Обява

Свий
Няма добавени обяви.

7-те рилски езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 7-те рилски езера

Въпреки, че формално е забранено, до хижата Рилски езера няма проблем с качването. Но оттам нагоре само с писменно разрешение от дирекцията на Парк Рила. Разисквал съм този въпрос със служителите на парка и те бяха категорични.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Да де Злати.
      Ама знаеш ли че миналото лято стигнаха до там че да пратят полиция над х.Пионерска да описват уазките.
      Верно е -(нямат гражданска например или преглед или друго нещо...) ама да ме извиняват но не са толкова стриктни принципно на асфалта нали.
      Та всичко беше дано ги откажат.И това мина....
      Не че ми пука за тях много.Има с какво да отида ако не ми се ходи пеша ама....
      Става нещо като ВРАТА У ПОЛЕ.

Коментар

V93, до горе няма "път" за да се ремонтира.

Както и това, че е "формално" забранено да се качваш е на път да се окаже минало.

И накрая все си мисля, че точно Сапарева баня и околните села, незнаят как стоят нещата. Ама скоро ще разберат.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение

Както и това, че е "формално" забранено да се качваш е на път да се окаже минало.

И накрая все си мисля, че точно Сапарева баня и околните села, незнаят как стоят нещата. Ама скоро ще разберат.
          Защо имам съмнения че работиш в Рила спорт
          Ако е така би ли ни казал колко декара ще заградите около Зекирица че сме в неведение .
          И ще има ли такса за преминаването от там че иначе много се заобикаля.
          И ще изгоните ли сапаревските ловци от горе или за там няма интерес да се гради.А и за Обесен камИк КЕ има ли такса да се снима човек там или не.
          Ако си на ясно с моЙте въпроси обясни ми че не мога да спя вечер.
          Поздрави.
          И не се ядосвай де .
          Каквото требе да стане ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
            Защо имам съмнения че работиш в Рила спорт
            Ако е така би ли ни казал колко декара ще заградите около Зекирица че сме в неведение .
            И ще има ли такса за преминаването от там че иначе много се заобикаля.
            И ще изгоните ли сапаревските ловци от горе или за там няма интерес да се гради.А и за Обесен камИк КЕ има ли такса да се снима човек там или не.
            Ако си на ясно с моЙте въпроси обясни ми че не мога да спя вечер.
            Поздрави.
            И не се ядосвай де .
            Каквото требе да стане ще стане.
            Ти па, за некаква Зекирица. Царот скоро ще иска да къса билетчета за Мусала, а ти - Зекирица... А за УАЗките - докато има мързеливи туристи и пълчища сектанти, ако ще и жандармерията да пратят горе цяло лято, пак ще си возят, това е сериозен бизнес. Особено заради ордите на Белите откачалки-тревоядци. Осраха целия циркус, че и Зелени рид и къде ли не.
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ами не знам. На това у наше село му викат път ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Ти па, за некаква Зекирица. Царот скоро ще иска да къса билетчета за Мусала, а ти - Зекирица... А за УАЗките - докато има мързеливи туристи и пълчища сектанти, ако ще и жандармерията да пратят горе цяло лято, пак ще си возят, това е сериозен бизнес. Особено заради ордите на Белите откачалки-тревоядци. Осраха целия циркус, че и Зелени рид и къде ли не.
                Злати нЕкой път ще те заведа на ПАЗАР ДЕРЕ да видиш що става.
                Това е зад старата хижа.
                Може да събереме един камион цветни метали.
                То не е тенджирЕта не е канчета ....
                А бе пълно е бе.Ке напрайме далаверата.
                Поне така беше преди три години де.Са не съм ходил.
                А за Зекирица КЕ е интересно.Като я заградат и стане ловно стопанство(ако стане де).
                А че Сапарева баня и околните села не знаят как стоят нещата не е страшно.
                КЕ Е КУПОН като разберат КАК СТОЯТ НЕЩАТА и тия от Говедарци Маджаре и Бели искър.
                Ама Джимми си легна .
                Нищо утре КЕ ни каже как стоят нещата.
                Последно редактирано от markan; 22-08-07, 22:29.

