Обява

Свий
Няма добавени обяви.

7-те рилски езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 7-те рилски езера

на палатки бре аз съм спал там на палатка 1 седмица

Коментар

Ами аз не мисля да оставам за спане, с МПС-то до хижата, разходка пеша до сълзата и айде на долу.

Мислиш ли че ще има проблем с качването на джипки от х.Пионерска нагоре?
      LZ1PER

Коментар

Възможно ли е да се стигне до хижата с лек автомобил
        VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
          До х.Пионерска - ДА, но до 7-те рилски езера само за Йори с Голфа знам, е може да има и други луди ама аз не ги познавам

предледай темата отначало ще видиш интересни снимки, но аз те съветвам да не пробваш
          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
            Да но ако не е твой

И аз те съветвам да не пробваш, сега пътя е изравнен /няма коловози/ но само до края на гората после е такъв камънак, че няма лека кола която да отцелее Освен въпросният голф от темата.

Коментар

Бях забравил за сектата. Тогава най добре да го оставим за септември.
              Между другото знам още един път по който може да се излезе на бъбрека. Случайно го открих преди няколко години. Ако се кара по него се заобикалят всички охранители.
              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

До: Re: 7-те рилски езера

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                Мдаааа, колите били забранени. Багерите и самосвалите - не ...

http://nabludatel.blogspot.com/2007/...g-post_28.html

Спазвайте законите, момчета!
                Чакай сега Чаво...това което се вижда на снимката е разширение на сега съществуващия АСВАЛТОВ път който е извън границите на парка. Така че не призовавай да не се спазват законите.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                  Чакай сега Чаво...това което се вижда на снимката е разширение на сега съществуващия АСВАЛТОВ път който е извън границите на парка. Така че не призовавай да не се спазват законите.
                  Моооля? Кой призовава да не се спазват законите?!? Казвам точно обратното.

Друг е въпросът, че на практика е в действие приницпът "ЗаконО е врАта у пОле ..."

А иначе, като гледам каква магистрала се спретва до х. Пионерска, няма начин да не си задам въпроса "Защо се прави това?". Що ли не ми се вярва някой да го прави ей така, щото имал пари за харчене.

По-скоро някой подготвя инфраструктурата за някой пореден Супер Слънчев бряг, Супер Боровец или друго подобно бетонно безумие ...

Като си осъществят плановете, красотата на Рилските езера ще остане само един спомен, затрупан от лайната, които ще оставят след себе си пълчищата туристи ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Рилските езера ще остане само един спомен.....
                    Може и да излезеш прав. Вече си представям как някой решава да ликвидира конкурентен хотел и взривява някое от езерата за да го унищожи с водна стена.
                    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
                      Колега май отдавна не си бил там.
                      Ми то стана магистрала там.(лично аз откакто смених мотора с джип) не съм ходил там с превоз) ама си мисля за друго.
                      Като ще е резерват а да е спокойно на рибите сърните и мечките (примерно) а не на колездачите и скиорите.
                      И какъв резерват е всъщтност като на ден там са по 1000 човека.
                      А сега като направят лифта ще се умножат х3 сигурно.А хижата вече не е хижа а идеята е да стане нещо като вип хотел (така се говори).
                      А дали няма да сложат догодина табела че до горе се качва само с лифт че на туристите подметките им са МТ-та и роват пътеките на резервата . А и тоя лифт там не е за мое улеснение а е за да изкарва на некой пари.Та единствено и само за това някой може и да спре колите нагоре.
                      Ама като има лифт горе ще стане много калабалък а хижата е малкаааа.....
                      Е па КЕ напраЙме още две-три бе. Как нема като ще има як келепир.И така докато може смело напред.После ще направиме друг резерват .
                      (лично виждане на нещата).
                      Поздрави.
                      ПИСАХ ГО МАЙ МЕСЕЦ.
                      Може и прав да изляза.

