Обява

Свий
Няма добавени обяви.

7-те рилски езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: 7-те рилски езера

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
    Асенчо, аз мисля, че не се коментира и е апсолютно ясно на всички ни, че нагоре от хижата не трябва да има никакви коли ( друг е въпроса, че се качват), ставаше въпрос за качване до хижата. Мисля, че не е проблем до хижата да се качват коли.
    Идеята е че според правилата на парка може да се ходи по маркираните пътеки и да не се бивакува извън посочените места. А колите са забранени...явно има защо. Хайде да спазваме законите и наредбите и за всички ще има място!
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

аз мислех това лято да посетя езерата с джипа как стоят нещата сега ще ме спре ли някой? хижата знам че почти винаги е пълна как става резервация там?

Коментар

Ами, кое е позволено аз написах по-горе. Вече кой му се спазва закона или не му се спазва е отделен въпрос.

За резервации тука: http://www.rilasport.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          Предлагам ти да ходиш само пеша на там! Има много туристи,скиори,колоездачи които са отишли там да им е спокойно! Резерват е все пак...имайте малко уважение! Природата там е уникална!
          Бях там януари 2007г., т.е. от Пионерска - пеша. Мислех си лятото да отида пак може би със Самурая, но ще се въздържа.

Разбирам, че за много от пишещите тук (вкл. мен) целта понякога е в самия път, но мисля, че не е задължително да се кара точно на място където има достатъчно много пешеходци.

А за лифта, ако се направи, както някой вече каза, то няма да е за да се качават лесно тези които не могат да ходят, а за да има повече "туристи", скиори и т.н.

За който се вълнува и от други гледни точки -> http://www.bulgarian-mountains.com/b...la/RilskiEzera
          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

До: 7-те рилски езера

Все пак в момента може ли да се стигне с 4х4 ад хижа Рилски езера

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              Все пак в момента може ли да се стигне с 4х4 ад хижа Рилски езера
              В момента имам предвид вчера 23-06 можеш да се качиш и с лека кола пътя е подравнен с булдозер почти до хижата но Точно на излизане от гората в най стръмният участък има 2ма души от зелените патрули и 2ма полицаи които преграждат пътя с една полицеиска нива дългата база а до тях има огромна табела,че е забранено за всякакви моторни машини. Руските джипки и уазки които карат туристите вече ги свалят до полицеиската нива и отам пеша.
              Сигурно някой ще попита ами защо подяволите са подравнили и направили пътя ами и аз попитах същото и ми отговориха, че е заради машините които изграждат лифта в момента.
              Затова нека всички се вслушаме е мнието на "JIMI"

Коментар

благодаря за отговора
                предпочетох да се кача пеша по весело и по интерено е
                а като направят лифта ще се загуби много от красотата
                както между впрочем става със всичко хубаво българско нещо

Коментар

Големи благодарности за информацията за Нивата,полиците,патрулите и табелката, дето забранява колите.
                  Имаме резервации за "Рилски езера" за 7-8.07.07 и си беше голям въпрос в семейството, изобщо да опитваме ли да ходим с колата на горе по "пътя". За него бях слушал и чел само страхотии, но като прочетох за Фронтерата и всичко, което е качила горе, ме обхвана див ентусиазъм и прекалена решителност да опитаме поне.
                  Потенциалните проблеми бяха три :
                  1.Подходящо ли ни е возилото ?
                  2.Ще се намери ли втора кола, че да сме компания ?
                  3.До колко въобще е уместно да бръмчим из парка.
                  С отговора на третия въпрос другите два отпаднаха и сега ще го направим както преди : колата на "Пионерска" и на горе бодра и освежителна резходка до хижите, че и над тях, ако е рекъл господ / да не гърми и трещи с други думи/.
                  Радвам се, че прочетох всички мнения във форума и постигнах вътрешен мир и семейно спокойствие.
                  А ако на някой му е интересно, автомобила ни е Паджеро Спорт, дизел, 99 к.с.. Единствената му off-road подготовка са Кобрите, дето слoжих с любезното съдействие на GOLDY. Имах намерение да махна степенките, но ще остане за другия път.
                  Още веднъж благодаря и късмет на всички.

Коментар

До: Re: 7-те рилски езера

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                    Идеята е че според правилата на парка може да се ходи по маркираните пътеки и да не се бивакува извън посочените места. А колите са забранени...явно има защо. Хайде да спазваме законите и наредбите и за всички ще има място!
                    Мдаааа, колите били забранени. Багерите и самосвалите - не ...

http://nabludatel.blogspot.com/2007/...g-post_28.html

Спазвайте законите, момчета!
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-07-07, 22:33.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

твоето изказване ми напомни за едно друго
                      "кучета и котки може, а прасета не"
                      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Предлагам тази неделя да направим групово посещение на езерата докато още са там, че след някоя и друга година не се знае какво ще е останало. Колкото сме повече толкова по трудно ще ни спрат.
                        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                          Предлагам тази неделя да направим групово посещение на езерата докато още са там, че след някоя и друга година не се знае какво ще е останало. Колкото сме повече толкова по трудно ще ни спрат.
                          +16. Тъкмо ще видите за 2-ри път Голф на езерата
                          RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                            В колко тръгваме и от къде???
                            LZ1PER

Коментар

Точно тази неделя ли?

Коментар

Ако е вярно това дето разправят за джиповете и моторите събота и неделя май ще охраняват строго заради туристите.
                                А и дановистите вече тръгват нагоре а те не са малък проблем.
                                Горе е пълно с народ.Свободни места за над 10човека има чак за началото на септември.Та не знам.
                                Вие си решавайте.Аз съм на риба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X