямат избиване.
                          Освен това, колкото по-организирано е мероприятието, толкова повече го ловят закони и наредби и се попада под задължения за предварителни уведомления, съгласуване и заплащане на такси.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Марто, такава предварителна подготовка, каквато е имало за експедициите през 2005 и 2006, няма кой да ти направи. Там е имало предварително проработен маршрут, което не знам колко време и разходи и отнело на Събин. Понеже имам лични впечатления от част от маршрута на експедицията от 2006 (през Родопите) мога да ти кажа, че тракът беше направен в 2 варианта - по-софт и по-хард. Това сега няма кой да се хване да ти свърши, защото разходите на време и пари ще са солидни и нямат избиване.
                            Освен това, колкото по-организирано е мероприятието, толкова повече го ловят закони и наредби и се попада под задължения за предварителни уведомления, съгласуване и заплащане на такси.
                            Благодарен съм на Венци Петров, който ме съветва за организацията на " Off и риболов-Родопи 2011"! Човека ми обясни на кратко как стоят нещата, и колко е струвало на него и на брат му да го има Ком-Емине 2005 г. Именно поради това знание исказах и предположението, че надали ще се навият да го правят пак! Иначе проблем не би имало, ако не се коментираха цени и т.н. Ако всеки си плащаше масрафа, много неща ще има в тази държава, ама нещо сме много тарикатите тука на глава от населението! Ако разходите по подготовката възлизат на 20 000 лева. и те се поемат от участниците (40 такси по 500 лв. грубо), проблем не би имало“ Има проблем обаче, ако хората започнат да приемат нещата за даденост! Никой не е длъжен да отделя от собственото си време и средства за кефа на другите, и горе-долу това е май основния проблем за организацията на каквото и да е! Свалям шапка на всеки, който се е нагърбил с каквато и да е организация в България! Това си е жив висш пилотаж...

Поздрави

Коментар

Отдавна беше, но ще напиша малко подробности, виждам че явно темата е интересна все още.

Общо маршрутите бяха три. Един много лесен, за напълно неподготвени машини, вторият за подготвени машини, но без екстремни опасни участъци и трети, който съдържаше опасни елементи с много висока степен на трудност. Маршрутите имаха общи части, навсякъде лагерите бяха общи. Участниците бяха разделени на отделни групи от по пет шест автомобила. Като трудност първото ниво не беше особен проблем макар и доста от участниците да се бяха "поизпотили" на моменти. Трето ниво включваше екстремни участъци, за които ще цитирам Галин Герчев (Геро) който твърди, че дотогава толкова зор бе бил виждал...

За да бъдат изработени маршрутите, всичките бяха преминати по три пъти. Там приложихме за първи път използването на камера на главата. Събин караше с такава и правеше видеозапис. След това, сядахме и мислехме кое да остане и кое да бъде променено. После Събин отново го премина за до уточняване и финален трак. Една седмица преди тръгването на "кервана" Събин отново премина за финална проверка, защото винаги има промени в последният момент... Въпреки това, пак имаше един затворен мост, заради който правихме обход.

През цялото време за участниците имаше поддържаш екип с оборудвана машина, който се грижеше за закъсалите от гледна точка преминаване. Имаше и механик + пълен комплект инструмент за неотложни поправки по пътя. Отделно бяхме осигурили запас по всяко време от дизел и бензин. (Влезе в действие) По времето на целият маршрут бяхме съпровождани от отделна машина с доктор със специалност анестезиолог-реаниматор + пълно оборудване за спешна помощ.

През цялото време Събин с още няколко мотористи, проверяваше преди кервана състоянието на пътя или спешно отиваше за търсене на алтернативи. Това се наложи, защото тръгването ни съвпадна с големите наводнения, когато всички входни и изходни магистрали от София бяха затворени. Наложи се Събин лично да посрещне и съпроводи няколко участника по алтернативни маршрути за да избегнат блокадата. Същото беше и при търсенето на гориво, повечето бензиностанции бяха затворени. Имаше много срутени пътища по това време.

Маршрутът навсякъде беше съгласуван и разрешен както си му е редът. Бяха направени съответните резервации и уговорки за всички точки в които се спи.

Подготовката и реализацията на това пътешествие отне четири месеца, над десет хиляди километра (по черно) изминати от Събин предварително... След събирането на таксите, общо загубата за организаторите тогава беше ~5000лв. Това са само директни финансови средства, никой от организаторите не си е броил собственият труд или разходи...

В момента, много голяма част от най-красивите места са абсолютно забранени за движение и никой не може да вземе разрешение за тях. Без тях маршрутът от вр. Ком до нос Емине става едно голямо каране по асфалт..
                              VPetrov.photography

Коментар

И да не забравя, нещо важно за всеки организатор. Маршрутът който беше зареден в GPS-ите на организаторите навсякъде включваше "спешни" трасета, които позволяваха при инцидент да се иде до най-близката болница за най-кратко време...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X