Коментар

Миналата седмица ходих до езерата. За мое нещастие това съвпадна с празника на Дъновистите. Горе беше ужасно меле и въпреки това успях да направя една четиричасова разходка (пеша).
                  Качих си се съвсем спокойно до новата хижа с джипа, и там гъмжеше от всякакви джипове. Уазките на местните хора "бръмчат", като маршрутки от Паничище до хижата и обратно.
                  Горе по повод събитието на Дъновистите имаше присъствие на полицията, но никой не правеше проблем на паркиралите автомобили около хижата. Категорично мога да потвърдя, че пътя се прави и то с темпове дето и в САЩ ще им завидят. Има дори багер на около 300 метра от хижата (сажалявам, че не го снимах). Толко чакъл , трошляк , самосвали и багери отдавна не бях виждал на едно място. Имах чуството че съм на обект "Магистрала Тракия".
                  Всичко това ме кара да си мисля, че много скоро ще се случи нещо ужасно. Ще започне сериозно замърсяване на района на езерата, причинен от увеличения човекопоток, и дано да не съм прав, но май и ново строителство ще изникне.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
                    Е са ЩО СТАНА
                    Значи 7-8уазки МОЖЕ да возят туристи на горе а
                    А мойта(примерно) джипка нарушавала екологичното равновесие а
                    Браво беее.... Ама като говорех(пишех) никой не ми верваше.
                    Екология резервати дрън-дрън.Всичко е ПАРИЧКИ
                    КЕ ЗЕМЕ да ми писне и докато може не на петото а ще взема да се пробам да отида от новата до старата хижа.
                    Е..л сам му м....а.
                    И само да помоля Jimi да не ме убеждава в нЕкои работи че съм от Сапарева баня и горе-доле ми е ясна ситуацията
                    В момента УАЗките са поне 16, все едно си на клубно мероприятие на УАЗ.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      Ами не знам. На това у наше село му викат път ...

Както вървят нещата, това местенце с тези камъни много скоро няма да изглежда така.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                        Миналата седмица ходих до езерата. За мое нещастие това съвпадна с празника на Дъновистите. Горе беше ужасно меле и въпреки това успях да направя една четиричасова разходка (пеша).
                        Качих си се съвсем спокойно до новата хижа с джипа, и там гъмжеше от всякакви джипове. Уазките на местните хора "бръмчат", като маршрутки от Паничище до хижата и обратно.
                        Горе по повод събитието на Дъновистите имаше присъствие на полицията, но никой не правеше проблем на паркиралите автомобили около хижата. Категорично мога да потвърдя, че пътя се прави и то с темпове дето и в САЩ ще им завидят. Има дори багер на около 300 метра от хижата (сажалявам, че не го снимах). Толко чакъл , трошляк , самосвали и багери отдавна не бях виждал на едно място. Имах чуството че съм на обект "Магистрала Тракия".
                        Всичко това ме кара да си мисля, че много скоро ще се случи нещо ужасно. Ще започне сериозно замърсяване на района на езерата, причинен от увеличения човекопоток, и дано да не съм прав, но май и ново строителство ще изникне.
                        Викторе, ако правилно разбирам, строят от Зелени преслап нагоре към новата хижа, така ли? Не само разширяват асфалта, но дълбаят навътре в планината? Да беше направил малко снимки.
                        Ако е така, а то си е така щом Виктор казва, си мисля, че трябва да направим нещо.
                        Ей, Маркане, ако ще има престрелка на Зекирица, да ме викнете. Таман ще потренирам за Голямата война.
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Багер имаше на 300 метра преди новата хижа. На окло три километра след х. "Пионерска" по посока на езерата има нещо като временно депо за инертни материали и още няколко багера. Тези факти ме карат да си мисля, че ще се прави пътя от х."Пионерска" до х. "Рилски езера" - новата.
                          А пътя от до х. Пионерска съвсем скоро целия ще е с асфалт. Трошенокаменната настилка е вече валирана, правят се канавки и дренажи, просто работата кипи с пълна пара.

Коментар

Викторе, това не е път, което правят, а изравят основите на стълбовете на новия лифт. Път там официално няма и няма планове да се прави ЗАСЕГА. Иначе теб те мернах пред хижата докато паркираше.

Маркане, работя като консултант и в момента са ми клиент Кока-Кола. Тъй, че съм в лимонадения бизнес. Далече съм от Рила Спорт.
                            Виждам знаеш много добре за какво говорим. А тогава ми кажи, какво толкова ги влече местните това засиране?

Коментар

Викторе, това не е път, което правят, а изравят основите на стълбовете на новия лифт. Път там официално няма и няма планове да се прави ЗАСЕГА. Иначе теб те мернах пред хижата докато паркираше.

Маркане, работя като консултант и в момента са ми клиент Кока-Кола. Тъй, че съм в лимонадения бизнес. Далече съм от Рила Спорт.
                              Виждам знаеш много добре за какво говорим. А тогава ми кажи, какво толкова ги влече местните това засиране?
                              Това може само да ме радва. Изобщо, колкото по-недостъпно е, толко по-добре, защото иначе лошо му се пише на този прекрасен район.

Коментар

Не знам бе човек.
                                Може да не ги влече.
                                Може да ги е страх(да не им изгонят стоката от там) и да не ги пускат нагоре.
                                Поради същата причина може и да ги е яд.Израстнали са там.И в един момент някой да им забрани нещо което им е нужно за да се чувствуват свободни.Знам ли.
                                Може да са се и озлобили вече(до сега гората е била за всички а сега идва нЕкой от нЕкаде си и я загражда).
                                Причини много.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X