Коментар

Моооля? Кой призовава да не се спазват законите?!? Казвам точно обратното.
                        Не съм разбрал явно...извинявай.
                        Относно рилските има надежда...поне аз така си мисля. Всичко за сега е законно и предвидено...но да видим какво следва
                        Drag Grand Canyon Daily
                        LZ1JYM

Коментар

Всичко за сега е законно и предвидено...но да видим какво следва
                          Ами то и бетонното гето, в което се е превърнал Слънчев бряг, си е законно ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами сльнчев бряг не е НАЦИОНАЛЕН ПАРК....ако искат и едни върху други да строят ....те ще си сърбат попарата. В момента вече унищожаването на парк няма да е толкова лесно както преди 3-5-10години. Оптимист съм
                            Ето какво пише в наредбата.
                            Чл. 21. В националните паркове се забраняват:
                            1. (изм. - ДВ, бр. 48 от 2000 г.) строителство, освен на туристически заслони и хижи, водохващания за питейни нужди, пречиствателни съоръжения, сгради и съоръжения за нуждите на управлението на парка и обслужването на посетителите, подземни комуникации, ремонт на съществуващите сгради, пътища, спортни и други съоръжения;
                            2. производствени дейности, с изключение на поддържащи и възстановителни дейности в горите, земите и водните площи;
                            3. извеждане на голи сечи;
                            4. използване на изкуствени торове и други химически средства;
                            5. внасяне на неприсъщи за района растителни и животински видове;
                            6. паша на кози, както и пашата в горите извън ливадите и пасищата;
                            7. събиране на билки, диворастящи плодове и други растения и животни на определени места;
                            8. събиране на вкаменелости и минерали, увреждане на скални образувания;
                            9. нарушаване на естественото състояние на водни площи, водни течения, техните брегове и прилежащи територии;
                            10. дивечоразвъдна дейност и ловуването, освен при регулиране на числеността на животинските видове;
                            11. спортен риболов и риборазвъждане на определени места;
                            12. замърсяване на водите и терените с битови, промишлени и други отпадъци;
                            13. бивакуване и палене на огън извън определените места;
                            14. намеса в биологичното разнообразие;
                            15. (доп. - ДВ, бр. 28 от 2000 г.) събиране на редки, ендемитни, реликтни и защитени видове, освен за научни цели;
                            16. други дейности, определени със заповедта за обявяване на защитената територия и плана за управление.

Точка 1 е пределно ясна.
                            Drag Grand Canyon Daily
                            LZ1JYM

Коментар

Е са ЩО СТАНА
                              Значи 7-8уазки МОЖЕ да возят туристи на горе а
                              А мойта(примерно) джипка нарушавала екологичното равновесие а
                              Браво беее.... Ама като говорех(пишех) никой не ми верваше.
                              Екология резервати дрън-дрън.Всичко е ПАРИЧКИ
                              КЕ ЗЕМЕ да ми писне и докато може не на петото а ще взема да се пробам да отида от новата до старата хижа.
                              Е..л сам му м....а.
                              И само да помоля Jimi да не ме убеждава в нЕкои работи че съм от Сапарева баня и горе-доле ми е ясна ситуацията

Коментар

Оптимист съм
                                Ето какво пише в наредбата.
                                Чл. 21. В националните паркове се забраняват:
                                1. (изм. - ДВ, бр. 48 от 2000 г.) строителство, освен на туристически заслони и хижи, водохващания за питейни нужди, пречиствателни съоръжения, сгради и съоръжения за нуждите на управлението на парка и обслужването на посетителите, подземни комуникации, ремонт на съществуващите сгради, пътища, спортни и други съоръжения;
                                ...
                                Точка 1 е пределно ясна.
                                Ами да! Пределно ясно е, че може да се направи хотел, който да се кръсти "хижа". Също така е ясно, че човек може да вземе и да спретне един "ремонт" на, например, съществуващата хижа "Рилски езера", така, че увеличи двойно или тройно капацитета й. Както и така да ремонтира сегашния черен път до горе така, че да могат да се качват и леки коли и автобуси ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X